Inlägg

Inlägg som Kapten Kanalje har skrivit i forumet
Av Kapten Kanalje

BrusE, you beauty! Visst fungerade det! Klippte den sekundära hårddisken o allt blev tårta, nu har jag dessutom en anledning att köpa den där SSDn..

Tack!

Av Kapten Kanalje

Hjälp, får konstigt fel(?)meddelande vid uppstart

Ja, som rubriken antyder sitter jag i skiten. Min stationära burk vägrar starta. Om detta hamnade i rätt forumdel eller ej låter jag vara osagt, litar på att ngn mod flyttar den om det behövs.

Det går till enligt följande:

  1. Jag knäpper igång den

  2. "Asus P5K" visas tillsammans med DEL o TAB alternativen, BIOS o sånt

  3. Svart skärm, kommer upp en del vit text, ni vet som det brukar göra när man startar datorn...

  4. Asus-grejen blinkar fram igen...

  5. Och sedan detta -> http://postimage.org/image/w8gw9taxh/

Jag har försökt boota via USB o ominstallera windows 7, samma sak händer där. Jag kommer inte ens in i "ominstallationen". Den piper inte i någon speciell kombination (den piper inte alls...) och jag har öppnat lådan o kikat så alla kablar sitter på plats vilket de gör.

Moderkort: Asus P5K (kan det heta så?)
Processor: Intel [oklart]
Grafik: Radeon HD 7850
RAM: 4gig?
HDD: 250Gb x2, gamla som gatan
Nätagg: Ngt billigt, kom i en brun förpackning
Op: Win 7 Pro

Nu har jag två huvudfrågor: 1. Varför gör den sådär - för mkt pr0n ( :-X ) eller har någon del av hårdvaran klappat ihop? 2. Finns det någon vänlig själ som pallar hjälpa mig?

Av Kapten Kanalje
Skrivet av A_Müller:

Jahap, så hann man inte kolla igen .__.

Kolla din inkorg, du har PM

Av Kapten Kanalje

Thinkpad x220 borde finnas med i diskussionen då du är student och därför kan få den för en schysst peng från Tyskland. Jag köpte min från campusdiscount.de och det gick hur smidigt som helst. Ska antagligen klappa i en Intel 310 80Gb mSATA för windows + program, det kommer snabba upp ytterligare en skvätt. Har du några som helst funderingar är det bara att fråga på Sweclockers-tråden är också rätt matig.

Av Kapten Kanalje
Skrivet av Ladestam:

X1 känns som MBPs och x220s kärleksbarn Nu är jag förstås rätt vinklad iom att jag nyss chippat iväg >€1000 på en x220, X1 är säkert en förjävla trevlig burk. Önskar att x220 vore lika tunn som den... Men som i så många andra fall kan man inte få allt, och jag är väldigt säker på att x220 är det som passar mig bäst.

Av Kapten Kanalje

Glossy skärm, ~2h kortare batteritid med inbyggt (!) batteri och ingen IPS? Nej tack...

Då hade jag hellre köpt en MBP

Av Kapten Kanalje

Återkommer när jag fått svar från min kran

Av Kapten Kanalje

Jag har mailat en del med dem på campusdiscount och jag måste säga att de är trevliga, tydliga och någolunda snabba.

- Jag fotade mitt körkort och Mecenatkort bredvid varandra och skickade per mail samt laddade upp när jag reggade mig. Mon kontaktgodkände detta.

- Frakten kostar €35

- Betalning sker via banktransfer, eg inga större problem om det inte vore för att de var lite otydliga med BIC och IBAN (nummer som behövs för att genomföra köpet). Eller, det är antagligen jag som bara är trög...

- När ordern kommit in och jag fört över pengar tar det 3-4 dagar för dem att beställa datorn med den setup jag önskar, sedan ytterligare 4-17 dagar för leverans. Hon jag pratat med sa att jag kunde räkna med 12-21 dagars leverans, berodde mest på när de skulle få maskinen från fabriken.

- Jag skippade den lilla SSD-disken. Kommer låta orginalet sitta i tills vidare, blir förhoppningsvis en SSD till hösten.

- Priset på sidan är inkl moms och alla former av skatt. Iom att Tyskland också är med i EU så betalar vi "deras moms" så att säga.

Det var väl de viktigaste punkterna, snabbt sammanfattat. Förjävla skönt att 3 års datorletande är slut.

Av Kapten Kanalje
Skrivet av Itson:

Riktigt trevlig 12" verkar det vara. Är lite halvt ovillig att importera. Lenovo har över lag få problem med sina datorer, men man vet ju aldrig vad som kan hända. Den är tyvärr fortfarande lite för dyr med svenskt marknadspris. Men skall kolla över ditt alternativ. Tack för svaret

Kan trösta dig med att garantin på 3 år gäller även i Sverige viilket innebär att du kan vända dig till Lenovo Sverige vid eventuella problem. Inga postpaket till Tyskland, inga språkfnurror - simple as fuck

Har varit in o ur 12"-branchen de senaste 3-4 åren och x220 är den mest kompletta jag hittat, än så länge iaf...

Av Kapten Kanalje

Detta är en no-brainer - Lenovo Thinkpad x220 is your weapon of choice!

Notebookreview hyllar den!

Campusdiscount.de är en av många tyska sidor (lapstars.de finns också, se trådar på notebookreview.com) som skeppar burkar till Sverige. Bara skicka ett mail med bild på ditt student ID och körkort/pass/leg så får du beställa. €975 för en x220 med svenskt tgb. €35 för frakten tillkommer. Smidigt.

Av Kapten Kanalje

Stod inför samma val för någon vecka sedan. Acer för lite bättre prestanda, Asus är inte lika kvick men har enligt mig och min syster (hon som ska använda datorn) bättre tangentbord, batteritid och garanti. Plus att Asusen har ett batteri med 8 celler som inte sticker ut bakom datorn = bättre batteritid i ett mer slimmat fodral. Ja. Det blev en Asus (den som slutar med 029V) från experts webbutik. 6200:- med rabattkupong, svart och fin Enda skillnaden mot 030V verkar vara ngt nätverkskort, en detalj som lillasyster inte brydde sig om... Den kommer duga utmärkt åt det hon ska göra, dvs surfa, spotify, film, skriva och redigera någon enstaka bild i lightroom.

Av Kapten Kanalje

Okej, jag klipper ner allt till en enda fråga:

"Med tanke på användningsområdet - kommer lillasyster klara sig med en UL30VT (SU7300) de kommande 3 åren eller tycker ni att hon ska kliva på en 3820TG (i3)?"

Av Kapten Kanalje

Systerdator ["bärbar" för vardagen + Lightroom/PS]

Lillasyster ska börja plugga på universitet och behöver föga överraskande en dator. Naturligtvis fick familjens veligaste medlem (yours truly, ni med gott minne förstår) uppdraget att plocka fram en lämplig burk...

Krav
Skärm? 13-14"
Vikt? <2,5kg
Batteritid? >5-6h
Användningsområde? Surfa, film, spotify, skriva arbeten samt en del fotoredigering i Lightroom/PS.

I och med att det fotograferas en hel del vore en bra skärm att föredra, men med tanke på övriga "krav" är en extern rackare den bästa lösningen. Hon tror att hon kommer vilja ha med sig den till skolan relativt ofta då hennes utbildning innebär en del skrivande och likt sin bror gillar hon inte strömkablar.

Macbook pro skulle passa, men hon vill inte ha en plus att budgeten spricker, så den går bort.
Efter lite läsande känns Asus UL30xx eller Acer 3820TG som två hållbara alternativ. Tankar om dessa? Acern har bättre prestanda (i3) medan Asus har bättre kvalité (!) och batteritid. Den kommer med i3 men då lär den bli dyrare... Det är tänkt att datorn ska hänga med i ~3 år, strul undanbedes. Prestandaskillnad? Känns dumt att köpa gamla grejer när man ändå ska ha dem ett tag om ni förstår hur jag menar?

Av Kapten Kanalje
Citat:

Halkade in på den igår kväll... Men jag har en stationär dator som saknar trådlöst nätverkskort, surfar på materiell lina som går jack -> router -> dator.

Kan jag använda AE som "slav" under min nuvarande router? Dvs så AE bara dyker upp som ytterligare en plats i mitt nätverk dit jag sedan skickar musik med airfoil? Behöver portarna på min nuvarande så ett byte är inte aktuellt.

Av Kapten Kanalje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knuckles
Du kan streama filmer/musik etc från din dator till 360'n med ett program som heter Tversity. Riktigt enkelt och smidigt att ställa in och det funkar perfa för mig.

Ett svar i min smak! Tack.

Då får jag helt enkelt ta någon timme o klappa in det där programmet i burken...

Något bra förslag på hur jag ska lösa ljud-stream rakt igenom? Vill helst slippa ha på xboxen.

Av Kapten Kanalje

Medialösning?

Nu har jag läst och läst både här och på minhembio, men jag tycker inte att jag har fått svar på det jag söker. Pallade inte att göra en tråd på minhembio då endast de stora samlingstrådarna är någolunda aktiva där. Om ni inte redan har listat ut det är detta inte direkt min hemmaplan... Nåväl, så här ligger det till!

Finnes
Xbox 360 Elite
Router (Linksys WRT320N)
Dator (Pentium Dual Core 3,00 GHz, 2Gb RAM, Geforce 7800 GTX)
Onkyo TX-SR606 Förstärkare
Plasma-TV
TP-kabel Router -> Xbox
Lakritssnöre Dator -> Förstärkare (spdif -> koaxial)
Avstånd dator -> TV = 13 meter.

Sökes
Jag vill kunna streama ljudet rakt av från dator till förstärkare eftersom jag lyssnar på väldigt mycket musik. Helst inga mellanmanicker! Kabeln jag har idag fyller sin funktion allt som oftast, men varje gång jag slår av eller på en strömbrytare klipper det ljudet i ett par tiondelar. Skapligt störande och antagligen inte helt optimalt för högtalarna när man spelar högt. Detta vill jag nu kringgå. Trådlöst? Via TP-kabel? Fan vet... Ljudkvalitén är bra som den är så det behövs inga DACs etc.

När min TV landar om drygt en vecka vill jag mer än gärna kunna spela upp de filmer och de TV-serier jag har på min dator. 720p är det som gäller. 7800 GTX har DVI, men en 15 meter lång kabel är inte gratis och det känns tveksamt om mitt kort klarar det? Sedan ska jag få ljudet också, UTAN klippningar. Jag har funderat på antingen någon form av media extender eller om man kan använda xboxen till detta. Vilken ME ska man isf ha? Jag vill se film/serier i 720p, ha ett enkelt och smidigt gränssnitt och det ska fungera. Torrentklient och annat lull-lull känns sekundärt. Xboxens gränssnitt kändes mer än klumpigt när jag kikade lite, någon här som använder sig av det som kan berätta lite mer? Eftersom jag redan äger en xbox vore det perfekt om jag skulle kunna använda den. Eller är det så mycket bättre att kliva på en ME?

Eller finns det någon liten låda som klarar att streama ljud rakt igenom från datorn OCH vara film/serieuppspelare?

Budget
Snark. 2000:- på sin höjd.

Så ligger landet. Vad tror ni skulle passa mig?

Av Kapten Kanalje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av n1ck0
Jahapp då vart det dags att konvertera till canon då, om det är något jag inte gillar på en SLR så är det möjligheten att kunna spela in video, trodde det bara skulle finnas på don lite enklare och billigare kamerorna upp till runt D90-klassen eller till och med D300 kan jag gå med på, men inte på proffskameror...

Ja hu så hemskt! Tänk att det ska vara tvång på att använda filmfunktionen, det trodde man inte när de släppte husen. Men lycka till med din Canon-utrustning, du får skynda dig att köpa en 1D mk III innan de uppgraderar den och slänger in film-tvång på den också... Eller blir det en beggad 5D? För 5D mk II, 7D, 50D, 500D faller väl bort av en viss anledning?

Allvarligt, man får nog acceptera att film blir en funktion som förekommer lika ofta som möjligheten att ställa in ISO-tal och vitbalans i framtidens kameror. För yrkesmän öppnar filmfunktionen faktiskt en helt ny dimension - de kan arbeta bredare och på så sätt få fler jobb. Om de vill. Vill man inte så lär M-läget fortfarande finnas tillgängligt

Av Kapten Kanalje

Oskar -> Du ser, mitt resonemang är tämligen ihåligt

Av Kapten Kanalje

I stunder som denna brukar jag intala mig själv att den ensklit viktigaste faktorn för att få en bra bild är varken kamera eller objektiv - det är personen som håller i dem.

Äh, vem försöker jag egentligen lura? Ha-begäret är enormt.

Av Kapten Kanalje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jazon
hur är det med d50 vs d40?

hittar inga jämförelser de emellan. hur kommer det vara med o hitta objektiv till en d50 som inte längre finns ny?

D50 har en inbyggd fokusmotor vilket gör att du får autofokus även med de objektiv som inte har det (ex 50/1,8). Sedan är ju D40 en nyare kamera...

Alla nikons objektiv passar till alla nikons kamerahus, så du har samma utbud med D50 och D40. Det som skiljer är som sagt huruvida du får AF eller ej.

Finns säkert någon som har koll på fler skillnader husen emellan, förutom de jag nämnt