Inlägg

Inlägg som funkyashell har skrivit i forumet
Av funkyashell

Som tidigare sagt Gigabyte är ett bra märke för moderkort. Jag har ett P5Q-pro och det fungerar utmärkt för mig. Mid-range klassas det i, och det är relativt lätt att överklocka, eller jag ska inte säga relativt, det är lätt att överklocka. Så det rekomenderar jag varmt

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WeeMaan
Så det är bara att räkna med att min processor är kass och att jag får ha en 24/7 klock på ca 3,6 ghz.? :\
Kan inte låta bli att tänka om det bara är någon inställning som hindrar mig från att komma upp i 4+ ghz stabilt..

Efter som att du har låga temps på rätt så hög Vcore så kan du ju testa att pressa upp vcoren lite till. Men det låter lite mysko ändå, dual core brukar ju inte ligga så himla högt i vcore. Och jag vill inte råda dig till något som kanske skulle kunna förstöra din processor heller. Sålänge du har låga temps och stabilitet. Har du testat att ändra multipel'n eller är den låst?

Av funkyashell

Alla processorer är unika ur överklockningssynpunkt. Min Q6600 t.ex. går att få upp i 3,5 med bara 1,39 i vcore medans andra får pumpa upp vcoren till typ 1,45. Så du kan inte riktigt jämföra med hur andras klock har varit.

Av funkyashell

Nu när jag kollat lite med processorn så skulle jag tro att den kommer flaskhalsa, visserligen så är jag inte så kunnig på amd...Men av det jag kunde avläsa så skulle jag tro att 3850 nog kan räcka eller ett 9400 typ.

Av funkyashell

ATI 4850 kommer du nog klara dig på alldeles utmärkt

Av funkyashell

4850 1024mb vs 4870 512mb

Hej!
Kort fråga och fundering, vilket skulle du rekommendera av dessa två? För/nackdelar med båda?

MVH Funky

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ODDNAME
Försökte lite med det här själv med ok resultat (lite bättre temp men inte helt plan yta)

Hur får man fin yta med slipning i en åtta? Försökte detta men fick den aldrig blank, medans fram-tillbaka, vrid, upprepa funkade fint.

Det beror väl på hur tålmodig man är

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dundermuppen
Har hört om en firma som kallar sig microsoft som möjligen kan ha ett bra svar på den frågan...

http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/compare-editio...

hahahaha!!!

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Matte Hedström
Vad har du för moderkort? Jag måste mata in 1.53 i bios för att komma upp i 3,2... Har Asus P5Q Pro.

Det var märkligt, jag har min i 3,5 och behöver ha 1,39 i vcore... och jag har kört prim95 i 24h utan några som helst problem...

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
För den kostar mer.

Frågan är om man behöver bättre än Premium då det mest handlar om hur mycket minne man kan använda fast dom kan ha släppt något tillägg till Ultimate som jag missat som gör den prisvärd?

Ne inte direkt. Det är ju lättare att konfigurera nätverk, men det är ungefär som att jämföra XP pro och XP Home... ungefär samma skillnad.

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aach
Windows Vista Home Prem, 64bit, sve hade jag tänkt

Nice, varför inte Ultimate?

Av funkyashell

Jag är hur nöjd som helst med min Q6600, och den är på 3,5Ghz och den är väldigt stabil där. Vilket operativsystem hade du tänkt köra?

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Emirem_X
Våtslippsapper eller inte, spelar det roll?
Och om man nu använder det, ska man blöta ner det lite och hur mycket är tillräckligt?

En possitiv sak med våtpapper är att man slipper allt slipdamm också. Men du ska vara försiktig med att få vatten på fel ställen så att säga.

Av funkyashell

Här hittade jag ett moderkort med samma chipset som ditt, och det verkar som om du bara kan uppgradera till Core 2 Duo.

http://www.comx-computers.co.za/computer-store-specifications...

Av funkyashell

Jag använder Smartdoctor och det fungerar hur bra som helst för mig. Man kan ju ställa in hur fläkten ska gå, och hur många procent fläkten ska gå i vissa temperaturer. Jag använder den manuella fläktkontrollen, så jag höjer när jag ska spela och sänker när jag inte spelar. Fungerar väldigt bra för mig.

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilsie
Kan säga att jag inte vet något om ämnet. Försökte bara ge de som läser denna tråd mer tips/olika synsätt på lappning. Detta genom att det bästa från olika teorier slås samman och att olika sätt kan komplettera varandra, inte att något är bäst och något sämst, utan att alla sätt har någonting man kan ta lärdom från. Så missförstå mig inte.

Iallafall, är nog bäst att inte vrida på cpu:n, det är antagligen korrekt.
Men måste lägga till att alla kylare inte trycker helt jämnt på cpu:n när något är snett (av vad jag har sett), och därför är en sned yta visst ett litet litet problem. Men aja det är bättre än konvex.

Tänker inte lägga fram fler tankar och idéer eftersom de misstolkas en smula, men jag hoppas att någon fått något annat synsätt på saken utifrån vad jag har skrivit

Jag håller med till viss del. Ska man ge sig in på något nytt så tycker jag att det är en självklarhet att man granskar från många olika perspektiv. Efter som att det är så många som gjort olika former av lappning och alla säger att man ska börja på olika grepp med sandpappret och vissa säger att man ska ha torrsandpapper och vissa våtsandpapper. Läs på så mycket som möjligt innan man börjar med något nytt säger jag. (rätt så logiskt)

Av funkyashell

jag har min i 3,5 med vcore på 1,39. Det fungerar utmärkt för mig, Load ca: 50 grader. Jag använder Corsair Dominator minnen (2x2gb)

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Hmm.. Har funderat på att lappa, men frågan är om jag komer tjäna så mycket på det då jag redan nu ligger på 31-31-38-38 vid idle @3,6GHz

Då har du ju redan rätt så låga temps. Lappning skulle vara lite overkill känns det som, och då förlorar du all garanti på processorn. Så i ditt fall är det nog rätt så ovärt.

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Potatismoset
Kan någon skicka guide?

http://www.youtube.com/watch?v=sVXuZTuoEuE

http://www.youtube.com/watch?v=5L1s1-nXj0o&feature=related

Där är en händig kille som gjort det mesta.

Av funkyashell
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KreatinPower
Jag tjänade typ ingenting, på sin höjd ett par grader kanske. Det beror ju helt på hur jämn din processor är när du börjar lappa.

Jag sänkte mina temps med 20 grader. från 68 i load till 48