Inlägg

Inlägg som Alopex har skrivit i forumet
Av Alopex

Jättebra! Tack! Möjligen skulle jag vilja ha ett blingigare moderkort som gärna kan synca med kylningen. Men underbart blingigt nätaggregat

Av Alopex

Summan är inte riktigt fix. Jag behöver inte topppresterande komponenter men jag vill ha ett modernt moderkort. 350P har någon form av inbyggd vattenkylning vad jag förstår på bilderna men jag antar att man iallafall måste köpa till fler komponenter för att få det att funka. Hade hoppats att någon här hade detta chassi och kunde berätta. P5an är bara ett skal och betydligt billigare som sagt.

Lian Li o11 mini är ok men då finns ju även Corsair och dyl. Jag tyckte Thermaltake p5 var exakt vad jag var ute efter vad gäller design men jag är öppen för förslag

https://www.thermaltake.com.au/pub/media/wysiwyg/key3/db/product...

Av Alopex

Ah, då kanske jag är fel ute med Thermaltake DistroCase 350P då. Kostar ju runt 7.5 bara chassit. Jag gillar mest designen på de öppna Thermaltake men behöver inte vattenkylning... jag kan leva med massa RGB-fläktar också om man kan få de att jobba ihop.

Av Alopex

Budget är 10-15k

Av Alopex

Köpråd dator med öppet chassi Thermaltake

Hej!
Tittar på en ny dator med öppet chassi och överväger Thermaltake Core P5 eller Thermaltake DistroCase 350P med inbyggt vattenaggregat. Är ute efter en dator med MYCKET bling och vill ha prestanda för CAD/BIM och bildrenderingar med processor. Någon som har erfarenhet av dessa och vet vad jag ska tänka på med nytt moderkort, processor och grafikkort? Har inte byggt en dator med vattenkylning tidigare.
Tacksam för svar!

Av Alopex

Löste det själv! Men tack för alla svar...

Av Alopex

Ger upp på skiten! Jag kör högtalarna direkt på moderkortet istället. Nu har jag stereo från två högtalare när jag kopplar in "side" i line out. Sub och de andra fem högtalarna är döda. Kopplar jag in sub/center och rear i de övriga Sound out händer inte ett skit mer. Verkar inte ens gå någon ström i den delen. Öppnar man Realtek står det bara stereo även om moderkortet ska klara 7.1.

Så nu vill jag bara ha ett tips på hur man får ner avgrundsbasen. Går givetvis inte att styra ett skit från realtek...

Av Alopex

Problem med ljud

Hej!
Har ett externt Asus Xonar U7 MKII som fungerat bra men inte längre...

* Musik, spel eller filmljud låter inte alls när jag kör via Xonar och högtalare. Stapel dyker dock upp för stereo på Sonic Studio.
* Mina 7.1 högtalare fungerar. Testade på annan dator (fungerar) och 7.1-testet fungerar i Sonic Studio på min vanliga dator.
* Testade ljudkortet på annan dator (Windows /). Samma problem. Surroundtestet i Sonic Studio låter fint, musik via player låter inte alls.
* Kopplar jag högtalarna direkt till moderkortet får jag endast stereo även om MSI X370 ska klara 7.1. De andra fem högtalarna är döda.
* Drivrutiner på ljud och moderkort är uppdaterade.

Tacksam för svar!

Av Alopex

Asus kort Xonar U7 MkII ska det vara. Men 7.1 ljudet i högtalarna fungerar ok. Det är bara hörlurarna (ej headset) som strular. Låter typ som en stereokanal är borta fast det är inget glapp och kortet är hyfstat nytt.

Av Alopex

Utgång för hörlurar låter kasst

Hej!
Har ett externt Asus kort Xonar U2 MkII som jag kör mina högtalare på. Ljudet är ok även om jag tycker det är svårt att uppfatta tal jämfört med tidigare konstellationer. Kör jag hörlurar är dock sång eller tal helt veck. Ljudet är uruselt. Har uppdaterat drivers mm till det senare men felet kvarstår och ljudet står inställt på "hörlurar" när jag testar. Hörlurarna låter bra på mobiltelefonen så det är inte det. Någon som känner igen det här? Finns det något att göra? Tacksam för svar!

Av Alopex

Märkligt tangentbordsfel

Hej!
Har råkat ut för något jag aldrig sett tidigare. Det går inte att skriva på tangentbordet. Det är inkopplat, det lyser, datorn funkar (?) i övrigt men chi respons från tangenterna. Har testad med andra tangentbord... funkar ej på denna dator. Testade även med ett PS2 tangentbord på datorn men samma sak där. Har givetvis testat andra USB portar. Har testat samtliga tangentbord på en annan dator och där funkar det. Jag kör Windows 10 i samtliga fall.
Tack för svar!

Av Alopex

@Ohdear: Q-pad är jättebra men alla verkar vara programerbara...

Av Alopex

Ej programerbar datormus sökes

Hej!
Sitter i ett kontor där man inte får ha programerbara möss. Min fantastiska logitech G502 är ersatt av en logitech M500. Jämfört med G502 är M500 som att dra en ett sandpapper med tuggummi på. Kan ni rekommendera en gamermus som glider bra på mattan med bra precision som _inte_ är programerbar?

Av Alopex

@anon78208: Intressant. Hur gör man det?

Av Alopex

Jag har alltså redan Windows 10 installerat men vill kunna köra äldre programvara. Därav har jag skapat en Windows 7 installation på en disk som jag kan swappa till från Bios. Jättebra ide men det är ju bara det att drivrutinerna inte funkar. Jag har även ett svenskt Windows som möjligen är en senare utgåva. Skulle den funka bättre tror ni?

Av Alopex

Nja, det går med bara ett PS2 tangentbord även om det är otroligt jobbigt. Lyckades installera USB 3 rutiner men inget annat. Blir error eller så känns inte filen igen. USB-rutinerna fick tyvärr inte mina USB-enheter att fungera.

Av Alopex

Haha! Ja, jag ska komma ihåg att skriva att jag även packade upp zip-filen i fortsättningen. Och att kontakten sitter i.

Av Alopex

Tack så mycket.... om du läser vad jag skriver så ser du i sista meningen att jag redan laddat ner drivrutinen för moderkortet (Windows 7) men Windows 7 känner inte igen den.

Av Alopex

Uppdatera windows 7 utan internet

Hej!
Ville ha en Windows 7 partition på min nya dator men den är så ny så Windows 7 knappt funkar. Drivers för mus, usb, etc funkar inte och det går heller inte att komma ut på nätet från Windows 7. Hur börjar jag med att uppdatera den här? Testade att ladda ner en drivrutin för moderkortet men Windows 7 känner inte igen filen.

Av Alopex

Fläktarna finns fortfarande kvar. Tänk att ha dessa i burken på julafton!