Inlägg

Inlägg som Oliviro har skrivit i forumet
Av Oliviro

Kan även påpeka att det syns på skrivbordet när du skriver en stor bokstav, skift tangenten är ifylld när du skriver med stor bokstav. Den blir även blå när du har caps aktiverad (dubbelklick på shifttangenten)

Av Oliviro

När man drar upp spelaren i fullskärmsläge så byter den upplösning och börjar buffra onödigt mycket. (sen vet jag inte om detta är sydkoreas internethastigheter som är sämst eller om det är spelaren som krånglar)

Av Oliviro

Men hon hade ju laddat sin ipod nano med iphone-laddaren, vilket är dubbelt så kraftfull som en vanlig usbport (som man ska ladda med i vanliga fall)

Av Oliviro

Hur smidigt är det att använda Officepaketet med touchcover?

Av Oliviro

Jag rekommenderar XTZ 100 D3, kör den själv och även om den är grovt overkill för mina stativare så ger den bra kraft för eventuellt framtida svårdrivna högtalare. Har inbyggd DAC och drar på 110W i 8ohm.

http://www.fyndborsen.se/demo-ex/100d3-svart/silver

Köpte den som demoex också(finns i alla färger), har inte haft några problem över huvud taget dessa två år jag haft den.

Av Oliviro

Kör IOS då jag ville ha något som funkade, och efter att ha hållt på med android (på 2.3--->4.0) tiden så fick jag nog då telefonen fungerade så dåligt.(kan skyllas på LG 2X)

Finns väl direkt en sak som jag saknar i IOS och det är att om jag vill t.ex lägga upp röstmemon till min dropbox så måste jag göra det via datorn. Öppenheten i att installera vad jag vill, klocka vad jag vill och så vidare, saknar jag inte alls. Hur många pallar sitta och pula med det när man istället kan få det fungerande från start? Vet själv kompisar som köper android bara för att det är öppet, men inte fan sitter de och ändrar något trots att de klagar på att ROMen/launchern suger...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Oliviro

Vettig uppdatering, ingen direkt wow-känsla men en vettig uppgradering nontheless. Tycker att fingeravtrycksläsaren är the way to go, speciellt då man måste använda sitt itunes-id varje gång man laddar ner nåt från Appstore, kommer även kunnas användas till coola saker i framtiden i appar( Sen att idioter klagar på att Motorola hade en mobil med det som floppade år 2011 spelar väl ingen roll? Apple är en betydligt större spelare som faktiskt kan få företag att använda sig av lösningen). Sedan verkar kameran ha fått en mycket bra uppdatering vilket jag älskar, speciellt problemet med blixtar är ju applicerbart på alla tidigare telefoner.

Sen att folk klagar på att CPU-förbättringen är för dålig, vad har de rökt på egentligen? CPUn som används i 5an har aldrig flaskat ö.h.t för mig. Sen kan jag själv tycka att Apple valde fel och borde kanske försökt förbättra batteritiden mer, men då måste väl yttermåtten ändras också vilket är värdelös då formfaktorn är perfekt.

Av Oliviro
Skrivet av Friterad:

Men då återstår en sak gällande appar fortfarande, kvalitén i sig om du jämför med Android/iOS
är totalt värdelös. Känns som lata kopior av samma app till dom andra operativen

Poängen var dock att apparna inte behövs då webbläsaren är så pass bra på tableten.

Av Oliviro

Jag förstår lite av hatet mot windows RT iochmed bristen av funktionaliteten att kunna köra vanliga applikationer och man är bunden till MS store. Men faktum kvarstår att JAG inte har ett krav på att så många appar skall finnas då allt finns genom webbläsaren (som skall vara riktigt bra). I min telefon(ifån) använder jag endast fb/twitter/webbläsare/kalender/todolists/skype och för det användningsområdet funkar RT bra...

Av Oliviro
Skrivet av Marticus:

känns mer som att är "Microsoft tvingar Nokia att göra surfplatta med windows RT"

Exakt, det ligger något dolt bakom för så dumma är iinte Nokia. Antagligen så får de väldigt mycket pengar av M$ eller så blir de tvingade...

Av Oliviro
Skrivet av guild456:

Tack så mycket!
Ändrade om lite i min kundkorg, ser det bättre ut?

Valde grafikkortet ni tipsade om, ändrade även till ett mindre och billigare chassi nu när storleken på grafikkortet krympte. Nu ligger jag istället 1000kr under budget. Ser systemet balanserat ut eller är det någon del som jag bör lägga lite mer krut på? Annars är det bara bra om jag hamnar under budget.

Datorn bör klara av nya/kommande spel för ett bra tag framöver?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3513744/2013-06-24

Du kan ju slänga in en ssd för 1000kr!

Av Oliviro

Tycker det är larvigt att nu ta steget tillbaka, till och med mina farföräldrar på landet som använder 3G modem har ju för bövelen 10Mb/s och 65ms i ping.....

Av Oliviro
Skrivet av JellyCow:

Kommer inte hårddisken flaska i vilket fall? Eller har jag fel?

Nej, 1000mbit är 125 MB/S vilket de flesta diskar klarar av

Av Oliviro

Ni stolpskott som klagar på att 200TDP är för mycket, tänk på att era klockade processorer förmodligen också ligger i de svängarna och moderkorten klarar det utmärkt.

Av Oliviro
Skrivet av kriffe93:

han ska flyga står det

Ja, men om han bara ska åka 2 resor så kan han lika gärna ta tåget.

Av Oliviro

Vad är problemet? Ta med stationära och ta med den på tåget?

Av Oliviro
Skrivet av andr3a$:

iPod Shuffle har inte stöd för Spotify så det är enbart lokala musikfiler som du kopierat till den som kan spelas upp.

Stöd och stöd... men du kan synka lokala filer från spotify till ipoden(utan itunes), dock inte lokala filer du laddat ner via spotify, dvs offline spellistor.

Av Oliviro
Skrivet av maxishine:

En viktig fråga till er, Vilken front kamera är bäst Iphone 5 1.2 megapixel eller S4 2.0 megapixel? Jag vet att man tittar på siffrorna men kan ändå bero på mjukvara och så, så det är bäst att fråga er, Och isåfall är det stor skillnad?

Skulle tro att det är hugget som stucket, jag använder ofta kameran i min IP5 till att spegla mig och har inte haft några problem med det.

OT: Tycker det är kul hur folk tidigare i tråden tjatar om att 1080p är sååå mycket bättre i telefonen än 720p. Ringer det någon klocka när jag påpekar att experter för kanske 3-4 år sen inte ens såg skillnad på de upplösningarna på en tv? Det är så mycket annat än pixelantalet som spelar roll.

Av Oliviro
Skrivet av Ozzed:

Om man då sitter på en stationär, vilket de flesta på företaget jag jobbar på gör, får man alltså det krångligare än i Windows 7.

Hur det kan vara en ickefråga förstår jag inte alls. Målet med en ny version är väl rimligen att allt skall vara smidigare än föregående version, eller åtminstonne inte krångligare. Men här har man valt att göra det krångligare utan att användaren får något tillbaka dessutom, så det är inte alls en icke-fråga.

Om du är van med hiss och de tar bort den, är det då en ickefråga när du ska ha upp ett piano några våningar? Allt är subjektivt och du gör det väldigt lätt för dig genom att kalla saker som du personligen inte lider av för en "ickefråga".

Det är då en väsentligt stor skillnad mellan att ta bort en hiss och att flytta ingången till hissen en meter bort.

Av Oliviro

Angående avstängningsknapp, vilket jävla ickefråga känner jag. På en tablet stänger man bara av skärmen, på en laptop stänger man locket och på en stationär så får man göra win+2 klick, inte fan är det jobbigt.