Inlägg

Inlägg som Jerban har skrivit i forumet
Av Jerban
Skrivet av Qwal:

Okej då ska vi se här.

Jag tycker du gör aå aom det passar dig bäst. Vilket verkar vara 2st 60hz skärmar med din 144a i mitten.

ANledningen till att du inte kan köra starcraft i eyefinity är för att spelet inte stödjer det. Och det är av mening. De vill inte att folk spelar det i eyefinity. För att det är en enorm fördel mot andra. Det är rts och då ska de va "lika" för alla.

Okej! Har du någon koll på det jag undrade om jag behöver någon adapter?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jerban

Tror jag har bestämt att jag behåller min 144hz och köper 2st 60hz och ställer ner den jag har, blir nog 2 av den skärmen jag länkade!

Sen angående kablarna som jag undrade om också. just nu har jag skärmen kopplad med DVI och om jag kopplar in dom andra 2 skärmarna med minidisplayport från grafikkortet till displayport i skärmen så behöver jag väl inte någon aktiv adapter som jag läst om?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jerban
Skrivet av Ceogar:

Finns en del spel som inte fungerar alls i Eyefinity och då är det ganska fint att kunna njuta av 144hz. Jag kör också 3 skärmar men i snabbare och mer tävlingsinriktade spel brukar jag köra på 1 skärm. Tex starcraft är ett sådant spel som inte fungerar med 3 skärmar och inte heller i 60hz

Men då borde det funka att ställa ner min 144 till 60hz eller hur? Så alla 3 kör på samma. Så jag slipper sälja den menar jag

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jerban
Skrivet av Qwal:

Själva grejen med eyefinity är just att man spelar på alla 3 skärmarna i spelet. Annars kan man ju bara ha 3 skärmar inkopplade utan eyefinity. Som jag har nu med mina skärmar i väntan på ny gpu.

Ska du bara spela på en skärm och ha de andra bredvid för internet å annat så behöver du ju inte byta skärm bara köpa 2 till.

Mjo. Men skulle inte ett alternativ vara att ha kvar min 144hz skärm, köpa 2 st 60hz och sen ställa in min snabbare skärm på 60hz. Och skulle jag sen vilja spela på endast den skärmen så kan jag ju ställa in den den på 144hz igen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jerban
Skrivet av Qwal:

Du kommer aldrig klara 3x 144hz. så ska du köra eyefinity, sälj skärmen (om du behöver pengarna, annars spara den bara) Och köp 3 60hz skärmar.

Ja sitter på 3 eizo 2331, underbara skärmar. och riktigt billiga nu, ca 1600/st

Jo jag har ju tänkt på det också, men spelar man inte med bara en skärm också även fast man har Eyefinity? Då vill man ju gärna ha den skärmen jag har nu. Men det kanske är mer värt att ha 3 skärmar nu direkt istället

Av Jerban
Skrivet av Qwal:

Har du 60hz skärmar och 144 hz skärm kommer det köras i 60hz, inte 60 144 60 tex på 3 skärmar.

tror inte din gpu kommer flaska det. beror ju helt på vad det är för spel å så. Men med tanke på 144hz antar jag att det är bf3.

Okej det visste jag inte! Då är ju frågan om man ändå ska köpa 60Hz skärmar eftersom fpsen ändå inte kommer vara skyhög med 3 skärmar, men samtidigt försvinner ju hela grejen med 144Hz ute i Windows osv då också.

Så då blir det nog att köpa en till exakt likadan som jag har att börja med och sen köpa en till när pengarna finns istället! Eller eventuellt sälja den jag har och köpa andra skärmar.

Av Jerban

Eyefinity m.m

Har idag en sån här skärm http://www.inet.se/produkt/2204929/asus-27-vg278he-144hz

Men jag har tänkt att köpa 2st till och köra Eyefinity. Men då den skärmen är lite dyr så tänkte jag köpa 2st lite billigare 27" skärmar som inte är 144Hz. Tänkte då på denna http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=713005 (valde den för att den är väldigt lik den jag har).

Har aldrig kört Eyefinity så har ingen aning om hur det kommer bli. Sidoskärmarna kommer alltså vara på 60Hz och mittenskärmen 144Hz, blir det bra?
Och just nu har jag skärmen kopplad med DVI och om jag kopplar in dom andra 2 skärmarna med minidisplayport från grafikkortet till displayport i skärmen så behöver jag väl inte någon aktiv adapter som jag läst om?

Och om jag hittar något billigt 7970 till så kommer jag köpa det, frågan är då om min 3570K @ 4.0Ghz kommer flaska dessa 2 kort?

Av Jerban

En fråga angående savesen i spelet, har fattat att den sparar till steamcloud och undrar då om jag avinstallerar spelet (måste få plats för nya), kommer mina saves finnas kvar om jag installerar spelet igen någon gång då?

Av Jerban
Skrivet av daskedennis:

Du har ju själv svarat på din fråga så varför göra en tråd? Söker bekräftelse?

Ja ungefär så. Men även så var ju frågan om OCCT kan vara missvisande och det kanske finns andra program som gör jobbet bättre.

Av Jerban
Skrivet av Dussan89:

Nja, finns inte allt för många 7970 som kan klättra till 1200 mhz förutom special kort som asus DCIU TOP och lightning

har du testat med andra drivisar ?

Okej.
Ja jag har testat med 13.1 och 13.3 BETA. Samma sak med båda.

Skrivet av daskedennis:

Hur bra ett kort klockar är olika från exemplar till exemplar.

Jo jag vet och jag skrev ju i princip det också.

Av Jerban

Gigabyte 7970

Har ett Gigabyte 7970 Ghz edition som jag har fått byta ut en gång redan för att det var lite knasigt det kortet jag hade.
Försöker nu att klocka det lite, standard är ju 1100/1500 på det kortet men så fort jag rör frekvensen på minnet (testade så lågt som 1510Mhz) så får jag massa errors i OCCT GPU Error test, och om jag ökar GPU frekvensen mer än till 1150Mhz så får jag också errors i samma test. Men 1150 går bra.

Är detta vanligt förekommande eller har jag bara ett riktigt dåligt exemplar? Är ju surt i så fall då min CPU också klockar riktigt dåligt. Eller ska man testa med ett annat program? Känns ju som att dom flesta kan köra i alla fall 1200/1600 även fast spänningen är låst.

Av Jerban

En till skärm

Hej.

Har i dagsläget en Asus VG278HE (https://www.inet.se/produkt/2204929/asus-27-vg278he-144hz).

Skulle vilja ha en till skärm som ser likadan ut men som inte är lika dyr. Ska bara ha den som facebook/internet skärm medans jag spelar. Att köpa en likadan som jag har känns lite för dyrt för det ändamålet.

Tips på någon ASUS skärm som ser likadan ut som den jag har? Om inte fotstödet ser likadant ut så kan jag tänkte mig att köpa ett ställ för 2st skärmar också.

Av Jerban
Skrivet av 93Clocker:

Själv kör jag alltid 4 timmar i linx innan jag känner att jag kan vara lugn.

Ska kanske testa ett varv i det programmet också då. Kört 5 timmar InterBurnTest på very high utan problem men får bli något program över natten sen också.

Av Jerban
Skrivet av Ethnic:

Ge LinX en chans, jag kör med det, tycker att det fungerar riktigt bra för att kolla överklock.

/ethnic

Okej ska kolla in det. Har kört IBT i snart 2 timmar på Very High utan problem nu, men som sagt så stoppar OCCT nästan direkt varenda gång så det programmet åker i soporna! Ska även testa med Prime95 när IBT har kört några timmar till

Av Jerban
Skrivet av Chipp!:

Det räcker inte med en timme om du vill vara säker på att det är stabilt.

Testa med prime95 och kör i +6h

mvh

Jo det vet jag också, men det jag undrade var om OCCT är ett dåligt program eftersom det stoppar testet efter MAX 10min när jag kör stock (testade säkert 15ggr med samma resultat typ 13 av gångerna), medans t.ex IBT kan hålla på 1 timme minst tills jag stoppade det själv. Känns ju inte som en slump.

Av Jerban

Stressprogram bla

Hej.

Klockade min CPU till 4.2Ghz och fick den aldrig stabil, spänningen var uppe i ca 1.295 innan jag insåg att något var galet. Körde OCCT och 9/10 så stoppade det testet inom 5min för error på en kärna, ska väl tillägga att inte alltid var samma kärna. Temperaturerna var heller inte överdrivet höga.
Ställde då tillbaka allt i auto för att testa OCCT med allt i stock. Samma resultat då, krasch efter 9 min.

Nu har jag allt i stock och kör IntelBurnTest och det har varit igång någon timme utan problem.
Då är frågan, är det fel på mina grejer eller är OCCT ett skitprogram?

Av Jerban

Tack för svaren!

Av Jerban

Överklocka utan full rigg

Hej.

Har mitt grafikkort inskickat till Inet just nu för att det försvann så fort man startade om datorn, och även när man spelade ibland, så just nu kör jag min CPU i stock.
Kan jag börja klocka den nu när inte grafikkortet sitter i, eller ska man ha hela riggen i datorn när man klockar? Det borde väl inte spela någon roll, eller?

Trevlig helg.

Av Jerban

Jaha nu får jag vända mig till er igen en sista gång och postar här ännu en gång. Datorn har som jag skrev ovanför fungerat klockrent sen i fredags. Men nu direkt när jag ändrade till 4.0 Ghz så inträffar exakt samma sak.

Är det någon som kanske har ett sista jäkla förslag på vad det beror på och hur jag kan lösa det? För nu skiter jag i det här och kör allt orginal istället även fast jag inte vill det. Blir så satans matt....

Av Jerban

Tänkte ge en update för dom som är intresserade. Skickade in moderkortet till Inet som konstaterade att det inte var något fel på det.
Passade på att köpa 4 extra chassifläktar och 2st nya SATA kablar (bara för att byta ut någonting som kanske var anledningen till strulet).

Satte ihop allting för ca 5 timmar sen och har funkat perfekt sen dess, inte ett enda strul! Jag har ingen aning om vad som var fel innan men nu funkar allt iaf.
Körde även OCCT i ca 20 minuter och tempen på processorn kom aldrig över 56grader och innan låg den på ca 78 grader. Och om det beror på mina nya fläktar eller att processorkylaren var dåligt monterad innan vet jag inte, men bra är det i alla fall! Nu ska jag avvakta några dagar och se så allt fungerar som det ska sen blir det att börja klocka igen.