Inlägg

Inlägg som Oliviro har skrivit i forumet
Av Oliviro

Skall du lägga ner 6k kan du lika gärna köpa XTZas egna förstärkare, a-100 d3!

Av Oliviro
Skrivet av NineFour:

Hej.

Jag har en proson förstärkare som efter tre år har börjat med bedriften att sänka sig själv efter några få minuters lyssnande. Någon som känner till problemet?
Jag har provat att sätta högtalarna på a,b och a + b. Jag har provat att köra aux in, dvd in och tape in...

Varit med om liknande?

Med vänlig hälsning

Antagligen blir den varm?

Av Oliviro
Skrivet av BingoBenny:

Apropå garantin igen, säger inte det en hel del om vilket förtroende tillverkaren har för den egna produkten iochmed att Airen bara har 1 år och Samsungen 2 års garanti?

Man har enligt svensk lag 3 års garanti mot tillverkningsfel, dock så måste du själv bevisa att du inte gjort något fel när tillverkaren inte ger någon garanti. Dock kan jag tänka mig att apple är väldigt svåra att få betalda reparationer av, vet flera personer som tagit sönder sina laddare efter 1-2 år och varit tvungna att köpa ny för 1000kr....

Av Oliviro
Skrivet av Robin2:

68 % var faktiskt mycket mindre än jag trodde.

Håller helt klart med, det känns som att för varje androidplatta man ser så ser man 10 st ipads.

Av Oliviro

Du kan ju titta hur varm dne blir först och främst... Själv blir min förstärkare knappt ljummen så det hade säkert funkat.

Edit: Läste inte hela posten, my bad.

Av Oliviro
Skrivet av mechersmith:

Det skulle vara bra om du angav vad du har för någon ljudsetup så det går att avgöra ifall du tjänar på att ha ljudkort.

Antar att han har en billig 5.1 reciever(då TS inte verkar kunna mycket), då skulle han förmodligen tjäna på att använda ljudkortet som dac.

Av Oliviro

Jag tror stenhårt på nokia, det de behöver göra är att punga ut två olika telefoner till WP8 lanseringen, en billigare och en dyrare för att klara sig på kort sikt. Sedan kan de bara ta det lugnt och surfa på vågen då intresset för WP8 bara kommer öka och öka med desto fler datorer med W8 som säljs.

Inte en chans att Nokia konkar, möjligtvis att de säljs vidare till M$ men att varumärket består.

Av Oliviro

Finns väl hur många trådar som helst om ämnet. Ta valfri stereoförstärkare (surround är mindre välljud för samma pris) samt ett par högtalare som du tycker känns vettiga, läs recentioner! Watt är generellt off topic och du behöver inte oroa dig på den fronten så länge du lägger åtminstone i närheten av lika mycket pengar på båda komponenterna. Förstärkare du skulle kunna kika på är HK980 eller Yamaha A-S500 som båda är en bra bas att stå på när du har inbyggd dac i ljudkortet. Högtalare är svårare att bestämma men i prisklassen finns bland annat XTZ 99.44 (i valnöt, nedsatt pris) som skall vara väldigt prisvärda.

Av Oliviro
Skrivet av Kent:

Hur fan tänker Microsoft? Dom är långt efter redan nu, och ändå dröjer det tills slutet av året Tack och hej Windows phone (och Nokia)

Klart de väntar till lanseringen av win 8 för PCs!

Skönt att de kör på med utvecklingen, även om den går ganska söligt men tror väldigt hårt på att man spinner ihop båda operativen! Det kommer betyda väldigt mycket i framtiden att kunna göra samma saker på alla enheter, men förstås i olika skalor.

Av Oliviro
Skrivet av eXale:

iPadens skärm drar jävligt mycket kraft? Kom ihåg att de gick från 25wH i iPad2 till 42.5wH i iPad 3 utan nämnvärd förändring i batteritid.

Det är väl så eftersom det drar mer kraft att dra runt operativet eftersom det är 4x fler pixlar. Men det känns väldigt konstigt att ipad 3 får plats med lika mycket batteri som får plats i hela transformern plus docken...

Av Oliviro

Tycker det känns väldigt skumt att paddan plus dockan ger så lite som 43 wh och räcker i runt 14 timmar... Om man jämför med iPad som hamnar in på 42,5wh och klarar sig i 10 timmar, är tegra3 så energisnål och är Asus så dålig på att få plats med batterier i paddan?

Förövrigt en frän produkt med hyfsat pris för 64gb lagring!

Av Oliviro

Säga vad man vill, men en MBP retina för 19k är riktigt fint med mecenat-rabatt. Det kliar i köp-tarmen.

Av Oliviro
Skrivet av Björne92:

okej har du 1 mb?

Nej, men det säger sig självt att video och ljud tar mer än 100kb/s.

Av Oliviro

Problemet med surf i telefonen är ju pingen och inte hastigheten. Dock är 1mb i minsta laget när det gäller t.ex att streama youtube och spotify.

Av Oliviro

Sluta vara sådana moralkärringar, att vara boothbabe är ett yrke precis som allt annat.

Av Oliviro
Skrivet av Erskines:

Satt å bläddrade igenom denna tråd å JÖSSES vilken fin anläggning du har!
Pirrade till lite i kroppen å fick lite flashbacks till den tiden man tyckte det va skitroligt med HIFI.

Själv sitter man med en sketen "Philips MCM906" i Biljard å Dart rummet.Snacka om skillnad på grejer...Hehe.

(Taget med IPone i dåligt ljus.Därav den risiga kvaliten på bilden)
http://dl.dropbox.com/u/11944431/Pmcm906.JPG

De ser ju fina ut iaf!

Av Oliviro
Skrivet av ströbröd:

är vsync när man ser uppifrån?

Ja!

Av Oliviro

Vad dillar ni om, vanlig högtalarkabel passar ju i båda terminalerna?

Av Oliviro

Det folk inte förstår är att det är såhär utvecklingen sker ifrån ett outvecklat land till ett välutvecklat land. Industrier bygger upp landets välstånd och därefter höjs lönerna och arbetsvillkoren och i slutändan så kommer lönerna vara lika höga som i västvärlden. Alla andra välutvecklade länder har gått igenom denna utveckling och det är naivt och tro att vi bara skulle kunna höja lönerna i kina-fabrikerna med 100% och att allt skulle lösa sig då för det kommer inte hända, utan då flyttar fabrikerna bort och utvecklingen i landet stannar upp.

Av Oliviro
Skrivet av kuttle:

Samma sak gäller dyra anläggningar. Finns ingen anledning att köpa dyra kablar oavsett, bara en massa bluff o båg

Finns bra många anledningar till att köpa dyra kablar, bland annat utseendet och kvalitetskänslan på kablarna.