Inlägg

Inlägg som sam_Q har skrivit i forumet
Av sam_Q

Kopplade ur IPTV, rebootade routern och det verkar inte vara någon skillnad. :/
Märker som sagt ganska kraftiga hopp i min MS när jag pingar mot google i CMD.
Från 30 upp mot 150 till och från.

Av sam_Q

@elBenko: Jag ska koppla ur iptv och se vad som händer. Nope inget sånt, man märker direkt om någon torrentklient eller t.e.x dropbox upload är igång. Pingen skjuter i höjden till 200+.

@giplet Datorn är inkopplad med kabel. Utöver min dator så är 2 telefoner uppkopplade mot Wifi och sen har morsan någon typ av trådlös lösning till tv:n.

@zyy Först låg den väldigt fint på 29-32 , men någon gång ibland hoppade den mellan 85-130 ms. Vad kan detta bero på?

Av sam_Q

Bra ping, men laggar i spel.

Hej gott folk.

Är hemma hos morsan över sommaren och hon har "upp till 30mbit" VDSL från Telia. Enligt mätningar så får jag ut ungefär 30/1,15 med en ms på 35. När jag spelar t.e.x CSGO så pingar jag också runt 28-35 mot svenska servrar.

Det borde inte lagga, men det gör det, jag får en liten rubberbanding effekt med jämna mellanrum och det är otroligt irriterande i både racing och fps spel där det normalt fungerar fint.

Telia skickade en ny router åt henne för några månader sen då hennes TV via vdsl fungerade dåligt med den förra, och det är efter det bytet som strulet har uppkommit i spel. Modellen på routern är Technicolor MediaAccess TG799vac, kan det finnas någon inställning i denna som ställer till med rubberbanding, har någon annan upplevt liknande? Jag misstänker ju at technicolors routrar inte är dom bästa som finns på marknaden, men det har ju fungerat någorlunda bra förut.

Tacksam för hjälp.
Mvh Sam S

Av sam_Q

@GoldenFan:

Svar ja!

Av sam_Q

Har du någon extern hårddisk eller USB sticka inkopplad i datorn? Prova att koppla ut dom först isåfall.

Av sam_Q

Efter 12 år med Canon så var det dags att prova något nytt. Har nu börjat bygga upp min Nikon-setup.
Hittills i år har jag införskaffat.

Nikon D810
Nikon Nikkor AF-S 14-24mm f/2,8 G ED
Tamron 85mm SP f/1.8 Di VC USD
Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports

Har också köpt lite blixtar och andra tillbehör. Nu saknar jag ett 70-200 f/2.8 och ett 24-70 f/2.8. Men det får bli till sommaren. Och jag känner jag mig själv rätt så blir det säkert något macro-objektiv när snön börjar smälta och blommor och småkryp kommer fram igen.

http://i.imgur.com/e1lRC05.jpg

Av sam_Q

Det beror inte på din dator. Spelet är äckligt dåligt optimerat och Valve gör absolut inget för att fixa det. Med varje uppdatering så sjunker fpsen en hel del.

Jag hade mellan 400-600 fps i matchmaking när jag nyss skaffat mitt 1070, nu ligger den mellan 120-250.

Något som hjälpte en del folk sen den nya uppdateringen för ljudet är att skriva snd_rebuildaudiocache i konsollen. Du kan ju prova om det fungerar för dig, men vänta dig ingen magi.

Av sam_Q
Skrivet av Magnus112233:

@sam_s_: Det där påverkar inte alls. Man betalar alltid moms när man köper något i Sverige, oavsett om det är företag eller privat. Sedan kan företag dra av momsen i ett senare läge under rätt förutsättningar. men det är en helt annan diskussion.

Tack!
Så jag kan alltså som privatperson köpa grejorna där h*n skriver momskvitto för sin egen räkning utan problem?

Anledningen till att jag blev lite skeptisk var för att när jag skrev och sa att jag inte tänkte köpa grejorna via min firma så fick jag till svar "Jag måste tyvärr sälja med momskvitto".

Vilket fick mig att tänka att det kanske inte var möjligt för den personen att sälja till mig som privatperson om momskvitto skulle skrivas.

Av sam_Q

Köpa med momskvitto som privatperson.

Hej, jag vet inte riktigt vart jag ska lägga den här tråden, så om det är fel får någon moderator gärna flytta den.

Det är som så att jag ska köpa lite kamerautrustning av en person som håller på att lägga ner sitt aktiebolag.
Jag har själv en enskild firma som jag startat rätt nyligt där jag håller på att försöka sätta mig in i hur allting fungerar. Men jag hade tänkt att köpa denna kamerautrustning privat då jag har annan utrustning i mitt företag.

Personen som säljer sin utrustning skriver att h*n säljer med momskvitto då allting som säljs måste redovias, vilket jag förstår.
Men vad innebär det för mig? Jag är inte så kunnig när det gäller sånt här ännu.

Kan jag som privatperson köpa utrustningen där personen i fråga skriver ett momskvitto för sitt bolag, eller måste jag köpa grejorna via min firma för att det ska fungera? Och vad innebär det för mig som köpare egentligen om det skrivs ett momskvitto?

Jag förstår att det här säkert är en helt idiotisk fråga men jag har sökt runt på massa olika ställen utan att hitta svar. Jag hittar bara svar där scenariot är tvärtom (dvs. privatperson SÄLJER med momskvitto till företag).

Väldigt tacksam för hjälp.

Av sam_Q
Skrivet av hasenfrasen:

Labba inte själv, kontakta t.ex. https://www.ibas.se/

Kikade på IBAS, dom tar alltså 7990kr för att återställa datan? Det är ju såklart väldigt svårt att sätta ett pris på minnen, men det kändes ändå saftigt just nu.

Samtidigt känns det nästan omöjligt att hitta en precis likadan PCB till den hårddisken, har suttit och sökt lite men no luck so far.

Av sam_Q

Battlefield 1 vart jag ruggigt besviken på. Jag gillar inte bandesignen, jag gillar inte heller att båda sidor har samma fordon och det känns som att det finns för lite att låsa upp. Sen fanns det en del andra grejor som störde mig också.

På många sätt är det ett otroligt häftigt spel, men jag kunde inte riktigt känna samma känsla som jag gjort med övriga BF spel.

Av sam_Q

Hårddisk trasig efter strömavbrott, går det att fixa?

Hej Swec!

Nu är det som så att för ett tag sen så drabbades byn där jag bor av en rad strömavbrott, vi hade säkert 5-6 st under samma dag. Eftersom det i vanliga fall brukar lösa sig rätt fort efter 1 eller 2 kortare avbrott så tänkte jag aldrig på att sluta använda datorn. Vilket var dumt, för det 3:e strömavbrottet gjorde kaos med min dator.

Mitt nätagg havererade, min Antec Kuhler slutade att fungerade den med. Sen var det då det här med min hårddisk, såklart den med alla bilder , egenproducerad musik och minnen på... Den la av helt och hållet och jag har inte fått igång den sedan dess.

Jag jobbar som fotograf och hade över 100,000 bilder på den hårddisken, allting jobbrelaterat fanns det såklart backup på men jag har inte möjlighet att göra backup på allt det andra. Så mina privata bilder och musikprojekt är väck.

Jag misstänker själv att det är PCB som kortslutits. Jag hade en likadan hårddisk liggandes (som jag nu använder i datorn) men det var inte samma firmware på det kortet och min förståelse är att det inte då fungerar att byta mellan hårddiskarna.

Finns det någon chans att rädda min hårddisk, kan man skicka in den eller laga den själv på något sätt?
Jag har känt många gånger efteråt att det finns alldeles för många minnen på den disken för att jag bara ska skita i den och gå vidare.

Tack på förhand.

Av sam_Q

Folk måste börja förstå att det inte har med datorn att göra när det gäller CS. Det är ett av dom sämst optimerade spelen som existerar för tillfället.

Jag hade 500 fps+ i matchmaking när jag skaffade mitt 1070 tillsammans med en överklockad 3770k, ett par uppdateringar från Valve senare så ligger jag på 180-300. Ta bara en sån sak att det knappt spelar någon roll vilka inställningar man spelar på, skillnaden är minimal.

Så länge spelet inte optimeras så kan du stoppa vilka delar du vill i datorn, det gör knappt någon skillnad.

Av sam_Q

DJI Phantom 4 - 2st batterier mm.

Säljer nu min DJI P4 då jag behöver prioritera annan kamerautrustning.

Drönaren köptes på Cyberphoto i Umeå i augusti och har inte gått vidare många
timmar sen dess. Grejorna är i nyskick.

Det som ingår:
DJI P4
2st batterier
ND8 Filter
ND16 Filter
PhantomKnobs på RC:n
Antenna booster. (fungerar förvånansvärt bra)
8st Propellrar
Väskan och kartongen som den kom i.

Dom flesta som söker en drönare vet nog specs på Phantom 4:an, annars kan du
läsa mer på DJI's sida.

http://www.dji.com/phantom-4

Grejorna finns i Örnsköldsvik om du vill prova först.

Jag kan skicka med posten men då sker betalning först, är det ett problem är
du hjärtligt välkommen att göra affär mellan fyra ögon. Feedback på mig som säljare finns
i tråden för genomförda affärer.

Skicka gärna PM vid intresse.

Mvh Samuel S

Pris: 8500 kronor

Läs hela annonsen här

Av sam_Q

Har själv ett QH 1339 Premium med ett Asus Xonar U7, brutalt bra ljud faktiskt. Kondensator-mikrofonen är inte så tokig den heller.

Av sam_Q

Originkonto med BF1 Deluxe edition, BF4 Premium edition, BF Hardline mm.

Hej.

Jag säljer mitt originkonto som innehåller 7st spel som jag helt enkelt inte spelar längre.

Kontot innehåller dessa titlar.

Battlefield 1 Deluxe Edition
Battlefield 4 Premium Edition
Battlefield Hardline
Battlefield Bad Company 2 (samt BC2 Vietnam)
Titanfall 1
Red Alert 2
Medal of Honor Warfighter Deluxe edition

Det finns även Originaccess i ca 2 veckor till, vilket innebär att man får spela utvalda titlar gratis. Finns många olika att välja på.

Köpet kommer fungera så att köparen går först via Swish, jag kommer att ändra mailadress till en mailadress du själv väljer. Vi sätter sen ett random lösenord och säkerhetsfråga som du självklart ändrar efteråt. Nemas problemas, bara att panga på!

Det finns referenser på mig som säljare i tråden för genomförda affärer för dig som vill kolla upp det. Om du är intresserad så skickar jag givetvis screenshots från kontot så du kan se att titlarna stämmer.

Mvh Sam S

Läs hela annonsen här

Av sam_Q
Skrivet av kristallkrona:

Någon med erat allra första förhållande? Och funderat ifall det skulle finnas någon bättre? Varit ihop 9 år, snart 10 år med min sambo, var 16 när vi blev ihop.. Jag älskar min sambo otroligt mycket och skulle bli förkrossad ifall han lämnade mig...

Men är gräset grönare verkligen på andra sidan staketet? =/

EDIT:

Och snälla, inga hatkommentarer nu...

Jag har varit ihop med min första "riktiga"(hade några korta förhållanden innan) flickvän i 7 år den 5:e November. Hon är den som känner mig bäst utav alla personer på den här jorden och vi pratar om precis allting. Jag skulle aldrig någonsin vilja ha någon annan och jag har sån jäkla tur att hon känner likadant för mig.

Visst har vi haft tider där förhållandet har skakat i grunderna, men vi har alltid kommit ur det på rätt sida och efter såna duster så känns det alltid som att man lärt känna varandra ännu bättre och älskar varandra ännu mer. Det är alltid lätt att älska det vackra hos någon, men kan man även älska det fula så har man en bra grund att stå på och det är något jag tycker att man ska ta vara på.

Jag ska inte ljuga och säga att jag aldrig någonsin tjuvkikat på en annan tjej och tänkt "...visst vore det spännande". Men jag skulle aldrig ta det förbi förbjudna fantasier stadiet för jag värderar tryggheten med min sambo mer än något annat.

I slutändan handlar det väl om varför du har varit tillsammans med din partner i 9 år, är det för att du älskar honom eller för att du är rädd för att vara ensam? Eftersom du skriver att du älskar honom så tror jag inte att du behöver söka efter grönare gräs. Ibland kan man självklart behöva en nytändning i sitt förhållande när man varit tillsammans så länge, och det bästa man kan göra är att faktiskt prata med sin partner för att se vart man har varandra lite nu och då. Det finns mycket man göra för att tända upp gnistan och få livet tillsammans mer spännande igen

Det är otroligt ovanligt att man hittar någon som man vill spendera så mycket tid (i mitt fall, resten av mitt liv) med.

Ursäkta för ett lite svamligt och kanske orelevant svar för dig. Jag kände bara att jag ville svara på det här och skriva av mig lite för min egen skull också.

Lycka till!

Av sam_Q
Skrivet av MrQke:

@ImDuck: Skicka ditt Steam-namn till mig i ett privat meddelande så köper jag Fallout till dig imorgon när jag kommer hem från jobbet. Så kan du köpa battlefield 1 själv. 😀

Väldigt generöst av dig!

Av sam_Q

Lexicon Omega Pro studiomixer. (Usb ljudkort)

Hej!
Säljer nu min Lexicon Omega Studio.

Det är alltså ett Usb-ljudkort / Studiomixer som fungerar riktigt bra ihop med t.e.x kondensator-mikrofoner. Mycket lätt att använda.

Koppla bara in din mikrofon och/eller ditt instrument i ena änden och usb till datorn i andra, så har du allt du behöver för att kunna spela in / lyssna på professionellt ljud i studiokvalité.

Fungerar även kanon om du bara vill ha bra mikrofonljud i Teamspeak eller grymt ljud när du spelar spel.

Specs:
Stöd för Phantominmatning
Design: Desktop
Antal analoga I/O: 4 In / 2 Out
Antal mikrofoningångar: 2
Digital I/O: Spdif coax
MIDI I/O: 1 In / 1 Out
Monitor Mixing: Hardware Monitoring
Samplingsfrekvens (Max): 48 kHz
Upplösning (max.): 24 bit
Egenskap(er): dbx mikrofonförförstärkare med Inserts

Har själv använt den tillsammans med en ADK TL mikrofon för hiphop-produktion, sång samt en del akustisk gitarr, och har varit supernöjd. Men då jag bor i lägenhet och inte har möjlighet att hålla på så mycket med musik längre och redan har ett annat ljudkort för spel, så har jag inget direkt behov för mitt Lexcion Omega längre.

Pris: 500:-

Finns i Örnsköldsvik, kan även skickas med post. (Fraktkostnad ca 50:-)
Har Swish.

Mvh Sam S

Läs hela annonsen här

Av sam_Q

Hm, låter ju som att något är galet!

Jag stoppade in min ADK A51TL med en Lexicon Omega mixer i datorn och pratade med polarna i Skype. Dom reagerade direkt på att jag hade mycket bättre kvalité på ljudet än med min vanliga mikrofon. Nu för tiden kör jag ett Qpad QH-1339 headset som faktiskt har inbyggd kondensator mikrofon och det låter riktigt bra det också.

Har tyvärr ingen hjälp att ge dig, men det ska kunna låta bra i alla fall!