Inlägg

Inlägg som hest har skrivit i forumet
Av hest

Ok, som jag anade då. Tack iaf!
Försökte flash med winflash och får felmeddelandet: "F:\Recieved\Powercolor.9800SE.128.Hynix28.bin" ASIC DeviceID does not match with ImageFile's DeviceID! Invalid BIOS image, can't flash ROM!

Flashat från ett powercolor 9800pro Hynix minne till 9800se hynix, men den gillar det inte alls.. provade med alla olika hynix versioner, nån som vet vad det är jag gör fel?

Av hest

Mixtra med pipes på ATi-kort

Tjena, hur bär jag mig åt/vilket program använder jag för att kunna stänga av olika pipes på ett 9800pro kort?

Av hest
Citat:

Ursprungligen inskrivet av prOZac
jag lirar HL2 i 1024 * 768 32Bit, Allt i HIGH.. och det lagagr inte ett skit, sen spelar jag FarCry i very high, doom3 i ultra... CS:S i 1268 * 1024 32Bit och allt i high..... utan att det lagagr..allt med datorn i sign...

lagg

Av hest

Att jämställa vanligt informationsutbyte med ett socialt liv känns lite tveksamt. Ögonkontakt, närhet, kroppsspråk och att bara kunna föra ett vanligt samtal, några viktiga aspekter inom ett socialt liv som vilken lekman som helst kan känna igen, går inte att reproducera med den teknik vi har tillgång till idag. Själv upplever jag "informationsutbytet" mer som att hålla linjen öppen för en eventuell social relation.

Men som Alma skrev, det är inga sanningar hon skriver, utan en inblick ur hennes synvinkel, hur hon uppfattar datornördskulturen. Så man bör nog ta det mer som ett annat perspektiv om hur utomstående uppfattar vår kultur, då är det givet att det blir en del missuppfattningar.

Men bara för det ska man inte undvika en bra diskussion för det Bra krönika annars och väldigt bra skrivet.

Av hest

Kör Doom3 så ser du skillnaden.

Av hest

Stänga av Pipeline

Skrev tidigare om att mitt Radeon9800pro plötsligt börjat visa artefakter i de flesta spelen. Nu när jag läst en del om Pipelines här på forumet så har jag arbetat fram en teori om att det eventuellt kan vara en pipeline som gått sönder. Så för att få bort de fula artefakterna vore egentligen bara att disabla de söndriga pipelinesen.

Nån som vet ifall man kan göra så? Såg att det fanns en massiv lista på gamla Bios, kanske kan en 9800 np Bios fixa det om den bara har 4 pipes, men då är det ju osäkert ifall jag prickar in just den söndriga delen.. ni förstår nog vad jag menar. Finns det något sätt att stänga av en åt gången?

Av hest
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yoza
Har du samma problem i alla spel? Har liknande problem: svartvita schackrutor i helskämsläge i spel med mitt 9800pro. Hände "bara så där", så jag undrar vafan det kan vara för något.
Kör med HiS 9800pro.

Precis! Hände bara sådär, slog på datorn o körde igång spel så va allting fubar. Alla spel jag testat som använder 3d-grafik har visat artefakter.

Om ni inte pillat med kylningen som jag så e de ju bara o skicka tillbaka kortet, såvida garantin inte gått ut.

Av hest

9800pro Problem

Körde igång Doom3 och en hejdundrandes massa artefakter uppstod, antog att det var värme så jag stängde av rensade, kylde av kortet och testade igen. Samma skit. De flesta spel jag kör uppstår av olika slag, Doom3 var det massor av "prickar" visserligen såg det mer ut som små rektanglar, HL2 var det vita prickar och polygoner som blev överdimensionerade, Q3 var ok beortsett från texturer där det var blinkande shaders/även shaders i allmänhet som det uppstod samma små rektangelprickar. Kan det va så att någon del av chipet som hanterar shaders pajat?

Det lär ju ha pajat på ett eller annat sätt, men det lustiga är att jag inte får några som helst artefakter när jag kör ATiTool - 3Dview och när jag kör scan for artifacts så står det hela tiden no errors, MEN det är en massa gult på den där testrutan. *edit : i loggfilen står det dock "2004-12-28 08:11:57 Artifacts detected after 00:00.26. 10124 pixels don't match."

Vad tror ni? Kan det vara drivrutinsfuckup eller är det lika bra att kassera kortet?

Powercolor 9800pro - med Arctic Cooling rev. 3

Av hest

Quake1 och Civilization

Av hest

Ser dock illa ut för de som tänkt sig en under granen:

http://www.behardware.com/news/7050/Samsung-913Nnext.html

Av hest

Det blir en bra dator med gott om utrymme för uppgradering av grafikkort!

Av hest

Jag tycker att SLI känns som ett steg i rätt riktining för oss konsumenter. Som det är nu är det tveksamt huruvida det är lönsamt med SLI sett ur prestanda/pris-vinkel men blickar man framåt några år mot moderkort som klarar av fler än 2 kort och kanske till och med olika kretsar så kan det bli riktigt najsiga framerates samt att man kan utnyttja sitt gamla kort och inte bara lägga dem i hyllan för att samla damm.

Av hest

Kolla in Sennheisers HD200 och modellerna intill, lätta till vikten, helt slutna, bra ljud och extremt hållbara.

Av hest

Vad gäller döda pixlar så har min fars Samsung en död neongrön pixel och när jag lånade monitorn i en vecka stördes jag inte alls av den.

Av hest

Ser väldigt falskt ut.

Av hest

Va e de som e daulit?

Av hest

Nymonterad Kylning

Tjo, har precis monterat på Arctic cooling VGA Silencer på ett PowerColor 9800pro och allt verkar funka. Men just att allt VERKAR fungera är ganska oroväckande, jag vet tex. inte ifall jag slängde på tillräckligt med kylpasta. Kyler den som den ska?!

Bästa sättet vore ju att kolla tempen på gpu:n, sökte lite på forumet o hittade lite tveksamma svar om huruvida man kan se temp på grafikkortet eller inte. Hårdvarureviews brukar ju visa tabeller o diagram på temperaturer hos grafikkort. Någon som vet?

O när jag ändå håller på, stänger 9800pro av sig när det blir för hett ?

tack o hej

Av hest

Har moderkortet stöd för 8x-AGP ? Vet inte alls om det har så stor betydelse, men om någon kan reda ut kanske?

Av hest

SMP?

Av hest

Aaargh Snuskigt snygg design