Inlägg

Inlägg som MathiasH har skrivit i forumet
Av MathiasH

Problem med punkter mitt i meningar!

Jag har en HTC One X och när jag sitter och skriver sms så kommer det upp en punkt efter valfritt ord mitt i vilken meningen som helst och när som helst och då behöver jag inte ens ha mitt finger nära punkt-knappen. Är det något fel på min mobil eller är det en otroligt korkad inställning man måste ändra?

Mvh
mathias

Av MathiasH
Skrivet av Waxinator:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&l...
Drivrutin - Grafik (‏2)

Grafikdrivrutin för AMD High-Definition ►
2011-11-18 , Version:8.882.2.3000, 338.97M

Hej!

Tusen tack! Glömde helt bort att kolla HP egen sida efter drivrutiner^^

Av MathiasH

Problem att uppdatera drivrutiner. HD 6770M (laptop)

Har försökt uppdatera mina drivrutiner via AMDs hemsida men det automatiska programmet fungerar inte på denna laptop och det finns inget annat alternativ på deras hemsida där jag kan ladda ner den manuellt. Har Catalyst drivrutiner från 2010 och jag hittar ingen knapp i CCC där man kan uppdatera heller. Hur ska jag få tag i deras senaste uppdatering för mitt grafikkort?

Sitter på en HP DV7-6080eo.

Hälsningar
Mathias

Av MathiasH

Går det byta operatör även om man köpt en Tele2 låst ganska nyligen?

Av MathiasH

hej,

vet inte vart jag ska ställa denna fråga men jag tänkte börja spela igen fast jag har inte kvar mitt gamla account. Måste jag köpa alla släppta spel upp till senaste eller räcker det att köpa den nya på blizzard?

Av MathiasH

Det var en dator som verkligen drog till sig mina blickar, blir nog en beställning på en sådan ganska snart. Tusen tack!

Av MathiasH
Skrivet av Thomaseron:

Ser man till processorprestanda så är intel bättre, men ser man till hela plattformen så
är denna bättre balanserad. Processorn i nämnda dator är precis som intels nuvarande
byggd i 32nm, så det borde inte vara någon större skillnad.
Processorn i denna är en APU, dvs grafik och processor i samma krets, som intels
sandy bridge, men grafiken i denna processorn är mycket snabbare än intels.

Så det är ju vad du behöver mest och bäst av som avgör.

Jag kanske får ta och överväga den. Det var väldigt överkomligt pris på den och kollar man på hårdvaran så var det ju ingen skit direkt.

Det du skriver om denna processor så väger nästan de andra mer och förlorar jag lite prestanda mot intels så kan jag nog överleva med det för den är ändå många gånger bättre på alla sätt än den jag har och även den andra jag hade innan.... Jag tror nästan att jag slår till

Edit: Denna bärbara borde klara wow och hon och kanske de andra spelen jag nämnde ganska bra va?

Av MathiasH
Skrivet av Thomaseron:

Kanske inte riktigt vad du söker, men kan vara värt en tanke:
http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/hp...

Ett förslag iaf...

Tack för det tipset, den såg väldigt intressant ut.
Har aldrig sett den processorn från AMD förut men går den att jämföra med någon Intel? Är inte AMD snäppet varmare än Intel?

Av MathiasH

Budget prestandadator

Hej igen,

Känner att jag behöver byta upp mig till en ny bärbar och det behöver inte vara en riktigt prestandamonster men en allround som klarar det mesta som t.ex kolla på hd filmer, lite spel och arbete med diverse program m.m.
Jag hade tänkt mig att lägga taket på 7000kr ungefär. Jag vill gärna hitta en som har en i5 processor, 4gb ddr3 men som går uppgradera till 8gb och sen när det kommer till grafiken på bärbara så vet jag inte riktigt men ett nvidia lockar mest. Vill ha en lagom sval, tyst dator. I skärmstorlek hade jag tänkt mig standard 15.6" men upp till 17" går bra det med så länge priset inte stiger allt för mycket.

Jag spelar inte så mycket längre men ibland kommer suget tillbaka så jag kan skriva ner de spel jag brukade spela så kanske det blir lättare att hjälpa mig hitta en bärbar som passar mig. Wow, Aoe 3, Titan Quest, heroes of newerth....

Märken jag tycker om som jag också prövat är Acer, HP och Asus så helst någon av dem är mest intressanta för mig.

Tack på förhand!

Av MathiasH
Skrivet av mooseslayer:

nvidia GT 550M eller GT 540M

Okej, tack för svar. Nu blir det lite lättare att hitta en bärbar.

Av MathiasH

Vilket/vilka grafikkort rekommenderas för spel?

Hej,

Hoppas jag skapat min tråd i rätt forumsdel.

Jag planerar att köpa en bra bärbar som ska fungera som en allround liksom speldator men har lite svårt för val av grafikkort. Jag har i stort sett redan bestämt mig för att det ska bli ett NVIDIA men jag är inte säker på modellerna, vilka som är bättre än andra i spel osv...
Skulle uppskatta om man kunde få lite hjälp.

Jag har dock kollat på en dator från Acer och den hade ett grafikkort från AMD, Radeon HD 6650M och då undrar jag vilket kort från NVIDIA som motsvarar detta eller är bättre?

Hälsningar

Av MathiasH

Byta hårddisk till SSD (Asus Eee PC 1215B)

Hej,

Jag har en SSD från Corsair liggande och vill montera den för att utvinna lite prestanda och bättre batteritid men jag upptäckte att det inte finns någon lucka till hårddisken på min dator, finns endast till minnen. Jag undrar därför om någon bytt hårddisk i en sån här modell eller om det ens går? Om jag ger mig på ett försök, kan jag riskera något eller är det ganska säkert så länge man inte använder våld?

Har även en annan fråga. Jag kollade på deras hemsida efter drivrutiner till grafiken och såg att det finns två alternativ att välja, ett är för Brazos och det andra är för Win 7. Behöver jag ladda ner båda och installera eller räcker det med drivrutinen för Brazos?

Hälsningar
Mathias

Av MathiasH

Ingen som vet något?

Av MathiasH

Asus Eee PC 1215B "återställning på usb?"

Hej,

Köpt mig en ny mini-pc och ska montera i min SSD disk i men måste göra en återställningsskiva först, kom då på att den saknar dvd- brännare överhuvudtaget. Så USB borde ju gå bra? 16GB borde nog räcka.

Till problemet, jag hittar inget program för att tillverka återställnings "USB" utan det går bara göra recovery via bios. Blir allt jobbigt nu och jag måste köpa nytt OS? Vill ju få upp batteritiden och snabbheten lite till och lite svalare. Någon som har något tips?

Mvh

Av MathiasH
Skrivet av hampa10:

asus1215b ?
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=626152
bra mkt bättre

8h battteritid
klarar spela up hd 1080p i 4 timmar
4gb ram
64 bit w7
12" skärm
1366 x 768
som sagt bättre på nästan alla punkter
endast 150-200g tyngre än de andra

Hej,

Den såg intressant ut, det enda jag undrar över är processorn. Är den tillräckligt modern som de andra? Vill inte ha en AMD som blir stekhet. Men annars ser den ju faktiskt mer bekvämlig ut att använda som surfdator.

Någon vet känner till de alla senaste nya processorerna från AMD samt deras kretstyp så man inte köper en äldre version.

Sen undrar jag om denna 1.6GHz processor kanske är svalare i arbetstemperatur än de andra pga lägre hastighet eller kan det vara så att den måste jobba mer än dom andra och blir istället varmare än dom andra? Dock lockar den du tipsa om....

Av MathiasH

Det blev Acer Aspire One 522 och jag byter ut hårddisken mot min Corsair SSD F120, då drar man nog ner på strömförbrukningen lite.

Men blir inte AMD så mycket varmare än en Intel? Fast denna kanske är ett undantag?

Av MathiasH

Köpråd: Val mellan två av dagens senaste Netbooks

Hej,

Jag ska byta ner mig från en mycket bra bärbar speldator som också klarar av tung media.
Så jag ska köpa en Mini-PC istället. Jag använder inte min nuvarande fullt ut och därför lämnar jag den vidare till min bror som har betydligt mer användning av den än vad jag någonsin har haft.

Jag har tittat på två olika märken och båda har sina för- och nackdelar och det gör inte saken lättare direkt. För att jag ska kunna bestämma mig för vilken av dessa två det blir så ber jag er om hjälp.
Jag vill gärna höra om era argument kring varför jag bör välja den ena stället för den andra.

Jag skriver ner lite snabbfakta om båda och det finns även en länk till vardera dator om ni vill läsa om dem själva för att underlätta att hjälpa mig. Jag har sån svår beslut ångest när det kommer till nya köp.

Asus Eee PC 1018P: http://www.dustinhome.se/pd_5010464342.aspx
• Intel Atom N475 1,83 GHz
• 1GB DDR3 667 MHz
• 250 GB 5400 RPM SATA hårddisk
• Grafik, GMA 3150
• 10,1" 1024x600 skärmupplösning
• USB 3.0-anslutningar och Bluetooth v3.0

Fördel: Aluminiumchassi, USB 3.0 samt Bluetooth v3.0
Nackdel: Skärmupplösning, Windows 7 Starter 32-bit

Acer Aspire One 522: http://www.inet.se/artikel/1969892/acer-aspire-one-a522
• AMD C-series C-50 1GHz
• 10,1" 1280x720 LED 16:9 Widescreen
• Radeon HD 6250
• HDMI, USB 2.0-anslutningar
• 250GB 5400 RPM SATA hårddisk
• 1GB DDR3 1066MHz

Fördel: Skärmupplösning, grafikkort.
Nackdel: Ej aluminiumchassi, Windows 7 Starter 32-bit

Vänliga hälsningar
Mathias

Av MathiasH
Skrivet av JoBBi:

"Marknadens bästa netbook" just nu heter Acer 522 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=831066) och har en AMD C-50-processor som är snäppet bättre än någon Atom-processor just nu. Även om de marknadsför N475 som "ny teknik" så är den inte så ny. Du kan jämföra lite benchmarks: http://www.notebookcheck.net/Intel-Atom-N475-Notebook-Process... http://www.notebookcheck.net/AMD-C-50-Notebook-Processor.4096...

Men den största fördelen är att Acer 522 har en skärm på 1280x720, milsvida bättre än de eländiga 1024x600 pixlar som vanliga netbooks har. Jag känner en stark vilja att skära mig i handlederna varje gång jag använder morsans netbook med den upplösningen, det funkar bara inte i längden. Det känns som att kika genom en brevlåda.

Får kolla in den med fast brukar inte AMD bli lättare varmare än Intel, framför allt Atom?

Mvh
Mathias

Av MathiasH
Skrivet av tcntad:

Jag skummade igenom din länk och jag har precis validerat och aktiverat mitt Windows 7 och jag är bara ute efter svenskt språkpaket som fungerar. Jag vill inte betala och krångla med CSN och de andra alternativen. Det måste väl gå skaffa ett språkpaket i och med att min produktnyckel är laglig och mitt Windows är aktiverat? Ska kontakta kundtjänst på Microsoft och se om de kan hjälpa mig.

Av MathiasH

Marknadens bästa netbook 2011 ?

Hej,

Jag har planer på att byta ner mig till en mindre, och en mer smidig netbook och jag har hittat en som verkar väldigt lovande, men jag skulle gärna vilja höra era åsikter kring denna och om det finns fler alternativ ni skulle rekommendera?

Datorn jag har fastnat för heter Asus Eee PC 1018P och har ett aluminiumchassi vilket lockar mig.
Men när jag läste lite om den inne på Dustin så står det att den ska ha den den nya tekniken som t.ex Intel®Atom N475 på 1.83GHz. 1Gb DDR3, USB 3.0 och Bluetooth 3.0 m.m. Här är direktlänken, http://www.dustinhome.se/pd_5010464342.aspx

Jag kommer använda min SSD i min netbook för att spara ytterligare på strömförbrukningen och ge en liten extra prestanda knuff. Den hårddisken som medföljer ska monteras i den andra som jag sedan ska sälja till min bror. Men vad tror ni om mitt val? Eller finns det nyare teknik än vad jag hittade efter en snabbsökning på Google?

Idag har jag en Acer Aspire 5745G med eftermonterad hårddisk från Corsair. SSD F120 med Windows 7 Home Premium 64-bit.

Snabbfakta:
• i5 - 450M processor (2.4GHz)
• NVIDIA GeForce GT 330M upp till 2651mb med TurboChache
• 15.4" 16:9 HD LCD (720p, 1366x768)
• 4GB DDR3 minne

Vänliga hälsningar
Mathias