Inlägg

Inlägg som Ian_Superfly har skrivit i forumet
Av Ian_Superfly

Hej,
Det är "bara" att vägra godkänna licensavtalet så åker W7/8 (det du hade tidigare) in igen.
För att Windows 10 inte ska tvångsinstallera sig igen så kan du använda: https://www.grc.com/never10.htm

Fult men jäkligt bra litet program. Har det på mina Windowsplattor då jag tycker W8.1 är väldigt mycket bättre är W10 _på_plattor_!

Av Ian_Superfly

Hur ändrar man från kontroll till keyboard?

Sonen köpte detta spel via Steam.
Det fungerar bra men alla "hints" etc kommer upp som om han spelade via en 360-kontroll men han spelar via keyboard + mus. VAR ändrar man detta (vi hittade inte inställningen då vi letade)?

Av Ian_Superfly

Headset till XBONE?

Ett par frågor ang headset till Xbox One

1. OM man har de nya kontrollerna med 3.5mm uttag - funkar då vanliga std headset?
2. Vad rekommenderas för headset (schysst mick, bra spelljud och under 1000, gärna billigare)

Tackar!

Av Ian_Superfly
Skrivet av Zoxx0:

Hej,

Undrar om någon sitter i samma båt som mig med The Division. Trodde det skulle va kul att spela själv men har insett att så inte är fallet. Därför undrar jag om någon annan har, som mig, börjat spela spelet ganska sent och därför också hamnat på efterkälken vad gäller team-ups.

Bara att skriva i denna tråden och säga till så kan vi organisera något. Jag studerar heltid och gymmar nästan varje dag så jag har kvällar lediga, oftast.

Tack på förhand,
Zoxx0

Jag kör (på Xbox)!
Dock rätt sällan, Lvl 23 ftf.
Hade varit kul att köra lite dark zone med nån

Av Ian_Superfly
Skrivet av Embu:

Home sharing är bäst när du köper digitalt material. då kan du dela hela spelen med din kompis.
då får ni hela spelet båda två. Ink dlc osv.. Men då måste du självklart ha det innan. så köper du The Division gold så får din polare också exakt allt du fick.

Hur funkar det?
Hur många kan man dela med?

Jag trodde att "home sharing" bara var på samma fysiska xbox

Av Ian_Superfly

XBONE är inte helt fel med tanke på att ni tex kan köra en del av 360-spelen på den.

En sak att ha i åtanke vad gäller XBONE är att Microsoft låst språk till region vilket gör att spel som har Svensk översättning blir svenska (låst). Du kan komma förbi detta genom att sätta boxen till engelsk eller amerikansk men det skapar andra fel (tex att Microsofts egna Xbox-tuner slutar fungera och Xbox store ger felmeddelanden vid köp).

En annan sak som de sabbat med denna regionslåsning är Kinect som i princip är funktionslöst om du inte ställer boxen till amerikansk (vilket som sagt skapar en hel del följdproblem).

Av Ian_Superfly
Skrivet av TraxMate:

Och självklart har jag 1020 som inte får uppdateringen... Vill främst ha windows 10 för man kan tydligen installera android appar.

Finns ej längre. De tog bort denna funktionen (hela projektet)

Av Ian_Superfly
Skrivet av strejf:

Det har med saken att göra att eftersom att ni gör fel och krånglar till något som inte behöver vara krångligt. Men man kan ju försöka installera Windows 10 via disketter också och sen klaga på Microsoft när det blir problem.

Fast jag gillar inte W10 på plattor!
Tycker Edge är värdelös jämfört IE (ingen touch, swipe etc), OneDrive utan placeholders är vrickat på en platta och hela gränssnittet är i princip lika kasst som W7 var på en platta.

På mina Surfaces (har en Pro 1 och en Pro 2) KAN jag tekniskt installera W10 men vill inte (se ovan).
På min Toshiba Encore 2 KAN jag inte ens installera W10 då det inte fungerar ÄNDÅ så spammar Microsoft mig konstant och laddar ner filer och skit för W10.
Sabotage om du frågar mig!

Av Ian_Superfly

Jag köpte XBOX One pga:
1. Har haft original-xboxen samt 360 och varit ”nöjd”
2. Gillar kontrollerna
3. Man kan köra en hel del 360-spel på den
4. Kinect 2.0 lockade (dock, se nedan %&¤¤%&!!!”)
5. Jag hade fått intrycket att Xbox One skulle vara MER ”multimedia-enhet” än 360
6. Den är tystare än PS4
7. Den var förhållandevis prisvärd (köpte på black Friday)

Dock, jag ångrar mitt köp och ska sälja den för att köpa en PS4 eller möjligen Steam Link.

Orsaker till att jag vill sälja min Xbox One:
1. Microsoft har låst språk och region vilket gör att du inte kan använda både tuner (kräver svenska) och Kinect (kräver engelska). Man låser också spelen till det språk Microsoft bestämt att du ska spela på i den region du befinner dig i (tex, skulle jag jobba något halvår i Frankrike (är pg) så måste jag spela mina spel på Franska…).

2. Det finns inget Spotify till Xbox One och den är överlag sämre än 360 om man vill använda den som ”multimedia-enhet” (förutom att den är klart tystare än 360).

3. Kinect är i princip nedlagt av Microsoft. Det kommer inga nya titlar som stödjer Kinect och fler tidigare funktioner plockades bort vid senaste uppdateringen av själva Oset. Kinect kräver som sagt även att boxen är inställd på engelsktalande region vilket sabbar Microsofts egna tuner och OneGuide.

4. Det känns som om hela krysslådan är väldigt inriktad på den Amerikanska marknaden och har dåligt fokus på den Europeiska marknaden (språk/regionlåst, väldigt många fler appar för den i USA mm)

Av Ian_Superfly
Skrivet av Swedish Berserk:

Nu har Windows Phone endast 1.1% marknadsandelar.

http://www.engadget.com/2016/02/19/gartner-smartphone-report-...

Kan det vända med Lumia 650 och 900 serien? Microsoft har väl inga fler telefoner planerade att släppa förutom Surface Phone då.

Tja, WP ÄR dött och W10M ÄR beta.
Alla tidigare fördelar som tex unika MS appar är borta.
Cortana är begränsat till färre marknader än Siri/Google etc etc.

VEM köper överhuvudtaget idag en Microsofttelefon om det inte är av "nostalgiska orsaker" ?

(har själv haft L925 och L930 men bytt till en iPhone 6s)

Av Ian_Superfly
Skrivet av Llhweiir:

Tack för ett utförligt svar. Hur påverkar denna låsning i spel?

Påverkar princip inte spel alls (då de väl är startade).
Det enda läge jag kan tänka mig att ett startat spel skulle påverkas är OM spelet är översatt till svenska och att regionslåset därmed tvingar dig till Svenska och det i sin tur skulle innebära att vissa funktioner ej fungerar (Kinect i sig fungerar ju inte på svenska). Har svårt att tänka mig att Microsoft klantar sig SÅ mycket (men jag trodde ju aldrig att de skulle tex sabba tuner/Kinect heller...).

Kanske värt att notera att det inte görs så många nya spel med stöd för Kinect (ett par dans-spel är väll allt).
Tydligen kan utvecklarna krama ut några extra procent kraft ur boxen OM spelen inte använder "Kinect-resurserna" i boxen.

*bort* /mod

Av Ian_Superfly
Skrivet av Llhweiir:

@Ian_Superfly:

Fråga: När man beställer Kinect utomlands - är det något man behöver tänka på? Finns det olika standarder vad gäller strömförsörjning etc?

Hej,
Nej det är samma kontakt (på din XBox One). Ska du ha den till PC behöver du en konverter oavsett var du köper din Kinect.

Dock, notera att Microsoft har klantat sig rejält då de låst språk med region på XBoxen. Det gör att du med Kinect har 2 val:

1. För att använda Kinect för att styra gränssnittet mm i XBox måste du ställa om din Box till att bli "Engelsk" inte bara till språk utan även region.

2. För att kunna använda MS Store, OneGuide eller tillbehör som tex MS Tuner MÅSTE du ha Boxen som"Svensk" och därmed fungerar inte Kinect (/(%¤%¤#"#%¤%!!!)...

Det finns en tråd på deras forum med över 800 röstande som vill ha bort denna låsning (språk till region) men Microsoft har inte ens bemödat sig med att svara.
Ryktet säger att det har med licenser för musik i Groove att göra (lär inte ha med spelen att göra då PS4 klarar sig utan låsningen).

Av Ian_Superfly
Skrivet av ClintBeastwood:

Undrar hur det kommer funka med nyckeln man får till PC förresten. Kommer vi kunna köpa apbilliga nycklar här på marknaden i framtiden kanske?

Sannolikt knyter de spelen till ens Microsoft-konto (dvs "hotmailkontot"/XBox-kontot)...

Av Ian_Superfly
Skrivet av Gorian:

Om du streamar över wifi så har du problemet där. Dra en ethernet-kabel istället. Du kan också ställa in vilken kvalitet du önskar.

Detta stämmer!
Att streama via Ethernet (och vettig router) är riktigt stabilt. Funkar i princip lika bra som att sitta vid boxen.

Av Ian_Superfly

@Santrik: 500-990 beroende på skick och köpare.

I julas sålde tex jag mitt X360 som var i princip i nyskick (ink original emballage) med 250GB hårddisk och EN kontroll (men 7 bra spel) för 900:-

Av Ian_Superfly

Kan inte rödvinstomtarna visa hur Svensson använder sina mobiler för att kopiera film och musik och hur detta "kopierande" i så fall inte ersätts av Spotify/Netflix?

Hela resonemanget är totalt orimligt! Att politikerna köpt det hela är förundrande och tyder på feghet alt. dumhet.

Av Ian_Superfly

Hur väl stämmer "världen" överens med NYC? Känner man igen sig om man gått runt en del på Manhattan?

Kan man gå till kända ställen? Heter restauranger och affärer som de gör i verkligheten? Kan man tex panga rutor på Apples affär på 5th ?

Av Ian_Superfly
Skrivet av Adam West:

Ja, det är ju tyvärr det som är nackdelen i dagsläget. Att Microsoft aldrig lanserar det i sverige. Riktigt tråkig inställning.

Det kombinerat med att de låser språk och region är helt skruvat!
Har polare som jobbar utomlands och de tvingas ha sin Xbox (och spelen) på lokala språket... Inte så kul vare sig i Tyskland eller i Saudi

Av Ian_Superfly
Skrivet av Adam West:

Ett plus till Ones fördel är Kinect och med alla dom möjligheter det innebär. Har inte testat det själv mer än som hastigast men den verkar helt klart mer kompetent och underhållande än Sonys motsvarighet. Med Cortana kan man hitta på en massa skoj, finns mängder med videor på tillämpningsområden

Hej,
Det trodde jag också. Köpte därför Xbox one + Kinect + Microsoft Tuner bara för att uppleva att de inte är kompatibla med varandra.
Kinect kräver att du ställer om din Xbox till UK/US-region medan Microsoft tuner kräver Svensk Xbox (Microsoft har till skillnad från Sony låst ihop region och språk).

Tre år efter att Xbox släpptes har Microsoft vare sig löst eller ens kommenterat detta problem officiellt. Deras "support" säger att det kan komma att lösas via framtida uppdatering men att de inte kan lova något utan man ska istället vänta (men som sagt, konsolen är snart 3 år och Microsoft har inte kommenterat detta officiellt)

Av Ian_Superfly

Hej,
Som "Lilljagare" skrev, vad har polarna?

Annars:
Jag har Xbox One men skulle jag köpa idag så hade det blivit ett PS4.
XBox One är "OK" men Microsoft verkar älska att ta bort funktioner och göra saker besvärliga för sina kunder.

PS4 ÄR snabbare/har bättre grafik än Xbox. Allt snack om att XBox skulle vara bättre mediaspelare mm är BS. PS4 har tex Spotify och det har inte Xbox. PS4 kan spela musik i bakgrunden och det kan inte Xbox. I PS4 kan du välja region/språk mm utan problem. I Xbox måste alla vara samma (tex svenska rakt över) och det får följdverkningar för tillbehör som Kinect/tuner/online spel mm.

Ett exempel på Microsofts fullständiga idioti är tex att Kinect kräver att du ställer in din Xbox på engelska, OK, MEN det medför att hela din box blir Amerikansk eller Engelsk och det medför att även om du köper en Microsoft Xbox One Tuner av Microsoft Sverige så kommer den inte fungera (jag har gjort detta misstag och Microsoft har ingen lösning)...

Det bästa med XBox one är att den är ganska tyst, har sköna kontroller, det går att streama spel till en W10-dator och att en del 360 spel går att spela på den.
Personligen så föredrar jag dessutom gränssnittet på Xbox före PS4 (även om det absolut borde förbättras även på Xbox).

Resten vinner PS4 utan konkurrens (grafik, multimedia, appar, spelprestanda). Prisskillnaden (ca 10%) är bara ett halvt spel...