Inlägg

Inlägg som Igelkott har skrivit i forumet
Av Igelkott
Skrivet av bärplockaren:

Vilken fin timeing, då jag själv nyss skaffade ett mekaniskt bord.
O-ringar verkar främst vara till fördel för dom blå switcharna om nu inte gillar det fin klick ljudet, men överlag så verker de toppen tycker jag.

Hittade denna video: https://www.youtube.com/watch?v=_hcmzcZE13g&feature=youtube_g...

Nja klicken i själva switchen är ju kvar (i de blåa)

Av Igelkott
Skrivet av SW00N:

Någon som möjligtvis skulle kunna dela med sig av en bild på ett 800D under ett bord? Vill som inte dyka upp och inte ha någon plats för burken. Tack för svaren förresten!

Annars funkar måttband. Du kan mäta chassit och mäta ett normalt bord.
Din plats är 83x60 cm bredd x djup. Höjd okänd. Men garanterat minst 65 cm till bordsskivan. I (absolut) värsta (osannolika) fall är det en benställning som är (som värst) några cm lägre, men då ställer du helt enkelt inte chassit precis där.

Av Igelkott

Så det är med andra ord det medföljande ljudkortet som brusar? Om du stoppar i andra lurar så är det likadant?

Då kanske det blir att invänta uppdaterade drivrutiner eller RMA:a.

Av Igelkott

Maxfps. http://www.maxfps.se/tillbehor-8/47d/elitekeyboards-soft-land...
Men scummets svar var bra också. Värt att kolla.

Av Igelkott
Skrivet av onemancruel:

men mellandags rean är ju om en månad

Men att vänta en månad är likadant året runt.

Av Igelkott
Skrivet av Tommy:

Jag kan förstå "ej Corsair", men "ej Seasonic"??
Seasonic ska ju vara en av dom absolut bästa tillverkarna av nätaggregat. Är det priset som avskräcker?

Han förklarade ju Seasonic. Och till viss del kan man förstå Corsair av samma anledning.

Av Igelkott

Tur att vi har ett politiskt parti som, utan att vara regeringsdugliga, åtminstone kan höja rösten. Men de borde byta namn till Privatpartiet.

Av Igelkott
Skrivet av Arnie84:

Premiere, photoshop, Softimage XSI, Davinci Resolve, After Effects <---- Single precision?
Google vägrar svara =(

Hittade lite info:
http://linustechtips.com/main/topic/52299-double-precision-on...

Verkar som att DP är bra för 3D program.

Nä jag hittar inte heller riktigt rätt på google... men det är nog definitivt värt att kolla upp!
Det är absolut inte så enkelt att bara för att man ska jobba istället för spela så blir Titan det bättre valet - som många verkar dra till med,

Av Igelkott

Sony a99 och ett snabbt ljusstarkt objektiv så får du autofokus även under bildtagning/filmning.

Av Igelkott

Tror 780 Ti är snabbare. Sålänge det är "single precision" som används i dina applikationer.

Av Igelkott
Skrivet av SW00N:

Tjena! Har ett Corsair Obsidian 800D och ska till DH nu i vinter men har även ett gammalt CM chassi som ligger och dammar. CM chassit brukar jag ta när det är dags för årets största LAN men detta år vill jag ta med mig besten! Tyvärr har man ju egentligen inte plats för ett 800D men har sett andra med samma eller liknande chassin som är stora som hus och då vill jag bara fråga er, hur löser man situationen? Har kollat runt och enligt hemsidan är det 60cm i höjd på borden vilket även är 800Ds höjd på centimetern. Att ställa burken på bordet känns inte som en fungerande lösning då skärm och tangentbord ska få plats. Ställer jag den under bordet så lär ju luftflödet dö då jag har utblås på toppen. Kanske får nöja mig med lillen i år igen? Tack på förhand, uppskattar alla tips!

60cm bordshöjd kan inte stämma.

Av Igelkott

Finns ingen bättre grafik än fantasin i huvudet på spelaren.

Men förhoppningsvis har man börjat kunna realtidsrendera realistiskt ljus. Men eftersom det är sån hype omkring hög upplösning så blir det mindre sannolikt. Men bättre ljus hade nog främst inte gjort miljöer mer realistiska då de ofta är helt ok redan idag - utan gjort människor mycket mer trovärdiga.
Själv föredrar jag spel från 90-talet som innehåller filmsekvenser med riktiga skådespelare framför animerade karaktärer.

Förhoppningsvis är i alla fall ansikts- och kropps -animeringar fulländade till 2020. Synkade läppar till tal och trovärdiga ansiktsuttryck bör vara mycket bättre.

Av Igelkott

Jag har ett med amerikansk layout. Det gör ju "inget" när tangenterna ändå är blanka, bortsett från att <> saknas där. Men det ökar ju utbudet lite iaf.

Av Igelkott
Skrivet av yugurt:

Ja jävlar då kan man kanske bräcka 100c gränsen

Varför vänta?

Av Igelkott

Nog för att windows 8 använder ett microsoftkonto.. men att program skulle vara förinstallerade - nope. Möjligtvis genvägar på startskärmen!

Av Igelkott

Bara det får plats i chassit.
Asus är högre än många andra kort. Mät!

Av Igelkott

Perfekt

Av Igelkott
Skrivet av Ernesto:

Nja, det där låter väl inte helt korrekt eller? Hal is? Det är ju inte precis som att jag är politiker och gått på stan med järnrör, vi pratar ju faktiskt bara om definitionen av att streama.

Jag tror, på riktigt, utan att vara på hal is, att så fort det cachas hos mottagaren kan det inte längre klassificeras som att streama, för det som spelas upp spelas då inte upp från en fjärran plats, utan spelas upp lokalt. Detta torde då inte innefatta eventuell mellanlagring hos ISP proxy. - Visst kanske youtube och netflix erbjuder media som streamas, men generellt sett är inte youtube videos streams då man cachar mediat. Hur det är med Netflix vet jag inte.

Kolla på svtplay hur det fungerar - Flera av deras program som tillhandahålls görs så med kravet att det enbart får kunna streamas, alltså inte mellanlagras lokalt, såsom traditionellt t.ex. youtube gör.

Detta ledde till att svtplay bara kunde skicka ut sina utsändningar i flash och HLS, vilka bägge erbjuder alternativ där media inte cachas och därför enbart fungerade på apparater med stöd för flash (Adobe) eller HLS (http live streaming) (apple)

Fast även de snabbaste dataöverföringarna har någon form av paketering av data i mindre delar som öppnas av mottagaren i samma takt.
Nu är jag inte så påläst men FM-radio kanske fungerar så som du tänker. Vore dock intressant om någon kunde göra mig klokare i den frågan.

Av Igelkott

Använd kylflänsen och gör nån egen rackabajsare med en billig fläkt och klocka ner kortet en aning.

Av Igelkott
Skrivet av Nioreh83:

Självklart är det så. Men med det resonemanget så varför ha widescreenskärmar överhuvudtaget? Man kan ju lika gärna ha en kvadratisk skärm med högre fov-setting.

Ja. Med det resonemanget så. Bara den kvadratiska skärmen är samma bredd (och samma fov) Så vad menar du är fördelen med "bredare" aspect ratio?

Skrivet av Lidodido:

Ja ute i hörnen blir det ju mer förvrängt då synfältet blir större ute i hörnen när man utökar synfältet på höjden, men som jag tolkade det var det frågan om ute i kanten ute på sidorna, och det såg jag som hela sidan.

Jag tänker mig att jag tar en bild med en 16mm vidvinkellins med kameran. Bara för att jag beskär den på höjden innebär ju inte det att det blir någon skillnad till höger och vänster, utan endast i höjdled (vilket då syns mest i hörnen). Att ställa in upplösningen till 21:9-format vore ju lite som att ha en 21:9-sensor istället för att ha en 16:9-sensor med samma bredd, dvs att bilden blir exakt likadan fast beskuren.

Så för att fortsätta fotoanalogin så kanske man kan jämföra ett raktecknande 8mm objektiv med ett fisheye 8mm. Och jag vet inte hur spel brukar visa vidvinkel. Men här kan jag i varje fall föreställa mig en potentiell skillnad mellan 21:9 och 4:3 för samma fov. Att det helt enkelt blir orealistiskt med korrekt renderade pixlar i raktecknande grafik, ute i hörnen. Om det vore fisheye skulle det inte bli orealistiskt för hjärnan, men däremot ganska fult.

Annars kan jag bara tänka mig förklaringen att man vill spara in på de renderade pixlarna rent prestandamässigt och bara visa de mest intressanta.