Inlägg

Inlägg som Kapten Kanalje har skrivit i forumet
Av Kapten Kanalje

Jag tror att det är så att El Gigantico har sämre deal med Nikon Sverige än de andra kedjorna. De ligger som du säger någon/några tusenlappar över på nästan alla nikonkameror. Expert, som exempel, har å sin sida inga roliga priser på Canon-prylar. På Nikon ligger de i nivå med cyberphoto (vilket gjorde att jag handlade på expert iom att de finns på min ort). Min polare skulle ha ett batterigrepp och ett extra batteri till sin EOS 5D och det skulle kosta 3500:- på expert och 2500:- på cyberphoto. Valet var enkelt.

Elgiganten brukar ju också ha riktiga rövarpriser på EOS 400/450D, vilket skulle kunna tyda på att de har bra inköpspriser. Eller, att de gillar att sälja prylar med förlust.

Av Kapten Kanalje

Jag mailade till Mecenats kundtjänst för att få info om när eventuella studenterbjudanden på Thinkpads kommer. Svaret var inte direkt jättekul. De svarade: "Inom den närmaste tiden kommer det nog tyvärr inte att komma något på Lenovo."

Gah. Jag mailade tillbaka och frågade hur länge "den närmaste tiden" sträcker sig, fick svar alldeles nyss! "Det kan jag tyvärr inte svara på" blev svaret

Av Kapten Kanalje

Schysst! Det verkar som om priserna ligger mellan 13k-17k beroende på vad man vill ha under huven. Inte fel.

Fast jag är fortfarande lite besviken på att lenovo inte släppt något officiellt om x200s. LED-skärm vore sååå trevligt

Av Kapten Kanalje

Rent spontant känns valfri Lenovo ThinkPad som din vän i vardagen. Skärmstorlek och prestanda får du välja själv Här finns ett gäng olika varianter.

Många ThinkPads har en "bur" runt sin hårddisk vilket gör den betydligt mindre stötkänslig samt en stabil "ram" runt skärmen som minimerar risken för tryckskador. Magnesiumlegerat chassi är väl så gott som standard i varenda en av dem (rätta mig om jag har fel) samt att gångjärnen för skärmen är gjorda i metall med noll flex. Själva designen är kanske inte Sony Vaio...

*EDIT* Såg att du reser med den, så varför inte en x61s eller en x200(s)? Sök här på forumet så hittar du flera matnyttiga trådar om dessa!

Av Kapten Kanalje

Jag hittade denna länk på NBR. En hongkong-baserad sida som har gått upp med spec för x200s. Det känns som om ett pressmeddelande från Lenovo är strået mer pålitligt, men detta är bättre än inget. Något att dreggla över tills vidare helt enkelt.

Av Kapten Kanalje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av w0lla
snarare sagt så kan man förvänta sig högre priser då dessa små butiker oftast har långa leveranstider - lägre priser.

Skickade också ett mail till dustinhome, men dem visste inte om dem skulle få in datorn.

Jaha, det var ju segt... Nåja, bara tt bryta ihop och komma igen. Mecenat har förhoppningsvis något på g!

"Grattis" rofl! Jag antar att du är lika nöjd som alla andra?

Av Kapten Kanalje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av w0lla
http://www.prisjakt.nu/supersearch.php?s=lenovo+x200&r=1&e=ut...

några som har dökt upp i prisjakt.

Lägsta pris: 13651:-

inte alls så farligt. student pris 10k kr .... maybe.

HAPPY TIMES! Finfint att du håller koll på marknaden w0lla! Priset var ungefär som jag och många andra trodde, det amerikanska med en nolla till på slutet. Klart godkänt i vilket fall som helst! Nu måste jag kolla runt och se vad som egentligen erbjuds

10k som studentpris vore inte helt fel...

*EDIT* Det är ju bara "mindre kända" firmor som tillhandahåller den... Nåja, om de har dessa priser kan man kanske förvänta sig ännu lägre från de stora elefanterna, eller vad tror ni?

Av Kapten Kanalje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av w0lla
x61s är en bra maskin. Själv fortsätter jag vänta på x200 :),.. man behöver inte ha en laptop direkt när terminen startar heller (aldrigt ägt en laptop o går 4året på kth civiling, går alltid o snylta hah).

Exakt så tänker jag också. Har jag väntat så här länge kan jag gott vänta ett tag till. Om de bara skulle lansera x200s också. Jag är inte så noga om processorkraft, tar mycket hellre en LED-skärm och ännu längre batteritid alternativt lägre vikt (6cells kontra 9cells). Allt beror naturligtvis på vad kalaset kommer att kosta. Om det visar sig att x200 blir betydligt billigare (ex en bra mecenat-deal) än x200s kan jag nog leva utan LED trots allt.

Jag tror att du gjorde ett bra val rofl när du tog den med större hårddisk och mer ram. Ett större batteri kan man alltid köpa i efterhand och det är ju rätt schysst att ha två!

För mig finns det faktiskt några fler saker som talar för x200(s). Bättre skärm för mig som uppskattar widescreen och lite högre upplösning. Men det största pluset är nog att den har ett fullstort tangentbord, ovärderligt i mina ögon!

Jag undrar egentligen hur det blir med Dell Latitude E4200. Det hörs inte mycket om den. Om den "bara" kan konfigureras med SSD är jag rädd för att den blir lite för dyr för mig...

Av Kapten Kanalje

Jag såg det jag med. Man kan väl anta att det är ett bra tecken? Iom att många har terminsstart inom två veckor känns det som att ett släpp av nya studenterbjudanden vore ett smart drag av Mecenat

Gah, kan de bara inte komma ut nuuuu? Tillsammans med x200s!

Av Kapten Kanalje

Som det ser ut nu är det bara en sinnessjuk prislapp och/eller en exceptionellt bra och prisvärd E4200 från Dell som skulle hindra mig från att bli med ThinkPad innan september är slut...

Om de bara kunde släppa lite mer info om x200s också...

Av Kapten Kanalje

Zzzandman -> SL300 skulle kunna vara ett bra alternativ, men den blir nog lite för stor för min smak. Sedan är jag tveksam till om den håller x200(s) batteritid, en väldigt viktig punkt på min "krav-lista". Fast vad vet jag, jag har inte sett den...

Breddas -> Ah, just det Sorry!

Av Kapten Kanalje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dalurka
Fick länken av en kompis som kunde köpa den via jobbet och då skulle den jag länkade till kosta 12500kr...fast jag vet inte om det är ex moms och med superrabatt för företaget.
Det var 2veckor leveranstid...

Innan den kom var jag helt inställd på x200 men nu vet jag inte... E4200 är jäkla fin men mycket mer ömtålig än x200 tror jag....

12500:- är helt klart rimligt. Den du länkade till hade dock bara 6 cells batteri, jag vill ha 9. Men säg att det kostar 1000:- extra så jag är ändå med i matchen. Fast detta är naturligtvis bara höftningar. Det känns som om företag har en skaplig rabatt + ex moms när de handlar lenovo. Har vi tur kommer Mecenat med en liknande deal.

E4200 ser faktiskt jäkligt vass ut. x200s med en eventuell LED-skärm känns mer som en rakare konkurrent till denna lilla låda från Dell. Det som oroar mig med E4200 är att jag bara hört snack om SSD och knappt något om vanliga hårddiskar. Som vi alla vet innebär SSD att priset kliver upp ett par tre pinnhål, något som jag personligen inte är beredd att göra.

Av Kapten Kanalje

Nu börjar jag bli otålig! Kan det inte bli september nuuuu så man får se vad kalaset kommer sluta på?

Dell har förövrigt släppt delar av sin nya Latitude E-serie. Det talas om att E4200, dvs 12,1" LED, ska finnas tillgänglig i början av... tadaaa! September!

Av Kapten Kanalje

Jag känner igen mig

Här och Här skriver jag om mitt velande i 12,1"-träsket. Pros and Cons på datorerna står att läsa i dessa två trådar. Om man ska sammanfatta dem i en mening så kan man säga att 2510p har skärmen (LED) medan x61s har allt det andra. Skärmen är förvisso väldigt viktig, men är den verkligen viktig? I våras var jag nere på campus för att klämma på burkarna. De hade bara 2510p och jag gillade inte alls tangentbordet och touchpaden. Jag har provat andra Thinkpad-tangentbord och de är verkligen himmelska. Dell Latitude D430 var den dator jag nästan köpte, men iom att det inte brann i knutarna valde jag att vänta. Väntan är nu förhoppningsvis över iom att x200 (och snart x200s) snart är här...

Hoppas du blev lite klokare...

Av Kapten Kanalje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av w0lla X200s SL9300(1.6GHz 6MB)/1GB DDR3/160GB5400/GMA X4500/12.1" LED WXGA/4-cell/1.12kg[/B]

*wank* *wank* *wank*

Om detta stämmer och den inte kostar 20k är letandet över. W0lla verkar vara en klok man...

Av Kapten Kanalje

Nu finns den alltså tillgänglig i staterna. Jag svängde ihop ett paket med de spec jag är ute efter och landade på $1639. I den bästa av världar skulle den med dagens (låga) dollarkurs klösa lös på drygt 9700:- i Sverige, men så lär det väl inte bli. Att lägga en extra nolla bakom beloppet låter som ett troligare (och mindre roligt) scenario.

Om vi utgår från att Merrimaq/snubben på notebookreview har rätt ang. lanseringen av x200s i Sverige kommer den ligga ypperligt i tiden. Helst skulle jag klappa iväg en order här och nu, men jag behöver den inte förrän terminstarten i början av september.

Breddas - Det är ju bara drygt 2 cm det rör sig om, så hela världen är det faktiskt inte. Men jag förstår dig som gillar din x61s. Själv köpte jag inte x61s pga skärmen och den "gamla" hårdvaran, så för mig är drygt 2 cm ett lågt pris att betala för att få nääästan allt jag velat ha.

rofl Enligt notebookreview pallar 9 cells batteriet i x200 9h och 53 minuter vilket batteriet i x61s inte gör. Eller är jag ute och cyklar? Huruvida man behöver de där extra 2-2,5h är en annan femma

Av Kapten Kanalje

Är det tänkt att 5/8 är dagen då de prissätts i sverige/europa, för den är väl redan offentliggjord i staterna? Jag hoppas verkligen att den blir tillgänglig för oss vanliga dödliga som inte är födda med en guldsked i munnen

2,5 cm bredare tangentbord ser jag bara som positivt. Backspace i normalstorlek är guld!

Av Kapten Kanalje

Självrisken ligger väl oftast på typ 1500:- eller liknande? Det fina med butiksförsäkringar är att självrisken bara är någon hundralapp samt att många butiker inte har någon avskrivning på kamerans värde. Så när du slår sönder den efter 3,5 år får du ut en ny likvärdig kamera. Inte en procentsats av dess ursprungliga värde. Om butiksförsäkringen täcker fler än ett skadetillfälle låter jag dock vara osagt... Dessvärre räckte inte mina pengar till en butiksförsäkring så det får bli en "drulle" på hemförsäkringen istället.

Jag har själv köpt en D80 som borde dyka upp till veckan och det var egentligen aldrig något snack om saken. Jag tittade lite på Eos 450D men jag tyckte att den kändes plastig och greppet passade inte min hand. D80n känns betydligt mer välbyggd. 450D har förvisso ett antal funktioner som D80 saknar, men för mig spelar dessa en mindre stor roll. Jag kikade även på "instegsmodeller" som D60 och Sony A200 men de kändes lite för "enkla" på något sätt. Eftersom prisskillnaden inte var enorm tänkte jag att det är lika bra att köpa en rejäl pryl från början. D80 må ha varit med i snart två år, men bra bilder blir aldrig omoderna, eller hur?

Av Kapten Kanalje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Recall
Ja, frågade när den kommer till Sverige.

KUNG! Nu börjar det verkligen klia i köp-fingret. Förresten, vet någon något om x200s? En s-modell med led-skärm och 9 cells batteri är något av en dröm för undertecknad...

Av Kapten Kanalje

Om deras svar innefattar den svenska marknaden är det alla tiders! Det vore väldigt smidigt om kan kunde klara av datorköpet innan terminsstarten...