Inlägg

Inlägg som FreddeY2K har skrivit i forumet
Av FreddeY2K
Skrivet av Alrik:

Tänkte byta till spotpris i vår när jag får elbilen levererad. Är värt det antar jag?

Det beror ju helt på priset som vi noterat =). Har du "smarta" lösningar uppkopplade (t.ex. laddbox till bilen) kan du ju styra mot det billigaste spotpriserna men nu när elen är så satans dyr hade det ju varit bättre med bundet... Traditionellt har ju rörligt alltid lönat sig då elbolagen måste ha en viss riskmarginal.

Av FreddeY2K

Betalar spotpris per timme. Idag var priset kl 16:00 rekord, 646 öre/kWh. Bor på 166 kvm men förbrukar relativt lite el (ca 10 000 kWh per år). Eldar en del för uppvärmning. Skaffade spotpris för att kunna ladda elbilen och köra diverse annat tex rensning av värmepannan på natten, kunde få ner till 1 öre/kWh i början (2020 när jag skaffade nuvarande abonnemang).

Av FreddeY2K
Skrivet av Lagerlöf:

Absolut. Men det är extremt småsint.

Man kanske inte ska sitta och bestämma över företagsavtal om man blir sur över att ett företag följer reglerna.

Vi vänder på det, du har enligt reglerna som Telia gjort rätten till att köpa en PS5 då du har alla tjänster som krävs.

Du ringer och beställer, men då säger personen att "Nej tyvärr, den sista blev precis köpt och han hade egentligen inte rätt att köpa den då han bara hade bredband hos oss. Men vi var lite schyssta mot honom och gick med på det ändå!"

Hade du suttit här och klagat på samma sätt då?

Och jag tycker det är småsint att definiera att jag inte är en ”tillräckligt” bra kund att inte får köpa, men vi har väl alla rätt till våra åsikter. Det händer ju hela tiden att någon är före mig som har samma rätt att köpa annars hade jag inte suttit här. Vi kanske inte ska spamma den här tråden då många följer för att hitta en PS5:a. Du får gärna PM:a mig om du vill fortsätta diskutera våra olika åsikter :).

Av FreddeY2K
Skrivet av Nevitar:

Reglerna var väl även att du behövde TV hos dem tror jag?
Enligt din beskrivning har du inte det. Vad företaget har kan man ju inte ta hänsyn till.
Så att den du ringde till i så fall följde reglerna är väl inte mer än precis vad man förväntar sig?
Varför skulle han försnilla en enhet till dig när de finns gott om kunder som har alla tre produkterna?
Om du då vill kalla det "dålig" kund, varsågod.

Tycker inte själv om Telia, men verkar ju ha gjort rätt här.

Självklart är det upp till Telia att bestämma, precis som det är för mig att säga upp mig som kund och samtidigt passa på att lägga om vårt företagsavtal eftersom jag sitter på det.

Av FreddeY2K

Tydligen var jag för ”dålig” kund hos Telia för den jag ringde till i supporten för att få köpa PS5. Så nu säger jag upp mitt bredband hos Telia och ska se över företagsavtalet vi har med dem med +500 mobilabonnemang och bredband. Hoppas det var värt det för Telia!

Av FreddeY2K

12 750 w på dagens nätagg., det var ju inte fy skam!

https://i.ibb.co/CbmPg4F/inet1.jpg

Av FreddeY2K

Tack för streamen igår! Den var ju tyvärr inget för trogna kunder som mig tex som både köpt grafikkort och PS5 genom webhallen tidigare och då fick nöja sig med Nothing ears vilket Inet hade haft en timme tidigare dessutom 9 kr billigare, men jag är inte bitter!

Av FreddeY2K
Skrivet av Webhallen:

Inga av våra sweclockerserbjudanden har eller kommer högst troligen inte synas någon annanstans under Black Friday! Vågar du missa det?

/Patrik

Haha, absolut inte! Kommer att sitta klistrad där likväl, jag har ju tradition att ta ledigt på fredagen så man kan shoppa loss utan att behöva tänka på uret dessutom :).

Av FreddeY2K

Trevligt! Inets stream igår var bra även om där inte fanns något i erbjudandena som jag behövde.

Tyvärr har årets utvattnade Black Week gjort att de flesta butiker redan släppt vad de kan i deals så blir inte så spännande att sitta uppe, tyvärr.

Av FreddeY2K
Skrivet av exhale315:

Måste ju bli en väldans massa returer som återförsäljarna får hantera efter Black Week iom att dom startar sina kampanjer på olika dagar och man hinner hitta något bättre.

Själv tänker jag skicka tillbaka 2 st grafikkort som man trott gjort en bra deal på... tills något mer prisvärt dyker upp.

Ja det är helt idiotiskt. Man får klippa flera deals och sen skicka tillbaka massa istället för att samla allt på en dag. Inför lag på skiten eftersom branschen inte kan hantera det själv bevisligen.

Av FreddeY2K

Produkt: Corsair Gaming K100 RGB Corsair OPX (Nordisk)
Länk: https://www.inet.se/produkt/6102219/corsair-gaming-k100-rgb-o...
Kategori: Tangentbord
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5613487
Pris: 1890kr

Av FreddeY2K

Tack för upplysning. Då gick jag in direkt och avslutade mitt konto. Förbannat trams, smutsigt av PayPal.

Av FreddeY2K

Ni som blir upprörda av detta ska skatta er lyckliga! Ni har inga verkliga problem i era liv.

Av FreddeY2K
Skrivet av AtreX:

Jag har löst det genom att använda remote desktop till jobbdatorn när jag jobbar hemifrån, var för mig den överlägset bästa lösningen. Har en docka till jobbdatorn så att det bara är att koppla in en sladd i jobbdatorn och slå på den, vänta in boot och sedan ansluta via RDP. Får med samtliga skärmar, och får ljud och röst via mitt vanliga headset utan något tramsande med omkoppling av sladdar.
Kan i vissa fall vara lite klurigt att få till då det kräver att du anger ditt hemnätverk som ett "säkert nät" (minns inte korrekta termen, men googla så hittar du det), men det var egentligen det enda som stökade för min del.

Det har jag inte ens tänkt på men det är ju rätt smart att kör med Remote Desktop. Jag har inte testat detta innan. Kan bli lite problem då arbetsdatorerna är rätt hårt strypta och tillåter en inte att göra varken inställningar eller installera saker på.

Av FreddeY2K
Skrivet av Steamroad:

Jag har löst det så att jag har mus&tangentbord som stödjer fler än en enhet och så flippar jag bara vilken enhet som den ska ansluta till. Skärmändringen är ett knapptryck bort på skärmen så det tycker jag inte är särskilt besvärligt. Jag håller med ovanstående om att inte göra det onödigt komplicerat/dyrt.

Tack! Får man fråga vilken mus och tangentbord du använder? Borde fungera genom tex bluetooth då?

Av FreddeY2K
Skrivet av Json_81:

USB-C docka och någon form av USB/KVM-switch.

Här beror lite på hur mycket annat du vill ha inkopplat.

Jag har en docka till jobbdatorn, dockan och min speldator är kopplade till USB-switch vilken i sin tur är kopplad till USB-hubb med tangentbord, mus, kamera, lurar osv inkopplat. Sen är dockan och datorn också kopplade till skärmen.
Så för att byta får jag trycka på USB-switchen och byta ingång på skärmen.

KVM-switchar är mycket dyrare, särskilt om den ska klara dubbla skärmar så ska du inte byta fram och tillbaka ofta så är mitt tips att nöja sig med att få ställa om ingångarna på skärmarna

Tack! Jag tror jag fattar. Jag har en Lenovo Docka till jobbdatorn. Får man fråga vilken USB-switch och USB-hubb du använder?

Av FreddeY2K

En arbetsstation -> 2 datorer

Hej!

Jag har en stationär speldator som är kopplad till 2 skärmar (DisplayPort, finns även HDMI) samt mus och tangentbord över vanlig USB. Jag arbetar hemifrån vissa dagar i veckan och skulle vilja koppla in min arbetslaptop via USB-C i någon hub eller switch så jag kan använda befintlig uppsättning av skärmar och mus+tangentbord.

Hur gör man detta smidigast utan att koppla om massa sladdar varje gång. Jag vill ju helst bara plugga in laptopen med USB-C och köra men jag vill sedan även kunna switcha lätt över till den stationär sen när jag ska använda den på kvällen.

Av FreddeY2K

”Kärnan” försöker jag byta allt på en gång med moderkort, CPU, kylare för dels krävs ofta ett moderkortsbyte vid CPU byte (iallafall när man kört intel…) och dels så pallar jag inte hålla på och skruva ner ”allt”. GPU, hårddisk, ram är lättare att byta. PSU byts väl heller inte så ofta, brukar alltid ta i lite extra där så man har utrymme.

Av FreddeY2K

Mitt bästa quiz! Gissade i princip inte på någon fråga men missade Star Gate. Har inte sett alla avsnitt, det var mer något man kolla på som lunchunderhållning, men hade för mig att det var betydligt längre öppning när de hade skölden uppe på gaten men hade bevisligen fel.

Av FreddeY2K

Jag jobbade på bolaget som ägde discshop en gång i tiden. Också det har gått i graven. Var ett Bonniersbolag som hette Home Entertainment som hade sitt ursprung i postorder och filmklubb. Så ja lite kommer jag sakna det…