Inlägg

Inlägg som picklejam har skrivit i forumet
Av picklejam

@Dunder

Ja det stämmer ja - minne som en guldfisk.
Tack igen!

Av picklejam

Tack för all hjälp

Till och börja med får jag tacka för all hjälp och förklaringar hittills - särskilt tack till @Casgar och @Laxpudding.

Eftersom vi verkade vara i alla fall 2 i samma situation som behövde ny tv så hittade jag:
http://www.electroworld.se/product/ljud-bild/tv/KDL55W955BBAE...
Eftersom jag är rätt rutten på området i övrigt är det nog mest reasniffning jag duger till
Gäller till på söndag. Om jag förstått det rätt så borde det vara en marginellt mer påkostad variant av den jag länkade till ett lägre pris.

Hade egentligen tänkt avvakta och annars åka ner och köpa den jag länkade på måndag (mest för att se om det var några nya erbjudanden på g) men det kanske får bli en beställning i helgen om inte annat. Måste bara kolla vad electroworld är för pajjsare

Av picklejam

@Casgar:

Jag hoppar på det här lite sent. Är så otroligt dåligt insatt i TV-apparater.
När du säger W8 - förstår jag det rätt som att serienumret då är (tum)(serie)modell?
Ex nedan:

http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/KDL55W805BBN/so...

I övrigt då - den tvn.. är den något att ha skulle du säga?

Av picklejam

Tips på TV för spel

Tjena.
Jag har under en tid nu varit på jakt på en TV i storleken 55". TVn kommer i mångt och mycket att kopplas till en dator samt en ps4.
Jag har med viss oro läst trådar om input-lag och kollat runt lite bl.a. på display-lag.com. Tyvärr verkar serienumren som anges där inte riktigt överensstämma med de jag hittar på exempelvis mediamarkt, netonnet etc. Antar att det är för amerikansk respektive europeisk marknad.

Hursomhaver - jag blir inte klok på detta och nu är semestern antågande så nu är goda råd dyra ;p
Om det är någon som vet hur man kan översätta serienumren och/eller helt enkelt har tips på en förhållandevis billig TV (budget 7-10K) i storleksordningen ovan så mottages detta tacksamt.

Av picklejam

Nu kanske jag hamnar på fel ställe men "Den stora tråden" kändes som en samlingstråd. Tjoa till annars så får jag ta bort posten.

Hursomhaver. Inhandlade en G55 i början av juni. Från början fungerade allt prima (utom att mcafee behövde avinstalleras p.g.a. vansinnesspikes och det allmänna problemet med subwoofers - men det kan jag leva med). Efter några veckor började jag höra ett tjutande ljud vilket successivt blev högre och högre ju längre tiden gick. Detta sammanföll med att datorn kom upp i temp och den ena fläkten sparkade igång. (Jag tror det är GPUn - har inte lyckats lista ut detta då jag inte kan få varvtal på fläktar med ex. hwinfo64). Detta resulterade i att jag lämnade in datorn för service och fick fläkten utbytt. Personalen var väldigt trevlig men det tog några veckor att få den tillbaka.

Hursomhaver.. bara någon vecka/några veckor därefter börjar samma problem uppkomma igen. Den här gången har jag temporärt löst problemet genom att använda en gammal kylplatta på maxfräs så att fläkten inte ska starta överhuvud.
Jag har fått ett tips om att det kan röra sig om felaktiga fästen eller något sådant som gör att fläkten "tar i" någonstans eller wobblar lite men jag är inte säker på att jag förstod.

I sammanhanget kan nämnas att tjutet är väsentligt högre än vad man kan vänta sig av en fläkt och låter mer åt hållet gammal testbild nattetid. Man kan känna vibrationer i datorn när den drar igång på max och man kan även genom trycka ned på mitten av bakstycket (bakom skärmen) få ljudet att upphöra tills man släpper igen.

Min fråga är nu vad jag bör göra. Jag är väldigt nöjd med datorn i övrigt och vill gärna ha den kvar. Jag har dock ingen lust att fortsätta använda datorn i månadsintervaller där den är inne på service i tre vekor hela tiden. Någon som har några tips för hur jag bör uppge felbeskrivning?