Inlägg

Inlägg som Savvy har skrivit i forumet
Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrc
Lön är långt ifrån den enda faktorn som avgör om man stannar i Sverige eller inte.

Jag tycker inte jämförelsen med JAS-piloterna är helt vattentät. Kostnaden att utbilda en stridspilot och en läkare skiljer sig enormt kostnadsmässigt.
Vidare så handlar det om att trygga försvaret av Sverige i ditt fall och i en läkares fall om att trygga samhällsfunktioner i form av sjukvård.

Vattentät? Det beror till tusen procent på din jämförelse, inte min. Jag ville enbart illustrera lösningen på vad som kan vara eller bli ett problem. Meningen med skattefinansierade utbildningar är att de på sikt skall generera minst plusminusnoll.

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrc
I min värld låter inte det där som någon bra lösning. Lös problemet där grundproblemet ligger istället för att tvinga kvar folk i Sverige.

Ex, sticker de p.g.a lönen kan man undersöka vad som har lett till detta istället för att tvinga kvar människor i Sverige.

Att lösa folks girighet blir nog svårt. En lösning är att man betalar en summa om avtalet bryts (se JAS-piloterna).

Av Savvy

Personer som gått kostsamma skattebetalade utbildningar bör vara bundna att arbeta X tid inom landet för att återföra något och inte utarma systemet. Läkare är ett exempel.

Av Savvy

Snacka om cirkelresonemang!

Vad är det som är så speciellt med fallet i tråden, en man har blivit knivhuggen i halsen och har själv lagt förband på sig själv? Akuten, HLR, ge luft osv?

Om vi nu ska prata om abc, så är det väl självklart att eftersom andningen är det primära, att man då håller koll på den även efter man stoppat blödningen. Lika mycket som att man stoppar en blödning som tillkommer efter att man förebyggt chocken. Lika mycket som att man håller koll på andningen efter man lagt en filt över människan. Du länkar till fakta ja, som tydligt påvisar att blödningar ska stoppas, men sen då, det ges råd med speciella insatser vid hals och pulsåderskador, men det är inte samma sak som att man inte ska stoppa blödningen bara för att man inte vet om detta.

Vad är det som är så speciellt att man ska låta en människa dö bara pågrund av okunskap, jag förstår ingenting i ditt resonemang?

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zany
HLR är en del av första hjälpen. första hjälpen är precis som namnet den hjälp som användas tills räddningstjänsten kommer.

självklart är alla sätt och händelseförlopp ointressanta. jag gav 2 stycken exempel som visar att man (alltid) följer första hjälpen (labc eller vad ni vill kalla det) men att metoderna kan skiljas åt. tror inte det finns någon situvation där man inte kan använda sig av första hjälpen

Nej det tror inte jag heller, därför vill jag se fakta på de märkliga påståenden som kommit fram här!

Av Savvy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zany
Egentligen är det väl ingen skillnad. dock finns det ju en massa situvationer där återgärderna på dom olika stegen kan vara ologiske för den okunnige. t.ex. som om man blir stucken med en kniv som sitter fast i kroppen ska man ju stoppa blödningen, detta görs bäst genom att låta kniven sitta kvar och sen bandagera runt ->högläge osv...

eller om man blivit skuren i halsen är det ju fortfarande viktigare med cirkulation och andning än att stoppa blödningen vilket kan leda till att man stryper cirkulationen (som tidigare sagts)

Jag fick lära mig att HLR ska ges till hjälp kommer eller ork inte finns kvar, om det nu mot förmodan förändrats så vill jag se stödjande fakta?
Vad som ska göras är på något sätt ointressant, dels för att det finns lika många olika händelseförlopp som sättet att ge sin hjälp. Det har framkommit att första hjälpen//abc-metoden inte ska tillämpas i vissa specifika situationer, när då och stärkande fakta?

Av Savvy

Lika intressant läsning idag...

Men nu vill jag se rena skära fakta på en del saker!

På vilket sätt blir akutens HLR jämförbart med första hjälpen utförd av en "förstpåplats civilist"?

Styrande regler för när hjälp inte ska ges av en "förstpåplats civilist"?

Kommer säkert på något mer när jag vaknat till...

Just ja det viktigaste, taxigubben finns här i tråden!

Av Savvy

Äter jordnötter och funderar, hur fan skulle man känna sig om någon dog när man inte hjälpte till?
Chili by the way, hur fan skulle man känna sig om någon dog när man hjälpte till?
Smarrigt, hur fan skulle man känna sig om någon dog enbart för att man inte hjälpte till?
Slurp, hur fan skulle man känna sig om någon dog enbart för att man hjälpt till?
^ ^ ^ Dr. Pepper, hur fan skulle en anhörig känna över allt detta med levande och död?
Burp, skulle en anhörig anklaga taxichauffören?
Prasslar, skulle en anhörig anklaga gärningsmannen?
Mmmm, funderar
Sätter nöten i vrångstrupen, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 RIP