Inlägg

Inlägg som Lewdis har skrivit i forumet
Av Lewdis
Skrivet av Prelatur:

@Lewdis:
CS över 2.4Ghz Wifi i en lägenhet är ett vågspel.
Oftast är det många nät som krockar och då blir fart, ping och stabilitet lidande.
Byt till kabel och om det inte går så använd 5GHz på Wifi.

Eftersom alla som kör Wifi delar på samma våglängder så kan det mycket väl fungera på ett ställe men inte på ett annat.
Bor man i ett hus utan grannar så fungerar det oftast bra.
Att stänga av 5GHz kan inte på något sätt hjälpa upp 2.4 Ghz.

Tror du alltså att ny 5gHz kan vara lösningen istället?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lewdis
Skrivet av Zemlan:

Fryser hans egen bild fast, dvs han kan inte se sig omkring men de andra verkar spela som vanligt tyder det snarare på problem med hans egen dator är min spontana tanke.

Är det routern eller anslutning till nätet på något vis brukar man själv spelar vidare medan andra spelare fryser fast och teleporteras runt osv. Man kan själv teleporteras runt också men bilden brukar inte frysa fast.

Har iofs aldrig lirat CSGO så vet inte hur det hanterar dålig uppkoppling iofs.

Det som talar för att routen spökar är att det funkade klockrent i tidigare lägenhet. Så problemet har uppstått nu och ända skillnaden är ny router.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lewdis
Skrivet av pv2b:

Du skriver att bilden fryser. Menar du att motståndarna slutar röra på sig, medan han själv kan "titta runt" eller fryser bilden helt så han inte ens kan titta och sikta själv?

Bilden för egen del stannar upp i någon sekund medan alla spelar vidare. Lite som att internet stängs av kort och kommer tillbaka på nytt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lewdis

Spel fryser var 15e sekund. Routerinställningar

Brorsan flyttade precis till ny lägenhet och plötsligt fryser bilden ca var 10-15 sekund när han spelar CS.

Han kör Wi-Fi 2.4gh Wi-Fi adapter och gjorde även så tidigare. Båda husen har varit Comhem med nyare routers.

Fick tipset att stänga av 5gh bandet för att den inte skulle störa men det hjälpte inte. Eftersom datorn fungerade klockrent innan flytt gissar jag att det är routern.

Tacksam för tips här

https://comhem-assets.azureedge.net/2zxwgcm7u48q/164ER3sEdwIa...

Av Lewdis
Skrivet av Wcx:

http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series/.... Notera särskilt att max bredd är 2-slot. En mängd grafikkort idag är av 2.5-slot varianten. Eftersom ditt nätagg är 160 mm kan det bli bökigt med långa grafikkort. För att slippa eventuella bekymmer satsa på någon m-itx version av grafikkort. Finns t.ex många GTX 1060 och 1070 som skulle passa.

https://www.inet.se/produkt/5402859/gigabyte-geforce-gtx-1060...
https://www.inet.se/produkt/5405835/msi-geforce-gtx-1070-8gb-...

Tack för tipset. Var rädd för att detta krävdes. Skall som sagt bara ha datorn för att redigera filmer från drönaren och vill inte lägga för mycket.

Tänkte mig detta men inser att jag får öppna och se efter först.
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lewdis

Vad kan jag köpa för grafikkort Mini-ITX

Har en dator som fungerar som videospelare. Den funkar klockrent till just detta. Nu skall jag börja redigera video från min drönare och då klarar den sig inte längre.

Min fråga nu är vad jag kan köpa för grafikkort eftersom chassit är size mindre. Vad söker jag på då?

Behöver inget extremt bara något som kan hjälpa mig att kunna redigera mina filmer.

Delar i min dator:
Gigabyte GA-H87N-WIFI mITX
Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell)
Fractal Design Node 304
be quiet! Pure Power L8 430W 80+ Bronze
Modulär

Av Lewdis

Tack för all hjälp. Tror också att jag krånglade till allt något. Körde med USB nätverksadapter och fick ett ytterligare nätverk och nu funkar allt fint.

Av Lewdis

Ställa in en switch

Hej
Jag har inkommande nätverk till dator (en nätverksport) med fast IP adress. Nu behöver jag koppla in ett separat trådlöst nätverk till datorn som skickar information till besökande kunders Ipads.

För att koppla in det trådlösta nätverket behöver jag alltså en switch tänker jag. Dock får inte denna switch göra att IP numret för det fasta nätverket slutar fungera då det skickas information direkt från en server till detta IP nummer. Den får inte heller dela med sig av det fasta nätverkets internet eller nätverksmappar.

Hur gör jag detta, vad köper jag för switch och hur kopplas den.

Tack på förhand

Bild på nätverket
https://www.dropbox.com/s/do31tc83mge00ch/Namnl%C3%B6s.jpg?dl...

Av Lewdis

En liten tanke bara. Är det ett alternativ att köra en splitter från datorn till router och vägg. Då kan jag ställa in routern så att den kör i samma IP nummer och därmed kommer det ordinarie nätverket fungera som vanligt och routern kommer köra ett separat nätverk med liknande ip nummer?

Av Lewdis
Skrivet av cbtcp:

Jag har redan gett dig förslag ovan...

Sorry missade helt ditt svar. Utrustningen kan inte köra ett extra inbyggt kort och jag hade hoppats kunna slippa mer trådlösa enheter om jag fick önska.

Av Lewdis
Skrivet av mrqaffe:

Om inte säkerheten i wifinätet i sig bedöms räcka så behöver ni kanske nått ytterliga lager med säkerhet typ vpn, det kanske även går att köra med nån virtuell maskin som bara kan nås av vissa användare.
Finns det en verkligt behov av väldigt hög säkerhet ? Du bör komma ihåg att wifi har begränsad räckvidd och en angripare måste ju vara inom radioräckvidd för att ens kunna attackera ert nät den vägen. Det kanske inte finns nått reellt hot den vägen eftersom det kanske kräver att man först måste komma in i lokalen och lokalen i sig har väl ett skalskydd ? Har man fysisk tillgång till prylarna så är det ju mycket svårt att skydda sig mot att angriparen gör intrång eller saboterar, att hugga med en yxa i servern kan ju göra mer skada än att hacka den...
Jag tycker ni ska diskutera de verkliga riskerna och ta hjälp på plats för det är svårt att förstå behoven utan att vara på plats

Kloka invändingar, dock vill jag säkerhetsåtgärd vara förvissad om att usb routern inte är kopplad till det ordinarie nätverket. Sedan ser jag risken som liten, men eftersom gäster osv kan tänkas vilja koppla upp sig med appen så har inte jag mandat att säga att de skall göra allt i sitt ordinarie Wifi.

Jag är fortfarande tacksam på förslag hur man löser mitt problem med IP nummer samt att routern inte går på det ordinarie nätverket.

Av Lewdis

@mrqaffe:
Jag håller helt med dig om att man kan diskutera hur säker denna lösningen är. Tyvärr är det ett helt system där denna router ingår. Jag vill mest förvissa mig om att routern endast används till appen och inte blir en bakväg in i ordinarie system.

Av Lewdis

@mrqaffe:

Använder du Zyxeln som ett wifikort, (i klient eller bryggläge) eller vad är det egentligen du menar ?
Zyxeln används som wifi och skall enbart användas för att appen skall kunna ta del av information. En önskan är att köra bryggläge och koppla två likadana system till ett och samma wifi men tog inte upp denna aspekten i första läget.

Varför kan du inte använda en vanlig hemmarouter och styra åtkomsten via regler i datorn?
Det är som du själv nämnde ett företagssystem där inspelningsenheten inte är en del av deras ordinarie system. Den skall kopplas till nätverket för att kunna arkivera (därav kabeln till fasta nätet). Men Zyxel delen skall ligga utanför detta. Så att vem som helst skall kunna koppla upp sig mot denna och spara ner information från datorn utan att själv komma in i det fasta nätverket.

Varför måst du koppla direkt mellan datorn och ipaden i stället för att ha allt via lan ?
Appen är byggd så här tillsammans med programvaran i datorn och det är tyvärr inget jag kan påverka.

Av Lewdis

Det vi har är ett inspelningssystem (datorn). Tanken med detta system är att man med hjälp av en mini router (Zyxel MWR102) skall kunna komma åt informationen lokalt med sin ipad och sedan ta med sig inspelat material offline. Detta helt utan krav på andra lokala nätverk eller att riskera att någon får tillgång till nätverk de inte behöver. Denna funktion fungerar fint och är inget problem, tills jag även vill att det skall skjutas in förhandsinformation samt arkiveras på servern.

Nu kopplade jag därför kabel från väggen direkt till datorn och fick allt att fungera med hjälp av fast ip som kopplar upp sig.

Till min fasa insåg jag sedan misstaget att det bara finns en närverksutgång, därmed kan jag inte koppla tillbaka routern igen utan att jag får problem med mitt ip nummer.

Jag vill gärna få tillbaka routern samt ha mina fasta ip nummer. Jag vill inte att routern skall få tillgång till någon information från det fasta nätverket utan enbart fungera med hjälp av appen enligt ovan.

Hoppas detta ger en lite bättre bild.

Tack för all hjälp

http://www.zyxel.com/us/en/products_services/mwr102.shtml?t=p...

Av Lewdis

Koppla vägg och router direkt från datorn

Har en dator som vi nu satt upp med fast ip nummer och ett program som skall skjuta in information från servern.

Nu behöver vi även koppla en mini router direkt till denna dator för att kunna dela information till en app.

Mitt problem är nu at det bara finns en nätverksutgång

Om jag kopplar från väggen till wan porten på routern och sedan därifrån till datorn kommer då IP numret att fungera fortfarande? Kommer routerns brandvägg ställa till det?
Om man istället sätter en switch efter datorn mot väggen och routern kommer detta att fungera?

Jag vill inte att routern skall ha någon koppling till det lokala nätverket utan enbart ge möjligheten för en app att kunna dela information.

Hoppas ni förstår hur jag menar och kanske har någon enkel lösning på detta.

Av Lewdis
Skrivet av Tomika:

Prova en annan hdmi sladd. Kan vara så enkelt.

Tack för tipset. tror du jag kan ha skadat den när jag bytte till nya tvn för den funkade klockrent timman innan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lewdis

Ny Led tv tänds och släcks mot datorn

Har precis fått min nya led tv enligt nedan. Har en egenkomponerad dator med bland annat detta (grafikkort inbyggt i moderkortet).

Problemet nu är att när jag kopplar in tvn via hdmi så slocknar och tänds den om jag gör något. Låter jag sen stå på startskärmen funkar den men går jag in på nätet börjar den strula. Har testat att byta upplösning men det hjälper inte.

Har på min tidigare dator kort 1920x1080 utan problem.

Någon som har något tips på lösning?

Dator
Gigabyte GA-H87N-WIFI mITX
Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell)
Windows 10

Tv
Samsung 55" UHD LED Smart TV UE55JU6075

Av Lewdis
Skrivet av jocke92:

Ja ur väggen och in i din utrustning i båda ändarna. Man kan alltid chansa på ett uttag, jag har två sådana (klippt kontakten av patchkabel ner i kroneplint) hemma och de har fungerat i fyra år nu. Men får säkert göra om de om något år

Tack för all hjälp. Vad är egentligen problemet. Varför funkar inte just denna typ av kabel?
Vad menar du är risken med att försöka sätta fast kabeln i ett uttag?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lewdis
Skrivet av MultiMan:

@Lewdis: Du får helt enkelt klämma på vanliga kontakter istället för uttag, då blir det bra. Det blir aldrig bra med flerkardelig i plint eftersom konstruktionen inte passar kabeltypen.

Hur menar du? Skall jag låta kabeln sticka ur väggen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lewdis
Skrivet av MultiMan:

Den typen av kabel är flerkardelig och fungerar enbart tillfredsställande på RJ45-kontakter, inte uttag eller patchpaneler (dvs i plint). Till det måste du ha enkardelig (dvs en enkel ledare i varje kabel/färg) installationskabel. Att försöka trycka dit patchkabel i en plint ger undermålig kontakt, om inte direkt så efter ett tag.

Aj då det var skit. Jag har redan dragit kabeln över hela vinden och ner i vardagsrummet.

Är det omöjligt eller bara svårt att få till det? Jag hade en felaktig fantasi om att det funkade som vanlig el dvs klipp loss och koppla kablarna i ena enden

Skickades från m.sweclockers.com