Inlägg

Inlägg som Scar har skrivit i forumet
Av Scar

Tja StålNisse! Jag har exakt samma problem på min dator så jag skulle verkligen uppskatta om du skriver i den här tråden om/när du kommer fram till en lösning. Jag lovar att själv göra det.

Jag kör FF 9.0.1 på en MacBook Pro Snow Leopard så det verkar inte vara operativberoende iaf.

Grejen är allt fungerade superbra fram till ett par dagar sedan. Sen började helvetet. Det hände mig faktiskt för ett halvår sedan också men minns inte hur jag löste det då... Kanske installerade om FF och började från början.

Drygt är det iaf!

Av Scar

Ajaj det var ju inte bra nyheter... :/ Lutar åt kompabilitetsproblem då? Eller kanske att du rent av har fått kassa minnen _igen_?

Av Scar

Fint, då får ja väl fixa ett par reservminnen och skicka iväg mina kassa då.

Tack för hjälpen alla!

Av Scar

Så du har inga problem med att köra dina minnen i 400mhz nu creel? Problemet låg inte i kompabilitetsproblem med Shuttlen utan i att minnena helt enkelt var "trasiga"?

Av Scar

Har du skickat in minnena än creel? Skulle va intressant att se vad dom säger där borta på db, och vad du får för deal osv

Av Scar

Får man verkligen byta ens minnen med lite pengar emellan sådär creel? Låter fint isf.

Av Scar

up
hoppas på svar

Av Scar

Jag skulle bara vilja tacka er härliga sweclockare, nu är problemet funnet och det låg i minnena, precis som creel befarade. Om jag kör dom i 333 mhz så funkar datorn alldeles utmärk (blev så glad när jag fann att CoD äntligen funkade så jag sträckkörde det ), dock är det ju rätt tradigt att man ens skall behöva sänka hastigheten på ens minnen för att det skall funka. :/ Körde Prime95 (torture test: blend) för att verkligen pressa dom, och efter bara 3 minuter tog det stopp. Körde även minnena separat och då krashade dom båda efter mindre än en minut.

Är det bara att skicka tillbaka dom till db.se nu då? Hur skall jag gå tillväga för att få det att funka som det skall?

Av Scar

Jag vet att det är många saker som det stackars nätagget skall driva, men som jag skrev så hävdar Shuttle själva att det skall gå alldeles utmärkt och att de har testat med ett likvärdigt system (se pdf-filen). Jag har också läst andra som har proppat sina Shuttles med en massa snabba saker men inte har några problem med sin PSU för det...

Av Scar

Behöver akut hjälp med min nya Shuttle!

För en vecka sedan köpte jag äntligen en Shuttle med diverse tillbehör. Glad i hågen kopplade jag in all ny hårdvara samt lite jag hade sen förrut, men ganska snart märkte jag att någonting inte var rätt ställt.

Först mitt datorsystem:
- Shuttle SN45G
- AMD Athlon XP2800+ Barton
- Standard 2x512 PC3200/DDR400
- Maxtor DiamondMax 200Gb
- Western Digital 200Gb
- ATI Radeon 9800pro 128Mb
- Windows XP + SP1

Saken är den att jag lider av ständiga spel-krashar, datoromstartar och bluescreens. Jag kan inte spela Call of Duty mer än ca 10 minuter innan spelet har utfört en förbjuden åtgärd, fryser, och behöver stängas ner. Samma sak gäller CS, Q3 och alla andra spel jag har testat.

Först trodde jag att det berodde på värmen i min Shuttle, den är ju inte känd för att vara direkt kall, så jag stack iväg och köpte lite Artic Silver 5 och applicerade på min CPU som mkt riktigt sjönk från 59 grader till ca 50-52. Men problemen kvarstod. Jag testade att uppdatera alla drivrutiner, laddade hem nyaste nForce2 3.12 drivisarna, nyaste Catalyst 3.10 till mitt grafikkort, men fortfarande samma problem. Jag formaterade slutligen min Win-partition och installerade WinXP på nytt, installerade drivisarna, installerade CoD, spelade ca 15 min innan det krashade igen! Då kom tankarna om värmen upp igen. Det kanske var för varmt ändå? Efter ett litet test som inkluderade öppet fönster, öppet chassi, iskallt, blåsigt väder och en dator på fönsterkarmen, så fick jag ner CPU:n till 22 grader(!). Gjorde ett test genom att köra igång CoD ännu en gång men även nu krashade det efter ca 10 minuter.

Så det jag har kommit fram till är att problemet inte kan bero på värmen, inte heller dåliga drivrutiner då jag har sett till att använda de allra senaste samt installerat dom helt korrekt. Det är inte heller fel på själva spelen då det även ibland förekommer helt oprovocerade omstartar av datorn när jag sitter och surfar. Jag har också sett fler bluescreens på en vecka än vad jag har sett under mina 2 år med min gamla dator. Givetvis har tanken om att mitt nätagg (200W) inte skulle vara tillräckligt för detta ganska krävande system förekommit, men jag har kollat upp på Shuttles hemsida och fått fram att det skall räcka väl ( http://www.shuttle.com/share/fae/hq/faq/sff/qa/XPC%20Barebone... första frågan).

Nu till proffsen (er): vad är felet?! Jag är otroligt missnöjd hittils med mitt datorköp som ni kanske förstår, men jag tänker inte ge mig förrens mina problem är lösta! Hjälp är _varmt_ välkommet.

/Scar

Av Scar

Igår beställde jag en ny dator, nämligen en snygg Shuttle SN45G med följande utrustning:
2x512Mb PC3200 RAM
2x200Gb HD
Athlon Barton XP2800+
9800pro 128Mb

Kommer detta hålla? Jag är lite rädd att minnena kommer dra ström som bara den... :/

Av Scar

Så backbonen behöver inte ha några 1000mbit-portar? Det räcker alltså med en helt vanlig switch där också? Samt, vad är felet med att koppla ihop switcharna i en cirkel?

Av Scar

Tack för alla svar, men frågan kvarstår (i mina ögon): hur skall ja på bästa sätt koppla ihop switcharna?

http://netropa.kexit.net/bilder/index.php?direc=ovrigt

En polare ritade upp två (snygga?) alternativ på hur man kan koppla nätverket, vilket är att rekomendera? Bry er inte om siffror osv, de är bara på skoj.

Av Scar

Ja, och det leder in på en annan fråga. Hur gör man för att förhindra våra besökare att gå ut på t ex kazaa för att tanka hem saker? Inte för jag tror att de kommer göra det, men ändå. Blocka specifika portar va? Kan man även blocka så att de inte heller kan tanka hem filer från vanliga hemsidor?

Av Scar

Guide till nätverk för 100-pers LAN

Hej alla! Om ca en månad skall jag och två andra polare i klassen anordna ett LAN för ca 100 personer. Allt som fattas är kunskap inom nätverk och nu undrar jag om det finns någon bra guide ute på nätet som man kan läsa eller om ni kanske kan ta er tid och hjälpa oss.

Vilket är det bästa sättet att koppla ihop switcharna på? Kommer vi behöva någon backbone? Vad skall man tänka på så att man inte får någon flaskhals? Vi kommer ha internet på lanet också, 2mbit ADSL, hur kopplar man in detta för att det skall funka som det ska? Är manuellt utdelade IP-adresser eller DHCP att föredra, och i så fall, hur gör man?

Tack på förhand!

Av Scar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonte[YoT]
Därför att skiten kanske inte kommit än?

Menade snarare på de grafikkort som finns ute i dagsläget, eller möjligtvis vänta tills "skiten" kommer ut.

Av Scar

F*n va virrig jag blir med alla dessa nya graffekort... Kan man inte bara köra ett megatest med alla olika grafikkort i olika benchmarks och sen visa på ett snyggt sätt vilka som presterar bäst? Jämför gärna med "gamla" gf4600 osv.

Av Scar

Köp ett till mig plz. kthnx

Av Scar

Intressant erikss0n...

Av Scar

Hmm känns inte som ett FX kommer få plats i mitt framtida Shuttle XPC... Attans.