Inlägg

Inlägg som Oliviro har skrivit i forumet
Av Oliviro
Skrivet av fidde150:

Nej alltså, tv-kanalerna går igenom bredbandet

Det kan inte vara så att du använder bredbandsbredden till något annat?

Av Oliviro

Rekommenderar XTZ class-a 100 d3 som förstärkare i den prisklassen, har optiskt in och mycket kraft.

Av Oliviro

*borttaget av mod* Angående eventet så är jag osäker om en 5 eller 4S kommer, detta då jag inte tror de har någon större nyhet i telefonen förutom A5-chippet.

Det ska även bli riktigt intressant om de lyckas med nya voice-systemet, lyckas det blir jag riktigt imponerad.

Av Oliviro
Skrivet av tyvar1:

Tjenare, tjenare!

Jo nu är det så att jag har tröttnat på mina 2 Logitech högtalare(utan bas) som kostade mig 100kr och vill uppgradera till ett 2.1 system eftersom jag lyssnar på mycket dubstep och alltid nice med en bas!

mina användnings områden är mest musik och spel men också lite film. så vill ha ett bra 2.1 system som är tillämpat för det!
Vill också ha högtalare som är svarta! (men om det finns skit bra som är i andra färger får jag väll överleva)

Min budget kommer ligga på ca 700 kr eftersom mina ljudkrav är inte så höga!

Har en polare som säger att Z523 är dom bästa för det priset? men ville kolla med er proffs. vill ju få dom bästa 2.1 högtalarna för 700 kr som man kan få på marknaden just nu

TACK!

Har polare som har högtalarna som du länkar, de är helt ok. Mellanregistret låter dovt och basen är inget att hurra för, men vill du ha det bästa för priset så skulle jag säga att du förmodligen hittat rätt (tror heller inte att det skiljer mycket i prestanda i prisklassen).

Av Oliviro
Skrivet av Ala_95:

Snålt att inte ge gratis, som t.ex Noctua skulle ha gjort.

Noctua är ett mycket större bolag med bra mycket större kapital, så att göra en sådan jämförelse är riktigt irrelevant.

Av Oliviro

Som sagt, han har Sata2 och då är det väl onödigt att köpa diskar med 500MB/S i read och write när sata2 maxar runt 300MB/S?

Edit: Aight, verkar inte finnas SSDer runt 300mb/s som är biligare än de med 500mb/s :/

Av Oliviro
Skrivet av b0bzor!:

Det finns några som är ungefär lika tunna som Air på sitt tjockaste ställe. Eftersom Air "sluttar" (3mm -> 17mm) så är den tunnare än i princip alla datorer i det stora hela, men det finns andra datorer som är ungefär lika tunna som Air på sitt tjockaste ställe (17 mm).

En snabb sökning på Prisjakt med 17 mm som gräns:
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=353#rparams=l=s74860981

Kort sagt: Ja, om inte Air kan anses vara tunnast p.g.a. sluttande design så upplevs den i vilket fall som tunnast.

Samsungs 9-serie är om jag minns rätt, tunnare och ja den har även samma sluttande design. Även Asus har en datormodell som är tunnare.

Av Oliviro
Skrivet av hunden:

Hur mycket har han egentligen styrt innan? många verkar tro att det är Steve ensam som bestämmer hur iPhone och alla andra produkter ska utformas och fungera. I själva verket sitter det troligtvis mängder av personer i massor av möten för att komma fram till den perfekta (i deras ögon) produkten, det är knappats ett enmansbeslut.

Har Steve valt ut Tim Cook tror jag han har en väldigt bra anledning till det och jag tror inte företaget kommer blir särskilt annorlunda.

Detta är ju enbart spekulationer ifrån min sida, men jag tror väldigt hårt på att Steve alltid har haft sista ordet inom vad som skall implementeras i apples produkter, detta eftersom hela apples företagsfilosofi kommer direkt ifrån honom. Det var denna filosofi som räddade företaget för 14 år sedan och förmodligen så kommer denna fortsätta ett bra tag till då det är ett vinnande koncept.

Av Oliviro

Tråkigt för hela industrin tycker jag, däremot tvekar jag väldigt mycket på att Steve inte kommer styra ganska mycket bakom kulisserna endå.

Av Oliviro

Var fan på tiden, det kommer förmodligen bli succé!

Av Oliviro
Skrivet av Baxtex:

Nej, men spel som jag har kunnat köra innan laggar jättemycket. Prövade Brink, fast jag har 100 fps laggade det sönder. Körde Metro 2033 maxat, som jag kunde göra innan. Men nu laggar det jättemycket och framedroppar hela tiden.

Att det framedroppar och laggar är inte skärmens fel. Testa att dra ner på inställningarna.

Av Oliviro
Skrivet av jooelhoglund:

Sen så är det väl skillnad på watt från företagen, alltså 100 Yamaha watt är inte samma som 100 Onkyo watt

En watt är alltid en watt. Däremot så ger vissa tillverkare mer vilseledande siffror än andra. Det yamaha förmodligen menar med sitt 7x100w är att alla 7 kanaler kan levera 100w, dock inte samtidigt. Men de skriver 7x100w bara för att det ser bra ut.

Ber om ursäkt om mitt resonemang ser konstigt ut, det är sent och jag jobbar natt.

MVH

Av Oliviro
Skrivet av brimstone:

Jag har en hk 3480 och det finns tre saker som jag stör mig lite på.

- Kvalitetskänslan i knappar och reglage är sådär, särskilt när det gäller volymkontrollen. Volymkontrollen är inte ansluten till någon volympot utan är bara en ring som går att vrida runt och runt.
- Den väldigt starka blå lysdioden under på/av-knappen som inte går att dämpa.
- Hörlursutgången brusar mycket.

På det stora hela så är jag ganska nöjd med den och ovanstående är mest detaljer. Jag ska inte ge några konkreta köpråd men jag vill framhålla att utseende och "känsla" är två komponenter som ofta underskattas.

Spelar du upp din musik via den digitala ingången? Om ja, fungerar det bra?

Av Oliviro

Hjälp angående stereoförstärkare!

Kopierar ifrån minhembio då jag inte riktigt har ork att skriva om allt igen!

Skall nu till nya terminen köpa ett riktigt system till min studentlägenhet på 28kvm och har bestämt mig för att köpa ett par stativare då jag inte får plats med golvare. Högtalaren jag valt är PSB alpha B6, dels av att jag älskar designen och dels för att jag har hört att de ska spela riktigt bra. Vidare så skall jag bestämma vilken förstärkare jag vill ha till dessa, jag har tittat på Yamaha a-s500 samt HK 3490.

Det positiva med HKn är att den har digital in, detta underlättar och gör så att jag slipper köpa en DAC (sparar in ungefär en tusenlapp), en digital ingång är essentiell för att jag ska spela upp all musik via datorn.

HKn är känd för att ha ett bra ljud, och likaså så har yamahan vunnit diverse tester (aningen mer neutral förstärkare?), så jag känner mig riktigt kluven. Jag tycker yamahan är bra mkt snyggare och tror att jag får ett bättre ljud utan denna, men samtidigt känner jag att HKn inte är ett dåligt val...

Kan tillägga att högtalarna kostar runt 4300 och vill gärna komma under 10k totalt med förstärkare och DAC inkluderat. Angående DAC har jag tittat på en Beresford caiman+, som skall vara riktigt bra för priset man betalar (1600).

Så vad tycker ni?

Av Oliviro
Skrivet av liinden:

Skämtar du? Sandisk kan göra minneskretsar, men när det gäller ljudkvalité har de inget att komma med. Jag tippar att enda anledningen att de började producera spelare var att de kunde få tag på minneskretsar sanslöst billigt då det är deras huvudprodukt.

Detta är fel, Sansa clip har fått väldigt bra bemötande för det priset man betalar(500kr).

Av Oliviro

Undrar vilket sata min modell ifrån sensommaren 2010 har. Den är utrustad med 5650, i5-350 och 320gb hårddisk. Någon som vet?

Av Oliviro

Har Dlinken och den var knepig i början då den blockerade vissa sidor, men hade den på ett tag och körde sladd ist, och nästa gång jag testade routern (en månad senare) så funkade den skitbra. Men jag har å andra sidan bara en dator i min lilla etta.

Av Oliviro

Skulle vilja sno din bakgrundsbild med motiv portal!

Av Oliviro
Skrivet av Grim_reaper_SwE:

Känns ju som ett extremt litet moderkort för nått i den storleken.

Inte direkt, den har ju ungefär lika stort moderkort(kanske större?) som mobiler som har samma(ungefärlig) hårdvara?

Av Oliviro

Tycker allt en samlingstråd skall ha ett rättstavad titel!