Inlägg

Inlägg som HULTAS har skrivit i forumet
Av HULTAS

-- Johan9360's ratios --
Minne: 1
Core: 1.75
Shader: 3.78

-- CheeO's länks ratio --
Minne: 1
Core: 1.05
Shader: 2.34

Hur kan det vara så olika, beror det på vilket grafikkort och isåfall hur hittar man rekommenderad ratio för just hd4890 kortet?

Av HULTAS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Johan9360
Jag har ett 8600GT som jag klockat till:
Gpu 540 MHz --> 715 MHz (33%)
Shader 1188 MHz --> 1566 MHz (32%)
Minne 700MHz --> 800 MHz (14%)

Klockar jag mer blir det ostabilt.
Ett tecken på att du klockat minnet för mycket är att det blir rosa rutor över skärmen.

Använd Rivatuner när du klockar graffet

Lycka till!

Temp?

Av HULTAS

En fråga till medans vi ändå är heta på gröten :).. Jag undrar vad ni tycker om mina temps jag går efter är dom reko eller? DVS ~60c @ CPU och ~70c @ GPU, i load.

Av HULTAS

Har 2x2GB DDR2 1066MHz om det nu skulle vara av intresse?

Hur gör man med grafikklockerna isådanafall när man ska clocka, hur vet man hur mycket man ska ändra memoryn om man klockar shadern 10MHz t.ex.?

Av HULTAS

Överklockningssugen

Hejsan.

Har blivit väldigt sugen på att överklocka och har läst igenom lite och kommit fram till dessa punkter och undrar nu om jag glömt något eller gör något tok fel.

Tänkte klocka min Q6600 2,4GHz tills den når ~60c i load. När jag klockar detta så "klockas" väl mina ramminnen automatiskt, och isåfall hur orolig bör jag vara för värmeproblem? Hur mycket volt tror ni jag måste släppa ytterligare om vi snackar om en höjning på kanske 0,2-0,4GHz?

Efter jag klockat min processor tänkte jag ge mig på mitt hd4890 och dunka upp det så mycket som möjligt där jag tänkte att en load på ~70c är lagom? Men hur funkar det här med memory, shader och core clock? Är ration 1:1 dvs att man höjer 10MHz i alla om man ska höja 10MHz?

MVH
Hultas

Av HULTAS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fabola
Både XFX , Gigabyte , Leadtek har det så är nog bara en märkessmak. vad jag hört så presterar XFX BLack Edition bra..

Men Men Gigabyte kortet är billigt så gå på det .

Då måste jag väl köpa nytt nätagg? Jag har 560 och det rekommenderas att man har 600W med gigabyte kortet men bara 500W med Sparkle och Leadtek så snackar vi 550W. Jag vet inte men är kylningen värd så mycket som 2-300kr vilket är skillnaden på Leadtek och Sparkle.

Av HULTAS

Problemet med mitt förra grafikkort var att det överhettades och inte fungerar längre. Har Sparkle verkligen så dålig kylare och vad kan jag göra åt det isådanafall?

Av HULTAS

Tack för alla svar!

Har mixtrat ihop ett nytt paket som blir såhär (nytt mobo eftersom det andra inte fanns i laget och nytt gfx tack vare er)

http://bitfile.se/files/p/-Namnlös.jpg

Angående nytt mobo så är det för att det inte funkar med 4x1GB på mitt nuvarande mobo, fråga mig inte varför men det gör bara inte det. När man läser manualen så är de enda minnesvärden som funkar 4 stycken tillsammans 512mb.

Men det nya mobo borde väl stödja 4x1GB utifrån vad jag läst och dessutom kunna supportera min DVD och allt annat jag har för närvarande?

Sen undrar jag vad ni tycker om min processor och om jag borde uppgradera den för kvarvarande ~1500kr eller om den duger rätt bra till dagens spel?

Tack igen!

Av HULTAS

Har plockat ihop detta

http://bitfile.se/files/p/Namnlös.jpg

Det verkar rätt bra och sådär, tror jag kör på det. Men min sista fråga blir då om det funkar tillsammans med mina andra delar? Fungerar t.ex. 4x1GB RAM på det moderbordet och frågor som om min DVD går i där, duger det med 560W?

Av HULTAS

Uppgradera datorn ~5000kr.

Hejsan.

Mitt grafikkort verkar ha kolat så jag tänkte att i samband med att jag köper nytt grafikkort så tänkte jag uppgradera resterande delar i datorn som behöver uppgraderas. Dock är jag dålig på att uppskatta och bestämma vad som borde uppgraderas så jag tänkte be om lite råd här. Jag skulle vilja ha 4GB RAM vilket innebär att jag bör ha ett annat moderbord som stödjer 4x1GB eftersom jag redan har 2x1GB RAM tillgänligt.

Jag sitter på följande;

Chassi: Sharkoon Rebel9 Value Edition Black without PSU/utan nätagg
Moderbord: Asus P5KPL iG31 4DDR2-DIMM 3PCI 2PCIe SATA Audio GB-LAN Socket775 ATX
Processor: Intel Core 2 QUAD Q6600 2.4GHz 8MB FSB1066 Boxed (with cpu-cooler!) Socket 775
RAM: Corsair XMS2-6400 TWIN2X1GB-6400 5-5-5-12 Xtreme 2x1024MB (tot. 2GB) DDR2 PC2-6400 800MHz with Heatsink
Hårddisk: Samsung HD501LJ 500GB 7200rpm 16MB SATA2
DVD: Pioneer DVR-112DBK Dual-Layer DVD +RW/R -RW/R 18X DVD+R 8X DVD+RW 18X DVD-R 6X DVD-RW 48X CDR 32X CDRW BLACK bulk IDE
Nätaggregat: Chieftec 560W CFT-560-A12S
Grafikkort: XFX Alpha Dog Edition 8800GT

Som ni förstår är alltså ett nytt grafikkort mest prioriterat.

MVH

Av HULTAS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zav
Hej allihopa. Jag fick hem mitt Gigabyte Ati Radeon HD 3870 igår från TBH, samtidigt fick jag ett mail från webhallen att jag kunde hämta ut mitt Asus HD 3870 vilket jag gjort. Jag kör med Asus grejer & är ett Asus freak så i mitt fall blir det Asus kortet. Fick låna till Asus kortet av en polare. Behöver ej 2 st så den som bor i Stockholm & vill ha ett nytt Gigabyte HD 3870 idag/kväll i sin burk kan skicka PM så har du ett HD 3870 idag! Kvitto & garanti medföljer så klart. Jag vill ha 2300 kr, ej prutbart. Hultas kan säkert gå i god för mig att jag e seriös säljare.

Bekräftat, jag köpte ett XFX 8800GT XXX Alpha Dog Edition av Zav och jag är väldigt nöjd... Dealen gick snabbt, redan nästa dag hade jag kortet i handen och han var ett par tusen rikare. Han är även duktig på området datorer, jag hade tillexempel problem med internet och han var vänlig nog att hjälpa mig med det även fast han bara sålde ett grafikkort.

Kort sagt, funderar ni på att köpa av Zav? GÖR DET...

Av HULTAS

XP lr Vista

Hejsan,

För ett antal år sedan (minst 4) så köpte jag en Dell Dimension 8200. Med denna dator medföljde Windows XP Professional OS.

På min nya dator som jag har införskaffat mig så har jag testat Vista Ultimate, men med det Vista verkar det inte som att internet funkar. Så därför skulle jag vilja kolla vad felet är, om det är något fel på moderbordet eller bara någon inställning i Vista.

Genom att testa om det är Vista som spökar vill jag nu installera XP som OS, men problemet när jag stoppar i XP skivan följer...

Jag bootar skivan den läser in moduler som Volymhanteraren, KERNEL osv... Sen när jag ska komma till den delen där man kan deleta partitioner/installera nya så får jag ett felmeddelande.

Det lyder ungefär (kortfattat): Du har för lite diskutrymme eller så är det något fel på din pci.sys...

Då undrar jag, är det möjligt att jag kan ha min gamla XP skiva som fungerande OS på min nya dator eller är skivan är bunden till den datorn jag hade först (Dell Dimension 8200), min pappa hävdar iallafall det. Och då tänkte jag att det kanske var det som utlöste felmeddelandet även om det inte låter som att det har med det att göra...

MVH,
Marcus

Av HULTAS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Applet
Jag hade laddat ner en ultimatebootcd och formaterat/partionerat via den.

Jag med, om det inte var så att Vista buggar så jag inte har något internet... därav skälet att testa med XP

Av HULTAS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Under installationen av XP, i textläget, tog du då bort den gamla partitionen och skapade en ny? Förmodligen är det XP som förvillas av dina gamla Vista-installation.

Jag kommer inte ens dit så att säga. Jag får felmeddelandet precis INNAN jag ska in o grejja där.

Av HULTAS

Radera partition manuellt

Hejsan,

Har installerat Vista på min HDD och vill ha XP men när jag bootar med XP skivan så funkar allt bra ett tag men efter den har läst in alla funktioner såsom Volymhanterarn osv...

Men efter den har läst in alla funktioner (tror jag) så får jag felmeddelandet att jag har för lite diskutrymme eller något annat, felmeddelandet är något om en fil med namnet pci.sys eller något liknande (kommer inte ihåg så bra, sitter i skolan nu men jag uppdaterar när jag kommer hem).

1. Det kan inte vara diskutrymme för jag har 500GB HDD och det enda jag har installerat är Vista Ultimate och ett 3GB spel samt WC3, WC3:FT... Så den kanske har 450GB kvar ungefär.

2. Kan man tömma hårddisken manuellt via någon knapp på hårdvaran eller något??

Har denna HDD: http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=SAMHD501L...

//MVH
Hultas

Av HULTAS

En annan sak jag måste tillägga är denna:

Nån timme innan detta problem uppstod satt jag och surfade på internet med en annan dator på samma plats. Hade XP som OS.

Sen bytte jag ut den datorn mot min nya och installerade den nya med ett crackat Vista Ultimate... Iallafall, från att internet har fungerat klockrent (aldrig behövt ändra något.. bara plug'n'play typ.) så har det nu failat totalt och eftersom det är första gången jag kör Vista så har jag inte en aning hur man ska göra

Citat:

urprungligen skrivet av lidas1557
Och det är nog fel forumdel

Sorry...

Av HULTAS

Internet funkar ej

Vet ej om detta är rätt forum sektion men jusst nu är jag för stressad för att hitta rätt eftersom jag behöver snabb hjälp att skaffa internet till min dator eftersom jag behöver ladda ner lite mjukvara till den undernatten.

Jag har byggt ihop datorn och allt funkade prima. Jag tröck sen upp en internet sida och såg att internet inte funkade, då kom jag på att kabeln inte var i och så satte jag i den. Men när jag satte i den så lyste ingen av lamporna ovanför uttaget. Det verkar som jag har glömt att koppla i det uttaget (om man ens kan göra det, det fanns med på moderbordet när jag köpte det).

Mitt moderbord är iallafall ett:
Asus P5KPL iG31 4DDR2-DIMM 3PCI 2PCIe SATA Audio GB-LAN Socket775 ATX

Och om ni har ett sådant eller kan leta fram på bild eller beskriva via en text vilken sladd från uttaget och vart den sladden ska sitta på moderbordet så blir jag tacksam.

...Kan även tillägga att USB och internet kabeln sitter i samma modul, och USB:n funkar prima.

MVH
Hultas

Av HULTAS

Jag har nu äntligen fått tag på mitt 8800GT kort, det blev till slut ett XFX 8800GT XXX Alpha dog Edition. Jag vill tacka Zav här på Sweclockers för det köpet, han är person att lita på...

Men denna tråden är inte om min lycka utan om att hjälpa er hitta nytt grafikkort. Jag har varit aktiv i letandet och eftersom jag inte först idag runt klockan 4 fick tag på mitt 8800GT så kan jag hjälpa er med denna info...

1.
Klockan 10:47 (morgonen) idag så fick jag ett svar på mitt mail från Itel:

Hej,

Vi har både BFG GF8800GT OC 512MB och XFX GF8800GT, PCI-E, 512MB i lager. Vilken vill du ha?
Skicka namn, adress och telefonnr så skickar vi ett sådant till dig

Mvh
Itel

Du beställer alltså via dom genom att skicka namn och address till info@itel.se

2.
Klockan 9:52 (morgonen) idag så fick jag ett svar på mitt mail från BaronDator:

Hej,
Ja Albatron GeForce 8800GT Dual-DVI 512MB finns på lager.
beställ på www.barondator.com . Frakt ink postförskott 170 kronor
mvh barondator team

Gå in på www.barondator.com och gör din beställning!

Det var allt för mig! Och lycka till nu förfan!

Av HULTAS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av amanito
Menar denna: https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=ASN88GT-...

Vartifrån har du fått höra att dem inte ska få in dem efter nyår?

Det är nog tyvärr mycket troligt eftersom jag tror att dom sålde hela decembers leverans nere på DH, alltså att dom tog ut massor med kort bara för DH.

Iallafall, jag avbeställde där och ska idag möta en privatperson och köpa ett XFX 8800GT Alpha Dog XXX idag. Är så jävla glad!

Äntligen ska jag få mitt 8800GT!

Av HULTAS
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Det är det fortfarande bara DU som kan ta reda på det - genom att ha koll på tempen under last när du klockar. Har du fått ett pissigt exemplar kanske du bara kan klocka den till 2.41 GHz eller om du har tur - till 3.4 GHz med originalkylaren.

Ok man får tacka för din post där, fick mig att förstå lite bättre om vad de andra 2 försökt förklara för mig