Inlägg

Inlägg som magicmerlin har skrivit i forumet
Av magicmerlin
Skrivet av fishcolor:

tackar en överstånde hjälpte mig lite med grafik kortet eftersom han sa mitt föra inte hade så bra kylning (hoppas mitt nu varande har det)

Ett tips till förresten.

Angående skärm, så vore det bra om du kunde köpa en demo-skärm från elgiganten eller liknande, jag köpte en 27" Benq-skärm - och den har pixelfel som numer inte omfattas av garantin - hos komplett i alla fall. Det vore trist om du också hade den oturen.

Av magicmerlin
Skrivet av fishcolor:

ja jag har windows på denna dator men det e skolans data och har redan ett rykte att leka omkring med skolans datorer och paja dem och vill helst inte göra det mer och såklart har jag ju inte installations disken för OSen och som sagt som du sa så försöker jag matcha allt med mitt chassi och jag vet att jag inte behöver så bra nätagg men jag kansker fixar ett till gtx680 OC vid slutet av julen så jag kommer behöva det samt fläktarna. Varför jag vill ha ett så högt minne på ssden är för jag 1. multitaskar rätt mycket och 2. recordar jag mitt spelande.

Du verkar ju ha koll på vad du vill ha, om du har råd så kör på bara!
Det är ju trots allt du som ska ha datorn.

Läs recensioner innan du köper grafikkort och sådant, det brukar jag vara mycket noga med - det är dessutom ett bra sätt att få reda på om det finns billigare kort med snarlik prestanda.

Av magicmerlin

Jag hade tagit bort virusprogram, montering, windows - du har väl ändå windows på datorn du sitter vid nu?

Sen beror det andra på hur tyst dator du vill ha, jag själv köpte en fläktkontroller för att jag har datorn i sovrummet och måste kunna sänka ner volymen på datorn utan att stänga av den. Är kylaren du köpt högljudd så är det lönlöst med en fläktkontroll, då är det bara koppla in dom som vanligt.
Jag hade en CoolerMaster kylare som på pappret var tyst, men när jag fick hem det så kunde jag inte stå ut med ljudet, så jag köpte 2 tystare fläktar för att få ner volymen.

Tror heller inte att du behöver alla fläktar, eftersom det ingår fläktar med chassit.
Som sagt innan så tycker jag att du kan köpa en mindre ssd, den här har exempelvis fått bra kundbetyg:
http://www.inet.se/produkt/4304431/a-data-ssd-premier-pro-sp9...

Om du byter nätagg så kan du få ner priset med några hundra. Allt hänger ju också på om du vill att allt ska matcha inuti datorn - kanske därför du tagit NZXT.

Av magicmerlin
Skrivet av lorgix:

Jag är mycket skeptisk.

När kör en allround-dator fler än fyra trådar?

Jag säger bara vad jag skulle ändra, du måste inte köpa det

Av magicmerlin
Skrivet av lorgix:

Vilken processor tänker du på då?

Vad har du tänkt att den ska användas till?

Jag skulle tagit en i7 istället för i5 - jag känner att det flyter på bättre då, fast jag har en äldre variant av i7.
Alllround-dator hade jag tänkt.

Av magicmerlin

Jag skulle ha köpt en lite snabbare processor och en mindre ssd - annars var det bra val.

Av magicmerlin

Eller pojken i heroes som kan prata med maskiner, fast du ser koderna bara och får lösa dom själv - synd att det inte var så, du kunde bli som bosse bildoktorn fast för datorer

Av magicmerlin

Jag önskar att jag hade tålamod att hålla på med det - ser inte särskilt snyggt ut i mitt chassi - får bli nästa gång, som man säger.

Av magicmerlin

Det enda som är bra med fullt modulära är om kabeln blir defekt, men oftast går nätagget sönder innan kablarna slits ut - om man inte är klantig och på något vis har sönder kablarna på annat sätt.

Av magicmerlin

Off Topic - Jag skrev till smarties att om man tog en röd och en brun smartie samtidigt så smakar det lite metalliskt i munnen - det var bara jag som kände, de testade några personer om dom upplevde det så också, det gjorde dom inte.

Det var heller inte enda gången, utan det är fler gånger jag känt lätt metallisk smak av smarties, antingen är något felkopplat eller så har jag så känsliga smaklökar att det bara är en liten lätt ton som vanliga smaklökar inte känner. Konstiga saker man kan uppleva i alla fall.

Likadant är det med färger, jag insisterade på att en tröja var mörkgrön, och min syster och systerson var säkra på att den var brun - Jag är inte färgblind vad jag vet :).

Det är inte så att du har känsliga ögon? Ibland får jag jätteont i ögonen när jag sitter vid datorn, har testat om jag behövde glasögon men min syn var perfekt - men det har blivit mycket bättre sen jag bytte lägenhet.

Av magicmerlin

Jag vet inte, jag har en Benq-skärm och den är lite halvkonstig också.
Förra veckan tyckte jag mig se ett pixelfel, men "pixelfelet" flyttar sig titt som tätt så jag vet inte riktigt.

Tidigare har det varit bra budgetskärmar - har du frågat någon annan om dom också ser felet?

Av magicmerlin

Som du sa, är dom snarlika - Jag tror att "Gigabyte Radeon HD6870" är tystare i alla fall,
jag har ett liknande och det är tystare än mitt andra grafikkort.

Tror inte du blir besviken med det valet.

Lycka till!

/M

Av magicmerlin

Bättre med vanlig PC

Är det inte bättre att ha en vanlig dator inkopplad till tv:n?

Om man bara vill ha/har råd med en dator så kan man ju fixa ett grafikkort med HDMI och koppla till tvn - finns ju 10-meters kablar nu.

Mediaspelare: 6000 kronor

HDMI-Kabel, Grafikkort som klarar HDMI (om man inte redan har ett) , trådlös mus och tangentbord att styra från soffan - Allt kostar ca. 1500 kronor.

Fördelen med mediaspelare skulle vara att den tar mindre plats och i vissa fall låter mindre - vilket i och för sig kan vara bra, om man har råd med det.

/Mikael

Av magicmerlin

Hej igen, mina vänner!

Felet var inte borta.

Någon dag efter jag trodde jag hade löst problemet så stängde datorn av sig på precis samma vis.

Då drog jag ur hårdisk efter hårdisk, ljudkort, fläktkontroller och grafikkort - se där, nu funkade det.
Sen satte jag in allt utan grafikkort, och då funkade det. Sen satte jag in grafikkortet igen och nu är det samma fel.
Jag bytte 6-pins kablarna från nätaggregatet, ifall något var defekt med kabeln, Nu ska det minsann funka!

Det fungerade i kanske två dagar, och nu är datorn knäpp igen. Jag bytte tillbaks till mitt andra grafikkort och trodde dumt nog att det var grafikkortet det var fel på - samma fel nu också.

Det måste vara nya nätaggregatet som är defekt, eftersom det funkade innan, eller?

Nu har jag kopplat in det gamla nätaggregatet istället! Ska testa det i några dagar, sen ska jag skicka mail till Dustin om defekt nätagg (Om det gamla fungerar felfritt)

Nu har det gamla nätaggregatet hållt igång dator i sex dagar utan problem, på måndag skriver jag till Dustin.

Av magicmerlin

Det återstår bara att se. Jag behöver i vilket fall inte den fläktkontrollern som ingick eftersom jag har en bättre redan.

Senare efter mitt första inlägg blev det ett riktigt åsk-oväder, vilket i sig kan ha stört elkontakterna i just det rummet, eftersom det verkar funka nu.
Ingen kan väl veta hur datorer fungerar helt, alltid kan man få ett felmeddelande man aldrig någonsin stött på tidigare, hur länge man än hållt på med datorer.

Av magicmerlin

Okej, nu är jag hemma!
Har till och med fått i gång datorn i fråga, sitter vid den och skriver nu.

Jag drog ur usb, hjälpte inte. Jag drog ut en av fläktarna som var kopplad till mitt fractal designs ingående fläktkontroll, då startade datorn så pass att jag kunde ta mig in i bios.

Jag ändrade bara att cd-romen skulle starta som först igen, vilket hade ändrats under error-perioden (antagligen för jag drog ut alla s-ata kablar).

Sen startade jag i felsäkert läge, och sökte en gång till med malwarebytes för att vara säker, inget hittat alls. Kollade Event-loggen och där var det massor med olika error-meddelanden.

De som verkar viktiga (kan inte mycket om sånt här)
Source: WMI - Event ID: 10

Source: Service Control Manager - Event ID: 7026 The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
AFD
CSC
DfsC
discache
NetBIOS
NetBT
NGS
nsiproxy
Psched
rdbss
spldr
StarOpen
tdx
Wanarpv6
WfpLwf

Source: SideBySyde - Event ID: 33
Source: Service Control Manager - Event ID: 7001 (tio gånger på raken, A device attached to the system is not functioning.)
Source: MicrosoftWindowsDistributedCOM - Event ID: 10005

Någon som kan utläsa något vettigt ur detta?
Var det bara mjukvarutjafs eller är det något som håller på att gå sönder?
Var det kanske så att 4-pins fläktkontrollern störde så pass att datorn blev knäpp?

Av magicmerlin

Jag är inte hemma nu, men så snart jag kommit hem så ska jag testa att dra ur alla usb-kablar.

Det jag glömde nämna var att jag i bios även valde "create a backup of the bios to the hard drive" - men det borde väl inte gjort så det blev fel?
Jag tänkte att det kunde vara bra ifall något gick fel - ironiskt nog.

Nätagget kan ju vara defekt, fast konstigt att det hände bara nu utan förvarning. Datorn har inte blivit flyttat , så kablar kan inte bara ha åkt ut, något som jag kollat lite snabbt.

Återställning är lite svårt nu när datorn bara startar i några sekunder, men om jag får igång den lite längre så kan jag prova det.

Av magicmerlin

Vad kan ha blivit fel?

Min dator startar om sig hela tiden, kanske igång 1 sekund och sen försöker den starta igen och igen och igen.

Det finns säkert att läsa på google om jag söker, men jag vill specifera mig mer.

Jag skulle starta datorn i morse, och den var igång i några minuter, sen när jag navigerade runt i mappar efter musik jag ville lyssna på så dog datorn bara, så började den alltså starta om och om hela tiden.

Det jag testat är att byta elkabel till nätagget, koppla elkabeln till ett eget vägguttag, koppla ur grafikkortet och hårddiskarna - som bäst har datorn kommit in i windows igen, men stängdes av innan jag hann kolla något särskillt.

Jag skulle kunna kolla mer, och jag har ett nätagg att testa med, fast jag frågar här först för jag orkar inte krångla just nu.

De nyaste komponenterna är grafikkortet och nätaggregatet. Nätagget har funkat utan problem i säkert en månad, grafikkortet bytte jag för kanske en vecka sedan. Jag har inte problem med temperaturer, varmaste komponenten är processorn , som ligger på 50 grader vid belastning - vanligtvis runt 40 grader.

Det jag hinner se när jag kollar i datorn under uppstarten är att alla fläktar snurrar som dom ska, det enda jag inte kan se är nätaggregatets fläkt för den är vinklad nedåt (Det finns lufthål alltså, fläkten är inte blockad som det kanske lät som)

Innan problemet, alltså i går kväll, så ändrade jag: snabbstart i bios på, bios-bilden av, i windows sökte jag efter malware med malware bytes,sökte efter virus med Norman och rensade internethistorik med c-cleaner.
Genomsökningarna gör jag regelbundet minst en gång i veckan för att försäkra mig om att inget spyware har tagit sig in i min dator.

Datorn är inte dammig och inte överklockad, här är mitt system:

Operativsystem: Windows 7 Ultimate, regelbundet uppdaterad
Processor: Intel i7 930
Processorkylare: Cooler Master V6GT (originalfläktarna utbytta mot tystare Noctua-fläktar)
Moderkort: Gigabyte GA-X58A-UD3R, X58 - version 1
Minne: 12gb Crucial DDR3 BallistiX 1600MHz
Grafikkort: Gigabyte HD6780 Super Overclock
Hårddiskar: Crucial RealSSD c300, 60gb, 15gb ledigt
Western Digital Caviar Green Power 1tb, Samsung Ecogreen 2 tb, Western Digital Black 1tb
Nätaggregat: Corsair AX 750W
Övrig kylning: 3x 120 utblås, 2x120 insug
Övriga komponenter: Scythe Master Pro fläktkontroller, Asus Xonar DS ljudkort
USB: 1 tb Western Digital Extern, Högtalare + Mus & Tangentbord.

Vad bör jag prova nu? Byta tillbaks till mitt gamla nätaggregat eller grafikkort?

Av magicmerlin

Jag defragmenterar en gång i veckan, och checkdisk hittar inget fel, jag kollade i SpeedFan och HDtune, detta är vad jag fick fram:

WDC WD10EARS-00Y5B1 (1000gB):
minimum: 19.0 MB/s
maximum: 102.7 MB/s
average: 78.8 MB/s

Access Time: 15.2 ms
Burst rate: 191.8 MB/s

Speedfan S.M.A.R.T. :
Normal/Very Good

Warning: Start/Stop Count is below the average limits (100-100)
Warning: Power On Hours Count is below the average limits (96-100)'
Warning: Load Cycle Count is below the average limits (183-200)
__________________________________________

C300-CTFDDAC064MAG (64gB):
minimum: 222.7 MB/s
maximum: 299.8 MB/s
average: 269.4 MB/s

Access Time: 0.138 ms
Burst Rate: 164.2 MB/s

Speedfan S.M.A.R.T. :
Very Good
Warning: Unknown attribute 173 is below the average limits (100-100)
Warning: TA Increase Count is below the average limits (100-100)
__________________________________________

SAMSUNG HD204UI (2000gB) :
minimum: 32.9 MB/s
maximum: 133.1 MB/s
average: 103.8 MB/s

Access Time: 16.7 ms
Burst Rate: 205.6 MB/s

Speedfan S.M.A.R.T. :
Normal/Good/Very Good
__________________________________________

WDCWD1001FALS-00JB1 (1000gB) :
minimum: 52.3 MB/s
maximum: 108.0 MB/s
average: 86.7 MB/s

Access Time: 12.1 ms
Burst Rate: 188.5 MB/s

Speedfan S.M.A.R.T. :

Normal/Good/Very Good
Warning: Power On Hours Count is below the average limits (96-100)

__________________________________________

WD 10EADS External (1000gB) :
minimum: 29.2 MB/s
maximum: 33.1 MB/s
average: 32.5 MB/s

Access Time: 15.1 ms
Burst Rate: 33.3 MB/s

Vad betyder varningarna?

Av magicmerlin

Det gjorde skillnad när jag bytte till gigabyte portarna för länge sen, istället för marvell, då slutade min ssd att haka upp sig, i alla fall till stor del efter uppdatering av bios och uppdaterad programvara.
Mitt bios nollställde sig automatiskt efter uppdatering, och jag har kontrollerat så att allt är som det ska efter det.
Jag har testat att byta kablar, både sata-kablar och elkablarna till nätaggregatet.

Energi-alternativ är på stäng aldrig av, det är bland det första jag ändrar efter ominstallation.
WDIDLE3 vågar jag inte prova än, utan måste ta backup på massor av saker först.

Min dator är inte varm heller, diskarna ligger på mellan 25-35 grader, moderkortet på 40 grader.
Kan diskarna reagera snabbare om jag delar upp varje disk i två partitioner istället för en stor?
Om mina diskar krånglar, undra hur det skulle bli om man använde alla sata-portar, segt som sirap skulle jag gissa på.