Inlägg

Inlägg som HULTAS har skrivit i forumet
Av HULTAS

Så ni kan rekommendera ett köp utav den tilltänkta Samsung 840?

Tack så hemskt mycket för all hjälp!

Av HULTAS

Nej det är inte moderkortet jag har i min signatur. Återkommer inom kort med vad det är för moderkort jag har så kan ni väl kolla på om det gör någon skillnad.

Det är det här moderkortet jag har: http://www.asus.se/Motherboards/AMD_AM3/CROSSHAIR_IV_FORMULA/...

Av HULTAS

Kommer min nya SSD (Samsung 840 PRO) kunna köra med samma ström- och datakablar som min gamla SSD (Corsair F60)?

Av HULTAS

Kommer inte lägre än såhär. Vet inte riktigt vad jag skulle kunna göra avkall på för att få ner priset den där sista tusenlappen. 11000 skulle vara ok.

Saknas det något förövrigt?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/707878/2011-08-07

Av HULTAS

EDIT: Behöver inte längre någon skärm. Därför är också budgeten sänkt till 11k

Av HULTAS

Speldator (+skärm & tillbehör) för 11000kr

Hejsan. Tänkte ta och investera i en ny speldator.

  • Budgeten ligger på 11 000. Någon hundralapp hit eller dit spelar ingen större roll. Tänkte faktiskt köpa Sweclockers Sommardator rakt av men insåg att jag får göra avkall på några tusenlappar för att ha råd med kringkomponenter såsom en ny mus, musmatta, tangentbord och headset.

  • Jag tänkte köra med två skärmar. Jag har redan en skärm hemma, så det är viktigt att grafikkortet stödjer två skärmar utan problem.

  • Jag vill inte ha med något OS och jag kan bygga ihop datorn själv (har dock ingen erfarenhet vad gäller vattenkylning).

  • Om ni tar med t.ex. en processor pga att den är såpass prisvärd för att den har en grym överklockningspotential - se då gärna till att komplettera paketet med en extern kylare eller något liknande om ni tror att det kommer att behövas. Bara så jag slipper inse det och beställa en extra fläkt i efterhand.

  • Jag kan tänka mig att vänta någon månad om det innebär att det finns ny teknik tillgänglig som är mer prisvärd. Om det inte är någon större skillnad så köper jag helst så snart som möjligt.

  • Exempel på program som kommer att köras: Photoshop, Dreamweaver, WoW, CS, BF3.

  • Vore kul att få pröva på SSD - om ni nu anser det vara stabilt nog att ge det ett försök.

Så.. summa summarum: Jag vill ha förslag på ett paket. Paketet ska innehålla en dator, skärm, mus, musmatta, tangentbord samt headset.

Tack på förhand.

Av HULTAS
Skrivet av Fronix:

Det du redan kan + javascript och ajax. Java samt Flash kan vara bra att kunna, men personligen så gillar jag varken eller.

Ja, det verkar som JavaScript och Ajax är rätt bra att kunna om man ska jobba med webbapplikationer.

Hur är det med Java kontra JavaScript, om man nu ska lära sig båda (vilket jag antar är nyttigt?): vilket är bäst att börja med?

Skrivet av Garret:

Allt är relativt och det finns väldigt många åsikter om detta, här är några tankar jag har ang. denna diskussion.

Vilka programmeringsspråk som är bra att kunna är beroende på vad för typ av system du vill arbeta med. PHP fungerar bra om man vill göra hemsidor som inte är allt för avancerade. Vill du utveckla större system bör man titta på t.ex. Java eller C#.
Oberoende av vilket språk du väljer bör du lära dig grunderna i språket först innan du börjar titta på olika ramverk.

Ang. att skriva bra kod är det separerar i 2 lager. Du har syntax och design. Så länge syntaxen är konsekvent och lättläst (dock väldigt relativt) gör det inte så mycket exakt hur du skriver. Titta lite på kodkonventioner som finns för att få lite information om hur andra tycker man bör skriva sin kod (syntaxmässigt). Den andra delen som jag skrev är design och här gäller det att lära sig olika designmönster för att på ett bra sätt kunna lösa olika problem. Här gäller det att lära på för att förstå vad det handlar om och sedan använda sig av det för att få koll.

Lycka till!

Har du några länktips om kodkonventioner för syntax/design?

Av HULTAS

Nästa steg [Programmering]

Hej!

Har sysslat med programmering (HTML/PHP/CSS/MySQL) i snart 10år, av och till. Det har inte varit speciellt seriöst även om jag har skapat ett par hemsidor hit och dit under åren, vi pratar inget avancerat utan ungefär på nivån att det finns ett login-system där användaren kan logga in och ändra lite nyheter och dylikt. Använder mig av MVC-principen med CodeIgniter som ramverk.

Nu vill jag ta nästa steg, bli seriösare och lägga ner tid på att bli en duktig programmerare. Problemet är bara att under dessa 10år jag hållit på så har jag, som sagt, varit rätt oseriös och framför allt okonsekvent, vilket har lett till att jag skriver rätt usel och gammal kod.

Så samtidigt som jag vill ta nästa steg vill jag också kliva tillbaka till grunderna och lära mig allt på rätt sätt och börja följa standarder för att underlätta för alla inkluderade.

Så min egentliga fråga är väl, vilka språk är viktigast att kunna för att bli en attraktiv system/webbprogrammerare och vart hittar man bra grunder/guider för dessa.

Har sökt runt en del men vet inte riktigt hur/var jag ska börja, och nu frågar jag er istället.

Med vänlig hälsning,
hultas

Av HULTAS

Jag hade lovat att skriva lite när affären var i hamn..

Beställde datorn i måndags, på onsdag ringde det från El Green och det vara bara att bege sig mot uthämtningsstället och hämta datorn.

Så nu har jag haft datorn i ett par dagar och haft gott om tid att testa lite. Spontant så kanske jag skulle ha satsat på en större storlek, men det är väl lite av en vanesak. Direkt när jag fick den kändes den väldigt liten (skärmen alltså) men det börjar bli bättre och bättre, ungefär som att storleken växer lite för var dag

Saknar också tangentbords-belysning. Nu är ju visserligen detta inget stort problem då jag vet var samtliga tangenter sitter men de första timmarna med ett nytt tangentbord känns lite ovant, speciellt i mörkret.

Annars måste jag säga att jag är väldigt nöjd. Det flyter på alldeles utmärkt.

Så för att sammanfatta det hela: Även om det finns lite att förbättra så känns den verkligen prisvärd. Kan också passa på att rekommendera El Green som gav mig ett kanonpris.

Till sist, tack än en gång för all hjälp i denna tråd.

Av HULTAS
Skrivet av fredix:

Den agerar bara utgång. Ej ingång.

Gäller detta även VGA-uttaget?

Av HULTAS

Asus U35JC, HDMI ingång/utgång?

Det ska väl sägas att jag är inte helt 100 på hur det här med HDMI fungerar egentligen...

Min ASUS U35JC har ett HDMI-uttag. Via den har jag förstått att jag kan koppla den till en TV, projektor osv. Men kan jag i detta uttag även stoppa in HDMI-kabeln från mitt XBOX 360 och använda min laptop som skärm? Isåfall, används mina högtalare av XBOXen då?

MVH hultas

Av HULTAS
Skrivet av ilstallione:

elgreen har blivit ok:at av Asus inofficiella representant i forumet så det vågar jag nog, ska inte vara några problem.
Är du osäker så ta kontakt med användaren Asus.David här på forumet, han borde ha koll.

http://www.sweclockers.com/profil/93173-asusdavid

Hoppas du blir nöjd med din dator och glöm inte skriva ett par rader när du fått den. Det underlättar för andra som står i samma situation som dig, mer info = bra.

Tror du att en ASUS U35JC klarar av att arbeta lite i PS?

Av HULTAS

Det blev en Asus U35JC till slut. Beställningen är mottagen så nu är det bara att vänta tills man får en avi.

Verkar lovande detta

Av HULTAS
Skrivet av Biccen:

[...] Men 1366/768 upplösning går bort direkt! har haft det innan och jag hatade den varje dag!

Någon speciell anledning? Utveckla gärna!

Av HULTAS
Skrivet av ilstallione:

elgreen har blivit ok:at av Asus inofficiella representant i forumet så det vågar jag nog, ska inte vara några problem.
Är du osäker så ta kontakt med användaren Asus.David här på forumet, han borde ha koll.

http://www.sweclockers.com/profil/93173-asusdavid

Hoppas du blir nöjd med din dator och glöm inte skriva ett par rader när du fått den. Det underlättar för andra som står i samma situation som dig, mer info = bra.

Slängde iväg ett PM till Asus.David nu.

Ska ta och skriva ett par rader när det har blivit ett köp.

Vill passa på att tacka dig och alla andra som hjälp till i tråden en extra gång!

Glad påsk!

Av HULTAS
Skrivet av ilstallione:

Skillnaden är ju i princip skärmstorleken och med den batteritiden. Känner du att du kan leva med 13,3" så kör på den mindre. Ska du spela någon gång eller vill ha den större skärmen av annan anledning så kör på Acern.
Jag tror att du blir nöjd vilken du än tar, det är fina burkar båda två även om jag nog anser Asus ha lite högre kvalitetskänsla överlag.

Kan du rekommendera El Green-butiken eller ska jag se mig om efter andra alternativ?

Av HULTAS
Skrivet av ilstallione:

Jag sitter i ungefär samma sits, kan inte ha stationär på grund av ett vi blir en till i familjen snart och platsen behövs till nya familjemedlemmens åkdon.

Jag gjorde som så att jag köpte en xbox för att stilla det värsta spelbehovet och tänkte ha en billig laptop för surf och lite socialt på internet.
Efter en del efterforskningar har jag dock kommit fram till att det inte blir så dyrt med en lappis om man kan tänka sig att gå ner till 1366*768 och nöja sig där. Visst, det blir trångt på skrivbordet med den upplösningen men man behöver inget värstinggrafikkort för att spela, det räcker med ett 6650/GT540M för att ge en hygglig MP-upplevelse. I mitt fall klarar jag mig med lite TF2 för att få fragga loss lite.
Detta har flyttat mitt fokus till Acer´s 5742-serie, det känns som en bra kompromiss mellan prestanda, pris och design för att fylla mina krav.

En cpu som klarar det jag vill, grafikkort som avlastar vid flash/film, låg vikt och en skärm som inte är helt offside vad gäller färger och ljusstyrka till ett pris av 5000kr.

http://cdon.se/hemelektronik/acer_as5742zg-p624g50mnkk_intel_...

Har fortfarande inte hittat något JAG anser mer prisvärt än den datorn.

Ok. Det står mellan dessa två nu:
http://cdon.se/hemelektronik/acer_as5742zg-p624g50mnkk_intel_...
http://www.elgreen.se/?category_id=7&item_id=U35JC-RX040V

Av HULTAS
Skrivet av ilstallione:

Ska du inte spela och vill ha battertiden så kör på Asus 13,3". Svärfar har en sådan och han är ypperligt nöjd.
Själv gillar jag den också, den känns helt okej för pengarna. Dessutom, köper du den har du hälften av pengarna kvar och kan således uppgradera tidigare.

Ja, den ser onekligen prisvärd ut. Dessutom med lång batteritid vilket alltid kan vara bra.

Jag antar att den klarar av HD-film också?

Skulle inte du kunna ta och titta in på http://www.siba.se/Products/Section.aspx?id=6414605 och kolla om det finns något prisvärt där? Det känns som att de har sänkt priserna med ~1k-2k på de bärbara datorerna vilket rimligtvis skulle kunna innebära att man kan göra sig ett klipp?

Av HULTAS
Skrivet av ilstallione:

Varsågod, det var inga problem att hjälpa till. :/

Trodde det var införstått att jag som den gentleman jag är tackar alla i det tysta.

Nej men helt ärligt, tack.

Frågan är bara om du kan hjälpa mig att ytterligare slimma till urvalet så att man till slut står med en ensam vinnare?

Som sagt, vad tror du om någon av de tre jag har fastnat lite extra för?

Av HULTAS

Finns det verkligen inga datorer som kommer utan OS och inte har satsat på grafikkortet? För dessa två egenskaper är något jag kan klara mig utan (ja, jag vet att man borde nog ha ett någorlunda grafikkort ändå).

Dessa är mina hetaste alternativ just nu:
http://www.inet.se/artikel/1969884/acer-aspire-5750g
http://www.elgreen.se/?category_id=7&item_id=U35JC-RX040V
http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=6042618 (denna är liksom nedsänkt 2k i pris, är den inte prisvärd då?)

Vad sägs om dem?