Inlägg

Inlägg som NickePicke har skrivit i forumet
Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Jag jobbar på ett elföretag så därför jag får tag i både billig sand. rör och kablar för en summa som inte behövs nämnas.

Förläggde förrförra veckan 2st 3x240 strax under 500m kabel på ett jobb. så nog vet jag hur det är att jobba i gropen åt maskinisten och att förlägga kabel och anmärka på fel som begåtts Men bra att du påpekar om någon annan får en ide. därav sanden som sagt vill inte ha stenar som pajar rören/kablen efter något år.

Låter fint, bara såg att du skrev att du skulle "hämta sand efter att du lagt i rören"

Hehe, förresten har inte riktigt hängt med i ditt "bygge", ska du ha servrar och grejer i garaget eller?

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Vart och hämtade två portabla trafiklysen på vv även varit och dunkat i ett nytt batteri i båten och fixat så laddningen fungerar och skruvat dit generatorn igen.

Tog även rundan förbi 'nisses' och frågade om det var okey att hämta lite sand idagarna när man lagt rören.

Antar att du tänkt på att lägga sand under rören också? Annars kan dem skavas sönder och grejer.

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Finns alternativ för man ska komma undan men vad som fungerar och inte funkar tycker jag inte behövs nämnas.. jobabr utmed väg dagligen och folk kör som idioter 5km/h på det och det är fan frågan om man inte skulle slänga en sten mot bilen.

....va?

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [ABF]Henkeman
Beskär bilden i ett bildredigeringsprogram ("crop" heter det på engelska.)

Är skärmen 1680x1050 så är den upplösningen bäst på bilder, att ha bilder i högre upplösning än skrivbordet är för att det skulle vara bättre är bara befängt.

Provat i GIMP, men jag vill ju behålla "storleken" på bilden, men göra om den till 1680x1050? Kan ju göra en ruta och "klippa ut" i 1680x1050 men då får jag ju inte med hela bilden, knappt något.

Av NickePicke

Konvertera foto till widescreen, ha som bakgrundsbild?

Hej

Har tagit en del foton med min kamera som jag skulle vilja ha som bakgrunsbild på skrivbordet. Problemet är att bilderna är i upplösning 3264x2448 och de blir helt konstigt förvridna på min widescreen skärm. Jag skulle vilja konvertera dem till åtminstone 1920x1200, min skärm är 1680x1050 men jag tycker bilder blir i dålig skärpa om de inte är högre.

Hur gör jag?

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mjaa
Utseendemässigt inte så stor skillnad mot gamla modellen passat

Haha...du måste skoja?

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wooe
Därför att du som nyanländ bara får reda på dina rättigheter, inte dina skyldigheter. Du får lägenhet, du får ett helt ok pengabidrag etc. Det är Sverige som anpassar sig där, ingen annan. Klart att man kommer förvänta sig att man ska få ett jobb, få en hobby, få någonstans att vara etc med då. När man folk sedan folk överväger att ge de värsta galningarna ett jobb som belöning för att de anfaller poliser och eldar upp skolor...vad fan ger det för bild? Sitt på röven så löser sig saker! Och fy på den som sedan vågar kritisera detta!

Ja det vågar inte fan, då är man ju rasist! :@

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ala_95
Stog på bryggan i stugan och fiskade igår kväll. Har ett 2-delat fiskespö och delarna kan åka isär lite ibland så man måste trycka tillbaka dom.

Nu till saken: Det var två äldre män som var ute i sin båt och fiskade ca 25-30 meter utanför min brygga. Så jag tänkte att jag kan försöka kasta dig ut med stort gäddrag + tafs och sådant. Tog i så det bara sjunger (ni kan nog gissa vad som händer) och släpper linan lite sent tror jag och tjoff så flyger del 2 ut 15 meter i vattnet. Började veva på snabbt som satan och hoppas på att dom inte såg något, det var ju trots allt vid 10-tiden på kvällen. Dom börjar peka mot där del2 ligger och jag vevar på ännu snabbare. Lyckas till slut veva upp del två och sätta fast den igen. Funderar på att tejpa fast den delen...

Vart lite paff när man stod där med bara första delen som är ungefär en meter lång.

Skulle du försöka kasta ut mig? ...

Pinsamt, väldigt.

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperT
Nja, skjuta är kanske att ta i (såvida inte polisen blir hotad).
Dock borde den svenska polisen sluta att vara så mesig. Såna där upplopp ska stoppas omedelbart med alla medel tillgängliga och de medverkande ska få kännbara straff.

Tyvärr är dem ju bakbunda av både media och deras "nya taktik" som ska vara så bra..(och mjuk.)

Cheferna/ledningen (som för övrigt jämt slänger några stackars polismän till pressen så fort det blir gnäll) låter hellre ligisterna sparka sönder polisbilar och grejer istället för att göra något. Syftar på händelserna i Malmö när Davis cup spelades mellan Sverige och Israel.

Fy fan vad jag njöt när jag såg detta bildspeo!
http://w2.sydsvenskan.se/bildspel/recliem1/
Fanns webb-tv förut men det verkar ha försvunnit. Rosengårdsbor som kör bort AFA-idioterna som tror att dem representerar Rosengårdsborna.

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av milk^
http://images.macrumors.com/article/2009/08/25/204328-sl_fron...

Mac OSX 10.6

På spanska?

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Väktare har bara rätt att bära batong eller handfängsel om de har utbildning för dessa. Den större skillnaden är att väktaren har ett skydd via tjänstemannalagen för hot och våld mot hans eller hennes person samt hans eller hennes egendom i hans yrkesutövning. Dvs inte på vägen hem om det inte kan relateras till hans yrke förstås.

Detta innebär inte att väktaren är tjänsteman utan väktaren har enbart förstärkt rättskydd.

Ja givetvis med rätt och avklarad utbildning.

Av NickePicke

Du har ingen skyldighet att visa din väska, men då kan dem neka att sälja något till dig. Håller dem kvar dig gör dem sig skyldiga till brott. (olaga frihetsberövande) Samma sak gäller väktare, enda egentliga skillnaderna väktare/privatperson är att väktaren har rätt att bära batong. I princip. Dem måste gripa på bar gärning eller flyende fot.

EDIT: Pucktvåa

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Otec88
Black Internet verkar ha blivit hackat och hela dess nät ligger nere.

http://www.dn.se/ekonomi/black-internet-utslaget-av-sabotage-...

Hahaha, pissed of pirates?

Inte så bra PR om det är så dock..

Av NickePicke

Porsche ftw! Inte provat den, bara G25 (har en) men namnet säger ju sig självt!

Av NickePicke

Nu är drawball uppe igen! försöka oss på något projekt?

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Du kan testa ändå så kanske du hittar några men kom ihåg att du förvärrar lägget genom att spara, ändra och lägga in nya saker på samma disk.

PC Inspector File Recovery
http://download.cnet.com/windows/convar/3260-20_4-83687.html?...

Jo, det vet jag. Därför är det nog inte lönt, inga jätttebilder egentligen. Har provat lite olika program men inga hittar något så. Men tack för hjälpen

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av panpo98
Det stora problemet är inte att det är borta utan att du antagligen har skrivit över bilderna när du installerade Win 7 över bilderna. Vissa du kan få tillbaka men resten kan du glömma.

Har jag också förstått nu efter lite läsande.. har ju dessutom installerat Winrar, Winamp, drivrutiner, AVG och sådant också. Aja, det är bara bilder något år tillbaka, och en del har jag på kameran. Får bara hoppas jag lärt mig av mitt misstag.

Av NickePicke

Få tillbaka bilder efter formatering?

Antar att det är ganska omöjligt, men ger det en chans.

Har formaterat från XP till Windows 7, och glömde kopiera bilderna jag hade. Går det med något program att leta fram dem? Man får ju jämt höra att saker och ting inte riktigt försvinner.

Av NickePicke

Kikat på Drawballfans.com, Drawballs forum. Hypah (snubben som hyr server och sköter Drawball) har fått stänga ner det tillfälligt, kanske tills imon eller tills den första September, detta därför att flagg-kriget tagit så mycket bandbredd så hans host debiterar ganska höga summor om han går över. Men eventuellt ska han fixa en ny server, och kanske en ny boll tills den 23:e alltså imon...så vi får se. Därför det inte funkar.

Av NickePicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av glemmy

och som bruksbil
Mercedes CLS 63 AMG
http://www.zcars.com.au/images/brabus-b63-s-cls-63-amg1.jpg
Gärna med lite brötigare avgassystem och trim. Den från Brabus kan jag ta, tack
älskar verkligen linjerna
http://cdn-www.rsportscars.com/images/mercedes-benz/2007-merc...

Det är ingen Mercedes, utan en Brabus Rocket!
http://www.youtube.com/watch?v=Dt9UaI0Fpg4