Inlägg

Inlägg som Jerban har skrivit i forumet
Av Jerban

Qpad QH-90. Sjukt bra och grymt sköna att ha på sig.

Av Jerban
Skrivet av XpreS:

Var nära att jag slog till på AOC-skärmen för 999:- men kom på bättre tankar.

Brorsan min slog till på 2st av dom, får hoppas dom är bra! Iofs hade han 200 år gamla samsung skärmar (varav 1 död) innan så bör bli en uppgradering!

Av Jerban

Fick bli en Cooler Master Seidon 120M CPU Kylare samt en Corsair High Performance 120mm fläkt till, bara för att testa och det blev ju billigt, under femhundringen

Av Jerban

Tack så mycket för all din hjälp, men jag tror inte att han kommer försöka laga den haha..det blir nog två styckna nya skärmar.

Men tack tack!

Av Jerban
Skrivet av Apocalysm:

Just nu ligger mitt kort på 80c i load, jag har suttit och spelat sen typ 14:00 men det låter jävligt mycket! jag har http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3.... Plus att det går bara upp

80c ska inte vara någon fara för kortet. Men självklart är det bättre om det är svalare, försök få bättre flöde i chassit om du kan.

Av Jerban
Skrivet av Helllodar:

Kan vara så att nätagget räcker inte till om du kör Heavy OC på allt

Kör bara min PCU i 4.0 och korten rullar i 1050/1500 för tillfället så nätagget ska klara det. Är ju ett 80+ Gold 850W.

Av Jerban
Skrivet av anon185723:

Nätagg? Temps? Chassi? Oc?

Nätagg ser du i sign. Tempsen är under 80c, chassit är ett R4. Har testat både OC och i stock.

Av Jerban
Skrivet av Danmyr:

I ditt fall låter det nästan som om att en drivrutin kraschar, får du BSOD eller bara svart skärm?

Ibland blir hela skärmen blå (utan text så ingen klassiskt blåskärm), och ibland så blir den röd, men oftast så fryser bara allt och den startar om.

Av Jerban

Crossfire problem 7970

Tja.

Köpte ett till 7970 häromdagen. Och hade en massa strul till en början som jag trodde att jag fick ordning på till slut. Men nu när jag spelar BF3 eller kör 3D mark så kraschar datorn lite random. Tempsen är inga fel på. Och om jag inaktiverar CF så kan jag spela hur länge som helst.

Ibland kan jag spela BF3 i ett par timmar utan problem. och ibland kraschar det efter en kvart. Har testat med drivrutin 13.4 men då fick jag inte ens upp CCC. Så just nu kör jag på 13.8 Beta 2.

Vad kan vara fel?

Av Jerban

Tack för svar, och ja...det är en samsung Ett par år gammal dessutom.

Av Jerban
Skrivet av Sisyfos:

Ok, fina temperaturer där!

Tyvärr vet jag inte varför det händer men det är nog bäst att bara köra en skärm när man gör benchmarks så man vet att grafikkortet endast fokuserar på benchmarken.

Jo uppenbarligen så funkar det då. Men jag kunde köra med båda skärmarna igång i både 3D mark och BF3 förut utan några konstigheter. Men antar att det är en skitsak nu när det funkar så bra i övrigt.

Av Jerban
Skrivet av Sisyfos:

Själv kör jag med Corsair Air Series 120mm Performance och så vitt jag vet så finns det ingen 120mm-fläkt som flyttar så mycket luft som de gör och det kan nog vara sant för de är grymma!

De låter ju dock därefter i full fart men i idle så låter de knappt någonting när man justerar med fläktkontroller (Som jag också använder) så de ger helt enkelt max prestanda vid behov och tystnad när man så önskar det

Som jag skrev ovanför så köpte jag ett Sapphire 7970 Ghz från fyndhörnan på komplett och tog ett par timmar innan jag fick ordning på sakerna. Fick massa krascher i 3D mark, BF3 osv. Men nu när det funkar så är jag riktigt nöjd med tempsen, köpte en Corsair AF140 140mm Quiet Edition och satte i sidan. Ligger på temps runt 65-68 grader på båda korten i 3D mark och BF3 (1080p. Ultra, 4xAA). Och GPU usage är på 100% + ca 70%. beroende på spel etc.

Mitt enda problem just nu är att så fort jag har min andra skärm igång (för att se live temps osv) så kraschar både 3D mark och BF3. Ska testa byta från displayport sladd till DVI imorrn på den.

Du vet inget annat det kan bero på?

Av Jerban

Sådär nu har jag beställt. Fick bli ett Sapphire 7970 Ghz Vapor-X som fanns på Kompletts fyndhörna!

Av Jerban
Skrivet av Sisyfos:

Det kan nog vara en bra idé när du väl kör Crossfire, just nu är den temperaturen jättebra.

Då blir det nog ett till likadant som jag har. Har du något tips på en bra fläkt som kan blåsa som fan på korten Har just nu bara Fractals R2 silent fläktar i chassit. Skulle vilja ha nån som blåser på ordentligt från sidan där. Ljudnivån är inte så viktigt då jag kör allt med fläktkontroller och när jag väl spelar så har jag ändå hörlurar på mig.

Av Jerban
Skrivet av Sisyfos:

Går ju också men de brukar ändå vara ganska dyra och ett referens HD 7970 har definitivt ingen garanti på att nå ditt GHz Ed's klockfrekvenser så jag skulle inte hoppas på det. Dessutom så är referenskylaren till HD 7970 förjävlig, HD 7970 är gjort för att ha eftermarknadskylare.
Med en fläkt under grafikkorten och en på sidan samt två fläktar längst fram blir det nog tillräckligt med luftflöde för 2st Gigabyte HD 7970 GHz.

Vad kommer grafikkortet upp i för temperaturer nu och hur hög fläkthastighet når kortet?

Jag har ett R4 med en fläkt i botten och 2 i fronten som blåser in, samt 1 bak och 2 i toppen som blåser ut. När jag spelar BF3 med allt på Ultra i 1080p och 4xAA så maxar jag ca 71 grader. Funderar dock på om jag ska köpa ett till kort att sätta dit en fläkt på sidan som blåser direkt på korten.

Av Jerban
Skrivet av Sisyfos:

Jag har aldrig hört talas om butiken och det där priset för ett referens HD 7970 är bedrövligt så man kan nog med stor säkerhet anta att det är en skitbutik.

Förresten så har du HD 7970 GHz så du skall ju helst söka efter ett sådant för annars tvingas ditt nuvarande kort att klocka ner sig.
Varför inte köpa ett exakt likadant kort från CDON? Kostar 3335kr med 5%-rabatten http://cdon.se/hemelektronik/gigabyte_radeon_hd7970_ghz_editi...

NJa tänkte mer då på att köpa ett vanligt 7970 med upplåst spänning och en klocka det till samma frekvens som det jag har nu.

Av Jerban
Skrivet av astrberg:

Jag väntar tills BF4 släppts. Varför slänga en massa pengar i sjön när dagens grafikkort kan vara betydligt billigare då!

Läs inlägg Nr4.

Av Jerban
Skrivet av Slaktardej:

Kör på ett till 7970.
Har det själv, och prestandan är grym!
Senaste drivrutinen har i mångt och mycket eliminerat Microstuttering med!

Okej lutar åt det. Någon idé om vilket 7970 jag ska köpa? Som jag skrev så vet jag ju att i Crossfire så är referenskylaren bäst då den blåser bakåt så att säga. Men nu har jag ju ett Gigabyte Windforce så vet inte riktigt vilket jag ska köpa? Vapor-X? Ett till som jag har?

Detta är ju lite intressant annars: https://datordax.se/product/43617?utm_source=pricerunner&utm_...

Att ha underst tänkte jag då. Men hur är datordax.se?

Av Jerban

Skärmstrul...

Tjena.

Min bror har lite problem med den ena av sina två skärmar till datorn.

Den ena skärmen (nr1) fungerar precis som den ska, men den andra skärmen blir lite konstig när den har varit avstängd ett tag.
Han sätter på skärmen som vanligt, får bild i ca 1 sekund sedan blir bilden svart och han får stänga av skärmen och sätta på den igen. Detta får han oftast upprepa 5-10 gånger innan bilden stannar kvar, och då fungerar den även felfritt tills han stänger av den igen.

Vad kan detta bero på? Håller skärmen på att lägga av eller kan det vara grafikkortet som spökar?

Utöver detta så har han inga problem alls, med varken skärmar eller grafikkort. Han har installerat om drivrutiner, kopplat om skärmarna och allt annat tänkbart men utan resultat.

Kan tillägga att det är DVI till bägge skärmarna.

Alla tips är välkomna!

Av Jerban

Sambon min kollar på alla hans videos och jag har aldrig förstått grejen. Har försökt, för hennes skull, att titta på skiten och njuta. Men det är omöjligt. Han bara skriker och fjantar sig som vilken snubbe som helst skulle klara av, sen att han bara var typ först med det förklarar ju många av hans prenumeranter.
Men smaken är som baken