Inlägg

Inlägg som Mahje har skrivit i forumet
Av Mahje
Skrivet av Hejdär:

Har själv köpt mig en g55vw men nu har ja precis fått allt att fungera som det ska(som jag vill) och bytt till ssd disk osv. Provade att spela lite bf3 och såg att cpu gick upp i 65grader ganska direkt och tänkte att är inte det lite för högt för cpu? Jag provspelade endast i 10-15min och hade normal rumstemp. Gpu gick upp i ca 60-70 den också men det är väll ändå helt ok för gpu i en bärbar? har som sagt formaterat och installerat om allt så som jag vill ha det så jag vet inte om nåt "fläktstyrnings-program" fattas/saknas nu?

Kan bara bekräfta gpu tempsen eftersom ja bara kollat det på min men 60-70 låter bra. Finns g55'or med dåligt applicerad kylpasta som ger en gpu temp runt 80-90.

Av Mahje
Skrivet av daevilb:

Ni som uppgraderat minnet, vilket SO-DIMM köpte ni?.

Har inte uppgraderat än men kommer köpa http://cdon.se/hemelektronik/corsair_vengeance_so-dimm_ddr3_p... såfort de kommit in. De finns billigare och i lager på andra ställen men ska handla lite annat junk samtidigt så därför jag väntar.

Varför jag har valt dem är för att jag tyckte mig se någon annan i denna tråd köra med dem så då har jag inte orkat grotta ner mig i alternativ.

Av Mahje
Skrivet av Kabelkurt:

Skiljer det så pass mycket så man bör lägga till de extra 1500 kronorna? Hur är g55 att ligga i sängen med jämfört med N65VZ? Klumpigare?

När jag har min g55'a i sängen så använder jag kartongen den kom i å ställa den på.. Ventilationen sitter baktill och känns inte som en höjdare att blockera den med täcket/madrassen när du spelar.

G55'an är en reäl och stabil klump, inget du svänger omkring med men lätt värt prestandan. Köpte min på tradera från alina för 10.690kr och känns som man fick mycke prestanda för det. Om du kan få den för 10.990kr med sweclock rabatt som jamespond säger så känns det som en betydligt bättre deal än N56'an för samma pengar.

Största skillnaden som tidigare påpekat i tråden är väl grafikkortet men även 4 minnes platser och en snabbare disk(även om endel påstår att 7200rpm'arn i går som en 5400rpm. Du får dock en blueray till N65'an. Men kylningen till G55 är ju riktigt bra, hur den är till N56'an vet jag inte.

Angående 650M vs 660M så vad jag förstått det är det väldigt lite skillnad på dem typ 10-15%, ungefär liknande skillnad som 660m och 670m.
Personligen hade jag gärna köpt en g55'a med 670m istället för 660m om det funnits.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-650M.71887.0.h...
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-660M.71859.0....
http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic...

Är du osäker på storlekarna så försök ta dig till en butik där du kan klämma på dem.

Av Mahje
Skrivet av Gurra101:

Hej en fråga till er som har denna. Jo i invidia inspector så säger den att min klockhastighet på minnena är 2500mhz och det ligger den på i spel stämmer detta? Om ni koller era med?

Låter som att det stämmer, körde en furmark bench för att kolla tempsen:

Factory:

http://i.imgur.com/d3OjE.png

OC:

http://i.imgur.com/uXrNzh.png

Av Mahje
Skrivet av Gurra101:

Dum fråga kanske men om jag köper en ssd disk och slänger in hur gör jag smidigast för att få in windows igen. Kan ju dra hem windows men fick man med en windows nyckel??

Skickades från m.sweclockers.com

Du har en windwos 7 home premium nyckel på undersidan av g55'an nedanför serie/modell beteckningen.

Antingen så gör du en backup och kör från den men då får du väl med allt bloatware som datorn är fullproppat med lr så lägger du in windows cleant.
Tänker du köra en clean install så se till att det är windows home premium sp1 du lägger in annars tror jag nyckeln inte funkar då det inte är samma version datorn levereras med, har för mig att jag läst detta någonstans om g55'an.

Av Mahje
Skrivet av BackSmack:

Nja, du kan sätta en mSATA SSD. En vanlig hårddisk kommer inte få plats så jag har förstått det.

Riktigt nice! Efterlängtat!

Intressant fråga om en msata ssd använder hddplatsen, vad jag sett på bilder från moderkortet så verkar msata porten ligga brevid hddplatsen iallefall men det betyder förvisso inte att den placeras där.

Angående beta drivrutinerna så var ja tvungen å testa att lägga in dem inatt och det var inga problem.

[Edit] Det lutar faktiskt åt att en msata ssd inte hindrar att man använder 2.5 platsen samtidigt. Så köper du G55'an med en verkstadsmonterad ssd på msata sloten så ser det ut som att det är möjligt att ha 2 diskar i utan att man häver garantin lr använder en hddcaddy istället för DVD/BR.

Av Mahje
Skrivet av Gurra101:

Fick det att funka tilm slut med en speciell fil som jag hittade på nätet. Och jag tyckte det drivrutinen va skit bra för diablo iallafall

Skickades från m.sweclockers.com

nice, nvidia ska nu även ha updaterat drivrutinerna så de ska funka med alla 600m serie kort.

"We updated the driver packages this morning, all 600m cards should now be supported."

Av Mahje
Skrivet av Gurra101:

Så jävla ballt med drivisar till denna datorn! Drog hem dessa och får bara att denna drivrutin är inte kompatibel med detta grafikkortet!!!

Kan någon modifiera dessa tror att det är så att 660m inte står med i ini filen eller vad det nu heter

Ska testa dessa drivrutiner själv vid tillfälle men skumt att de inte funkar med 660m för det kortet står ju med i listan.

[Edit] Verkar dock som att det bara är vissa g55'or/660m som betan inte funkar med.

Av Mahje
Skrivet av lindb:

har Asus G55VW-S1020V dubbla HDD platser som den äldre Asus G53SW-SZ047V hade ?
såg på någon sida att de stod att den bara hade plats för 1 HDD

G55 har desvärre bara plats för en hdd. G75 har plats för 2st dock.

Av Mahje
Skrivet av BackSmack:

Jag snackade med Alina Systems och de tog 195:- för att sätta i en mSATA SSD.
Väldigt överkommligt enligt mig. De är ju rekommenderade av Asus så det borde inte bryta garantin.

En egen fråga: Är det någon som kör nyare drivruntiner till grafikkortet?
Jag har 296 nu men 300 finns ju ute men inte på varken nVidias eller Asus hemsida.
Kommer de snart?

Finns en beta 304.48 drivers ute om du vill testa: http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-304.48-be...

Av Mahje
Skrivet av Gurra101:

Ursäkta svenskan men hur fan hade dom tänkt här då? Att man skulle lämna in datorn så fort man skulle sätta in detta?

Skickades från m.sweclockers.com

Som jag förstått det så kan du i vissa länder konfigurera vilka delar du vill ha i när du beställer den, annars köpa en färdig konfigurerad med msata och 16GB. Inget av dessa alternativ verkar finnas på en svenska marknaden i dagsläget. Blir att försöka hitta en caddy för egen del och 4x4GB får räcka gott å väl.

Av Mahje

Angående mSATA'n platsen så kommer du bara åt den genom att häva garantin, det samma gäller 2 av DDR3 platserna om man funderar på att stoppa i 32GB minne.

Av Mahje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Micke1989
Jag har köpt en studentlicens av Photoshop CS3 Extended, och det är precis samma programm som företagen köper för ~15 000:- Så det borde inte vara någon skillnad. Jag hade säkert kunna nöja mig med en Elements-licens, men det var ju så bra rabatt (70-80 %). Och har man en gång börjat lära sig CS versionerna av Photoshop så vill man inte nedgradera till Elements, då känner man sig bara handikappad...

Jo funktionsmässigt är det inget som skiljer licenserna imellan utan handlar mer om att ifall de skulle kolla din studentlicens och du använder den i kommerciellt syfte så resulterar det kanske i åtgärd. Sedan att eller för den delen hur de skulle kolla upp det kan man ju diskutera.
Men antingen kör man legit lr så kan man ju lika bra köra på pirat direkt lr hur? Informationen kommer förövrigt från en föredetta adobeförsäljare då jag frågade vad som skilde student och "vanliga" versionen.

Av Mahje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
Okej.. CSN-kortet har alla studenter tillgång till. Men varför skulle det vara mer okej att studenter som inte har behov av programmet, studie eller yrkesmässigt, skulle få det billigare än de som jobbar men kan ha stort behov av det?

Såvitt jag förstått det så får du inte använda studentlicenserna för kommerciella ändåmål, utan de är till för att användas i lärosyfte.

Sedan det här med att det ska vara rättvisa i världen och lika för alla, snälla lägg ner det. Det finns billigare alternativ, har du inte råd att använda de dyraste och i detta fall de bästa grejjorna direkt så får du väl jobba ihop till det.
Man ska inte utgå ifrån att programvaran kommer göra jobbet åt dig för så är det inte, visst kan skillnadena mellan vissa programvaror underlätta men i slutändan handlar det trots allt om den kreativa själen bakom skärmen.

Av Mahje

Låter som det är nå suspekt med affären men ifall det inte är det så skulle jag inte rekommerndera dig att lägga pengar på den typen av grafikkort såvida du inte jobbar med videoredigering/3d/compositing etc.
Det kommer funka bra för spel men jämnfört med ett renodlat spelkort så har det inte allt för mycke å hämta.
Läst 3d på 2 skolor och vi har suttit på quadroFX kort(Nvidia's motsvarighet) i burkarna och visst har det gått att spela tex WoW och CoD på dem men med tanke på vad de kostar jämnfört med priset på vanliga spelkort så är det inte inärheten värt det såvida du inte kan utnyttja kortet som det är gjort för.

Priset kanske är bra men är affären ärlig så kommer det ändå kosta och då kan du få en gaming burk för lägre pris som är betydligt bättre anpassad för ändamålet.

Men jag skulle tippa på att det antingen är en bluff lr stulet ifall priset är bra, känns lite som att de plockat dyra komponenter utan att igentligen bry sig om kompabiliteten. Känns som att de försöker måla upp en bra affär för någon blåögd.

Av Mahje

Sitter själv med en P182'a och skulle inte rekommendera den till någon utan vissa förbehåll.
Har monterat om den runt 5ggr nu och det är inte ett roligt chassi att jobba med då utrymmet är extremt begränsat, speciellt om du har en kylare av modell större.
Se bara till att du testat all hårdvara och kylning innan du monterar in det i chassit så slipper du grina blod.

I övrigt väldigt bra och informativ artikel.

Av Mahje

Swedbank bland annat erbjöd kreditkort på 10.000kr till studenter för en tid sedan, fick erbjudandet hemskickat 3ggr innan jul. Var dessutom 55dagars räntefritt så var ett helt ok erbjudande men har som policy att inte använda pengar som jag inte har i handen..

Men iallefall kan ju vara värt å kolla upp vilka banker som erbjuder liknande.

Av Mahje

Sitter på en nyinköpt Eizo S2201WSE och kan dessvärre inte rekommendera den.
Kanske bara är mitt exemplar men den blöder som fan, dessutom kom den med 2st ljusa subpixlar(gröna). Eizo har bra pixelgaranti(0-2-5) men inte tillräckligt för att hjälpa mig.

Designen på skärmen är jag väldigt nöjd med, sitter på en pivot så kan höjjas reält, skärmen kan även roteras och ställas på högkant.
Den har en blå ljusdiod ifronten som man kan stänga av och väldigt värdelösa högtalare(mina hörlurar låter högre och bättre när jag lägger dem under skärmen..).
USBkontakterna sitter långt upp på baksidan så det är smidigare å använda dem på datorn än de på skärmen.

Färgena är bra och den kom med 2st ICC, en på 5300K och en på 6500K men då den blöder kraftigt på 3kanter så överväger jag att använda min ångerätt och betala de 375kr frakten kommer gå på..

Av Mahje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chris_Kadaver
EP är du desamma som P fast garanterat rev 2.1?!

Japp som skillz skriver så är rev2.1 av P samma, då EP enbart finns i rev2.1.

http://www.gigabyte.eu/Products/Motherboard/Products_Comparis...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Lugn nu, du kan uppdatera BIOS till senaste själv också. Det går alldeles utmärkt att starta upp med äldre BIOS med ny CPU, så du ska inte behöva göra en RMA.

Min tolkning av problemet är att enligt CPU listan för moderkortet så kom stödet för hans processor i F12, så om han får ett tidigare BIOS så kan han väl inte boota med sin processor och därigenom inte heller uppdatera BIOS ?

Av Mahje
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zeppan
beställde ett för förra vekcan sen från komplett och fick 2.1

tyvärr var d DOA .... Får hoppas att det sista exet som de hade som jag får idag är rev 2.1 oxå då

vad är skillnaden ??? jag har inte pysslat med dessa kort förut...

ska överklocka en q6600 lite tänkte jag

Kolla in tråden om just det moderkortet: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7...

länk från den tråden angående skillnadera mellan spec'sen hos revisionerna: http://www.gigabyte.eu/Products/Motherboard/Products_Comparis...