Inlägg

Inlägg som HULTAS har skrivit i forumet
Av HULTAS

Trevlig sammanställning! Kommer dock aldrig ihåg om utmärkelsen Toppklass är bättre än Utmärkt eller om det är tvärtom.

Har för mig att ni hade någon form av betyg-guide ni länkade till förr i tiden. Kanske vore det en bra idé att inkludera den i artiklar som denna.

Av HULTAS
Skrivet av Nimpa:

Skrev här innan.. minns inte när.
Skitsamma.
Tidningsbud 46% tjänst 15.800 brutto.
Direkt efter kör jag kundplock på stort företag. 23300kr brutto.
Brukar få ut 28.000kr Netto. Efter skatt/fackavgift, etc.

Men tyvärr dras man med skulder till Kronkalle så blir löneutmätning ä.

Tack för att du verkar ha tagit ditt ansvar och börjat betala tillbaka dina skulder. Det är alltför många som bara sätter sig ned och ger upp.

God jul

Av HULTAS
Skrivet av HULTAS:

Söker tips på ett tangentbord för mitt arbete inom programmering som fungerar bra både på macOS och Windows. Ergonomi och en låg ljudnivå (sitter i öppet kontorslandskap) är två saker som premieras högt.

Använder just nu en trådbunden variant av Apple Magic Keyboard. Fungerar okej.

Ingen?

Av HULTAS
Skrivet av firstofmay:

Gillar verkligen det QPAD tangentbordet. Har själv aldrig ägt ett men har polare som använt i mer än fem år utan problem.

Tror jag har exakt det där tangentbordet och att jag köpte det på hösten 2013 och använt det utan problem sedan dess. Känns gediget och fungerar bra för både spel och slösurfande. En av få teknikprodukter som jag upplevt är kvalité rakt igenom.

Av HULTAS

Söker tips på ett tangentbord för mitt arbete inom programmering som fungerar bra både på macOS och Windows. Ergonomi och en låg ljudnivå (sitter i öppet kontorslandskap) är två saker som premieras högt.

Använder just nu en trådbunden variant av Apple Magic Keyboard. Fungerar okej.

Av HULTAS

Tjena Klorre!

Finns det möjlighet till att arbeta merparten remote trots att man bor i Stockholm?

Av HULTAS

Såhär står det nästan högst upp på deras hemsida: "På grund utav högt tryck på vårt lager i kombination med oförutsedd frånvaro kan din order komma att bli 1-2 dagar försenad."

Av HULTAS

CPU: 7700k
Moderkort: ASUS Z170 PRO GAMING
Minne: Corsair DDR4 3000MHz CL 15 Vengeance
Kylning: Noctua D14
Låda: Fractal Define R4
Vcore: 1.25V
OC: 4.6GHz
Stabil: RealBench benchmarks + spel
Temp: 83-85 grader i Realbench, 68-72 grader i Total War: Warhammer 2

Är riktigt besviken på mina resultat. Måste väl gå att få bättre resultat än såhär med min setup? Höjer jag volten så börjar CPU:n bli för varm och throttla kring 85 grader.

Av HULTAS
Skrivet av Laxpudding:

Det är dessa samt AOC:s same-same-skärm AG271QG som matchar din beskrivning. Sedan finns ytterligare skärmar med i grunden samma sorts panel men utan G-Sync vilka når 144 Hz. Eizos FS2735 är till exempel en de bästa, sett ur sedan skärmsynpunkt och Asus MG279Q en annan. Acer XF270HUAbmiidprzx ska vara Acer motsvarighet där.

Du får givetvis högre fps ifall du anpassar grafikinställningarna. Ett eller två snäpp under Ultra-nivå ihop med ett GTX1080 kan lätt lyfta nivåerna långt över 100 fps även i moderna spel.

Läste om det igår, dvs att PG279Q och XB271HU använder samma "panel". Efter att ha fått reda på det lutar jag nu lite mer åt XB271HU då den skärmen ligger på en lite lägre prispunkt utan att (vad jag kan bedöma) vara sämre på något sätt? Kanske är det byggkvalitét och märkets status som gör att PG279Q ligger 1000-1500kr högre än XB271HU.

Dock ser jag nu att det går att få tag på AOC AG271QG till ett ännu lägre pris, då kanske det är värt att köpa den istället? Hmm..

Hur som helst, har du någon bra go-to guide/youtube-video som går igenom vad man ska leta efter när man väl fått hem skärmen och vill göra en kvalitetskontroll vad gäller BLB, IPS-glow och dylikt?

Har förövrigt läst en hel del av dina skärmrecensioner här under de senaste dagarna och är mäkta imponerad. Tack för ett gediget arbete!

Av HULTAS

Ny allround-skärm

Hej! Ska försöka fatta mig kort även om jag har många funderingar kring det här med ny skärm. Tycker mig vara någorlunda kunnig vad gäller datorkomponenter i övrigt, men just bildskärmar är nog min svaga punkt

Sedan ett par år tillbaka har jag använt 2 bildskärmar samtidigt tills häromdagen då min 10 år gamla skärm (24" Dell IPS) plötsligt slutade att fungera. Den skärmen jag nu har kvar och som jag använt som huvudskärm sedan 3-4 år tillbaks är en Dell UltraSharp U2713HM.

Eftersom det är så bekvämt att ha två skärmar funderar jag nu på hur jag ska ersätta min gamla 24" Dell IPS som gått sönder. Min U2713HM duger utmärkt för mitt vardagliga bruk som brukar bestå av programmering, surfande, spelande (blandat kompott, alltifrån Overwatch och Hearthstone till Total War Warhammer, Hitman, och dylikt) och lite bildredigering. Däremot kan jag sakna en lite bättre uppdateringsfrekvens eftersom jag kör min U2713HM i 60hz. För något år sen skaffade jag därför en 144hz Benq XL2411Z för att bota min saknad av högre klockfrekvens, men trots att jag skruvade en del på färginställningarna och fick det någorlunda bra så märkte jag en tydlig skillnad när jag hade min U2713HM med IPS-panel sida vid sida. Till slut gav jag upp vad gäller färgåtergivningen och betraktningsvinklarna och sålde därför Benq-skärmen.

Således står jag nu här och har lite kriterier men också frågor gällande mitt eventuella inköp av ny skärm.

Kriterier

  • Likvärdig eller nästan likvärdig bildkvalité, betraktningsvinklar, och färgåtergivning som min Dell UltraSharp U2713HM

  • Gärna hög uppdateringsfrekvens (100hz+) så att det blir bättre flyt vid spelande

  • Jag är villig att lägga uppemot 10 000 för en riktigt bra skärm men då får den gärna vara prisvärd och hålla i uppemot 10 år

Frågor

  1. Mitt grafikkort är ett MSI Gaming X 1080. Kommer det egentligen vara någon idé att leta efter en bildskärm med höga uppdaterinsfrekvenser samt 27" och 1440p? När jag tittar på speltester gjorda i nya och krävande spel från Sweclockers ser det ut som att grafikkortet klarar av någonstans mellan 70-80 FPS i 1440p vilket inte är så mycket mer än min befintliga skärms 60hz.

  2. Jag är inte i desperat behov utav en ny skärm just nu utan kan tänka mig att vänta om det finns en väldigt spännande och prisvärd skärm som kommer inom kort. Är det några stora lanseringar runt hörnet eller kan jag lika gärna slå till på en skärm redan idag? Kanske kommer någon rea inom kort som man kan vänta på?

  3. Allmän fråga: om man har två skärmar igång och kör ett spel i fullskärmsläge på den ena skärmen, bör man stänga av den andra skärmen för att grafikkortet ska prestera så många FPS i spelet som möjligt och slippa tänka på att rendera bild till den andra skärmen?

Två skärmar jag har tittat lite extra på är Asus ROG Swift PG279Q och Acer Predator XB271HUbmiprz. G-sync verkar trevligt. Är det skärmar som ni kan rekommendera?

Tack på förhand

Av HULTAS

Bygget bootade enbart efter PSU-reset efter uppgradering

Hej!

Efter att ha köpt ett par nya komponenter (Asus Z170 Pro Gaming, i7 7700K, 1080, 2x8GB RAM) och bytt ut de gamla (Asus Z87-A, i5 4670K, 1070, 2x4GB RAM) så stötte jag på ett lurigt problem. Systemet vägrade boota om jag inte hade "resettat" PSU:n / nätagget genom att stänga av nätagget, vänta några minuter, och sedan slå på det igen. När jag läser om detta fenomen hamnar jag i trådar som dessa: http://www.tomshardware.co.uk/forum/272085-28-doesn-boot-reset.

Konsensus verkar vara att det antingen är nätagget eller moderkortet som är defekt. Det konstiga är att mitt nätagg (630W Be Quiet!) har varit felfritt fram tills nu, och enligt uträkningar jag gjort från http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/ så bör mitt nya uppgraderade system dra runt 500W vid load, med andra ord bör jag klara en load med 130W:s marginal (kanske missförstår hur det fungerar)?

Hur som helst, jag köpte en ny PSU (750W Corsair) och nu fungerar allting utmärkt. Det jag inte förstår och skulle vilja ha en förklaring till om det nu var så att det tidigare nätagget inte klarade trycket, är hur den kunde boota och fungera felfritt efter att ha stängt av nätagget, låtit det vila några minuter, satt på nätagget igen och sen bootat?

Av HULTAS

@David_87: Vilket batchnummer?

Av HULTAS

Försäljningen gick bra, alla prylar är sålda. Tack för visat intresse

Av HULTAS

Vad är era tankar om att alltid köra samtliga kärnor på turbo kontra att låta kärnorna själva styra över vilken hastighet som behövs?

Ställer den om såpass snabbt att det inte är värt slitaget (jag antar att det sliter mer?) med att konstant snurra på uppemot 5GHz? Leder detta till ojämna klockfrekvenser under längre stunders belastning, t.ex. spel?

Av HULTAS
Skrivet av Chris_Kadaver:

Gamestop är ett skitföretag som mentalt misshandlar sina anställda, så det här är det bästa som kunde hända. Hoppas deras personal lyckas hitta mer humana jobb.

Jasså? Berätta gärna mer.

Av HULTAS

@samer: Låter bra. Vi kör på det. Pausar budgivningen tillsvidare.

Av HULTAS

Buden är noterade. Föredrar såklart om köparen köper allt på en gång så att det enbart behövs en försäljning.

Kan tänka mig att skicka men ser helst att ni hämtar på plats. Skriv gärna om ni kan betala med Swish också, skulle underlätta.

Av HULTAS

@seraj5: Har aldrig använt mig av Blocketpaketet förut, men det verkar väl som en bra lösning? Förutsätter att köparen står för kostnad för frakt och tjänsten Blocketpaketet.

Av HULTAS

@m1ken: Jadu, säg det. Någonstans kring 1500-2000 kanske?

Av HULTAS

@seraj5: Nej, inga vägar förbi Kalmar eller Växjö inom överskådlig framtid. Ser helst att köparen hämtar. Har sålt några enstaka prylar här på Sweclockers, senast min skärm BenQ XL2411Z, men tagit bort annonserna efter försäljning.