Inlägg

Inlägg som LaZi3b0y har skrivit i forumet
Av LaZi3b0y
Skrivet av GuuFi:

Är på nivån kassettavgift för att man spelade in radioprogram, ingen vettig människa kör väl Pirate Bay längre?

Nä, tror det flesta har gått vidare till andra sidor, men Pirate Bay är den som har stuckit ut så är säkert därför dom ger sig på den.

Av LaZi3b0y

Intressant! Framförallt hade det varit intessant och se hur mycket man kan förbättra prestanden i VR spel med denna tekniken.

Av LaZi3b0y
Skrivet av t3ddyyy:

Förstår inte riktigt problemet, de uppdaterade grafiken, precis som de sagt att de skulle.
Var det inte tal om att lägga till nya features först? men att fansen ville hålla det så vanilla som möjligt?
Vem bryr sig om en cutscene är annorlunda, du spelar inte en cutscene, vad som händer i cutscenen är fortfarande detsamma.
Ni som gnäller över att de äger all content som skapas, det var ju likadant i vanliga WC3? bara att man skrev ut det mer öppet denna gång, om ni tänker efter så använder ni blizzards (activisons för er som gnäller) assets, det är väll inget konstigt att det tillhör dem då? det blev ju trassel med gubbarna i dota, som fick nya namn.

Var det inte nyligen ett uppror där någon sa att gamers idag bara är vuxenbebisar, och detta är ju något åt det hållet...

det har ju funnits tonvis med folk som släppt content på reforged senaste veckorna på youtube, man har liksom kunnat se spelet ganska länge, så jag hänger inte med vad problemet är?

Nog för att dom visade en cutscene, men det var väl snarare så att man trodde alla cutscenes skulle göras om. De skulle ju uppdatera UI:t med vilket hade varit behövligt.

Grafikuppdateringen var ju i sig också verkligen bare minimum, visst dom ser fina ut när dom bara står, men så fort dom börjar röra på sig ser det förjävligt ut. Ser inte äns ut som de har uppdaterat FPS:en på animationerna..

Som någon annan förklarade så är att äga någons ide inte samma sak som att äga de tillgångar som en person använder för att förverkliga sin ide.

Sen så handlar det mycket om principen, vilket jag själv kan sympatisera med.

Av LaZi3b0y
Skrivet av star-affinity:

Jag får inte liv i moddarna. Antar att de ska representeras någonstans inne i spelet när man startar det? Tycker jag har gjort allt rätt (använt Witcher 3 Mod Manager).

Modda witcher är lite mer komplicerat än, säg, skyrim. Du behöver t.ex. använda Script Merger för att eliminera konflikter mellan olika skript som dina mods har redigerat.
Skulle rekommendera att du söker upp en Witcher 3 modding guide på youtube, dom brukar inte vara överdrivet långa.

Av LaZi3b0y
Skrivet av Paddanx:

Egentligen är det lika dålig som kameror = färre brott. Det är attityden och bristen på respekt mot lagar och vad man anser "borde vara okej" som är boven. Dessa människor anser att de gör rätt, precis som du anser att du kan gena över gatan på cykeln, eller strunta i att där står 40/50. Bristen på respekt är problemet i grunden.

Du kan också säga, i Japan går inte folk för rött ljus... inte för de inte kan, eller inte skulle komma undan med det, utan för det är respektlöst.

Vi har idag enormt mycket mer teknik än någonsin för att identifiera brott, men % lösta fall är ändå sämre. Tron att en kamera gör dig säker är faran som jag oroar mig för. Falsk säkerhet.

För jag har haft grannar som haft inbrott mitt under ljusa dagen. Folk som gått fram till en bil mitt på dan och slagit en ruta, tagit innehållet på <20 sekunder. Dessa är inte anonyma brott. De slutar inte för du sätter en kamera nånstans. Och vi alla bär runt på kameror och filmar snart allt vi gör redan.

Så sushi kan faktiskt anses ha lika lite för brottsbekämpning som 50-11 kameror som ingen tittar på. För det är "när" händelsen sker som du måste agera... inte 6 mån senare när du hunnit titta på beviset och personen är långt borta.

Så att EU vill förhindra massövervakning, utvärdera behovet och sedan ta beslut är faktiskt imho klokt, icke förhastat beslut.

Förstår mycket väl att kameror inte behöver betyda att färre brott begås, liknelsen var fortfarande fruktansvärt dålig, för kameror kommer mer eller mindre underlätta uppklarningen även om det inte är förebyggande, sen är det en avvägning som behöver göras där också mellan uppklarning av brott och människors integritet. Mängden brott som uppklaras med hjälp av kameror kanske inte är tillräckligt många för att det ska vara värt att inkräkta på så många oskyldigas integritet, tillexempel.

Tror dock fortfarande att kameror är effektivare än sushi när det kommer till brottsbekämpning.

Av LaZi3b0y
Skrivet av mkl:

De har också mycket Sushi men det är ingen frisk som säger Mer Sushi = Mindre brott

Förstår vad du försöker säga, men detta var en fruktansvärt dålig liknelse.

Av LaZi3b0y
Skrivet av Sienar:

Exakt så!

Dock förstår jag inte varför Strigan då påverkas av silver. Men antar att transformeringen gått så långt då att den slutar vara människa nästan helt. Strigan har ju väldigt lite mänsklighet kvar i sig medan igelkotten och björnen som jag talar om har väldigt mycket av den varan trots allt. De kanske mer har en mutation än en hel förvandling likt Strigan.

Skickades från m.sweclockers.com

Är det inte så att barnet får förbannelsen över sig innan födseln så är barnet födds ur magi typ?

Av LaZi3b0y
Skrivet av Lagerlöf:

Låter mer som ett test för att kolla om det är en doppler?

Har dock inte läst boken, men förstår inte riktigt vad du menar med "varelse" kontra "monster" i detta sammanhang.

Geralt är ju anti att döda "monster" som inte utgör ett hot, till exempel troll i många fall, då de mest är korkade och går att lura eller övertala för att slippa blodutgjutelse. Men de är ju fortfarande monster i den bemärkelsen.

Tror han syftar på att om "monstret" i själva verket är en människa med en förbannelse över sig så kommer t.ex. inte silver påverka dem. Silver ska väl påverka i stort sett alla magiska varelser, så antar att en varelse som Duny (igelkotten i avsnitt 4) är fortfarande inte magisk i sig självt, utan har endast muterat med hjälp av magi. Men detta är bara en gissning/tolkning av mig.

Av LaZi3b0y
Skrivet av hajvan:

Jag har ägt Witcher 3 sedan det släpptes men lirade aldrig, fick sug efter serien och installerade flera av det rekommenderade moddarna här i tråden.

Problemet jag har är att mina vapen och armor blivit typ level 100 vilket innebär att jag facerollar alla fiender vilket gör det mindre kul, vad har orsakat detta?

Låter som du spelar på en save som du skapat innan du börjat modda? Kan ställa till med problem då beroende lite på vad dina mods gör

Av LaZi3b0y
Skrivet av jehuty:

Är det någon skillnad mellan steam och GOG versionen om man ska använda moddar? Är någon svårare att få igång moddarna med?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Klumpeduns:

Jag är också nyfiken på detta, hoppas att någon känner sig manad att svara.

Ska ni modda Witcher 3 så bör ni ha med denna bland era mods, den ska göra alla versioner identiska, för det finns vissa mindre skillnader mellan de olika versionerna av W3. Står lite om de olika varianterna av spelet i beskrivningen också.

Av LaZi3b0y
Skrivet av Harbls:

Märkligt det där. Har vänner som läst böckerna och andra vänner som spelat spelen. Alla, inklusive jag (som varken läst böckerna eller spelat spelen), är rörande överrens om att det var en riktigt bra första säsong.

Allt detta bullshit om att det skulle vara likt Xena känns som ett halvdant försök att smutskasta serien och det har ingen basis överhuvudtaget.

Det når inte upp till GoT-nivå såklart men det är det inga andra serier i den genren heller som gör.

Solklar 8/10 från mig och vänner iaf där GoT ligger på 10/10.

Om man bortser från GoT säsong 7 & 8 då

Av LaZi3b0y
Skrivet av Ninotramp:

En fråga till er som sett serien. Tycker ni Dandelion är rolig eller tar ni fram skämskudden eller reagerar ni inte nämnvärt på honom?

Nja, tyckte om Toss a Coin to your witcher låten, men utöver det var han inte nämnvärt imponerande som komisktinslag.

Skrivet av Ninotramp:

Huvudpunkten i serien är CIRI! Bra story och bra skådespelerska.

Intressant, tyckte nog att Cirillas delar var de svagaste i serien. Framförallt det här med dryaderna, kändes ganska poänglöst i mitt tycke. Gillade nog Yennefers mest, tyckte hon utvecklades mest i relation till Ciri och Geralt.

Av LaZi3b0y
Skrivet av Curik:

Det är nog svårt att få alla nöjda då det är högst subjektivt vad som är snyggt och inte. Jag brukar vara allergisk mot dåliga datoreffekter men jag har inget att anmärka på vad gäller introscenen.

Däremot tyckte jag inte om när den bortre raden av nilfgaards armé animerades i 5 fps. Flaggan hoppade fram och tillbaka. Det tog mig ur illusionen direkt.

Samma här, brukar inte kunna se på serier där CGI:n är dålig. Ändå gången jag kände att CGI:n kunde blivit bättre i denna serien var med

gulddraken i avsnitt 6

Dold text
Av LaZi3b0y
Skrivet av Sienar:

Skulle Ciri vara det har jag större förståelse då det skulle vara märkligt med tanke på att hela hennes släkt är viktiga för storyn och är ljushyade.

Fringilla tillhör samma släkt som Cirilla.

Av LaZi3b0y
Skrivet av Frispel:

Det finns nästan alltid en poäng i att problematisera saker, men för mig blir det skevt när man mer eller mindre direkt konstaterar att en dålig skådespelarinsats beror på inkvotering.

För mig så är det snarare att det blir tydligt att personen är inkvoterad för att hon är en dålig skådespelare, inte att hon är en dålig skådis för att hon blivit inkvoterad.

Av LaZi3b0y
Skrivet av Xinpei:

Du menar den logik som tillåter en att byta utseende med hjälp av magi

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, men vi varken ser, hör eller får några hintar om att det skulle ha skett Fringilla innan hon kom till Aretuza. Och det känns ju heller inte jätte troligt att hon skulle gjort något sånt innan hon kom dit heller eftersom hon börjar lära sig kontrollera sin magi där.

Av LaZi3b0y
Skrivet av Frispel:

Jag förstår vad du menar, tänkte bara hur diskussionen måste se ut för någon som är oinsatt i fantasy...måste låta ganska speciellt när någon pratar om trovärdighet i samma mening som man diskuterar tomtar och troll

Jo, så kan det vara. Men jag utgår lite ifrån att man kanske är hyfsat insatt i fantasy om man går in på en forumtråd om The Witcher

Av LaZi3b0y
Skrivet av Frispel:

Trovärdigt är kanske fel ord när det gäller fantasy? Misstänker att "så nära källmaterialet som möjligt" är ett bättre sätt att formulera sig

Nja, du har ändå en intern logik i även fantasy för att saker ska kännas trovärdigt inom sin egen kontext. Så jo, trovärdigt är det ordet jag söker.

Av LaZi3b0y
Skrivet av Xinpei:

Var ett tag sedan jag läste böckerna men det kan antagligen stämma. Däremot säger det inte emot att de skulle ha olika hudfärger.

Nä, men betydligt mindre sannolikt. Och för mig så är det viktigt att saker känns trovärdigt.

Av LaZi3b0y
Skrivet av Xinpei:

Var ett tag sen jag läste böckerna MEN.. mitt påpekande var inte om man castat personen ifråga rätt utan att man inte kan använda spelet som referensmaterial. Boken nämner bara en släkting till Fringilla vill jag minnas och det var Anna Henrietta av Toussaint.

Ja, precis. Och Anna Henrietta i sin tur är kusin(?) med Ciri. Nåt sånt var det i alla fall