Inlägg

Inlägg som Ian_Superfly har skrivit i forumet
Av Ian_Superfly

Tycker tillverkaren verkar "billig", men det kanske bara är jag?

Av Ian_Superfly
Skrivet av Paddanx:

Det låter som att din platta har fastnat i desktop läge nästan. (Jag har ingen Windows platta än, så jag kan inte testa)

Vet man har sett det växla mellan tablet optimerat och desktop optimerat.

Nej, "tablet mode" är verkligen så dåligt. Har googlat och läst diverse forum.

Av Ian_Superfly
Skrivet av nisselask:

Konstigt, jag kör det på min surfplatta och tycker det fungerar väl så bra som 8.1, skulle inte vilja gå tillbaks! Kör du i surfplatteläge?

Jepp i tablet mode,
Har du fullscreen webläsare (där du slipper se adress mm när du inte behöver det)?
Har du OneDrive som du kan scrolla igenom utan att ladda ner filerna?
Kan du swipea för att gå frammåt/bakåt?
Kan du dela en sida via tex email med en hand utan att ens släppa plattan?
Kan du växla mellan appar utan att kladda runt på flera ställen på skärmen (i W8/8.1 gör du detta med vänsterhanden utan att ens släppa taget)?
Och, tycker du att din startskärm ser "OK" ut (subjektivt jag vet, men min ser fördj..g ut i W10)?
Etc

Av Ian_Superfly

OK på stationär men galet opolerat

W10 är ganska OK på en stationär dator, på platta har det tappat allt som gjorde W8/8.1 bättre än iOS/Android.

Och, även om det är OK på stationär så är det konstigt att de lyckats sabba OneDrive (inga placeholders) och att det är så otroligt blandad grafisk upplevelse. Det är ju som om 50 olika team har skapat skiten utan att ens träffa de övriga teamen...

Tycket MS kunde väntat 6-12 månader innan de släppte skiten.
Undrar varför de släppte det redan nu? MS lär ju inte få någon ökad intäkt dag 1. Bör inte heller varit hårdvaruleverantörerna då många kommer uppgradera sin gamla dator.

Tror hypen kommer slå tillbaka snart. OK att det är bra för en gamingrigg med W7 att gå till W10 men många andra kommer sakna saker från 8/8.1 och det ser ju som sagt jäkligt opolerat ut (min flickvän trodde att det fortfarande var betan jag körde när hon testade).

Av Ian_Superfly
Skrivet av dagbro:

Jag gillar W10 skarpt. Jag kör det på mina två desktops, en laptop och en 8" platta. En av de saker jag gillar bäst är den nya programväxlaren - den är i princip helt perfekt, och helt ojämförbar med den rätt bökiga appväxlaren i 8.1 som dessutom bara visade Modern-appar.

Min andra favorit är att Windows 10 inte gör skillnad på Modern-appar och skrivbordsprogram. Alla syns i programväxlaren och beter sig på samma sätt. Sen är surfplatte-switchen också en ren guldklimp. Istället för att hoppa mellan två helt skiljda system (skrivbord och Modern-appar) körande samtidigt som i 8.1 har jag nu antingen skrivbordsläge och allting i fönster, eller surfplatteläge och allting i helskärm. Fantastiskt.

Jag tror helt enkelt att Microsoft är jävligt nöjda med Windows 10 (med all rätt). Och efter de sura miner som W8 gav (dock inte från mig) så tycker jag verkligen att det är rätt drag med en nystart för alla. Jag tror knappast att de förlorar särkilt mycket pengar heller då de allra flesta Windows-användare aldrig uppgraderar till nästa OS förrän de köper en ny dator.

Hur kan du tycka att det fungerar bra på en 8" platta?

  • Har du testat att surfa?

  • Har du testat att synca mot OneDrive?

  • Är det inte konstigt att det tex kan köras installation i bakgrunden som du inte kan interagera med om du inte växlar bort plattläget (annars ser du ju inte skrivbordet)?

  • Några swipe gestures som du tycker fungerar (överhuvudtaget)?

  • Tycker du filhanteraren fungerar smidigt?

  • Fick din startmeny acceptabelt utseende i plattläget?

  • Gillar du att task-baren ligger där den ligger? (och tar upp skärmyta)

  • Funkar skärmtangentbordet bra (och aktiveras när det ska)?

Alla frågor gäller plattläget...
Tycker W10 känns lika polerat som en tidig Linuxdist...

Av Ian_Superfly

@Jaa_kola:

Det där är INTE samma som startskärmen i W8.1.
Du har inte samma funktioner, anpassningsmöjligheter eller utseende. Du har ej heller charms, Swipes eller apphantering. Eller ens en fullskärmsversion av IE/Edge.

Av Ian_Superfly
Skrivet av solomon:

Först klagar alla på hur 8/8.1 såg ut med Metro och allt. Nu klagar folk på att menyn och skit är för trassligt. Jaja, folk är aldrig nöjda.

Jag klagade aldrig på W8 och jag tycker W10 är OK på stationär. Det är dock ett riktigt nedköp på platta. Tappar allt som var bra med W8.1 på platta. Nu är det som iOS/Android fast med färre appar...

Av Ian_Superfly
Skrivet av anon200632:

Du kan ju fixa 8ans startmeny med ett enkelt klick bara.

Euhm, va? Hur gör man det?
"Tablet mode" är INTE samma sak som 8ans startskärm... Vare sig till utseende eller funktionalitet.
W10 ÄR ett handikappat OS på en platta.

Av Ian_Superfly

På stationär är det väl OK men suger rejält på platta. Alla de smarta saker som Windows 8/8.1 hade för plattor är ju borta!

Inga smarta Swipes, Ingen charms bar, ingen riktig fullscreen vid surfning, Ingen swipe fram/back när man surfar, löjligt begränsad och oeffektiv startskärm (i tablet mode), menlös taskbar och de nya apparna är ju mer eller mindre värdelösa.

Kommer möjligen ha kvar Windows 10 på mina stationära och på min Surface Pro men på småplattorna har jag tagit bort det. Riktigt, riktigt besviken på MS. fattar inte varför folk är så glada i W10 (OK på stationär men det är ju knappast något "lyft")!!?

Av Ian_Superfly

”Kanske ska va glada att det är 2CO som tar hand om pengarna iaf, de har nog bättre koll än andra ställen. Synd de får så mycket kritik och mail ”

Jag förstår inte varför ni är så glada över 2CO. De har ju bevisligen begränsad ”förhörsförmåga” då de lyckats tala med Valdi i två hela dagar (enl. egen information) utan att kunna presentera ett enda vettigt svar på alla lögner eller ett enda bevis på att datorerna skickats eller ens finns…

Det är i dagslägen enkom 2CO som håller denna historia vid liv och de gör det med berott mod trotts att de tagit del av all information om Medisons och Valdis förljugna historik.

Tycker det är ganska tydligt att 2CO är ett företag med synnerligen förhandlingsbar företagsmoral… (det intressanta nu är varför 2CO förhandlar med sin moral…)