Inlägg

Inlägg som hest har skrivit i forumet
Av hest
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AdaaM
Varför ska det finnas så många olika typer? Personligen tycker jag att det är sjukt.

Företagens girighet är en av orsakerna. Alla vill ha tjing på licensrättigheterna så de kan mjölka andra företag med tramsigt höga licensavgifter. Sen kan de käbbla i all oändlighet om vilket format som är 'bäst'.

Så applåder till Kina som följer efterfrågan.

Av hest

Håll ut tills mittsegmentskorten. Det finns inga spel som baseras på dx10 ute på marknaden. Så att köpa ett nytt kort enbart för att spela dx10-spel så gör du bäst i att vänta.

Av hest

Wow, vilket slöseri!

Av hest

Spelet är ofantligt buggigt och grafikmotorn väldigt dåligt optimerad. Om ni kollar på officiella forumet så finns det folk som får högre fps med högsta på alla inställningar men får ursunkigt på lägre. Samma gällde inom- och utomhusgrafiken. Helt vansinniga resultat som måste tyda på nån sort bug eller brist på optimering.

Ett tips är att försöka stänga av vsync genom nvidias toolbar eller liknande funktion med Ati.

Av hest

Är det inte lite fuskigt att använda kameror o grejs när man ska göra ett techdemo? Jag menar: är inte poängen med 3d-renderingsracet att det går att skapa något som ser realistiskt ut utan att fotografera eller spela in?

Och ja, kamerorna är nog mest till för Motion Capture, men det ser faktiskt ut som om texturerna är fotograferade..

Av hest
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlueBerryBoy
google is the shit

test på anandtech is the shit

toms interaktiva grafikkortsjämförelse is the shit

tester på bit-tech.net is the shit

fråga utan att söka is SHIT

Ber du folk att googla när de frågan dig vad klockan är också?

Till topic då, 2st. 7600GT drar bra mycket mer ström, så kolla upp ifall ditt nuvarande aggregat är kraftigt nog. Sen så är jag rätt säker på att ett 7900GT är ung. dubbelt så snabbt som 7600GT, om man kollar på tester. Jag har själv ett 7600GT, och spelar en hel del BF2. Mitt flyter, i min uppfattning, obehindrat i maxade grafikinställningar(+2x-FSAA), men i ganska låg upplösning(1024x768). Med ett 7900GT så kan det bara vara mer stabilt och mer framtidssäkert. Samt att snabbare kort tillåter högre upplösning.

Och bry dig inte om DX10-grejen, det kommer ta minst ett år innan det finns fler än 10 speltitlar som på allvar använder tekniken.

Hade jag varit i din situation hade jag valt ett 7900GT, väldigt bra pris.

Lycka till!

Av hest

Jag lånade fars dyra LCD ett tag, brände in wow-toolbaren. (Det såg riktigt illa ut). Löstes genom att stänga av den i ett-två dygn.

Skulle det vara nödvändigt att öppna upp monitorn för att åtgärda ett problem så måste det självklart gå på produktgarantin. Om inte, ta då kontakt med konsumentverket. (http://www.konsumentverket.se/) Finner du ingen hjälp där, kontakta SVERKER! http://svt.se/plus

Kom ihåg, öppnar du skärmen, så ryker garantin direkt.

Av hest

Bra fråga! Jag har också alltid undrat ifall det är recensenterna som är överkänsliga för minsta lilla avvikelse eller om tft verkligen är så dåligt att det inte går att kolla på film på. Det verkar ju rätt underligt när tv-apparater med tft säljs just för filmtittande.

Av hest
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thunderbolt
Till vilken nytta då?
De som spelmissbrukar, missbrukar ju endå, men då går ju pengarna till staten och då är det helt okej. Allt handlar om pengar!

Men om du som spelmissbrukare blir av med stora summor pengar till ett utländskt företag så ryker det en massa kosing ut ur landet. Vilket inte är särskilt gynnsamt för Sverige och hennes invånare.

Av hest

Inget för nVidia Jag vill också hjälpa till.

Av hest

Vänta tills spelen kan utnyttja DX10 till fullo.

Av hest

OKej, tack för alla svar. Ska experimentera lite. Farsan som är på semester har ett biffigare aggregat, ska prova med det och se om det blir stabilare.

Illa om det inte är aggregatet, lite svårt att reproducera felet vid en felanmälan. "Hänger sig ibland"

Av hest

Antec 300W, A64 3500+, 1024DDR, Audigy, 2 Hårddiskar + DVD/CD-RW. Temperaturen går inte över 65 grader på GPUn.

Frågan vart nog lite luddig, men vad jag undrade var om brist på effekt ter sig på så vis att spelen stannar och sedan startar igen?

Anl. tilll att jag antog att det skulle funka iaf. var : http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp där det var en ganska fet marginal.

Av hest

Klent Nätaggregat

Tjo, precis köpt ett GF7600GT, och allt är positivt förutom att dator ibland, mitt i spelandet fryser sig datorn och ibland efter ca 30 sek. så släpper det och allt funkar som det ska igen. I vissa fall låser sig bilden helt men det går att röra på muspekare osv. Och måste då slå av och på strömmen.

Jag har ett nätaggregat som är på gränsen, 300W, kan det vara pga. för klen effekt som det beter sig på detta viset? Det står på requirements att kortet vill ha ett aggregat på minst 350W, men jag antog att de kanske menade lite sämre märken.

Plejs jelp!

*WoW, Hitman: Blood Money och CoD2 som det hängt sig. Det har inte hängt sig en enda gång i Prey.

Av hest

Uppgraderade från ett 9800pro till ett 7600GT. Valet var enkelt då kortet kostade 1635kr och drar betydligt mindre effekt än X1800GTO. Är helnöjd, fläkten låter en hel del, men jag har aldrig stört mig på fläktljud, dessutom stänger den av sig när ingen tung grafik är igång(surfande etc.).

Av hest
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zeppan
www,google.se är ett bra verktyg... annars brukar de butikerna eller tillverkarna ha ganska detaljerade specs...

Haha
Brukar du hänvisa till google.se när folk ber dig om att få veta vad klockad är?

(förlåt, OT Igen )

Tack för länken DataNusse, uppskattar det!

Av hest
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kyro2
Hej. Här har du lite siffror........

9800 PRO 128MB

Interface: AGP 8X
Core Clock: 380 MHz
Memory Clock: 340 MHz (680 DDR)
Memory Bandwidth: 21.76 GB/sec
Shader Operations: 3040 Operations/sec
Pixel Fill Rate: 3040 MPixels/sec
Texture Fill Rate: 3040 MTexels/sec
Vertex Operations: 380 MVertices/sec

X800 GTO 256MB

Interface: AGP 8X
Core Clock: 400 MHz
Memory Clock: 490 MHz (980 DDR)
Memory Bandwidth: 31.36 GB/sec
Shader Operations: 4800 Operations/sec
Pixel Fill Rate: 6400 MPixels/sec
Texture Fill Rate: 4800 MTexels/sec
Vertex Operations: 600 MVertices/sec

Samt att X800GTO kan du flasha till ett X850

Ber om ursäkt för OT. men vart hittar du all denna saftiga info om de olika korten?
Skulle behöva jämföra lite själv.

Av hest
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sphr
Jag tycker att quadluren låter lovande, dock stör jag mig på den något stora och flashiga logon som sitter på lurarna.

Ingen större utmaning för en spritpenna?

Av hest

I bf1942 på Iwo Jima, som allies, skulle jag sitta i slagskeppet och panga loss mot Airfield. Vid start så wingwalkade resten av laget på SBD. Jag får hjärnsläp och avfyrar en saftig salva just när planet, fullastat med lagkamrater seglar förbi i skottlinjen. Självklart så träffar jag hela ekipaget och tillintetgör vår start på matchen.

Skämdes som en hund.

Av hest

Brutna piggar

Tjena, ville bara dela med mig av en nyligen inträffad rysare med min Athlon64 3500+.

*Se slutet av texten för sammanfattning om ni inte orkar läsa.

Satt för ett par timmar sedan och slösurfade på lite olika siter med smått fåniga flash-filmer då skärmen helt plötsligt blir svart och visar obskyra färgsträck! Visade sig vara grafikkortet som var igendammat, likaså resten av hela datorn. Så jag tyckte det var lika bra att damma av hela paketet. Grafikkort, ljudkort, hårddiskar osv. kunde jag koppla ur utan problem, men inte CPU-kylaren!

Skiten satt fast på nått vis, och eftersom jag haft vanan inne vid att hantera en P4:a-fläkt så blev jag något förbluffad när flänsen, efter att jag lossat spärrarna på bägge sidor vägrade lossna från processorn. Då det inte fanns en enda antydan på att det fanns en spärr jag glömt bort så jag fick helt enkelt chansa med att försiktigt dra med balanserad och fördelad kraft för att få upp flänsen.

"Klonk!" Då lossnade den, och jag blev skitglad! Äntligen fick jag loss skiten.

Då kom första shocken! Processorn satt fastklistrad i flänsen, jag kände en antydan av panikkänsla. Så skulle det inte gå till! Kollade lite närmare på sockeln för att se vad det var eller om det var för spärr jag glömt lossa. Då kom shock nummer två: bygeln var i låst läge! Det kunde bara innebära att jag slitit ur min vackra processor från låst läge, så skulle det verkligen inte gå till! Och naturligtvis återstod det bara en sista del att titta på.. Processorn som satt fastklistrad på kylflänsen.

Till min stora lättnad såg allt till synes ok ut, gult eller rättare sagt guldigt så jag kunde pusta ut. Det enda problemet såg ut att vara damm lite var stans bland piggarna, så jag blåste.. och blåste och blåste. Dammet ville absolut inte ge upp! Så det enda som återstod att göra var att peta bort det, och eftersom ljuset var relativt dåligt(en naken dassig glödlampa i taket) så vore det nog bättre att pilla under bättre belysning. Efter att ha navigerat mig fram till en skarp ljuskälla ,och funnit två knappnålar var jag redo för jobbet. Väl på plats efter att ha justerat ögonen efter det skarpa ljuset frös jag till, och kunde inget annat göra än krysta fram ett vemodigt "Nej.."

Fem piggar var böjda, och inte var det bara att det lutade lite, de var avrättade och låg där på snudd till raklånga! Paniken var obeskrivbar, jag visste att det varit tidigare personer på Sweclockers forum som just hade brutit och böjt piggarna på sina processorer. Jahapp, då var det alltså kört, 2000kr i sjön. Paniken skiftade snabbt till ilska, vad var det för jävla kylpasta som följde med originalkylningen som satt fast som superlim! Jag skulle jävlaride påpeka det till min återförsäljare, det var inte mitt fel!

Efter cirka fem minuters ilsket trampande och svärande i rummet kom jag återigen till sans och ilskan övergick sakta till sorg. Men kära processor, vi hade en så härlig tid tillsammans, den fick inte ens uppleva en Svensk sommar, aldrig få erfara de varma augustinätterna, aldrig få chansen att resa till Dreamhack.

Nej. Jag kan inte bara ge upp, denna processorn hade försett mig allt jag önskade och gjort det på ett sätt som varit högt över mina förväntningar! MacGyver hade aldrig gett upp! Det blev dags att operera, eftersom jag spenderat min barndom i en Indisk ammunitionsfabrik så hade jag tillräcklig erfarenhet för ingreppet. Och mina år som fälthjärnkirurg i Brittiska Armén fick mig snabbt att inse att jag redan hade de redskap jag behövde, två knappnålar. Och slutligen förberett mig med en urgammal meditationsteknik som jag tillsammans med självaste Dalai Lama och Chuck Norris utvecklat. Allt var klart.

Men då, precis när jag skulle sätta igång, stormade Steven Seagal och 20 heroinister med mord i blick..

*För er som inte orkade läsa, skulle damma av fläkten grundligt, så när jag skulle ta av flänsen åkte prollen med och ett par piggar böjdes.

men allvarligt talat så forcerade jag av CPU:n till slut och böjde tillbaka piggarna. Till min stora glädje och förvåning så funkade det.

Finns det någon risk att smått böjda piggar kan påverka vid full belastning?

(Är lite lätt uttråkad.)