Inlägg

Inlägg som Ian_Superfly har skrivit i forumet
Av Ian_Superfly
Skrivet av firstofmay:

Du duckar alltså för den gigantiska Pk-tirad som spelet dragits med och de till synes gigantiska problemen med fusk som finns nu när spelet finns att köpa? Flopp.

Har inget emot vad jag jag misstänker du tycker är "Pk-tirad" (jag gillar att se på tjejer helt enkelt).
Ev. fusk märker jag inte på Xbox.

Av Ian_Superfly
Skrivet av firstofmay:

Man fortsätter låtsas som att försäljningssiffrorna är dåliga av andra skäl än att spelet är skräp....

Jag fattar inte vad folk har emot spelet. Det är ett typiskt Battlefield- spel av bra kvalitet ("lagom" verkligt krigsspel där man kan välja att strida på olika sätt och med olika utrustning). Tycker också att det är väldigt mycket bättre fart/action i V än i 1. Banorna är dessutom både bra och snygga och bra samarbete premieras bättre än i tidigare BF-spel.
Hur vissa spelkaraktärer antas se ut mellan benen känns liksom inte viktigt (men så är jag ju dessutom sexist nog att gilla se vackra tjejansikten i menyer etc...).
Tycker missiondelen/lootdelen är jäkligt bra kompromiss. Hade DICE gjort Battlefront II på samma sätt så hade det varit varit ett mycket bättre spel.

Är något dåligt så är det att grafiken buggar lite ibland (kör Xbox one X på Ultra-HD TV) och att singlespelsdelen känns ojämn och buggig. Att det är "tunt" i dagsläget gör väl inte så mycket eftersom var bana tar sjukt många timmar att lära sig helt.

Av Ian_Superfly

Microsoft har ju i princip stängt sin egen Store så jag undrar vad man ska ha en bantad skol-Windows-dator till..?
Ett Windows låst till MS Store blir än sämre upplevelse än vad deras telefoner var. De hade i alla fall några "levande" appar i början.

Chrome har 3 stora fördelar jämfört Windows:
1. Lätt att administrera för skolan
2. Billiga datorer då Chrome OS är sjukt lättdrivet
3. Fantastiskt mycket appar/program

Att man till stor del kan strunta i virusproblemen och att det bara tar ett par minuter att sätta upp en ny/ersättningsdator är ju också sådant som spelar roll för skolor.

F.ö. så rullar MS Office bättre på min lågbudget Androidplatta än vad det gör på min något äldre men mycket dyrare Surface Pro 2.

Av Ian_Superfly
Skrivet av Freddie-97:

Fick pengarna efter mycket snack med fakordförandet på firman som tyckte jag var en idiot mer eller mindre för att jag inte betala tillbaka pengarna frivilligt. Så hela vägen tills dem sa att det var fel får jag 74kr. Sen går det över till det som det skulle vara. Alla gör vi fel tyckte han, sa till han att jo men om man ser det så alltid så kan ju dem göra vad dem vill med min lön. Och då blev han rasande han tycke bara jag skulle ha och ha...

Personligen känner jag nog att du borde betalat tillbaka men med schysst plan från företaget...
MEN, grattis!

Har ej haft fackordförande som skrikit på mig men väl en jäkligt full HR-manager som (på den första julfesten jag gick på i mitt liv) skulle nita mig för att "jag var så fräck att jag kommit överens om en för hög lön med min chef"...
Kändes annorlunda...

Av Ian_Superfly

Limmar grendosor (med tex smältlim) på undersidan av skrivbordet.
Sätter sen stripes runt kablarna som jag buntar ihop.

(Btw, kör samma sak vid TV / Stereo / Xbox.
TVn hänger på väggen, stereo och Xbox på var sin hylla nedanför med alla kablar neddragna till "osynliga" grendosor på undersidorna av hyllorna)

Av Ian_Superfly

@Json_81:
Hello,
Att den är köpt från USA begränsar inte vilken region du sen knyter den elelr ditt konto till.
Jag har min satt fysisk i "Sverige" men kontot är amerikanskt. Min son har ett UK-konto med fysisk adress i Sverige. Var meckigt att få till och Amazon har inte precis ansträngt sig för att det ska vara enkelt (snarare tvärt om). Du tvingas "fuska" med alternativa adresser etc redan för att få igång Spotify... Jag har en konto-adress på Wall Street 1...

MEN, mitt Amerikanska Audible funkar. Testade tidigare att ha UK-konto men då kunde jag inte lyssna på Amerikanska böcker utan "begränsades" till Engelska.

Vet ej hur du ska få till din väder/trafiktjänst. Får du det att funka så hojta till.
Ett tips; aktivera "Skillen" Swedish Radio", du kan då tex lägga till vald trafikinfo i ditt nyhetsflöde (samt lyssna på röststyrd radio).

Av Ian_Superfly

@Rick69:
Den TAB 3 jag har är typ samma (och med samma skärmupplösning, 1920 x 1200).
Inte LYX på något vis men superstabil och välfungerande.
Inga problem att hoppa mellan appar/filer.

Av Ian_Superfly

Ska du jobba/skapa med plattan rekommenderar jag en Windowsplatta av 2:1 -typ. I alla andra lägen är androider bättre/Smidigare (tex då du kollar på föreläsningar eller läser dokument/böcker).

Jag har MS Surface Pro 1, 2, och 3 samt en kass Windowsplatta på 7" (Trekkstor).
Till detta kommer En slö Kina-android på 7", en Samsung (Android) 10" (äldre med för låg skärmupplösning) och en Lenovo TAB 3 10" (android).

Det är i princip bara Lenovon som används. Den är lätt, smidig, tillräckligt snabb, tillräckligt bra skärm (för eböcker, film, mm), bra batteritid (utan problem 8-10h), bra blåtandsghantering, stabil WIFI mm.
Den slår användarmässigt mina Surface på det mesta (tex en sån sak som en bra webläsare som är fullscreen...) utom när det gäller att skriva. Har inget tangentbord till den men plockar oftast fram min arbetslaptop eller sätter mig vid den stationära om jag ska skriva (väldigt sällan jag pallar starta en Surface Pro).

Jag tycker Microsoft sumpat mycket av det som var bra med W8 (för plattor). W10 är jäkligt mycket krångligare än android och sen är det ju det där med appar...

Mina 2 cent

Av Ian_Superfly

Finns någon röstassistent "som fungerar på riktigt"?

Är ganska sugen på att skaffa en "smart assistant" typ Alexa Echo, Google home eller Cortana (Harman Kardon Invoke). MEN, jag har tidigare testat en del via Cortana, Microsoft Kinnect och Google now i mobil utan att bli imponerad…

Så, skulle någon klara de krav jag har nedan? Finns det kanske till och med någon lösning som klarar både krav och önskemål?

Krav:
Kunna styra Spotify
Kunna läsa upp agenda (Outlook)
Kunna göra bokningar i agenda (Outlook)
Kunna styra ljus (Telldus)
Svara på enkla Websökningar (typ: "How do you say ice cream in spannish", "what's the name of the capital in south Korea")
Kunna svara om det ringer på dörren (via system från Ring)

Önskemål:
Kunna styra Spotify på andra enheter än de enhet som har assistenten (tex spela musik från mobil med Spotify --> blåtand --> Stereo)
Kunna styra ljus (Philips Hue)
Kunna ändra ljusschema (Telldus)
Kunna läsa mail (Outlook)
Kunna läsa mail (Gmail)
Kunna läsa av givare (Telldus)
Kunna mer avancerade websökningar i flera steg (typ: "How many Nobu restauarns are there in NYC" , … , "the Nubu Downtown, do they have a table for 2 when I have an opening in my schedule (outlook) any evening during the next 4 weeks?"
Kunna starta modern LG-TV (My 2017)
Kunna styra modern LG-TV (My 2017)
Kunna styra tex Netflix-appen på modern LG-TV (my 2017). Alt, styra Netflix på mobil och Chromecasta till TV.
Svara/skriva mail efter diktamen.
Kunna göra sökningar i dator (PC Win 10)
Kunna göra sökningar i Android-platta

Av Ian_Superfly

Jäkligt svår fråga då vi alla är olika och reagerar olika på information/har olika inställning till saker och ting. MEN, jag TROR att de flesta chefer/företag vill ha en så förutsägbar situation som möjligt.

De kan knappast ”hoppas” på att anställa folk som inte får barn så istället vill de nog gärna veta så tidigt som möjligt så att de kan planera på bästa sätt.

Jag var öppen redan på anställningsintervjun med att min fru var gravid och att en av anledningarna till att jag ville byta jobb var att jag ville resa mindre än vad jag gjort tidigare. Jag TROR detta uppskattades.

Av Ian_Superfly
Skrivet av Ballwaterboy:

....
Så vad heter ni alla sweclockare på XBOX:))

Heter, "ONSATAN"
Adda för tex Destiny, the Division, Forza 5, Battlefront, Rocket League, FIFA 16 mm.

Av Ian_Superfly
Skrivet av Ian_Superfly:

Nån som vill spela Raids?
Har spelat igenom alla Missions och Strikes från alla expansions men inte spelat en enda Raid...
3 pers borde väl räcka för att ta de första i alla fall? (Glass of vaults etc)

Adda mig: "ONSATAN", sen kan vi bestämma lämplig tid (rätt körigt schema ftf men vi hittar nått som funkar)

EDIT: Är ftf Level 40@349 Light ("bra" i missions etc men verkligen helkass mot riktiga spelare i Crucible)

EDIT 2: (kunde inte göra det i originalposten), spelar på Xbox One.

Btw, var f-n hittar man bäst "Artifacts"? Det mesta jag har är nu Light 350 men min Artifact är bara 340 och jag hittar inget ställa att trade'a en bättre. Bår inte heller några bättre via drops... Att min Artifact bara är 340 sänker mitt snitt så jag inte får så bra drops för övriga saker... Frustrerande!

Av Ian_Superfly

Nån som vill spela Raids?
Har spelat igenom alla Missions och Strikes från alla expansions men inte spelat en enda Raid...
3 pers borde väl räcka för att ta de första i alla fall? (Glass of vaults etc)

Adda mig: "ONSATAN", sen kan vi bestämma lämplig tid (rätt körigt schema ftf men vi hittar nått som funkar)

EDIT: Är ftf Level 40@349 Light ("bra" i missions etc men verkligen helkass mot riktiga spelare i Crucible)

Av Ian_Superfly

Hoppas bara att de inte fokuserar FÖR mycket på PC-versionen.

Destiny är nog det FPS-spel som jag tycker fungerar bäst på konsol. Kontrollerna är supersköna och det är så gött att halvligga i soffan och kötta på i Destiny.

Vad jag däremot hoppas de får ihop är en bättre story med bättre röstskådisar och kontinuitet för dessa. Idag är det olika röster för varje expansion och storyn var tex överlägset bäst och mest genomgående i ”The taken king” och sämst i den senaste ”Iron lords”.
Allt hattande i storyn gör att det inte finns någon genomgripande historia som hänger ihop och ger mening till det hela. Jäkligt synd och ”onödigt”, hade varit så mycket roligare med bättre story.
OCH, större och mer varierande miljöer behövs också (har ju spelat en del av banorna flera hundra gånger i olika uppdrag).

MEN, hoppas inte de sabbar spelkänslan som ju faktiskt är grymt bra på konsol!

Av Ian_Superfly

"Lumia 950 (XL) - go eller no go?"

NO!
Det enda du "vinner" på 950/950XL vs vilken annan någorlunda ny iOS/Android är Continuum.
Continuum är kul i typ 2 veckor och kommer dessutom i princip snart även på Android.

ALLT annat är bättre på iOS/Android!

(var själv frälst WP-användare men är oerhört besviken på utvecklingen de senaste två åren. Microsoft har givit upp. 950 är det sämsta flaggskeppet som finns på marknaden och W10M är ett beta-skämt!)

Av Ian_Superfly
Skrivet av Ninjaflipp:

Håller med om att detta är rätt fult av Microsoft, men kan någon förklara varför vissa är så extremt negativt inställda till W10? Det är bättre än både W7 och W8 så jag ser verkligen inte det negativa i att uppgradera, särskilt inte när det är gratis. Kan verkligen inte komma på en enda anledning.

W10 må vara bra på stationär men det ÄR inte bättre på platta (tex Edge vs fullscreen, touchoptimerad IE, One Drive utan placeholders mm). Har man dessutom en platta med 1GB RAM eller en del "exotiska" delar så är det inte ens säkert att W10 fungerar.
Har själv en Toshiba Encore 2 W8 som Microsoft tvångsuppgraderat till W10 (har backat till W8.1).
Med W10 så bootar plattan knappt och en hel del slutar fungera (touch mm mm mm).

Tycker Microsoft är helt jä...a dumma i huvudet som tvingar på folk W10!

Av Ian_Superfly

Jag kör det på Xbox one som ju ska vara "sämsta" versionen vad gäller grafik och användare.

Men, jag tycker det är jäkligt vackert och att grafiken är riktigt, riktigt bra (inte så detaljerad som tex Division men tydligare, skarpare)! Grafiken är i alla fall bättre än de första filmerna (4-6). Det är verkligen bra Star Wars -känsla och ljudet är fantastiskt.
Jag har inte heller problem att hitta fulla eller i det närmaste fulla banor (det faller ju bort/tillkommer folk hela tiden under en match).

Ska jag säga negativa saker så är det att jag själv är rätt kass (dör ca 2/1 - 1/1 jämfört med mina kills). OCH, de stora banorna som är både vackrast och coolast är så "kaosiga" att man dör väldigt ofta utan att ens ha koll på vad som hände... (gillar mer att vara någorlunda taktisk).

Men, jag tycker det är ett jäkligt kul och coolt spel (om min 11-åriga son älskar det)!

En STOR förbättring hade varit om det gick att tex rösta fram en taktik istället för att alla kaosar iväg åt varsitt håll. Får spel på alla lagkamrater som drar ut åt alla möjliga håll istället för att nyttja massans firepower...

Av Ian_Superfly

Kör med "Never 10" från Gibson Reaearch:
https://www.grc.com/never10.htm

Btw, tycker det är konstigt att det inte är mer liv om detta än vad man hör.
Jag har tex en Windowsplatta (Toshiba Encore 2) som levererades med 8.1 och bara har 1GB ram.
Denna försökte Microsoft uppgradera och det fungerar inte ens (bl.a. boot och touch ballar ur)...
Hade jag inte hunnit avbryta så hade den varit brickad.

Av Ian_Superfly
Skrivet av JunioreN88:

Låna en ny kontroll och testade i helgen, dessvärre så verkar det inte som att det är handkontrollen som tappar anslutningen utan att det är konsolen.
Någon som varit med om det och kanske sitter på en lösning?

Skickades från m.sweclockers.com

Ingen lösning men stäng av ev. trådlösa telefoner, microvågsugn, blutetooth (i tex telefon, stereo etc etc).
Du skulle även kunna testa att ta med dig boxen till en kompis och se om du får samma problem där.

Jag hade liknande problem som du tidigare och de försvann när jag slängde ut mina trådlösa telefoner (som var godkända).
Idag kan jag få problemet men det är bara då batterierna håller på att ta slut.

Av Ian_Superfly

När W10 installerats och datorn startar om så kommrr licensavtalet upp. Vägrar du då godkänna detta så startar datorn om med det gamla operativet.