Inlägg

Inlägg som Kvisth har skrivit i forumet
Av Kvisth

Phukkitt: Ja antagligen, har aldrig tänkt åt vilket "håll" det blåser. Är nog för att jag aldrig haft att göra med fläktar tidigare. Den står tyvärr på golvet men jag rensar den på damm regelbundet (Gammal vana).

Akarr: Gick bara att montera så där eller att jag vrider på den 180grader. Men de gör väll ingen skillnad? Skulle ju som sagt behöva vrida den 90G men det går inte... Provade fläkten som följde med processorn nu. Men den låter ju som en gräsklippare. Så får köpa en ny helt enkelt. som passar mitt chassi osv.

Av Kvisth

Kylpasta drog jag på när jag bytte processor och fläkt så de är lugnt! Ja jag är nog sämst på att förklara så jag tog en bild på allt istället så blir det nog lättare.
Så här ser det ut i burken nu http://imgur.com/PkrbU och innan har det alltid varit en fläkt som blåst mot "bilden" om vi säger. en sån här modell http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=597093. Dock inte just denna utan de är fläktarna jag fått med processorn.

Chassit: Cooler Master Elite 310
Grafikkort: XFX Radeon HD 5830
Nätagg: Corsair VX 550W PSU

Nya processorn som jag haft i ca 6 mån nu är AMD PHENOM II X4 965 och köpte till ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO som fläkt.

Och den har bara börjat låta mer på senaste tiden samt blir otroligt varm om jag inte höjer fläktarna via speedfan.

Av Kvisth
Skrivet av Malawie:

Nu förstår jag inte riktigt... Vilken fläkt har du bytt? hela cpu kylaren?

Ja precis, CPU kylare.

Av Kvisth

Ny processorfläkt "Fel" håll (varm/låter mycket) ?

Jag köpte en ny processor för dryga halvåret sedan (AMD Phenom II x4 965) smällde då även till men en ny fläkt då de fläktar som följer med brukar vara si så där. Nu har hela datorn börjat låta som fan. Tycker också att den bli överdrivet varm om jag spelar något spel!
Tidigare fläkt och även den medförande till Phenom II är fläktar som riktats MOT chassit (rakt upp från moderkortet). Men den jag köpte till är av annan form så den riktas "nedåt", mot grafikkortet . Kan det spelat någon roll? Därför den börjar låta och blir så varm? Kan de bli så att nätagget får för lite luft nu när den är riktad bort från agget? Rensade den på damm förra veckan och då var det ett omänskligt lager på P-fläkten ^^

Någon kunnig som vet?
Tack!

Av Kvisth

Köp av hemmabiosystem

Hej alla glada!

De är så här att jag är sugen på att köpa ett hemmabiosystem nu, men jag är rätt så lost när det kommer till ljudsystem. Så jag söker lite hjälp här!
Jag är inne på ett 5.1 system till mitt vardagsrum som är cirka 25 kvm. Men jag behöver inte ha någon Blu-ray eller DVD-spelare för alla filmer körs från dator till TV. Då förstod jag det så att man kan köra med en receiver + 5.1 högtalare? Fast det verkar vara dyrare en ett vanliga 5.1 paket :S
Vad är de som gör att systemet ser "bra" ut? Ska man gå på antal watt eller är de nå annat?

Jag behöver inga värsting grejjer, de ska funka bra till film tittandet och även vara ok till att lyssna på lite musik i.
Vill gärna ha det rätt så billigt som möjligt också då budgeten är ganska strikt.

Länka gärna lite olika alternativ!

Tack!

Edit: Skulle nått sånt här fungera bra för mig kanske ?
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=640506
Eller
http://www.electroworld.se/product/ljud-bild/hemmabio/HT806PH...
och vad är skillnaden på dessa t.ex ? Förutom priset så klart..
http://www.electroworld.se/product/ljud-bild/hemmabio/DAVDZ74...

Av Kvisth

Hög MS på mitt fiber helt plötsligt

Har fått ett litet problem med min uppkoppling, det uppkom för någon dag sedan ungefär.
Problemet märkte jag först när jag spelade lite online.
Jag testade då 2 st olika bredbands test, båda ger rimliga utslag på hastigheten. men MS'en har gått från 0-15 till 500 ! Fattar inte hur de kan ha blivit så..
Så jag har pratat med supporten för min ISP, inga fel där, jag har scannat datorn efter virus, trojaner etc, med 3 olika program och tagit bort de som var minsta lilla "hot".
Jag har testat med router, och utan, direkt från uttaget (fiber).
Testat 2 olika kablar också.
Sen testade jag stoppa in i min laptop, då fick jag maximalt på tp testen. och MS'n stod på typ 0.
Någon som har den blekaste om vad tusan jag kan göra ? :S
Ska väll inte behöva formatera datorn för de ..

Den som vet nått får en guldstjärna!

Av Kvisth

Ny dator, funkar den ?

Ja jag ska då beställa delar till en ny dator idag ,jag har jag har fått hjälp av lite olika människor om vad jag ska välja samt att alla delar kommer passa ihop ( Då jag inte fattar nånting om hårdvara, kan ytterst lite ;P)

Så jag lär bara höra vad ni tycker om detta köp, passar det bra ihop osv ?!

Så här är delarna:
http://jan22a.imghost.us/8Vgy.jpg

Fungerar det där graffkortet bra till det mesta ? Det jag vela ha fanns ej i lagret och jag ska beställa senast ikväll satt jag valde ett annat, det är 8800 som jag ska ha iaf.

Sen har jag läst att det kan bli väldigt varmt, nå tips om fläkt som man kan köpa med? Det ska vara från DB.com samt finnas i lager.. och det är väll grafikkortsfläkt om jag fattat rätt?
Och USB ingår väll, lr lär jag köpa till USB kort ?^^

// En hårdvara torsk