Inlägg

Inlägg som funkyashell har skrivit i forumet
Av funkyashell

Lappning, Temps innan/efter !!!

Tja!
Jag lappade både min processor och min kylare idag. Det är något som jag verkligen kan rekomendera, jag ville bara förtydliga vilka fördelar det drog med sig. Jag hade tänkt att skriva upp lite vilka temps jag hade innan och efter, och vad det kostade i material och liknande.

Det jag köpte för att lappa CPU:n och Kylaren var två 800 våtslitspapper och två 1200, ett till vardera, det gick på 44kr och så hade jag kylpasta hemma så det var inget jag fick betala för.

Och nu till temps:

Innan: Idle: 40-42 grader
Load: 64-68 grader

Efter: Idle: 30-32 grader
Load: 46-48 grader

Med andra ord sänkte jag mina temps med 20 grader i load, jag blev väldigt glatt överaskad. Tänkte att den här tråden kan bli något där folk kan skriva vilka skillnader de märkte med Lappning och för/nackdelar.

Ha de gött!

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PhippeH
har du vista går du in på din användare alltså C:\Users\"användare"\Documents\My Games\Far Cry 2

så tar du bort gamerprofile, funkar för mig men du måste dock ställa om alla inställningar efter varje gång.. och se upp så du inte tar bort saved games ;P

Tack, nu fungerar det!

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PhippeH
ta bort gamer profilen

Vad menar du med det?

// Ludde

Av funkyashell

FC2 problem!!!!!

jag håller på att slå sönder något av ilska just nu! Jag vill spela Far Cry2 i fullskärm men spelet vill bara startas i windowed mode...då läste jag runt lite och såg att man kan trycka alt+enter och det fungerar. En stund...sen stänger spelet av sig. Mina specs ser ni i mitt citat...tacksam för snabb hjälp

MVH Ludde, God Jul!!

Av funkyashell

Det är mer framtidssäkert att köpa en Quad om du ska byta nu. temperaturen skiljer sig inte så mycket från Dual, och det hela beror på hur mycket du hade tänkt överklocka och vilken kylning du använder. Jag rekomenderar Quad

Av funkyashell

HD 4850 crossfire, är det värt det?

Tja,
jag är fundersam på om man ska skaffa två stycken 4850 och köra crossfire, det blir billigare än att köpa ett 4870 x2. Är det något som skulle rekomenderas? Just nu har jag (som ni ser i min sign) ett Geforce 9800GT Ultimate, kommer jag märka prestandaskillnaden?

MVH

Av funkyashell

har du testat att ta ur ramstickorna en i taget? beroende på hur många du har. Det kan vara så att ram-minnena krånglar. Annars skulle även jag tro att det kan vara överhettat. Det var så mitt pajade. Då var det bara att lösa ut garanti:n

Lycka till!

MVH

Av funkyashell

Erfarenheter av klockning på Corsair Dominator 1066mhz sökes

Hejsan!
Jag undrar bara om vilka inställningar och klockningar ni har åstakommit med Dominator stickorna? De jag använder mig av är TWIN2X4096-8500C5DF G

Några tipps om bra inställningar? För jag har inte riktigt lyckats få upp dom i 1066mhz...

MVH Ludde

PS: tips om guiden till överklockning av processorn (som jag redan läst ett par gånger) orkar jag inte höra igen. Jag vill höra personliga erfarenheter av vad ni har lyckats/misslyckats med.

Av funkyashell

E4700 @ 3,5Gzh
vCore 1,48

Idle: 30-35c
Orthos: 48-50c
Spel: 46-48c

Hur nöjd som helst med det!!

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stonevalley
minnena bör inte vara några problem alls vet ej hur det är med moderkortet...

Moderkortet ska inte vara några problem att klocka. Det är ett väldigt bra klockkort vad jag har erfarat i allafall. Visserligen vet jag inte hur det är med Quad processorer, men det borde inte vara några problem.

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mackbrich
Jag minns inte riktigt, men du kan ju kolla med dina minnen iaf. Testa ett i taget etc.

Jag kollade båda minnena men det gjorde ingen skillnad. Så nu har jag skickat tillbaka grafikkortet där jag köpte det för garanti. Tack ändå för hjälpen

Av funkyashell

Varför väljer man 64bit eller 32bit? Skillnad?

Hej! Jag undrar varför många, eller många och många, men vissa använder 64bitars vista istället för 32bitars? Samma med XP. Vad är det för stor skillnad och vad är bättre respektive sämre?

MVH Ludde

Av funkyashell

Jag kör processorn på 12x242mhz (2,9ghz) E4700 (orginal 2,6ghz). Och kylningen är en Thermalright 120-ultra, har kört orthos och den går alldeles finfint. Den ligger runt 50grader när den är maxad och går inte över 52.

Av funkyashell

driver not found: MSCD001 (error)

Hejsan!
Jag håller på och grejar lite med en dator till min morfar och får upp ett felmedelande när jag ska boota om datorn. Det är en ACER M1641-KGR7X. Kruxet är att jag hade hårddisken i en annan dator ett tag och då var den bootad med XP, vilket den här datorn vägrar. Så vi skulle boota om till vista för att få allt att fungera igen. Men då ville den inte det heller, det var då drivisen inte ville bli hittad. Jag testade då att koppla in hårddisken i min dator och bootade Vista på de viset, men då fick jag bluescreen istället när jag satte in hårddisken i Acer:n precis när Vista laddades. Jag fattar inte riktigt vad datorn håller på med, hoppas någon av er har några vettiga förslag?

MVH Ludde

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nokiaback
du borde kunna dunka upp den minst till 3,5 eller nått (13*266) med lite extra i vcore vet inte va standard är men 1,35 kanske kan bli runt 1,45 i överklock så bara o klocka på

åh fan...då kan ju faktiskt det vara ett alternativ. Nu fick jag lite mer att tänka på. tack för svaret

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JOMBAHEHE
klocka din cpu?

Den är klockad:P Den ligger på 2,6Ghz från början. Men mycket vill ha mer....

Av funkyashell

Q9550 eller Q6600??

Tja!
Har funderat ett tag nu på att uppgradera min CPU. Vilket skulle vara det självklara valet för er? lite nyfiken på vad folk tycker och tänker om dessa två. Eller ska jag ha kvar min E4700? Jag använder datorn mest till spel, men även lite annat smått och gott om musik redigering.

MVH Ludde

Av funkyashell

En fråga, mitt grafikkort (asus geforce 9800GT ultimate) är fabriksklockat. Är det någon vits att klocka det mer? Och vad är kylningsalternativen då?

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mackbrich
Något liknande hände mig för längesen. Då hade ett av minnena crashat.

Blev det ett bytt på garantin då? eller vad?

Av funkyashell

Är mitt 9800GT dött???

Hejsan,
Jag satt igår och spelade CoD4 då mitt under en eldstrid så la datorn av, bara tvärdog. Inga förvarningar eller någonting, den bara la av. När jag sen försökte starta den efter ett litet tag så ville inte det bli någon bild på skärmen. Den förblev svart. Jag satte i mitt gamla skitgrafikkort och ställde tillbaka bios för jag hade processorn överklockad, skulle se om det gjorde någon skillnad lite halvdesperat sådär. Men icke sa nicke, ingen skillnad alls. Grafikkortet var också lite överklockat visserligen men jag hade gjort ett gäng tester och det var stabilt. Jag fick förslag om att mitt nätagg kunde vara för klent, det jag hade innan var ett trust på 370watt, så det bytte jag idag. Men det gjorde ingen skillnad, skärmen är lika svart som förut. Därför vädjar jag nu till alla er klyftiga där ute. Vad tusan kan problemet vara, kan det vara så förtavligt illa att mitt grafikkort är dött? eller vad är problemet??????

mitt system:

AXP 630watt sli-kompatibelt
Asus P5Q-pro
Intel Dual Core 2 E4700 2,6ghz
Thermalright 120-ultra + Nexus 120x120mm
Corsair Dominator 1066ghz, 2x2gb
Asus Geforce 9800GT Ultimate
Samsung Spinpoint 640gb

Tacksam för snabba svar!

MVH Ludde