Inlägg

Inlägg som Mahje har skrivit i forumet
Av Mahje
Skrivet av samer:

Råkade skapa en tråd angående köpråd, men kan kanske få hjälp här istället?

Var förbi en lokal datorbutik här i Stockholm som hade ett erbjudande på Asus G55 den med 750GB hårddisken för 9.999:-
blev riktigt sugen på att köpa den och därför vänder jag mig hit för rekommendationer, är det värt?

Tack på förhand!

Låter som ett bra pris om det är i7'an med 8gb minne.

Av Mahje
Skrivet av Plosky:

Har du skickat in den ännu?
Tänkte om du har fått något pris på arbete samt val av ssd som skall installeras..?

Edit:

Kanske en aning dum fråga men grafikkortet är ett gtx660m och intels i7 3:gen (vilket är bra) - Men hur länge kommer grafikkortet orka hålla med innan den blir allt för föråldrad att den inte orkar spela krävande spel?

Jag funderar nämligen på att köpa antigen versionen med 750gb hdd och8 gb ram.
Men för endast 2700:- tillägg får jag en ssd 128gb samt 16gb ram vilket gör att jag inte behöver lämna in på service för att få installerat en ssd. (Vill självklart behålla garantin)

Hur skulle ni andra resonera?

Du behöver inte skicka in den för att installera en ssd, utan det är om du vill ha en mSATA disk. En 120/128GB SSD får du ju för 600-800kr och 2x 4GB so-dimm för 400-500kr, dvs runt 1300kr om du gör jobbet själv.

Av Mahje

"The mSATA socket and two additional SO-DIMM ports are not user-accessible (if you want to retain your warranty) so should be upgraded by an official ASUS rep or decided on before purchase."
http://rog.asus.com/111602012/g-series-laptops/g55vw-upgrade-...

Bilder på var msata'n sitter:
http://joapal.wordpress.com/2012/05/14/msata-in-asus-g55/

Av Mahje

Maya/3dsMax viewport performance HD4000/GT620M

Tänkte höra mig för om någon sitter på en laptop med Intel HD4000 alt. GeForce GT 620M och använder Maya eller 3ds Max, hur upplever ni att viewport performance är?
Går det att jobba överhuvudtaget?

Av Mahje

[Edit] SirTiner hann före..

Av Mahje

Slår ett slag för Asus g55 då jag själv har den. Bra kylning och bra spelprestanda i bf3 d3 och dayz, släng i en ssd och mera ram så har du en bra arbetsburk också. Vill du ha större skärm och 2 hdd platser så slå till på en g75'a.

Av Mahje
Skrivet av helas:

FYI alla G55 ägare, Nvidia har släppt nya drivrutiner, inte hunnit prova än dock men det var tamefan på tiden

Kör på dessa nu men märker ingen större skillnad mot 306.någonting beta drivarna jag körde innan. Men gott att det äntligen finns nya WHQL drivers.

http://www.nvidia.com/object/notebook-win8-win7-winvista-64bi...

Av Mahje
Skrivet av fl90:

Nu till några nya frågor.

Bryter man garantin om man stoppar i en ssd disk.

Någon som har stoppat i en Samsung 830 och kan kommentera lite hur det funkar med enheten i.

Vad skulle ni rekommendera en helt ny installation av OS på disken eller kan man klona den som satt i för att få med återställnings delen av disken.

Och om man vill dra hem ett nytt rent OS från Microsoft hur gör man då?

Tacksam för alla svar och kommentarer i frågan eftersom jag är helt bortblåst när det gäller bärbara datorer.

Nej du bryter ingen garanti om du byter ut hdd'n, är bara en lucka på undersidan du öppnar. Du hittar även 2 tomma ramplatser på samma ställe om du ska stoppa i mer ram. Det är om du själv vill stoppa i en mSATA disk som du bryter garantin då den platsen sitter knepigt.

Jag har stoppat i en samsung 830 i min och den blev mycke snabbare som förväntat. Har inte gjort några tester eftersom jag är nöjd med resultatet och känner inge behov av att titta på siffror för att få det bekräftat.
Ska du köpa en 830 så se till å köpa en med Notebook kit. Detta pågrund av att samsung 830 är bara 7mm tjock till skillnad mot 9,5mm som 2,5" platsen är gjord för. Kit'et innehåller då en spacer på 2,5mm så den passar och en SATA till usb adapter vilket är nice om du ska flytta grejjor diskarna imellan efter du installerat windows. Du får även med norton ghost att stoppa i garderoben.

Fördelen med att installera nytt istället för att klona vad jag kan tycka är att du slipper allt asus junk som är förinstallerat. Bara plocka det du vill ha från asus skivan som följer med lr tanka hem det från nätet för nyare releaser, se download länk några poster högre upp i denna tråd.

http://www.sweclockers.com/artikel/15673-installera-windows-7...
Kan inte bli enklare, bara följa sweclockers guiden och ta hem home premium SP1 x64.

Av Mahje

Sitter på en G55 och är nöjd med den. Bra prestanda och bra kylning, kör bf3 d3 och dayz på den utan några som helst problem.
G75'an är ungefär samma maskin fast med större skärm och bättre men äldre grafikkort.
G55 är tung och otymplig med dålig batteritid, g75'an är ännu större och tyngre. Så du vill helst se till att du har en elkontakt i närheten speciellt om du ska game'a.
Tror batteriet håller 1timme lr något, länge sedan jag provade nu eftersom jag har den mer som en stationär dator som jag enkelt kan flytta med mig.

Vill du läsa mer om G55'an så kolla in denna tråd;
http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1...

Av Mahje
Av Mahje
Skrivet av Gurra101:

Det enda som är kasst på denna datorn är högtalarna! Skitkassa!

Håller med, ljudet är hemskt men mycke beror även på de otroligt kassa VIA HD drivisarna, har sett det rekommenderat på flera ställen att kasta dem åt helvete och köra på standard windows. Vilket jag även själv gjorde tills jag installerade om windows7 och kör på VIA HD för jag inte lyckats få windows standard å funka igen..

Har dock kommit nya VIA HD drivisar så ska testa om de ändrar något. http://www.station-drivers.com/telechargement/via/audio/via_a...

Av Mahje
Skrivet av fl90:

Hej jag har precis köpt en Asus G55VW( http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=744849#extra) och när jag startar den så är skärmens belysning jätte låg och händer inget när jag jag använder snabb knapparna eller går in i Windows och ändrar inställningarna. Har testat att uppdatera drivrutinerna till grafikkortet men hjälpte ej.
Tacksam för hjälp!
P.s om det är fel att lägga upp det på denna tråd så rätta mig gärna.

Testa å installera om ATK package från skivan som följde med.
alt ta hem "ATKACPI driver and hotkey-related utilities" från http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=G55VW&p=... ligger under utilities.

Hjälper inte det så gör en factory restore, tryck ner f9 vid asus splash screen'n och välj "Recover Windows to the first Partition". Observera att allt installeras om så gör en backup på sådant du vill ha kvar.

Fortfarande problem så kontakta komplett å få den utbytt.

Av Mahje
Skrivet av Flexis:

Tittar själv på en Asus G55VW på inet just nu, och har förstått att om jag skall få en ssd alls måste jag antingen offra hela standardhårddisken, eller skaffa nån slags hållare för ssd'n och offra dvd-läsaren.
Eftersom jag har behov av en dvdläsare på laptopen blir det antagligen att jag bara använder ssd'n.

1. Tror ni att jag kan få en asus g55vw billigare om jag beställer den utan hårddisk, och sedan fixar en ssd separat som jag installerar själv? Kanske inte går med windows alls då, eftersom jag kanske måste utgå från det färdiginstallerade paketet först, och sedan göra bytet själv.
Tråkigt bara att jag inte har användning då av 7200r 750gig hårddisken efter bytet
------
2. mSata har jag ingen erfarenhet av alls, är det en annorlunda hårddisk som passar där som är dyr? Får en ssd plats i en sådan? Eller är de jämnbra med vanliga ssd?
------
Förstår oxå att alla drivrutiner skall vara ute nu äntligen till grafikkortet, och att det inte skall finnas några direkta barnsjukdomar med denna burk i nuläge, så jag är bra sugen

3. behövs en 16 eller 17 tums väska för att rymma datorn?
------
Det fanns ju 3 modeller vad jag har sett, och vad jag förstår är det bara hårddisken som är annorlunda samt bray spelare.
billigast: 500gig och dvd spelare
medel: 750gig och dvd spelare <---- den som är i denna tråd.
dyrast: 750gig och bray spelare

4. Visst borde det vara smartast av mig att köpa den billigaste av de 3 valen (vart det nu än är i dagsläget) och sedan byta ut 500gigaren mot en ssd som jag vill ha? Det är väl inga andra ändringar mellan de 3 datorerna?
------
5. Den enda 2,5 hårddiskplatsen som datorn har, är det den snabbaste typen? (kommer inte ihåg om det är 3.0, SATA 3, USB 3, eller vad det nu heter, men den snabbaste just nu som maximerar SSD'n mest i alla fall)
------

Återigen tack alla på sweclockers, ni hjälpte mig för ett år sedan när jag satte ihop min stationära dator, som fungerar perfekt fortfarande. (bortsätt från den ssd jag valde som dog 1 gång och krävde komplett ominstallation av allt igen, fast det har bara hänt 1 gång )

MSata porten sitter dessvärre på ovansidan av moderkortet, dvs mot tangentbordet. Detta gör det jobbigt att komma åt den och du måste dessvärre häva din garanti i processen.
Vill du ha en mSata disk i så se till att prata med butiken om de kan stoppa i en msata disk utan att häva garantin.

Hddplatsen är sata3. G55'an har 4st USB3 portar så har du behov av lagringsutrymme så kan du köra en extern hdd. Du kan ju köpa till ett skal till hdd'n som följer med och ha den som extern om du stoppar i en ssd.

Inge problem med att byta disk själv, se bara till att du installerar samma version av windows som på den gamla disken.
Finns guider här på forumet för hur du installerar windows från ett usbminne, där finns även länkar till vart du hämtar hem de olika windows versionerna. Hämta hem Windows Home Premium SP1 då det är samma version g55'an skeppas med. Windows Key står på undersidan av laptop'n.
Efter installation så måste du aktivera din windows7 key och det gör du enkelt via telefon.

Sedan är det som du skriver ingen skillnad mellan de 3 konfigurationerna förutom hdd och dvd/BR spelare.

Asus g55 och g75 har under sommaren funnits med i flertalet kampanjer så håll ögonen öppna efter en "bra deal", dock så verkar de har avtagit nu efter sommaren.

Av Mahje

Har ett par corsair vengeance 1500 och de sitter skönt även vid längre sessions men fick ställa om EQ'n för ljudet var knepigt. Sedan susar/brummar det i dem när det inte är något ljud på, vet inte om det är samma på 2000 som är väldigt lik men trådlös.

Av Mahje
Skrivet av Krakus:

Han besöker oss ibland. Kanske för ofta... En gång visade han mig vårat rum via min kamera som jag har i burken.

Vad säger din sambo om att han har gjort detta, har du berättat för henne?

Av Mahje
Skrivet av DainZane:

Tack alla för era svar och tankar och för och nackdelar.

Har bestämt mig för att ge mig på en Boxee box och jag hoppas att jag blir lika nöjd som er andra.

!

Vill bara göra dig medveten om att du måste gå med på att de loggar allt du kollar på och att de får sälja denna information vidare.. Skulle aldrig köpa en boxee om jag kollat upp detta innan.

Av Mahje
Skrivet av Dreas89:

Köp en bättre tv-apparat och en Boxee istället för att nöja dig med mediokra lösningar

OT: Köp ingen boxee då företaget bakom loggar allt du ser på den med ip/filnamn/tid/filplats. Min hamnade i garderoben tillsammans med mina foliehattar av äldre modell..

Av Mahje
Skrivet av bloper:

avgörande frågan är dock hur bra Wi-Fi funkar, datorn kommer stå i ett annat rum men har kommit fram till att en 15m tpsladd från routern (så routern kan vara i samma rum som tvn) istället för 15m HDMI kabel är både mer prisvärt samt mindre informationsbortfall, beroende på hur 802.11n funkar med detta.

kör 720p över wifi med min samsung med hdd inkopplad i routern. funkar bra fötutom att man ej kan spola..

Av Mahje

Komplett säljer den för 9.995:- under helgen. Dock så har den en 500GB hdd.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=744849#extra

Av Mahje
Skrivet av Hejdär:

Ok, jo jag tyckte själv att gpu temps såg bra ut, men som sagt cpu oroar mig lite. Eftersom jag har installerat om mitt så har ja inte kvar programmet för högtalarna alltså equalizer och liknande, någon som kan ta reda på vad de heter så kan ja ladda ner det igen? Eller funkar det att installera realtek HD fast det ej är original programmet?

Om du upplever att det sprakar i högtalarna med via drivarna så äre bättre å köra windows standard. Har fått dra ner ljudnivån på ett antal ställen för att få de att sluta spraka.
Du har ju drivrutinerna på skivan som följde med.