Inlägg

Inlägg som Kaukasar har skrivit i forumet
Av Kaukasar

Syrapojken: Du verkar ha letat en del, har du hittat några sjussta alternativ? De krav jag har i nuläget är DVI ingång, minst 16ms responstid. De övriga värden får man kolla på och bedömma om helheten blir bra. Skärmen får inte kosta mer än 5k.

[edit] Fan, ju mer man läser, ju mer man tar reda på, desto större krav får man, och man tittar på allt dyrare modeller. Till slut duger bara de dyraste! Inte lätt att hitta nåt som e bra i förhållande till pris. Men man får nog slänga ut lite extra slantar på en 19" TFT skärm, då man lär ha den ett jävla bra tag.[/edit]

Av Kaukasar

Med risk för att nån nämnt denna modell tidigare, men den verkar vara ett hett alternativ:
Benq FP937s+
Viewing angle (L/R;U/D) (CR>=10) 150/135
Contrast 700:1
Brightness 300 cd/m²
Response time (tr/tf) 8 ms
Colours 16.2 million with dithering
Input connector D-sub/ DVI

Utan högtalare eller nåt annat skräp. Pris hos mycom: 4413kr. Låter lite väl bra, vad är nackdelen undrar man. Ska nog dra dit o ta en titt o snacka lite.

Av Kaukasar

Om övriga spec e sjussta så tror jag inte det spelar så stor roll att dvi saknas. Är pengar en bristvara tror jag inte det är värt att lägga ut extrakostnaden för att få dvi. Rätt stora prisskillnader, om man inte vill pruta på sina krav på övriga spec.

Av Kaukasar

Jag är inne på LG L1915S, borde passa folk som inte har så mkt para att lägga ut.
250 cd/m2
500:1
160 grader
12ms
16.2M färger

kostar 3.5k. Sjusst i förhållande till pris, inte minst för spel.

Av Kaukasar

DVI nyttan?

Tjena, jag e på g att köpa en 19" TFT skärm. Det jag gör mest e surfa/spela/skolgrejjer, så 12ms i responstid ska det va max. Men det jag undrar är om det är värt att lägga ut de extrapengarna som krävs för att man ska få med DVI funktionen? Kommer man ha nån praktisk nytta av det egentligen... Överväger alternativet mest för att mitt graffekort råkade ha en DVI utgång...

Av Kaukasar

Jag föreslår att du tar en titt på nikon coolpix 5400:
http://www.cyberphoto.se/nikon/digital/5400.php

Är själv ägare till en nikon, dock en annan modell i coolpix serien och är mycket nöjd med den.

Av Kaukasar

Kommer köpa ett liknande paket, har dock bytt ut moderkortet mot ett asus a7n8x. Undrar dock om det e nån speciell skillnad på standard ram-minne, eller märkesminnen, förutom priset då.

Av Kaukasar

Oki. Hade lite för brottom antar jag när jag beställde dessa minnen, kanske ska ändra ordern till 2x256 333Mhz minnen istället. Inte mycket prisskillnad men en hundring typ.... ah

Av Kaukasar

Minneshastighet till barton 2500+ & nforce2 moderkort

Denna processor har bussningshastighet på 333Mhz, så antagligen passarDDR minnen med 333Mhz bussningshastighet bäst. Fast kommer det att funka med DDR 400Mhz minnen åsså, även om det förmodligen inte innebär ökad prestanda? Moderkortet det e fråga om är ASUS a7n8x. Minnet kommer bestå av 2x256 moduler.

Av Kaukasar

har åsså sneglat på barton 2500+ Har dock funtat på 2800+ eventuellt. Aja, skriv gärna lite kommentarer om dessa processorers prestanda.

Av Kaukasar

oj... det du just köpt, e typ det man själv funtar på att köpa... Hoppas du får en ny CPU av db!

Av Kaukasar

Dubbla minnesmoduler på Nforce2 moderkort

Har läst lite om att prestandan ökar på Nforce2 moderkort om man använder 2x256 DDR400 minnen istället för 1x512 DDR400 minnesmodul. Är det nån som vet hur stor prestandaskillnad det verkligen innebär, ifall det är värt att köra me 2 identiska minnesmoduler istället för 1?

Av Kaukasar

Behöver köptips - CPUns grafikprestanda

Hej, är mitt i en uppgradering, vars främsta syfte är att få spelen att flyta. Ett bra graffekort har jag skaffat, nu är det processorns tur. Mitt val står mellan en AMD 2800+ för 1700kr, eller en P4 2.66Ghz för 1750kr. (priserna e tagna från datorbutiken.com). Som sagt så uppgraderar jag främst för att få bättre prestanda i spel & tung grafik. Det jag undrar är ifall det är nån signifikant skilland mellan dessa 2 processorer för dessa ändamål. (Blir det en P4 väljer jag moderkort me intels chipset, väljer jag amd - nforce2).

Tack på förhand!

PS: Ett argument mot amd är att de blir mycket varma o kräver fetare kylning, men prestandan e viktigast.

Av Kaukasar

fint att du lyckades löda alla dessa förlängningssladdar till transistorerna i nätaggregatet utan att för den sakens skull pajja aggregatet (esd känsligt e det tydligen). Jag har 5 fläktar i min burk - de flesta 8x8. Alla dessa fläktar gå rpå lågvarv. Burken e inte knäpptyst, men tillräckligt tyst för att man inte ska störa sig på ljudet (låg ljudnivå är en prioritering även för mig). Som tur e behöver jag ingen ljudisolerigsutrustning, ty jag har en Seagate disk, vilka e extremt tysta som dom är. Dessutom råder det platsbrist i mitt minitowerchassi. Tempraturen på datorns delar e OK, dock hade det varit bättre om man hade haft fulltower.

Av Kaukasar

Tack till er som svarat. Jag har först provat ta bort HL & installera om, men det hjälpte inte. Men -32bpp var lösningen! Anledningen till att jag inte ville fortsätta köra med direct3d är att mit CS flyter sämre då.

Av Kaukasar

ati + opengl + CS = ERROR?!

Har ett radeon 9500 pro kort. Det funkar finfint, förutom i CS/HL. När jag kör CS i opengl, så vägrar AA fungera, o avsett hur jag ställer in det. I alla andra spel jag har, såsom quake, ghost recon, U2, UT2003 mf så funkar AA finfint.

När jag byter till direct3d i CS, då funkar AA, men som sagt, inte i openGL. Vad kan det bero på? Nån som vet vad man kan göra för att fixa detta? Tacksam för svar.

PS: Kör me de senaste drivers till graffekortet.

PS2: Jag kör med halflife + CS (asså inte CS retail). Att byta till CS retail, kan det göra nån skilland tro?

Av Kaukasar

silver: Jag hoppas verkligen att det blir så! Här e några tankar om ämnet:

Om allt annat än palladium blir olagligt i usa (vilket inte e så troligt), kommer det göra måånga arga, som på alla sätt kommer vilja stoppa, hacka, sabba skiten = bra!

Sen e frågan hur poppis palladium blir här i sverige. Svårt o förutse nåt. Tills dess får man njuta av det man har nu...

Av Kaukasar

drivers tankas ner från tillverkarens sida, en gig i ram behöver man knappast.

Av Kaukasar

Oki, det var uppmuntrande att höra att Ati har oförtjänat dåligt rykte när det gäller drivers, för jag tänker köpa ett HIS 9500pro kort från db! Nu e jag säker på att man får bra saker.

Av Kaukasar

Till windows e väl Ati helt ok på att släppa drivers? Det e det viktigaste. Jag kör linux vid sidan om win, men det e endast i win som jag behöver prestandan i graffekortet.