Inlägg

Inlägg som Telecaster har skrivit i forumet
Av Telecaster

Denna måste ju vara sjukt prisvärd. På pappret verkar det vara bra prestanda för pengarna. Någon som har klämt på den IRL och kan säga något om byggkvaliten?

Av Telecaster

Jag blåste ur min burk för första gången för någon vecka sedan. Då hade jag haft den sedan juni 2010. Förvånansvärt lite damm i den men jag har ju filter i insuget också.

Av Telecaster

Jag hade valt en ENVY. Ivy bridge, stilren design, studentrabatt.
http://h20386.www2.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=B...

Av Telecaster

Mitt bord som jag delar med min sambo. Ett av de sämsta köp jag gjort, endast 50 cm djup. Får inte plats med all skit. Ska bygga mig ett ordentligt när jag har tid

http://i50.photobucket.com/albums/f328/PointBlank__/IMG_0914.jpg

Av Telecaster

Jag har en iphone 4. Den duger till mina behov: ringa, smsa, kolla mejl, fotografera och till viss del surfa. Jag personligen har inget behov av en fykärnig processor i fickan. Iphone 4 - stabilt bygge, tycker dock skärmen är lite för liten. Sen kan man ju tycka vad man vill om apple. Jag gillar dom inte egentligen.

Av Telecaster

Bästa uppgraderingen från 240GT

Har inte hängt med på ett par år nu. Vad är bästa uppgraderingen från ett 240GT idag? Max 1500 spänn. Även ATI-kort av intresse

Av Telecaster

Helt avstängd till skrivbord:

Stationär: ca. 55-60 sek (win7)
MBP: ca. 50 sek

Hade tillfälligt en gammal hp-laptop med c2d-processor som bootade från helt avstängd till skrivbord på 40 sek. Den va makalöst snabb

Av Telecaster

Jag började spela sim city 3000 i 10-årsåldern. Ser inga åldersproblem med det

Av Telecaster

Hej
Jag använder ett antec solo till min stationära. Kommer ihåg att det var ett av de minsta (=lägsta) atx-lådorna när jag byggde mitt system. Läcker väldigt lite ljud och snyggt som as är det också.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=103899

Av Telecaster

Den är använd sen i februari och jag tror inte hdd är använd tidigare. Självklart testade jag den men då stod den stilla på ett skrivbord och jag hade inte en tanke på att lyfta i den under drift.

Av Telecaster

Klick i hårddisken vid hantering av dator

Köpte nyligen en beg. macbook pro (med garanti kvar) och det funkar bra förutom att det klickar i hårddisken när man exemelvis lyfter i datorns framkant lite hastigt eller knackar lätt på chassit. Det låter endast när datorn är igång och det verkar som att man lägger någonting till rätta i maskinen då man endast kan frambringa ljudet en gång i minuten ungefär. Är detta något att vara orolig över?

Av Telecaster

Begagnad macbook pro

Jag surfar runt efter lite macbooks och tycker folk verkar begära hutlösa priser för sina datorer. Vad är egentligen rimligt att betala för en beg. 13 tums MBP från late 2011 och framåt?

Av Telecaster

Jag skulle inte rekommendera läsplatta till ditt ändamål. På föreläsning är det papper och penna som gäller. Det ger större precision om man exempelvis ska rita något. Sedan kan jag inte på rak arm rekommendera någon laptop i dagsläget då jag själv söker en vettig.

Av Telecaster

Har funderat några dagar nu och det lutar åt en ultrabook trots allt. Närmare bestämt en XPS 13. Någon som har en och upplever problem med värme och ljudvolym? Vissa påstår att det är ett problem.

Av Telecaster

Efter 4 år med dell xps så säger mitt hjärta dell xps 14 ultrabook men jag tycker den är lite dyr. Ytterligare en anledning till att jag sneglar på apple är att det verkar vara ganska bra andrahandsvärde på dom.

Av Telecaster

Klassikern - PC eller mac

Ändrar om i min tråd sedan jag bestämt mig för att fortsätta med pc.

Är det någon som har koll på hur lång tid det brukar dröja innan dell släpper produkter i sverige efter att dom släppts i USA? Ser ett dom launchar xps 13 med ivy bridge snart och jag blir lite sugen.

(Förra tråden:)

Citat:

Ytterligare en tråd om samma sak. Jag pluggar just nu tredje året på Chalmers och jag vill ha en smidig dator som är enkel att ta med sig om det skulle behövas. Vad det gäller prestanda så behöver det inte vara en speldator utan det räcker att den flyter bra i office-programmen och vid surf. Eventuellt kommer jag att köra lite matlab på den också. För tyngre grejer som cad program har jag en stationär pc. Jag har alltid haft PC men jag finner utseendet på en mac väldigt tilltalande. Dom få gånger jag har suttit med en mac har jag tyckt det varit svårt att manövrera men det är väl bara en vanesak antar jag. Ska man våga gå på en mac eller leta vidare efter en smidig pc istället?

Av Telecaster

Nej. En android-hybrid-lösning är inte aktuellt. Har funderat fram och tillbaka ett par dagar nu och bestämt mig för att vänta till hösten med mitt köp. Det verkar bli ett spännande ultrabook-år. Kolla gärna in lenovo u300s. Den verkar asgrym. Tack för svaren.

Av Telecaster

xps 13 ultrabook eller annan

Efter 4 år med en dell xps m1530 är det dags att byta. Prioriterat vid detta köp är mobilitet då jag har 3 år kvar på högskola. Kommer att använda datorn till surf, musiklyssnande, office-program och liknande. Har budgeterat omkring 10k och i dagsläget ligger en ultrabook närmast hjärtat. Har varit inne på en zenbook ett tag tills jag stötte på xps 13 igår. På pappret är ju inte xps:en vassare än zenbook och den är definitivt dyrare. Har klämt på en zenbook i helgen och upplevde den som kantig och vass så jag blev osäker vilket gör xps:en ännu hetare. Dock känner jag att den känns plastig när man väl öppnar locket (skärm och tangenbord) men den är väldigt tilltalande utvändigt. Är det någon som har irl-erfarenheter eller vet vart man kan kolla in den? Tips på andra ultrabooks är också välkommet. Apple undanbedes.

Av Telecaster

Fyller på med omdömen om just denna matta

Fick min idag och första intrycket var bara "WOW!" Smidig och lätt men ändå gedigen och inte för mycket utsmyckningar på den. Enkel helt enkelt.

Efter en timmas wow-spelande på min Dell XPS m1530 låg gpu:n på 85 grader och cpu:n på 75

Tidigare har jag haft 96 respektive 89 på dessa så jag kan säga att den gjorde sitt jobb för mig.

En annan fördel var att hårddisken inte blir för varm att ha handen på då man spelar

Rekommenderas starkt av mig

Av Telecaster

Kan ju säga att jag har kört med en pärm och isklampar innaför denna. Datorn blev väldigt sval och fläktarna behövde inte allsanstränga sig. Även då jag spelade wow. Har nu beställt en Zalman nc2000 för jag börjar störa mig på att frysa isklampar.