Inlägg

Inlägg som busharmy har skrivit i forumet
Av busharmy

Typ detta? https://se.readly.com/ Vet inte om det funkar med Remarkable 2 dock.

Av busharmy

Har samma "problem". Patreon-feeden finns nu på Spotify. Woho tänkte jag. Problemet är att Spotify nu klipper in reklam i den. Så jag adderar bara feeden till Pocket Cast som vanligt och lyssnar reklamfritt så som jag alltid gjort. 😂 Men Spotify, vad håller ni på med? 😭

Av busharmy

@Jays_swe: Orka. I'm grown up now

@Simon^L: Du var först så jag letar upp lämpligt paket och kollar med postkontoret vad det kostar att skicka den till dig. Efter helgen. Vi hörs

Av busharmy

Razer Deathadder Chroma - Mittenknappen defekt

Köpt för runt ett år sen. Först började en av höger/vänsterknapparna att jävlas, öppnade den och pillade lite. Den har fungerat klockrent sen dess. För en vecka sen började mitten/scroll-knappen strula. Den funkar jättebra ibland eller om man trycker väldigt hårt. Har också försökt öppna och pilla lite men inte lyckats laga den.

Så vill du ha en i övrigt fullt fungerande mus men med reparationspotential?

Kan hämtas i Hagsätra, träffas i Stockholm (centralt) eller skickas med posten. Du står för frakten.

Gott nytt på er!

Läs hela annonsen här

Av busharmy

Ger bort RollerCoaster Tycoon 2: Triple Thrill Pack

Råkade köpa två. Orkar inte hustla för att få pengarna tillbaka. PMa, först till kvarn. Så redigerar jag här när nyckeln är tagen.

ps, https://openrct2.org/

EDIT: Har gått till Icte

Av busharmy

Mappa SMB-udelningar med domän-autentisering. Yosemite.

Jag har följt alternativ fyra av denna guide: https://www.dforge.net/2012/08/07/create-a-permanent-smb-moun...

Vi har tre utdelningar. Dem dyker inte alltid upp efter omstart och ibland så behöver datorn stå ca. 1 timme innan dem dyker.

Jag kan tyvärr väldigt lite om OSX och nästa steg är väl att kalla in någon expert... Men jag tycker ju att jag ska klara av att mappa upp tre samba-drivar i ett modernt OS.... Finns det någon best practice för hur man mappar drives i Yosemite?

Av busharmy

Uppföljning: Fick inte till det alls. Kom på att jag har ett Gigabyte HD5870 (GV-R587OC-1GD) liggandes och skräpar i garderoben. Jag stoppade in det och nu funkar allt som det ska. Det måste vara drivrutinerna som ställer till det..

Frid och fröjd, men trist att det inte funkar med inbyggda. Nu kanske det krävs mer kyla i datorlådan dock...

En fråga på grafiktemat. Grafikkortet har ju en hel del år på nacken men enligt Tom's Hardware GPU Hierarcy Chart från mars 2015 så är det fortfarande ett helt okej kort..

http://i.imgur.com/9XDRjgd.png

Jag spelar otroligt få riktiga/krävande spel. Möjligen lite Eve Online... Funderar också på att köpa Cities: Skyline.. Kortet är väl mer än dugligt till det va?

Känner att jag i framtiden vill skaffa Oculus Rift, Eve: Valkyrie och Star Citizen, men att det är bättre att avvakta inköp av nytt grafikkort tills dessa släpp..

Av busharmy

På min så finns bara 2.0 när jag kör duplicate. Det är som om den i extended pratar korrekt med receivern (8 potentiella kanaler) men i duplicate istället pratat med TVn (Stereo, 2 kanaler).

Jag vill ju få igång duplicate för framförallt WAFens skull. Sätta sig vid datorn, välja duplicate, slå igång filmen och sen gå ut i vardagsrummet och kolla på filmen. Så weird att det funkade när jag körde en VGA-skärm..

Av busharmy

Problem med flerkanaligt ljud över HDMI med "Duplicate" i Win 8.1 x64

OS: Windows 8.1 x64
Moderkort: Asus Z87-Pro
Processor: i5-4670K
GPU: Intel HD 4600 (den integrerade)
Datormonitor: Dell U2515H
Gammal datormonitor: Benq HDA2200

Receiver: Sony STR-DH550
TV: Random LG, 720p. Oviktigt.

Tidigare körde jag VGA till Benq skärmen och HDMI till receivern. Surroundljud från VLC funkade klockrent.

Jag kasserade sedan Benq och köpte Dell-skärmen. Displayport till Dell-skärmen och samma HDMI till receivern.

När jag kör skärmarna i "Extended" funkar ljudet klockrent.

http://i.imgur.com/Sps4bD0.png

http://i.imgur.com/nXvXA9I.png

När jag kör "Duplicate" funkar det bara i Stereo.

https://i.imgur.com/OP2u5Ca.png

http://i.imgur.com/30qs4MI.png

Jag har senaste drivrutinerna från Intel och senaste BIOS från Asus.
Jag vill minnas att jag tidigare har sett Sony-förstärkaren och inte LG-tvn där i inställningarna i windows.. Kan det spela någon roll? Jag har även varit inne i receivern och ställt in så att ljudet bara skickas till förstärkaren och inte till TVn också.
Jag kan inte förstå vad jag gör för fel.

Någon som har några tips? Mitt nästa steg i felsökningen är att formatera om Windows och ger sig inte det så får jag köpa ett nytt dedikerat grafikkort.

Av busharmy

Spela dum och säg till familjen att ni vill ta bort kortet från pojkens google checkout konto, för att det finns en risk att han råkar köpa något. Säg inget om att han köpt något. Se bara till att ni/dem tar bort kortet på google checkout. Problem solved?

Av busharmy

Nej, då gör man som redan föreslagits. Köper det av någon annan butik.

Vad är det förslag du vill ha? Hör med konsumentverket då kanske, varför man nu skulle orka det.

Vilken butik gäller det?

Av busharmy
Skrivet av nick-li:

t.ex en gång i tiden var ju ekorrskinn valuta

Hade jag funnits på den tiden och förespråkat ekorrskinn och samtidigt kontrollerat 30% av ekorrskinnen så hoppas jag att människor dragit örona åt sig. Iaf vad gäller värdet på ekorrskinnen kontra mer vedertagna valutor, ex. guld.

Jag vill så att det ska fungera detta ; ) Men hur? suck.

Av busharmy

Gissningslek - Fakta och antaganden:
Det finns nästan 6 miljoner bitcoin i omlopp.
Den största flytten av pengar som skett i blockkedjan är 400 000 bitcoins. (man får anta att det inte var personen som har flest som gjorde detta, då h*n troligen är smartare än att "exponera" sitt innehav på det sättet.)

Det betyder att personen som skapade bitcoin och troligen var först med att börja generera bitcoins, minst har 400 000 stycken. Och att de personer som kom efter honom har någonstans runt 400 000. Och där under, beroende på hur många de var och när de "kom med".

En bitcoin handlas för typ 1 USD idag.

Detta säger mig att det reela värdet av en bitcoin är någonstans runt... 0,01-0,03USD?

Ett annat faktabaserat exempel: Den 20 Mars detta år fanns det 5,7 miljoner bitcoins i omlopp. Baserat på de "adresser" (ej konoton, ett konto kan ha flera adresser. Bitcoins knyts till adresser, som i sin tur bara kan ägas av ett konto) som har flest antal bitcoins (http://bitcoinreport.blogspot.com/2011/03/bitcoin-top-100-ric...), så kan man se att 100 adresser (ett konto, eller hundra stycken. Ingen kan veta.) äger 1,7 miljoner bitcoins (Eller 30% av det totala antalet).

De som hyllar och hoppar på bitcoin tåget i tron att valutan kommer att behålla sitt värde och/eller öka i värde kommer att känna sig lurade den dagen folk med en sjuhelevetes massa bitcoins börjar sälja av. Flooda marknade, som jag tror det talades om här ovan. De som hoppar på nu hinner (högst troligen) inte få sitt nyinvesterade grafikkort att betala av sig.

Värdet av en bitcoin är vad folk är villiga att betala för den, Ja. Men ingen är villig att köpa en halv miljon bitcoin idag, för en halv miljon dollar. Därför kommer värdet på den att sjunka drastiskt den dagen det sker. Och sker det inte, så är den blotta risken att det KAN ske helt förödande för bitcoins ur ett långsiktigt perspektiv.

Jag ser fortfarane potential med detta "fria och anonyma system", men ur helt andra ögon än för ett dygn sedan. Tack biggles och FANTEN för lite verklighetsförankring.

Av busharmy

Nu är jag trött. Har suttit frenetiskt och druckit kaffe och googlat om bitcoin ur ett mer "jag söker negativa svar"-perspektiv. Fascinerande men nu måste lägga mig och sova Men innan måste jag bara säga detta till de vars ståndpunkt jag argumenterat mot:

Jag har till viss del ändrat åsikt. Det finns helt klart vissa brister i detta. Den största eller kanske t.om. den enda: Den extremt stora fördel detta ger de som ger sig in först. Och handen mot hjärtat: det är väl en av de första reglerna vid pyramidbygge.

Jag vill inte säga det, jag vill inte tro det - Inte för att jag investerat pengar i det (Jag har köpt ett grafikkort för 1900 (av vilket nästa hälften jag har minat till mig) har nästan allt på det mer vedertagna paypal - ironi? och grafikkortet hade jag ändå köpt, detta blev bara kicken i ändan att göra det. (och ja, jag har räknat med energiförlusten)), utan för att jag verkligen vill att ett sådant här "system" skall finnas och frodas.

Som det är idag så har personen som utvecklat detta... Jag vet inte hur många bitcoins. För många för vårt eget bästa. Det spottas just nu ut 45.000SEK/dag till "random miners" och det har gjort det kontinuerligt sedan två år tillbaka (När det började så var dessa bitcoins inte värda ett smack, sedan blev de värda 1 cent USD (vilket ändå är nästan 500SEK/dag). Jag vet inte hur många bitcoins man vågar spekulera i att "skaparen" har. Men jävligt mycket i alla fall..

Han kan ju inte sälja det i ett svep, för det finns ingen som vill köpa 0.5m bitcoins för 0.5mUSD. Han kan sälja lite då och då, och för varje gång det görs desto billigare kommer det bli att köpa en bitcoin, right? Vilket inte kommer ge personen mer än några.. miljoner SEK i vinst?

Jag älskar iden, jag vill att detta ska finnas ,men Jag gillar inte mining-momentet (ström mot bitcoins) och framförallt anser jag att fördelen av att vara bland de först tar bort lite av hela den här "detta är 100% seriöst stämpeln". Jag kommer inte överge projektet, men kommer nog inta se på det på annat sätt än som en hobbyverksamhet. Jag vill som sagt att det ska fungera och jag tror på det mesta - men det är nog tyvärr fel implementerat med den här "resursfördelningsmodellen".

Så biggles och FANTEN, jag ber om ursäkt för att jag var uppkäftig. Jag tror på större delar av bitcoin-konceptet, men framförallt så vill jag tro på det.
Men denna implementation kanske bara är ett steg i bättre rikning. Läs: man måste (våga) misslyckas för att vinna. Att vara en del i ett "planerat" misslyckande är inget för gemene man eller någon som man bör rekommendera till andra. Jag är mer än gärna med och misslyckas för jag tror på grundtanken (Och med grundtanke menar jag inte eventuell scammingverksamhet från de som var först. Även om jag fortfarande inte vill kalla det scamming.)

Hmm, mitt huvud har gått in i overload mode Sleep is needed, hörs imorn
Sista tanke och fråga till er: Hur ska pengarna fördelas i en sk. "p2p-styrd decentraliserad valuta". Finns det ens något sätt? Är själva grundideen löjlig? (att något utan något värde helt plötsligt är värt något?)

Av busharmy
Skrivet av biggles:

Tyvärr lär du få vänta på källhänvisning några månader, kanske till och med ett år, sedan lär wikipedia vara fullt av dem.

Om du inte har förstår vilket underliggande värde som finns i SEK, USD, EUR osv så har du en hel del kvar att läsa innan vi ens kan börja en diskussion om hur bitcoins fungerar eller rättare sagt hur det inte kommer fungera. Att börja hänvisa till tyska mark under mellankrigstiden får nog de flesta att inse att du inte vet ett jota. Börja med att läs här: http://en.wikipedia.org/wiki/Inflation_in_the_Weimar_Republic Kom sedan tillbaka och be om ursäkt. T o m grundskoleelever vet att om man trycker sedlar en masse, så minskar valutans värde.

Jag förstår att du tycker det här låter som en fantastiskt bra idé och att du troligtvis kommer bli multimiljonär bara inom de närmsta månaderna. Det jag försöker få andra trådläsare att förstå är att detta är på låtsas. Visst, några kommer få ut ett par kronor och känna sig mäkta stolta, nöjda, glada över detta. Good for you! Men att någon kommer tjäna några pengar på detta (mer än de på toppen av pyramiden...) är helt uteslutet...

Men du behöver inte känna dig dum för det. Många låter sig gärna luras av den här typen av bedrägerier...
http://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Madoff
http://en.wikipedia.org/wiki/Ponzi_scheme

Trådskaparen kanske har andra motiv men använder man bitcoins för att bli rik med hjälp av sitt grafikkort så är man, precis som du säger, "blåst". För rik kommer man inte bli, varför skulle man? Visa gärna på vem som påstår detta så ska vi nog kunna hitta argumentation för att personen har fel.

Du har missförstått bitcoin och jag får be dig läsa på lite till.

Av busharmy
Skrivet av kalkih:

Minar du "pay-per-share eller "proportional" på deepbit och har du testat om du tjänar mer än på slush's pool?

Proportional. Inte testat slush. Jag har varit slö och bara kört hos deepbit för att jag testade det först ; )

Av busharmy
Skrivet av biggles:

När man blivit lite äldre och varit med lite längre och därmed sett lite fler bedrägerier.

Haha.. Jag är glad att jag tillhör den yngre generationen. Välkommen till nutiden. : )
Vem har sagt något om att investera? Det handlar inte om att "bli rik". Som jag ser det så har man nu en möjlighet att köpa ett nytt grafikkort eller två (iofs en investering..), låta de stå och snurra 24/7 i 2-3 månader och därmed ha fått köpet betalt. (Detta föutsätter att det finns någon som vill växla mina bitcoins om 2-3 månader till en mer vedertagen valuta ex. dollar hos Paypal till ett högre eller likanden kurs som just nu).
Efter det försvinner moroten för mig (och för de flesta andra?) att fortsätta mina. Det är inte miljlömässigt försvarsbart att låta datorn stå och tugga energi 24/7 för småpengar. Det är dock här alla andra möjligheter med bitcoins öppnar upp sig. Tänk dig paypal fast utan regler, anonymt och avgiftsfritt. Du kan heta Julian Assange utan att få dina tillgångar frysta etc. Det är i mina ögon något väldigt önskvärt.

Mining är bara "means to an end" liksom. Det ekomiska, tekniska och, vad ska man säga, integritetsmässiga är så mycket mer intressant. Men vi är väl på fel forum, så att be dig titta på bitcoin ur de perspektivet är nog lönlöst ; )

Det sista stycket är även till Fanten.

Av busharmy
Skrivet av biggles:

Kan ingen smart moderator gripa in och stoppa den här tråden omgående. Det är uppenbart ett pyramidspel och definitivt inte lagligt i Sverige. Självklart ligger Internet som vanligt i en gråzon tills någon stämt någon, men att SweC skulle hjälpa till att stödja det här bluffmakeriet är befängt.

Ja snälla gör det!

Nej men allvarligt. Har de t.o.m. lyckakats övertyga Steve Gibson så är jag mer än gärna med i starten av detta "pyramidspel".

http://www.youtube.com/watch?v=XQPSwA2Itbs

Av busharmy
Skrivet av kenix:

Har inte riktigt haft koll på det när jag bara har tryckt på länken som folk har sagt åt mig att göra på swec.
Så vilken 32-bitars version tänker du på?

Edit: Nämen nu kom det upp en ny ruta som heter bitcoin? när jag skrev in
(~$ bash: /home/anders/bitcoin-0.3.19/bin/32/bitcoin) och ./bitcoin
http://i.imgur.com/TDHp6.png

Och programmet är igång! Någonstans på hårddisken har du en fil som heter "wallet.dat". Det är ditt konto. Skydda den likaväl som din plånbok (wallet). ; )

Kanske här.. "cd ~/.bitcoin" och sedan "ls"

Av busharmy
Skrivet av kenix:

bash: ./bitcoin: det går inte att köra binär fil
anders@anders-virtual-machine:~/bitcoin-0.3.19/bin/64$
blev det när jag skrev in
./bitcoin

Har du testat 32-bitars versionen?