Inlägg

Inlägg som Igelkott har skrivit i forumet
Av Igelkott

CPUn använder sitt arbetsminne.
och
GPUn använder sitt.

Att båda använder DDR-minnen är mer eller mindre ett sammanträffande och betyder varken att de passar bättre eller sämre ihop.

Av Igelkott

Min generella tolkning av skillnaden är att ett par studiolurar är mer ok om de återger musiken korrekt men ändå låter skit (läs distad diskant, fixar inte bas på högre volymer, osv)
Hifi-lurar ska istället låta bra. Och ska de dessutom återge korrekt blir de bra mycket dyrare.

Av Igelkott

Jao ibland dyker det ju upp bra priser på grejer. Men på reorna så verkar det inte göra det. Jag skulle vilja spekulera i att det beror på att butikerna riktar sig till lättlurade kunder med reor. Dvs inte oss.

Av Igelkott
Skrivet av Insight:

Sorry för lång svarstid, har varit borta en sväng!

Tanken är alltså att sätta kortet i en extern dator och ha den som recorder och bara köra min nuvudskärms bild genom kortet. Många youtubers använder denna setup men techiegeek som man är så köper man ju inte rakt av att det fungerar ändå så kan du prova så vore det lysande!

Fps kan tyvärr inte gå högre än 60 i detta läge, kortet spelar dock in i 30 fps.

Ok. Jag är inte hemma just nu.
Men är du säker på att du inte, med ett hyfsat grafikkort, kan klona bilden från ditt grafikkort? Så att du spelar i valfria fps på din vanliga skärm och skickar 30 eller 60 fps till gamer hd i andra datorn via hdmi?

Av Igelkott

Jag hoppas att kraften finns däri för att i händerna på rätt utvecklare implementera mer realtids-ljussättning/raytracing.

Av Igelkott

G300 <3

Av Igelkott

Jag håller inte med om att bruna inte lämpar sig till spel. Definitivt inte.
Det finns fler spel än fps, där röda kanske är att föredra. Däremot är röda värdelösa i tex starcraft enligt mig.

Det (enda) jag inte gillar med detta tangentbordet är att det väljer wasd åt mig. Corsairs idé att välja helt själv vilka tangenter som lyser är kanon!

Av Igelkott

För RH; Leta efter xl-dyna för bred häck eller extra vadderad dyna för benig.
+ Klädd rygg och kromat fotkryss förhöjer utseendet.

Av Igelkott

Utan att godkänna ett avtal lär du inte bli krävd på något.

Av Igelkott
Skrivet av Falcon:

Jag svarade på ett inlägg du gjorde, där du citerat Exiphi och hänvisar till dessa högtalare >
http://www.ljudfokus.se/produkt/proson-reality-sat-31-sa-v-2-...

Mitt svar till dig var grundat på den länken. Jag vet inte hur du får in Dynavoice F-6 i mitt svar? Det kanske blev något missförstånd mellan oss där.
Jag har ju tydligt skrivit att jag håller med Exiphi om valet med F-6 paketet, jag tycker det är prisvärt, dock anser jag inte att Proson paketet är något att lägga pengar på överhuvudtaget.

Ja, jag har inte bara provlyssnat på F-6, jag har själv ägt ett par för några år sedan. Och som jag redan skrivit längre upp så är dessa prisvärda. Nu har jag ett par Heco och det går inte att jämföra högtalarna på något plan, därför att de spelar i två helt olika divisioner. Och då ska man veta att mina Heco var inte ens 10x så dyra som ett par F-6. Drivs med samma förstärkare då som nu, en H/K 255.

Att blanda in B&W och en förstärkare för 6k i samma mening är ett hån mot högtalarna.
Ge dig inte in i en diskussion du inte kan ta dig ur, d.v.s prata inte om saker du inte kan något om, bara en friendly hint.

Jag kan av erfarenhet säga att ett par högtalare för +100k med en reciever för 6k låter bättre än högtalare för 10k med samma förstärkare.
Kalla det för hån om du vill. Men den som vill satsa budgeten på högtalarna ska absolut inte skämmas för det.

Av Igelkott

Ett par schyssta hörlurar.

Av Igelkott
Skrivet av iaken:

Du kan bara encoda eller fånga video med kortet, inte både och. Därför behöver du 2 kort om du ska använda H/W med Xsplit. Ett som fångar och ett som encodar... Använder du RECentral kan du göra både och. Streamar du blir det dock dålig bild.

Ja exakt. Man kan encoda med kortet om man inte fångar video med det.

Av Igelkott

Kan den mata ut ren bild 1080p 25fps (eller bättre) via hdmi?

Av Igelkott
Skrivet av iiGroMyZ:

Det måste ju gå att streama i 720p, vad är lägsta FPS man kan komma ner i med den uppkopplingen och proseeson?

Nu tycker jag det verkar bli bra resultat när man kör 720p 30fps. Verkar bli ca 1,4-1,5 mbit. Blir väl förmodligen värre i ett first person-spel än i starcraft visserligen.

Nånstans borde man ju nå en gräns när det är bättre att köra lägre upplösning än högre komprimering. Men jag har provat runt för lite för att bedöma.

Av Igelkott
Skrivet av iiGroMyZ:

Skit också! Hur gör man för att få bättre upphastighet då? Har ju dragen ethernet kabel så vettisjutton vad problemet ligger

Men det är verkligen inte värdelöst med 540p. Det vore ju värre om man själv var tvungen att spela i den upplösningen. Och som sagt, med lite trixande lär det gå att få bättre.
Det borde också gå att få till att den lokala inspelningen blir full upplösning. Har inte undersökt detta.

Av Igelkott
Skrivet av iiGroMyZ:

Enligt bredbandskollen.se har jag 1.71 mbit/s upp och 13.52 mbit/s ner (från en mätning, så inte exakta siffror)
Men farsan och jag har småpratat lite om snabbare internet, För närvarande har vi "Telia bredband 24" (12-24mbit/s) och ska byta upp oss till "Telia bredban 30 (20-30mbit/s)

När jag hade den hastigheten streamade jag i 540p 30fps. Jag kanske inte tweakade optimalt. Men det var det som funkade utan droppade frames för mig.

Av Igelkott
Skrivet av Insight:

Relaterad fråga, nån som vet latency för passthrough på Live gamer HD?

Normalt när man kör passthrough på tex en hembio reciever så får man ju lipsync aningen off, är själv rätt sugen på kortet men ökat screenlag vore lite kass att få.

Jag kan prova åt dig om du verkligen tror att den lösningen är något du vill köra. Jag skulle inte göra det själv. Är rädd att man får 30 fps och dålig bild.

Av Igelkott
Skrivet av iaken:

Du får inte h/W encodning när du streamar med varken xsplit, OBS eller ffslit till twitch. Du kan få det att fungera med Xsplit om du har 2 st Live Gamer HD.

Jo. I xsplit sätter jag codec som "AverMedia H.264" istället för X.264. Varför skulle det fungera bättre med två st kort?

Edit: Till twitch alltså. Men jag har visserligen ställt in twitch manuellt istället för att använda den färdiga. Något man bör göra oavsett.

Av Igelkott
Skrivet av iiGroMyZ:

Vad exakt gör Avermedia Live gamer HD och vad är en "h/w encoder"?

Den tar encodingen helt från din CPU. Men gör det istället sämre än vad CPUn hade gjort det. Så det beror på vad man har för önskemål.

Kör en i7a.
Märker du att det ändå inte funkar - köp Live gamer HD till samma burk.
Märker du att det ändå inte funkar för din uploadhastighet eller dina tittares download- sätt Live gamer HD i en extern burk. Den används då till att ta emot hdmi-signalen (max 1080p 60fps) och mata in den i xsplit i 30fps, och sen låter man xsplit (eller vad man nu använder för program) sköta encodingen. Och för det vet jag inte exakt vad man bör ha för cpu. Men säkert motsvarande i5 750 skulle jag tippa.

Av Igelkott

Avermedia Live gamer HD som h/w-encoder till xsplit i samma dator som du spelar.