Inlägg

Inlägg som slobbster har skrivit i forumet
Av slobbster

Köpte ett RTX 4070 super igår. När jag kollar i MSI afterburner så står det GPU clock: 2745, fast specsen säger turbo: 2520 Mhz. Har ej påbörjat överklockning än.
Vad försigår här?

Av slobbster

Annonsen är avslutad

Av slobbster

ASUS GeForce RTX 2070 8GB DUAL OC

Säljer mitt RTX 2070 pga uppgradering till 4070:)

Aldrig överklockat, aldrig varit något krångel med kortet, fungerar klockrent. Använder alltid esd armband när jag grejar i datorn och kortet är varsamt förpackat i en antistatpåse. Tyvärr har jag lyckats slänga originalkartongen:(

Kör auktion med utropspris 1500 kr tills på fredag 12/1 kl 20:00. Avhämtning prioriteras men kan även skickas mot frakt som köparen står för. Bor i Limhamn, malmö.

Vid frakt sker betalning i förskott, så fort jag ser pengarna så skickar jag kortet.

Läs hela annonsen här

Av slobbster

Eftersom intresset var lägre än jag väntat mig beställde jag ändå nya ledpaneler så ska ge mig på att försöka reparera den. Fick tag på några för 300 kr inkl frakt. Kanske återupptar annonsen om jag lyckas fixa den ☺️

Av slobbster

Philips BDM4350 43" 4K (deffekt)

Hej!

Har en defekt Philips 43" 4K skärm (BDM4350).

Felet är identifierat och det som behöver göras är att byta ut backgrundsbelysningen,
finns att köpa tex här: https://www.aliexpress.com/item/4000750859579.html

(lyser jag med en ficklampa på skärmen så ser man att den är på, den har bara ingen bakgrundsbelysning) Har kontrollerat Tcon-kortet med multimeter och säkringen är hel. Skärmen tänds ca 2 sekunder innan den slocknar, 99,9% säker på att det är rätt fel som är identifierat:) (Med det sagt lämnar jag inga garantier, den köpes under förståelse att skärmen är deffekt.)

Har till och med hittat en bra youtube video där han byter backlight på en liknande panel från philips.

Jag är överygad om att jag skulle fixa att byta detta om jag gav mig in på det vilket jag tror att ni andra sweclockare troligen också skulle:)
Så vad är problemet då, varför gör jag inte det bara? Jag orkar helt enkelt inte och känner inte att jag har tid med en ändå rätt meckig process.

Auktionerar ut den till startpris 300kr, avslutas på fredag 7/7 kl 18:00.
Av förklarliga skäl så är det upphämtning som gäller:)
Jag bor i Malmö.

Skriv bud i kommentarer nedan, även frågor om ni har!

Mvh Jonas

Läs hela annonsen här

Av slobbster

RTX 2070 GTA V laggar

Hej!

Jag har börjat köra GTA V på steam via tvn och en xbox one kontroll, vilket har gått bra i några dagar nu fram tills att jag kom ut på landsbygden i spelet. Då ser jag att jag får ett rejält framedrop till den grad att det inte går att spela spelet (i alla fall inte så att det fortfarande är kul). Såhär ser det i XBOX game bar:

CPU användning: 31%
GPU användning: 100%
VRAM användning: 57%
RAM användning: 31%

Min fråga är: ska inte ett RTX 2070 klara max inställningar på allting eller är det helt enkelt för krävande för kortet med max på allt? (Kör på 1080p)

Min setup är:

Mobo: ASUS ROG STRIX Z390-I GAMING
CPU: Core i9 9900K @4,8Ghz (Corsair Hydro H100i RGB Platinum)
RAM: Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL15
GPU: ASUS RTX 2070 (ej överklockat)
PSU: be quiet! Dark Power Pro 11 750W

Har provat att installera senaste drivrutiner från Nvidia. Har optimerat spelet i geforce experience. Men det gör ingen skillnad.
Sänker jag grafiken ordentligt så gör det förstås skillnad och det slutar lagga men jag vill ju kunna ha på högsta. Vad jag har sett i benchmarks med GTA v så borde rtx 2070 klara max fint?

Är det någon här som har någon idé vad det kan bero på?

Oerhört tacksam för hjälp!

Säg till om det är någon värdefull info som jag missat att skriva!

Av slobbster
Skrivet av spacedebree:

Hej. Såg att man lite smidigt genom Xbox Gamebar-appen kunde få upp CPU, GPU, RAM och FPS. Det funkar väl, förutom FPS. Har klickat "ja" på att datorn ska få tillstånd, men det funkar ändå inte.

Gick då in på den hjälp som gick att få under "mer info". Får då infon nedan 1.. Saken är bara den att när jag går in på "Datorhantering" så finns inget som heter "Lokala Användare och Grupper", så jag kan inte följa strukturen till "Användare av prestandaloggar". Nej - men då hittar jag lite mer hjälp hos microsoft som säger det som står under 2. SAken är bara den att när jag skriver MMC, så står inget där heller - så jag måste lägga till en "snap in modul". Funderar på om jag gjort något fel, eller....

1.

"När du konfigurerar FPS-räknaren i Xbox Game Bar läggs ditt användarkonto till i gruppen för användare av prestandaloggar (om ditt konto är administratör för enheten eller om administratören har lagt till ditt konto i gruppen). Om du inte ser FPS-räknaren när du har startat om datorn (knappen Begär åtkomst visas fortfarande på fliken FPS) kontrollerar du att ditt konto har lagts till i gruppen för användare av prestandaloggar genom att skriva datorhantering i skrivbordets sökruta, välja Lokala användare och grupper > Grupper > Användare av prestandaloggar. Om du inte ser ditt konto i rutan Medlemmar kan du be om åtkomst igen från fliken FPS i prestandaöverlägget för Game Bar och sedan starta om datorn.

Om du fortfarande inte ser FPS-information efter att du har försökt få åtkomst igen lägger du till ditt administratörskonto manuellt i gruppen genom att skriva datorhantering i skrivbordets sökruta, välja Lokala användare och grupper > Grupper > Användare av prestandaloggar, trycka på Lägg till och följa anvisningarna. Starta om datorn så att ändringarna träder i kraft."

2.

"Öppna Microsoft Management Console genom att välja Start , skriva mmc i sökrutan och sedan trycka på Retur. Om du uppmanas ange ett administratörslösenord eller bekräfta gör du det.
Välj Lokala användare och grupper i rutan till vänster i Microsoft Management Console.

Om du inte hittar Lokala användare och grupper beror det antagligen på att snapin-modulen inte har lagts till i Microsoft Management Console. Så här installerar du den:
Välj Arkiv-menyn i Microsoft Management Console, och klicka sedan på Lägg till/ta bort snapin-modul.
Välj Lokala användare och grupper och sedan Lägg till.
Välj Lokal dator, klicka på Slutför och sedan OK.
Välj mappen Användare.
Välj Åtgärd-menyn och sedan Ny användare.
Ange lämplig information i dialogrutan och välj sedan Skapa.
När du är klar med att skapa användarkonton väljer du Stäng.
Starta om datorn."

Jag får inte igång FPS-räknaren och när jag provade det du skrev här så fick jag slutligen "Den här snapin-modulen kan inte användas på den här windows 10-versionen. Använd verktyget på Kontrollpanelen om du vill hantera användarkonton på datorn"

Vad gör jag nu?

Av slobbster

Tack för alla svar! känns lite lugnare nu!:)

Av slobbster

Skickade in mobilen på garantiservice, postnord har nu tappat bort paketet...

Skickade in min mobiltelefon till halebop (med en returfraktsedel jag fick från deras service verkstad) i måndags 31/8. Den hade inte kommit fram igår (fredag) och jag ringde postnort. Den verkar då våra puts väck och de kan bara se att den upphämtats av deras chaufför men sen finns inga mer läsningar av paketet. De startade ett "reklamationsärende" kring det borttappade paketet.

Vad händer nu? Kommer jag bli ersatt för min mobiltelefon? Har googlat runt lite och blev minst sagt orolig över det jag läst om postnord och att de sällan ersätter för förlorade paket. Vad är det för skitföretag egentligen?!

Någon som vart med om liknande eller har tips på vad jag ska göra och i vilken ordning?:)

tack på förhand!

Av slobbster
Skrivet av Almighty187:

Jag skickade in ansökan direkt efter Black Friday och fick det godkänt. Har fortfarande inte fått pengar nästan ett halvår senare. Vilken lurendrejeri Asus cashback är!

samma för mig! ansökte direkt efter black friday 2019. Har mailat dem flera gånger och senast i april sa dem att det var godkänt men att det kunde ta längre tid. har fortfarande inte fått nåt...oerhört störande!

Av slobbster

@Sinery: nja jag är ju inte jättesugen på att fortsätta med norton...supporten verkar inte ha en susning om vad det kan bero på heller...
ska försöka kräva pengarna tillbaka för prenumerationen och byta till något annat.

Av slobbster
Skrivet av yaxez:

Vad använder du för OS?

Jag har haft problem med Norton och Windows Update tidigare, vilket gjorde så att jag blev tvingad att ominstallera Norton AV.

windows 10, sedan norton försvann så kan jag inte längre köra windows update, det kommer nån jädra felkod att uppdateringar inte kunde hämtas. jag har googlat på det och försökt med allt som jag hittat i trådar men det funkar fortfarande inte. tvingas nog installera om hela datorn :/

Av slobbster

Norton antivirus har avinstallerats automatiskt på nåt sätt?!

Hej! mycket märkligt problem som nu har inträffat på 2 av mina datorer.

Först för några månader sen upptäckte jag att Norton internet security inte längre kördes i aktivitetsfältet och fanns inte heller att finna när jag sökte på datorn. Hittade endast en genväg som inte längre var kopplat till nåt. Kontaktade norton support och förklarade vad som hänt men de svarade att det är omöjligt att det tagit bort sig självt, och det låter ju rimligt?
Hur som helst så fick jag installera om norton och då hittades en bitcoin miner trojan som togs bort.

Men nu idag upptäckte jag plötsligt att samma hänt på min bärbara! den senaste tiden har det hela tiden kommit upp meddelanden från norton att jag blivit skyddad mot någon webbattack, senaste var för någon dag sen. Idag får jag upp en scam popup som säger att mitt norton löpt ut och att min dator är infekterad med 5 virus, jag himlar med ögonen och stänger rutan. Jag ska kolla status på norton och upptäcker att det nu inte körs i aktivitetsfältet längre?! Enda som hittas när jag söker är återigen en genväg som inte är kopplad till nåt.

Fick installera om det igen på min bärbara...

Hur är detta möjligt?! någon som hört om något liknande? har googlat men hittar inget från senare tid. Det kan ju knappast bara ha hänt för mig? är det något virus eller liknande som lyckas avinstallera norton utan att man märker det? isåf är det ju mkt allvarligt för företaget.

hoppas någon har nån idé!

Av slobbster
Skrivet av Gnucci:

Ta bort de lokala autentiseringsuppgifterna som ligger sparat (Sök på Autentiserringshanteraren) och logga sedan in i mailen på nytt.

tack, ska testa detta!

Av slobbster
Skrivet av hasenfrasen:

Vem tillhandahåller epostkontot? gmail, hotmail eller annat? Körs det mha pop3, imap eller exchange?

Oj såklart, vad dumt av mig att glömma det:) det är gmail som körs vi E-post appen i windows 10. Vet inte om den kör pop3 eller imap, båda 2 är aktiverade när jag kollar gmail-inställningarna på webben.

Värt att tillägga är att detta problem uppkommit plötsligt för några veckor sedan. Det har tidigare funkat utan problem i flera år

Av slobbster

Epost klienten i windows 10 slutar att fungera i ett kör

Hej! pappa har fått nåt konstigt problem på sin dator som jag inte lyckas lösa, så jag får vända mig till swec! hoppas någon har en idé!!:)

Nästan varje dag nu så slutar synkroniseringen i epost appen i windows 10 att fungera. Han kan inte skicka mail eller ta emot.

Jag löser problemet genom att ta bort hans konto och lägga till det igen, problemet är att det går någon dag så är det samma skit igen!

Någon som har en aning om vad f*n det är för fel?

tack på förhand!

Av slobbster

@Dracc: stort tack för svaret!:D

Av slobbster

2 datorfläktar har blivit ventilationsfläkt i sovrummet

Hej!

Jag behöver hjälp med en lite detalj!

Jag har fäst ihop 2 st 140mm fläktar som jag ska ha i fönsterglipan för att få in lite kalluft i sovrummet. (jag kan tyvärr inte öppna hela fönstret för då väsnas trafiken utanför för mkt) Och bara ha en liten springa öppet gör inte så farligt mkt väsen men inflödet av luft är i princip obefintligt.

Till min fråga: på fläktarna står det 12 V, 0,2 A. Jag har kopplat in en 12 V 0,3 A DC adapter genom att ha skalat kablarna. Det funkar tillfredställande men det jag undrar är, fläktarna är parallelkopplade och drar 0,2 A medans adaptern bara är på 0,3 A, betyder inte det då att den överbelastas på 0,4 A?

Jag skulle egentligen vilja att de gick ännu lite snabbare, vad händer om jag kopplar in en DC adapter med 12V och 2 A? kommer fläktarna bara ta 0,2 A ändå och "låta resten vara" så att säga eller kommer fläktarna bli överbelastade?

räknar med att någon på detta eminenta forum har koll på sin ellära!:)

tack på förhand! /jonas

Av slobbster

Pappa skaffade sig denna för ca 2 veckor sedan men har haft problem med wifi-tapp sedan dag ett. Helt plötsligt slutar internet att fungera och på wifi-symbolen nere till höger i windows syns en jordglob där det står "inget internet". Tar jag och kopplar från och sen ansluter igen så fungerar det igen. Behöver alltså inte starta om routern.

Har uppdaterat till senaste firmware och provat alla kanaler manuellt men inget fungerar perfekt. Vissa är något bättre än andra.

Kan det vara värmeproblem som gör det alltså?

kuriosa: på vissa sidor såsom p*rnhub.com så tappar datorn internet var 2-3 minut, va fan kan detta bero på?:) "normala" sidor så kan det ibland gå bra i flera timmar.

Vad ska jag göra? ska man prova att reklamera och få den utbytt?

Tack på förhand!

Av slobbster

har fått exakt detta felet nu på en ac66u som kom förra veckan. Tappar wifi slumpmässigt över dagen. Ibland väldigt ofta, ibland mer glest. Får trycka på anslut igen och sen fungerar det. Ibland kan den också tappa internetanslutning men det står fortfarande att datorn är ansluten till wifi med internetanslutning. Får ta koppla från och sen ansluta igen så fungerar det.

Någon som vart med o liknande med denna firmware? 3.0.0.4.384_45713-g0f2983e.

Mvh Jonas