Inlägg

Inlägg som Igelkott har skrivit i forumet
Av Igelkott
Skrivet av stylarn:

Du är lika dum som trådskaparen.
Anledningen till att du kör P95 är för du ska se ifall systemet är stabilt eller inte. Det spelar absolut INGEN roll hur länge du spelar ett spel. En dag kan du spela en hel dag utan problem, medans den andra crashar du innan du ens kommit in på kartan.
Det kan även hända i Windows när du glor youtube eller liknande.

Det är inte så jävla svårt att förstå.

Om datorn används till X så är det bästa testet att göra X, så mycket som möjligt. Är den då stabil så är den stabil. Har man högre krav än så så är det enbart teoretiskt, kosmetiskt, psykologiskt, whatever.

Av Igelkott
Av Igelkott

x10 funkar nästan alltid oavsett eur eller usd.

6499:- är säkert prisvärt. Men det blir inget köp för det.

Av Igelkott

Själv är jag mest nyfiken på Toxic-kylaren

Av Igelkott
Skrivet av puttepysen:

Så du menar att det är bättre att ha fläkten i taket blåsa ur luft från chassit i min situation, då jag vill få Cpu:n kallare, och så genom att ta kall luft utifrån som är tänkt att gå in i chassit och in i Radiatorn.

Jo jag förstår din tanke. Egentligen inget fel på tanken. Men beror lite på hur mycket de blåser också. Jag är rädd att du bara trycker ner den varma luften som redan är i chassit så den stannar kvar och bara blir varmare och varmare där inne.

Av Igelkott

Antingen vänder du på hela burken eller så vänder du fläkten i taket.

Av Igelkott

Det behövs ju ändå nån huvudbygel och/eller separat sändare. Kanske går att hitta nån begagnad professionell sändare + mottagare och nån mic. Men det blir nog ändå inte billigt.

Av Igelkott

När nu AMD själva har antytt lägre priser på 280x och Nvidia annonserat prissänkningar så kan detta tänkas vara det bästa tillfället att rekommendera någon att inte köpa ett 7970. -än

Av Igelkott

Om du har äldre eller ovanlig hårdvara som windows 8 kanske inte stödjer speciellt bra så kan det bli små bekymmer.

För mig är det tre positiva saker med 8. Att spel går lite bättre, att aktivitetshanteraren är bättre och att filöverföringar i utforskaren är bättre. Sökfunktionen är det negativa. Resten neutralt.

Av Igelkott

"De" brukar försöka använda min dns för att ddosa och what not. Det är nog ganska normalt att öppna ip-adresser scannas av och testas om de kan användas för utgående trafik.

Av Igelkott

Min favorit är för övrigt G300. Ruggigt exakt på de ytor jag använt den.

Av Igelkott

Wurmonline kanske

Av Igelkott
Skrivet av alexandre94:

Vänta.. ja kanske förstår nu. Är det så att mängden minne som lagras på kortet är relevant med hur snabb memory-clock man har?
och därför hjälper inte 2st Grafikkort för att memory clock farten ej ökas? Om ja tänkt rätt (vilket ja vette fan om jag har xD) så om man klockar sin minnes klocka högre så borde man palla mer krävande grafik?

Bra fråga.
Låt oss först fråga om det kan "börja lagga" pga "för lite minne", och varför. Om ja, så borde det lagga även med två kort. Även om andra saker borde upplevas som en förbättring. Hoppas du får svar.

Av Igelkott
Skrivet av GaMeR2K5:

Ok... och vad är skillnaden mellan detta och att se t.ex. en "flashfilm"? Eller någon annan interaktiv 3d-bild?

Att du kan förflytta dig mer intuitivt runt produkten och ser din egen omgivning i anslutning till produkten.

Av Igelkott
Skrivet av RaZman:

7300kr mot 7700kr, vart du får diin prisskillnad från har jag ingen aning om.

Ingen jämför normalt med de mindre namnkunniga nätbutikernas pris.

Av Igelkott

Blev ju helt fel skala i a4. Står ingenstans hur man ska göra för att få rätt skala.

Edit: Om man skriver ut bilden i a4 så får jag att ett R4 ska vara 26 cm högt. Det är lite väl optimistiskt kanske.

Av Igelkott

Man borde skapa en standard som gör att detta "problem" försvinner.
Men ja. Eftersom du vill ha mushastighetsinställningen i centrum i windows så måste DPI justeras "ned" i musdrivrutinen.. om jag inte missförstått allting.

Av Igelkott

Dra ut kontakten någon mm. Då ska höger kanals ljud komma i vänster.

Av Igelkott
Skrivet av Lidodido:

Skönt att nån ser poängen med att de små besparingarna räknas. Att ha massa spillvärme från datorskärmar och grejor är knappast lika effektivt som att ha element som idag oftast genererar värme från effektivare källor än direktverkande el (nästan alla lägenheter där jag bor här i Norrland har fjärrvärme), och bidrar dessutom till ojämnare temperatur. Man tycker det är lagomt skönt, slår på alla elektronikprylar, får det onödigt varmt och får upp all värme i taket då de ostragetiskt utplacerade värmekällorna inte direkt förbättrar cirkulationen och låter det antingen vara så varmt, eller drar ner värmen för att sedan vakna upp på morgonen av att det är för kallt.

Varken bekvämt eller effektivt. Dessutom får vi inte glömma den del av året då man faktiskt inte behöver värmen. Har haft fönster eller vädringsöppningar öppna så sent som till förra veckan för att det varit för varmt inomhus med TV och dator igång. Kunde jag få ner värmeutvecklingen från dessa och istället hålla stängt för att bevara värmen så hade energi sparats. 20w låter inte som mycket men sparar man 20w på skärmen och 30w på datorn och 50w på TV:n så har man genast 0,6kwh om man kör grejorna 6 timmar om dagen. Räknar man bort vinterhalvåret kan man ändå spara säkert 100kwh per år, och det vore inte illa om man fick någon halv miljon människor i Sverige att göra likadant. Dra ner ljusstyrkan på TV:n som de flesta ändå bara sitter och blir bländad av, och likadant med datorskärmen, och sen kan många här på SC skippa överklockningen då de inte spelar så har man fort några watt. Handlar inte bara om att man minsann har råd att slänga bort 200kr per år i el, utan det handlar om att spara på resurserna och att det alltid är onödigt att slösa bara för att man kan.

Bra att fokusera på värmen då det är den det handlar om. Och visst är vi många som har öppet hemma under sommaren och då blir alla värmekällor onödiga. Det jag inte förstod var det att du skulle kunna ha stängt om din elektronik drog mindre ström. Är det verkligen så? Och varför skulle i så fall det vara just DEN värmeenergin som är den ineffektiva, förutsatt att man cirkulerar luften så det inte blir "onödigt varmt"?

Av Igelkott

Ja 1200 pixlar är absolut minimum tycker jag. Optimalt vore kanske en 24" med 1440 i bredd.
27" 16:10 om det finns?

Har själv SPVA som funkar utmärkt på denna ledd men 1200px känns precis på gränsen.