Inlägg

Inlägg som Mr_Curry har skrivit i forumet
Av Mr_Curry

Netgear powerline kompatibel med andra märken?

Hej heej!

Nu är det så att jag har sen ett tag haft en netgear XAV1601 powerline koppling till min dator. Planen är nu att i huset skaffa två adaptrar till så att två datorer till kan dela på nätverket via elnätet. Har hittat ett billigt par från TP-LINK men hittar ingen information om de är kompatibla med min netgear dosa som är kopplad till routern alltså.

Illustration på problemet:

http://i.imgur.com/wJ0g2eG.png

Tack på förhand!

Av Mr_Curry

Tack så mycket för förslagen! Ni har alla hjälpt till så ska rådslå lite med min vän kring detta så bestämmer vi oss imorgon!

Tack ännu en gång.

Av Mr_Curry

Ännu en "kommer det här funka bra?" tråd.

Hej mina vänner!

Nu är det så att jag har hjälpt en kompis plocka ihop en ny dator som främst ska användas till wowspelande samt musikproduktion. Priset har jag försökt hålla så lågt som möjligt utan att man ska behöva dra ner på prestandan för mycket.

Kom gärna med råd kring vad som kan ändras lite etc

Tack på förhand önskar den evigt så trogne, Herr Curry.

Edit; Glömde länken
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3666782/2013-07-31

Av Mr_Curry
Skrivet av AddeezZ:

Jag skulle valt ett annat moderkort fast det är kanske bara jag men har en känsla av att fatility inte är så jättebeast bara xD

Dock vet jag inget jag skulle vilja ha i samma prisklass men om du går upp några hundringar så får du ju ett sabertooth.

Du kan ju fundera på att dumpa dvd läsaren också eftersom man i princip inte behöver en.

Behöver du 16gb ram minne samt har du en CPU kylare eller tänkte du köra stock?

Skickades från m.sweclockers.com

Har bytt till detta moderkort som kostar 40kr mer så blir nog bra. DVD läsare tänker jag ha, därför jag tar den billigaste. Vattenkylning blir ett senare inköp

Skrivet av fantomsmurfen:

Har du tänkt köra crossfire i framtiden? Vilket inte rekommederas pga AMDs problem med långa renderingstider. Annars kan du ta ett klenare och billigare nätaggregat. En SSD disk på 60GB är väldigt liten och räcker kanske inte till för Windows och alla program du vill installera. Min systemdisk använder för närvarande 66GB och då har jag inte ens något spel på den. Så ta en SSD på 120-128GB i stället.

http://www.inet.se/produkt/6909758/be-quiet-pure-power-l8-630w-80-bronze-modular
http://www.inet.se/produkt/4304477/samsung-ssd-basic-840-series-120gb

Jag tänkte i stort sett nästan bara köra Windows + några få program på SSDn, slår på en fet vanlig hårddisk av denna anledning. Bytte ut Corsair PSUn till en Fractal Design som också är på 750w 80+ cert. Framtidssäkring är en del av tanken med datorbygget och därför tar jag i lite extra på strömtillförseln.

Tack för svaren!

Av Mr_Curry

Förslag på förbättringar till min framtida dator?

Hej!

Nu i slutet av februari hade jag tänkt köpa en dator, här är setupen: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2955493/2013-02-08

Jag är nöjd med priset men är inte expert på olika komponenter osv så om någon skulle kunna säga vad som kan bytas ut m.m. för att göra den bättre fast i samma prisklass skulle jag bli jätteglad.

Tack så mycket önskar er käre Herr Curry.

Av Mr_Curry

Nu märker jag att mina 2 Corsair RAM minnen inte får plats i slot 1 eftersom fläkten kommer lite i vägen där. Men är det viktigt att det sitter i port-1?

Av Mr_Curry

Jag har kört med EDS-band hela tiden, men jag har inte prövat det! Tack för tipset, går och prövar nu.

Av Mr_Curry

Dator startar inte efter ett 3 dagar :(

Nu är det så att jag har lappat ihop en dator själv, med ett antal fel på vägen. Men jag fick den att funka till slut iallafall. Men alltid när jag har kommit hem från plugget så har det varit så att när jag ska sätta på datorn så har alla fläktar och lampor startat i runt 0.1 sekund innan systemet stängs av. (Elen är dock kvar). Så jag stänger av elen, öppnar datorn och tryckt lite på mina RAM minnen så har den funkat. Det problemet hade jag dessutom under byggnaden av datorn. Men idag när jag kom hem så startade den inte. Så jag öppnade den, tryckte lite på RAM minnena men det funkade då inte. Jag har sen dess om-installerade grafikkortet i datorn, kopplat ut och kopplat in alla el-sladdar, om-installerat processorn, om-installerat RAM minnena(Har prövat alla olika kombinationer med RAM minnena med plats och sådant). Har suttit i totalt 5 timmar och försökt att få den att funka nu, blir snart galen! Så jag behöver lite hjälp från mina sweclockers hära! (Observera att den har funkat i några dagar innan det här började).
Fulla specs:
GeForce GTX 560 Ti Grafikkort
GA-990FXA-UD3 Moderkort
2 Corsair Vengeance RAM minnen(8Gb), 2 st random RAM minnen från förra datorn(4Gb)
Corsair CX600 Nätagg (600watt)

Av Mr_Curry

Super! Tack så mycket

Av Mr_Curry

Behöver fläkt till nytt moderkort, vad passar?

Har nyligen införskaffat ett gigabyte GA-990FXA-UD3, det ända problemet jag har stött på är att min gamla skitfläkt inte passar in på det nya kortet. Processorn som är en athlon II X3 passar dock utmärkt men fläkten som antagligen är någon special från packard bell (köpte komplett dator från dem, never again) passar alltså inte. Är inte ute efter någon dyr avancerad fläkt utan en för 100-200 kr duger gott och väl.

Tacksam för snabba svar!

Av Mr_Curry

Kylplatta

Tja, skulle behöva en kylplatta till min 12" lap top pga att den alltid är överhettad. Jag hittar dock ingen kylplatta på nätet, skulle vara schysst om någon kunde hjälpa.

Tacksam för svar!

Av Mr_Curry

Vad ska jag köpa för grafikkort?

Hej jag vill byta grafikkort. Här e lite annan info om min dator

Dell moderkort som stödjer PCI-express x16, mitt nuvarande grafikkort är ATI radeon x600 256mb, Min processor är: p4, 3ghz
och mitt ram är DDR-2 2 gb.

Jag vill ha ett billigt som förhöjer FPS när jag spelar. Jag går i 8:an och är inte allt för rik.