Inlägg

Inlägg som funkyashell har skrivit i forumet
Av funkyashell

Har grafikkortet dött, 9800GT???!!!

ååååh! Jag blir galen! Idag köpte jag ett nytt nätagg för att se om det var det som var problemet men satyget startade ändå inte. Kan det vara så att helt plötsligt utan förvarningar så blir skärmen svart och datorn dör och så är grafikkortet paj?

mitt system:

AXP 630watt sli-kompatibelt
Asus P5Q-pro
Intel Dual Core 2 E4700 2,6ghz
Thermalright 120-ultra + Nexus 120x120mm
Corsair Dominator 1066ghz, 2x2gb
Asus Geforce 9800GT Ultimate
Samsung Spinpoint 640gb

Av funkyashell

Nu har jag köpt ett nytt nätt agg på 630watt som är SLI-kompatibelt. Det lustiga är att grafikkortet fortfarande inte fungerar? Kan det vara så jävligt att det har pajat? Jag fick inga som helst förvarningar när jag spelade utan datorn bara la av. Jag är helt nollställd! :S

Av funkyashell

Varför fungerar inte Grafikkortet??

Hej hej hejsan!

Min rigg:
Asus P5Q- pro
Intel dual core E4700 2,6ghz
Thermalright 120-ultra + Nexus 120x120mm
Asus Geforce 9800GT Ultimate
Corsair Dominator 1066mhz
och sist och tusan minst Trust 370watt nättagg

Mitt grafikkort vill inte starta utan visar bara en svart skärm. Jag testade att sätta i mitt gamla grafikkort, vilket är ett Radion 3450 (inte roligt). Kan det vara så larvigt att nätagget är för klent?
Det konstiga i sådana fall är att det har fungerat klockrent tills typ nu. Jag har nyligen börjat testa att överklocka min processor kan det ha något att göra med detta? Och jag överklockade grafikkortet men det kördes stabilt på alla testerna jag gjorde så jag tycker det är märkligt ändå.
Det la av när jag var mitt uppe i en strid i CoD4....

Tacksam för snabba svar!

Av funkyashell

Någon som överklockat en E4700??

Tja!
Är det någon som har överklockat en E4700? Vad fick du för resultat i sånna fall?
Hur hårt törs man driva den om man har en Thermalright Ultra 120 + Nexus 120x120 fläkt monterad på?

Av funkyashell

Datorn tappar bort drivisarna??

Tja!
Min dator tappar bort drivrutinerna till grafikkortet titt som tett när jag spelar spel. Nyss så spelade jag Far Cry2 och så hängde sig spelet så jag tröck ctrl+alt+delete för att avsluta spelet och då så hade datorn tappat bort drivisarna till grafikkortet. De grafikkortet jag har är ett Asus GeForce 9800GT UL, och drivrutinen heter 178.24, och är hämtad från nVidias hemsida.
Är det något mer ni behöver veta om datorn så säg till så ska jag svara.

MVH Ludde

Av funkyashell

hahaha missade det, jag är trött och förtvivlad. Det hänger sig, till exempel när man ska döda någon, typ fyra fem sekunder. Det är bara bilden som hänger sig, ljudet fortsätter. Vad kan det vara?

Av funkyashell

9800GT Ul problem med Assassins Creed!

Jag förstår inte vad som är problemet, jag såg en annan kille som hade liknande problem men med ett ATI kort. Och jag har testat att sänka grafiken och multisamplingen men det gör ingen skillnad. Vad kan det vara?

Jag har:

Intel Dual Core 2, E4700 2,6ghz
Asus P5Q Pro p45
Asus GeForce 9800GT Ul

Av funkyashell

Blåskärm vid start av Assassins Creed

Tja! Jag har ett fruktansvärt irriterande problem, jag har spelat Assassins creed ett par dagar nu och kommit en bit och sådär, det har fungerat helt felfritt. Men så nu idag när jag har försökt att starta det så har jag bara fått Blåskärm. Igår så började det lagga en aning så jag slutade spela för jag blev arg. Men idag så har det bara blivit blåskärm, vad kan problemet vara?

Dator:

Asus P5Q pro
Asus Geforce 9800GT Ultimate
Intel Dual Core 2, 2,6 Ghz

Av funkyashell

tystaste cpu-fläkten???

Tja!
Jag vill köpa ny CPU-fläkt. Vilken är den tystaste och bästa? Socket 775

tack för svar!

Av funkyashell

Jag har väl inga direkta önskemål sådär, jag kommer antagligen inte pressa det så jäkla mycket direkt. Men jag har kollat lite extra åt P5Q Pro hållet. Är det ett bra kort?

Av funkyashell

Asus moderkort, vilket ska man välja?

Tja! Jag hade tänkt och uppgradera mig lite med ett nytt moderkort. Jag är säker på att jag vill ha ett Asus moderkort, för jag har bra erfarenhet av dom sen tidigare, vet bara inte vilket. Vilket rekomenderar du? för och nackdelar?

Av funkyashell

Tack för alla bra svar
Det har löst sig nu.

Ha de gött

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Oped
Kan du ta reda på lite mer exakt vad du har i burken sen vilket nätagg du köpte ?

Svar på din fråga: Jo grafikkortet skulle forfarande passa men ditt moderkort kanske inte har stöd för x16 utan har stöd för x8 ?

så säg i alla fall vilket nätagg du köpte så vi vet om det har tillräkligt med kräm .

Edit: googlade din dator och ditt orginalkort är ett GeForce 9300GE 256MB, som tillhör den lägre budget klassen (dåligt kort för lite pengar) som inte fungerar så bra till spel osv.

Men du har också en Intel Celeron 2.2Ghz som skulle flaska (den skulle hindra) ditt nya grafikkot rätt duktigt, så du kan inte andvända ditt nya kort till fullo i vilketfall.

Skicka tillbaks det om du har möjlighet till det sen ringer du supporten där du köpte datron och frågar vad som vore en lämplig uppgradering (eller så frågar du i SweC köpråd tråd) .

http://www.sweclockers.com/forum/forumdisplay.php?s=&forumid=...

¨

Då har du inte fått upp min dator, den har en Intel Dual core 2,6ghz. Och orginalkortet är ett ATI Radion 3450...

Av funkyashell

jag hittar inte vad och var det ska stå om PCI-e??

Av funkyashell

det är ett ATX tror jag på 370watt och hur kollar jag upp vad för PCI-e jag har på mitt moderkort? Det kortet som satt i från början var ett ATI Radeon 3450....

Av funkyashell

alltså den får ström, jag köpte nytt nätagg idag som gott och väl ska vara kapabelt att driva grafikkortet och allt sådant är ikopplat. Hur vet jag att det är PCI-e x16? Annars borde väl inte grafikkortet ens passa? eller?

Av funkyashell

Varför fungerar inte mitt grafikkort?!?!?!?!

Tja!
Jag har nyligen köpt ett nytt grafikkort, ett Asus GeForce 9800GT ultimate...och jag har kopplat in det rätt och sådär, men när jag väl har installerat drivrutiner och allt så vill datorn ändå inte fungera med det nya grafikkortet, då fungerar bara det integrerade skitkortet. Vad i helsikefyr gör jag fel? och vad kan jag göra åt saken? Det står "errore can not find asus grafic card". Kan det vara så att datorn inte är kompatibel med grafikkortet? Jag har en Acer Aspire m1641.

MVH Ludde