Inlägg

Inlägg som piracy__ har skrivit i forumet
Av piracy__

Som jag uppfattat det så räcker det med att han har en tv ståendes för att man ska få betala tv-licens. Det räcker väl med att man har en radio eller kanske dator med tv-kort också? Löjligt är det åtminstone.

Någon som vet vad skillnaden är mellan 32V4000 och 32S4000. Letar efter ett bra budgetval.

Av piracy__

Tja, den tv:n är ju klart vassare än den jag har nu, så ska man jämföra lär jag bara bli förhoppningsvis positivt överraskad FullHD är nog tyvärr för min egen del lite för dyrt för mig just nu.

"Behöver och behöver.. Det är ju relativt"

Hmm, är inte alls kunnig på det här området som sagt, vill bara veta så jag vet innan köpet att det går. Om pixelmappning behövs öht. Jag vet liksom inte.

EDIT: Sen angående val av tv, jag hittade en tv som jag tyckte var intressant på netonnet, men sen står det "Inbyggd tuner: Analog" Alltså inte digital. Påverkar detta bildkvalitén?

Av piracy__

Jag ska mest se på film mellan datorn och tv:n. Kommer jag behöva pixelmappning då eller? Pixelmappning funkar ej men 1024*768 ska alltså funka bra ändå? Jag är trög, men men

Undrar bara om jag kommer behöva pixelmappning till det jag ska göra: Se film mellan datorn och tv:n.

Av piracy__

Fastnade lite för denna faktiskt när det gäller plastma: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=279067

Jag har förstått att plastma är bäst vad gäller bild, men om man ska välja en riktigt bra lcd för runt 5-6000? Behöver som sagt inte det bästa.

Sen kör jag idag på s-video, men det är väl inget jag borde fortsätta med, antar jag? Så när jag ändå är igång. Det finns ju en del olika priser på hdmi-kablar. Om jag ska ha en 15 meters. Vad kan man få ge? En sån här borde väl räcka gott och väl eller? http://www.kjell.com/?item=98380&path=97000000,159500000,1700...

Det billigaste är väl inte att tänka på?

EDIT: Lite undrande angående pixelmappning också. Läste att det inte går att använda på tv:n ovan med en hdmi-dvi-kabel. Kommer det spela någon roll när jag bara ser på film och tv?

Av piracy__

Det senare. Separat skärm och till filmtittande. Kostnaden får inte gå över 8000 helst. Är väl mest inne på 32", men har svårt att veta vilken man ska ha.

Av piracy__

Köp av lcd/plastma

Hej.

Hade tänkt att köpa en plastma eller lcd Men har väldigt svårt att veta vilken som just jag behöver.

Jag ser självklart på tv, samt har datorn kopplad till tv:n så jag kan se på film. Inget spelande eller bildtittande (om det nu har någon betydelse).

42" finns det väldigt mycket av och priserna skiljer sig ganska rejält. Hur mycket får man ge för en 42" om man ska se på film (film över datorn)? Hittar väl de billigaste för 6-7000 men verkar inte vara något att ha?

När det gäller 32". Vad kan man få ge för en sådan av klass? Finns väl inte lika mycket av dem som för 42". Är inte så kunnig eller insatt.

Sen har jag läst en del när det gäller "plastma eller lcd", men det verkar finnas mest av lcd. Har det någon större skillnad på vilket man väljer egentligen?

Av piracy__

Lycka till.

Av piracy__

Har 8800 gtx och trodde det var till även den men det är den alltså inte? Synd i så fall. Har lite äldre drivisar och hade hoppats att jag hade kunnat köra på den här. Men...

Av piracy__

Awake - 6/10

Av piracy__

Hur mycket ström drar...

...http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=314330?

Hade den här på och när tv:n var sattes på gick proppen. Någon som vet hur mycket dessa egentligen kräver? Har tyvärr bara en 6 ampere, vilket jag tycker är ganska lite för att vara en ganska stor del av lägenheten. Men skulle en 10 ampere räcka om man har dator, tv och dessa på? 6 ampere gör det ju alltså inte.

Av piracy__

Webhallen och ginza brukar vara butikerna jag handlar ifrån. Webhallen är lite billigare, men har dyrare frakt. Ginzas spel är lite dyrare men har billig frakt, så... Det är de jag handlar från

Av piracy__

Jag förklarade bara att det piper både när sladdarna är på och inte. Sedan att det piper när man inte har det spelar ingen roll i det här fallet då det tjuter som satan när jag kopplat sladdarna. Förklarade lite illa. Har även vänt på sladdarna.

Är det något i bios? "pcie voltage control" är inget att mixtra med, va? Det är väl klockning och så. Bios har eller är inte riktigt min grej så vet inte så mycket om det. Men moderkortet vill i alla fall inte ta emot mitt grafikkort, och det borde ju gå att ordna på något sätt.

Moderkortet är GA-MA790FX-DQ6.

EDIT: Jag gjorde självklart bort mig. Jag har ju p190, och jag kopplade strömkablarna helt tokigt. Nu fungerar det så bra det kan bli.

Av piracy__

Fick mina grejer igår och kan ju i alla fall meddela att kylaren som är 12,8 cm fick plats, t.o.m. med lite marginal. Sen i min klumpighet lyckades jag slita av sladdarna till sidofläkten, jäkligt klantigt.

Var ganska rädd där ett tag, men som tur var gick de att sätta ihop igen Är i övrigt väldigt nöjd med chassit.

Finns lite andra grejer som är lite "sådär" för tillfället men det har ju inte med chassit att göra, så det är ju sak samma

Ljud har aldrig direkt irriterat mig, och att chasssit skulle vara högljutt tycker jag inte. När man sover kan man ju sätta fläktarna på low, och då är det inte alls störande. Men det är väl en smaksak. Men vill man ha riktigt bra kylning och har det som prioritet är ju det här det bästa chassit man kan få. Priset är ju högt, men det är inget "jaha" man får när man ser det.

Av piracy__

Nu är det ju dock så i mitt fall att det piper som satan oavsett om jag har kablarna i eller ej. Det räcker med att jag har den i en pci-e-plats (och jag har fyra stycken) så tjuter det riktigt ordentligt.

Av piracy__
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kire90
har du kopplat in BÅDA strömkablarna till grafikkirtet?

Jadå, det tjuter oavsett om kablarna är i eller ej.

Av piracy__

Problem med grafikkort i nytt moderkort

Visste inte riktigt var jag skulle skapa tråden, då det är både grafik- och moderkorts problem. hmm.
Men i alla fall, jag har moderkortet: GA-MA790FX-DQ6.
Sen till problemet, när jag sätter in mitt grafikkort 8800gtx så tjuter det riktigt ordentligt från moderkortet. Undersökte det mesta, till slut tog jag loss grafikkortet och inget tjut. Tjuter även om jag inte kopplat in strömmen till grafikkortet, utan bara har den på pci-e-platsen.Hade ett annat mindre bra grafikkort som jag använde och det fungerade utan problem.
Så varför vill inte moderkortet ta emot mitt 8800gtx? Är det något man måste fixa i bios eller? för moderkortet har ju integrerad grafik.
Tacksam för svar.

Av piracy__

Trevligt. Sitter nog dock på XP ett tag till. Får se vad Vista får för betyg rent generellt senare.

Av piracy__

Herregud, man är väl knappt ens förvånad.

Av piracy__

Har redan köpt en 6400+ men det får man leva med
Bra nyhet i alla fall.

Av piracy__

Gött. Betyder nog en del för amd. Go amd go