Inlägg

Inlägg som chopperstop har skrivit i forumet
Av chopperstop

Gick från Komplett till WebHallen av en anledning. Blir väl att hänga på inet i fortsättningen. Helt ok priser o service där.

Av chopperstop

Föredrar absolut Fractal Design deras 650 eller 800 är superba. Men har deras 1000w för har fet SLI och vatten kyl.

Av chopperstop

inte mycket till övers för Notch. Bara en massa gnäll för att han inte får det gratist.
Alla låser in sina operativ i dag vilket är en del av hur det funkar i dagens ekonomi.

Av chopperstop
Skrivet av McWeiner:

Kylning är överskattat, vad spelar det för roll om datorn blir lite varmare?

Driver du med oss eller förstår du inte varför kylning är något bra?

Av chopperstop
Skrivet av Lordsqueak:

Klart prisvärt för under 1000lappen.
Hade det inte varit för att jag redan modifierat min 560ti kylare att passa till 660ti'n så hade det varit ett köp.

Skulle dock vilja se en lite mer modulär lösning, så man kan koppla en längre slang, ex, för när man har en större kylare utanför burken. som jag har, med sval luft som sugs in från förnstret.

Är ju bara att lossa slangarna vid radiatorn och nipla till ett befintligt vatten kyl sys! Så skulle jag gjort då jag har ett massivt vatten kyl sys med större radiatorer och kanske en lösning där man sätter en 240 radiator i toppen som ut sug. Finns ju många sätt att ganska enkelt modda denna kylning.

Av chopperstop
Skrivet av Morkul:

Men köper du ett "för starkt agg" så kommer du bränna en del energi helt i onödan. Vid 20% belastning behöver ett gold att bara komma upp i 88% effektvitet. Under 20% belastning finns det inga regler för och många agg är extremt ineffektiva vid så låg belastning.

Tips köp kvalitets nätagg så slipper du sådant.

Har ett vattenkylt Koolance 1500 w som pikar 1750 w och i min ena speldator behövs det då jag också har vattenkyl på 5000w + prog vara som styr det hela.
Har varit uppe vid 1450 w och då är det gott o ha lite extra pik för o slippa störningar. Så owerkill är bra även om det inte är så miljövänligt.
Men i den vanliga surf burken har jag 850 w men fet graffe. men antar att jag tillhör den lilla extrem gruppen som alltid har ström så det räcker..

Av chopperstop
Skrivet av whiskerer:

Vore mer intressant om företagen började konstruera nätagg med lite vettigare effektera med bättre funktioner och möjligheter. Även för väldigt påkostade system som tex Tri SLI 680 och Sandybridge-e så är 1500w overkill. Skulle vara väldigt spännande med nätagg i den här " klassen runt 500-600w vilket räcker för de flesta system."

Skickades från m.sweclockers.com

Och där visade du vad du vet om riktiga gamedatorer. Eller pratar du om kontors burkar?
Det här nätagget är till för extrema burkar och där har man oftast 5-600w till vattenkyl delen.

Av chopperstop
Skrivet av CGD:

Jonas det här var en låda som du gav bra betyg men du gav ju även Antec P280 bra betyg. Nu saknar ju jag och troligen många med mig möjligheten att få hem några intressanta lådor för prövning innan vi bestämmer oss för vilken som skall köpas.
Båda lådorna ger plats för sex stora diskar och två SSD:er. Men på Fractal Designs låda saknar jag en 5,25" plats. En blurayspelare, en DVD brännare och ett fack i reserv. Hot swap disk kanske?
Så för mig och de andra här i tråden som undrar kanske Jonas kan vikta mellan Fractal Design Define R4 och Antec P280.

En blurayspelare, en DVD brännare finns ju o löpa i combo och då har du ju en 5,25 plats över till din ev hot swap. Fixat..

Av chopperstop
Skrivet av Fractal Design:

Vi vill passa på att nämna ett par funktioner i chassit: 240mm radiator i fronten går utmärkt om man har en tunnare typ av radiator. Denna video visar hur en 240mm radiator passar i frontfiltret:
http://www.youtube.com/watch?v=VS45Yhjj4bY&t=1m30s

Alternativt kan man montera tjockare radiatorer om man monterar bort HDD burarna (den nedre sitter med 4 skruvar och är alltså inte nitad på plats). Den nedre HDD buren har samma skruvhål som en vanlig 120mm fläkt och går då också att flytta till en ledig 120mm fläktplats så man fortfarande kan behålla sina 3st HDD platser och får då plats med en större radiator i fronten.

Anledningen till att vi inte tog med ovan funktioner som en feature är att en 240mm radiator endast fäster med 6 av 8 skruvar i fläktfiltret, och att kalla det kompatibelt kändes inte helt ok. Tanken finns där dock och det är fullt möjligt då 6 skruvar är fullt tillräckligt för att fästa radiatorn.

Kan bara säga att detta chassi värmer när man ser det. Det uppskattas verkligen att ni skriver i forumet på siten. Kollade videon om radiator platsen i fromten samt att det går att fästa en radiator i toppen. Då jag bygger cirka 8-10 stycken vatten kylda lådor om året så är detta verkligen välkommen utveckling av define 4. Har själv tagit en annan lösning då tidigare modeller inte givit radiator möjligheter som nu. Har en extra låda med vatten kylning som ger 5000w. Men med define 4 så kan man klara en hyfsad speldators kylning som är ok.

Så det blir väl att med gott samvete kunna rekomendera ert nya chassi.

PS. uppskattar verkligen era nätagg de har hög kvalitet o har 11st sedan 600w agget släptes. Bra jobbat.

Av chopperstop

Man ska köpa det man gillar och har behov av.

"Snabbaste GPU'n sitter mig veterligen i EVGA's Hydro Copper 2 GTX680" Jo jag kör vatten kylning och har egentligen ingen nytta av dessa tester då de grundas på luftkylning. Men ändå intressant läsning då konkurrensen är bra för pris sättningen för oss kunder.

Av chopperstop

Du har lite klent nätagg till din hårdvara. Att ligga på gränsen ger inte den power du behöver för bra flyt.

Av chopperstop
Skrivet av Uvania:

det kanske är svårt och förstå men grafikkortstillverkarna optimerar inte så mycket för SLI/CF mer än på sina egna sli/cf lösningar (7990/GTX 690)

och jag tror 6970 CF är betydligt stabilare och scalar bättre än GTX 680 SLI annars är AMD totalt misslyckade om de inte fått ordning på ett 2 år gammalt kort

och såklart GTX 680 är bättre men du kan klocka upp ditt GTX 690 dom 60 extra MHZ och så presterar det likvärdigt och är svalare och säkerligen tystare

" svalare och säkerligen tystare" Det beror väl på vad du har för chassi kylning. Går luft vägen rätt i burken o med rätt tryck i fläktarna så kan man vinna mycket i ljud samt värme prestanda om man får bort värmen och därigenom sänker ljudet.

Anser att 2st oklockade kort ger bättre stabilitet än att klocka graffen på 690. För att se helheten i datorn så är oklockat alltid bäst.
Det gällde ju att få ett sys som är hyfsat framtids säkert. O allt klockat är sämre livs längd på.

PS. nej det är inte "svårt att förstå" då jag byggt prestanda burkar för spel online sedan 1992 då jag gick online.

Av chopperstop
Skrivet av Uvania:

GTX 690 är bättre "SLI" alternativ eftersom nvidia gör fler optimeringar för det än 680 SLI, skulle aldrig gått o köpt SLI/CF som det ser ut i dagsläget.. sen undrar jag varför du vill byta ut 6970 crossfire? vad är det som du inte kan spela på max med dom?

plocka ut kontanter och göm dom i madrassen för framtida uppgraderingar istället.. inte lönt och byta ut dina kort alls

Konstig åsikt då 2st 680 i sli presterar bättre än 1st 690 kort.

6970. Skojar du 1st 690 eller 2st 680 sli är stabilare o bättre än 2st 6970 i cross.

Av chopperstop
Skrivet av Bollebop:

'Bättre' så som i rå prestanda i benchmarks? Bättre i spel? Bättre när det kommer till strömförbrukning? Många olika parametrar.

I rå prestanda så är väl 580x3 snäppet "snabbare" Spel är skit med 2-way SLI till att börja med så antar att 3-way inte gör saken bättre (Ingen erfarenhet av detta personligen). När det kommer till ström är ju Fermi (580) ett helvete om man jämför med Keplar (680).
Skulle personligen inte köra SLI/Crossfire om jag slapp undan så personligen 1x680. Det klarar du dig länge på, och om du känner för att uppdatera dyker väl Gk110 upp till Jul.

Sen om du kör på attityden "Kosta vad det kostar" Kör så på 2x690. Om du är ute efter att bränna pengar vill säga.

Ingen har i dag nytta av 2st 690. Quad gpu stödet är inget att hänga i toppen på någon lista.

Eftersom du inte verkar veta något om sli/cross prestanda så skriv inte om saker du inte vet något om.

Bästa investeringen är 2st 680 med vatten kyl block. Evga har färdiga eller Koolance har bästa fullcover blocken om man kan montera själv.
Inget slår ett vatten kyl sys för att behålla prestanda på hårdvaran länge + ett väl ventilerat chassi med väl valda chassi fläktar. Livs längden ökar oftast med ca 50% med vatten kyl sys.
Nej man behöver inte ha inbyggda vätske kyl i spelburken. Bättre o ha det externt då man lättare kan ha overkill men radiatorer o kör man med Koolance kylvätska så behöver man inte byta på minst 2,5 år.

Kör man utan vatten kyl så är 2st 680m bäst då sli stödet finns i dag. Singel kort kan inte matcha en sli/cross konfiguration.

Av chopperstop

Det tråkiga är att reklamen forsar ned i min mail box. Vilket gör att man undrar hur garantin kommer att fungera om man handlar?

Av chopperstop

Något som låter tråkigt är att det saknas moral och etik bland spelare. Har funderat på hur BF3 skulle vara utan stats? Tänker då på att spela en stund för att det är kul. Har spelat sedan 80talet och online sedan 93 på pc. Det var en helt annan syn på mp spel då ja vet nya tider. Men man undrar ändå varför detta patetiska beteende?
Då vår clan hyrde BF3 server så var min tid som admin i spelet 5 tim var kväll och då gick det ca 4 tim att jaga fuskare och 1 tim för eget spelande som blev sabbat av ständiga fusk anmälningar på spelare på vår server. Det tog ca 5 veckor att få bra spelare att stanna och ha kul men många bannade kom tillbaka efter ha ett ful konto och då bara för att jävlas med mig. Har varit på servrar där admin är vän med fuskarna och bannat mig.
Så ärligt detta är lite som moment 22. En ond cirkel som är svårt att ändra på.
Själv har jag helt slutat med FPS online efter sett för mycket fusk som sabbar för oss som vill ha lite kul en stund.
Det blev så att i3d förlorade en kund då det kändes meningslöst att ha egen server. "I pay so y can play" visst har jag råd att bjuda på MP server men glädjen försvinner när 75-80% går till fusk jagar delen. Skiter i min K/D och rank vill ju bara ha kul en stund men tappar glädjen när jag blir ägd av fuskare..

Av chopperstop

Beviking.. Verkar som du behöver lära dig hur man "grundar" en ny mobils batteri för bra prestanda!
Jag säger Htc One X, äger en själv. O visst det tog ca 15 dagar att träna upp batteriet till bra nivåer. men min HOX är verkligen bättre än min tidigare iphone. Fast det grundar jag på personlig smak/åsikt.
Allt fungerar topp på min HTC one X o fick min tidigt i första lanseringen.
Mitt val var mellan HOX och en Galaxy Note o jag valde nog rätt.

Det där med batterier gäller alla mobiler lägg en bra grund så funkar den bra!

Av chopperstop
Skrivet av Dimuman:

Varför skulle man köpa det här kortet? finns det nåt spel som är för krävande för ett 680 så man behöver lägga ut 10k för ett 690?

Om du behöver fråga så visar du bara att du inte fattar vad det handlar om! När det gäller att ha extra grafik power.
Allt flyter bättre o så får man all ögongodis utan störningar. O det betalar jag gärna extra för så SLI är vad som gäller..

Av chopperstop
Skrivet av muSashi:

Blir inge mer grafikkorts köp för min del från Inet, men ja vi får hoppas att den här fläkten klarar minst 2 år iallafall, om inte så är det ju bara att slänga och köpa nytt eller hur ;)?

Fläkt ??? Kör vatten kyl så kan ni glömma fläktens kvalitet.. Ett prestanda kort ska vatten block och kylas rejält!

Mitt 570 kort blev ruggiga 50 grader vid många timmars tungt spelande .. Det vill jag inte uppleva igen. Nee aldrig mer fläkt kylning.
Max 35 grader vid tung belastning så har man grafik länge.. Och har radiator vid inblås samt utsug i burken så 8st radiator fläktar på 20% är tystare än de flesta burkar och inget kallare än max 40 grader på sommaren. Fläkt på grafikkort går bort..

Av chopperstop

chrome + min android mob + plattan o många bra prog som tex evernote (som från början var till mac) o till min tv om ja vill.

Lämnade mac världen o fick mer! firefox ett tag men för mycket strul så chrome + gmail funkar suveränt allt synkat i alla mina "toys"