Inlägg

Inlägg som Telecaster har skrivit i forumet
Av Telecaster
Skrivet av jocke92:

Varför försöker du installera om? Tänker mest på om det krånglade innan

Krånglade inte direkt men det va mycket skit på den från fabrik som sinkade ner (körde 1,6GB ram i IDLE). Dessutom brukar jag vilja göra en clean installation på nya datorer.

Av Telecaster

Kan inte boota efter installation

Sitter och försöker installera om OS men jag får det inte att fungera. Testar både 32 och 64-bit versioner av win7pro men när jag väljer att boota från hdd när jag är klar händer det inget. Jag glider in på usb boot igen. Vad kan vara fel? Datorn är en fujitsu uh572.

Jag har följt denna guide:

http://windowshjalp.se/?p=59

Av Telecaster

Sitter och försöker installera om OS men jag får det inte att fungera. Testar både 32 och 64-bit versioner av win7pro men när jag väljer att boota från hdd när jag är klar händer det inget. Jag glider in på usb boot igen. Vad kan vara fel?

Jag har följt denna guide:

http://windowshjalp.se/?p=59

Av Telecaster
Skrivet av Oskar.:

+1. Det enda negativa är tangentbordet. Det känns plastigt och är väldigt grunt. Det är förstås en vanesak och efter några veckor så tänker man nog inte på det. Ska även tilläggas att det finns ytterligare en hdd i den på 32gb så totalt har den 160gb lagringsutrymme. De extra 32gb är tänkt som cache disk när man väljer mekanisk disk så har dom bara inte tagit ut den när dom istället lägger in ssd.

Av Telecaster

Jag förstår ärligt talat inte poängen med att välja annat än kommunal skola. Utbildningen blir vad DU gör den till. Sen kanske friskolor är lite snällare med betyg för att ragga nytt folk men det straffar sig i efterhand om man inte har gjort sig värd sina betyg. Rent samhällsekonomiskt får jag inte ihop det heller, en kommunal gymnasieskola måste ha platser för dom som studerar på friskola ifall friskolan skulle stänga. Det känns meningslöst att betala skattepengar för tomma stolar.

Av Telecaster
Skrivet av Njure:

Alla här verkar rekommendera natur/teknik, och visst, det är väl inget fel med det, men Sam kan ju vara ett bra mycket enklare alternativ, då man i princip inte ens behöver öppna en bok.

Retar gärna polare för att de valde natur och fick dåliga betyg, medan jag valde sam och fick maxat utan att ens öppna en bok. Nu kommer de inte in på sina önskade utbildningar, och jag kunde välja i princip vad jag ville.

Nu är det inte säkert att sam är bra just för dig, men jag tycker att det är en viktig poäng att framföra att du behöver goda betyg för att läsa civilingenjör på högskola. Sedan är ju ett genuint intresse för ämnena en grundsten i betyget.

Nu får man ju inte direkt behörighet till tekniska universitet på sam så det skulle ju vara meningslöst i så fall. Dock finns ju möjlighet att gå sam och därefter gå tekniskt basår men även basårhar relativt höga antagningspoäng så jag tror nog man får öppna böckerna på sam också.

Av Telecaster

Borde det inte finnas timmerstruktur att välja i dina wall-properties? Det va ett tag sedan jag satt med revit så jag är inte helt 100 på alla material som gick att välja men det finns ju en hel del.

Av Telecaster
Skrivet av Dragzone:

OT: OM jag får ställa frågan här, är denna prisvärd? kommer man kunna spela flitigt på den? Vill ha en dulig speldator men den är mest avsedd för skolarbete. http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu_lifebook_ah532_intel_i7-...

OnT: Riktigt nice!

Det beror nog på vilka spel men på pappret är den ju klart vassare än min gamla xps m1530. På den spelade jag mest cs och wow och det gick bra.

Av Telecaster

Om du tänker dig att i framtiden arbeta med programmering så är, med stor sannolikhet, en ingenjörsexamen ett kriterium. Det går säkert att komma in någonstans på annat sätt om man är jävligt duktig och känner rätt folk. Om du har motivationen och inte tänker slösa bort din tid på gymnasiet skulle jag rekommendera naturvetenskaplig linje. Då får du garanterat alla kurser som krävs för fortsatta studier. Du kan välja teknisk linje också men då får du se till att välja "rätt" valbara kurser för att bli behörig till Chalmers eller andra tekniska högskolor. Om ditt intresse för programmeringen skulle svalna har du, med en naturvetenskaplig bakgrund, alla möjligheter att välja något annat, inom exempelvis medicin, juridik eller andra tekniska områden. Eller varför inte bara bli brevbärare, då behöver du inte plugga vidare alls efter gymnasiet.

Av Telecaster

Då har man fått första problemet: När man kollar laddningen så står det "99% anslutet men laddas inte". Vet att min mamma haft detta problem med sin dator och då va det batteriet det va fel på. Någon som har koll på vad det kan bero på? Behöver man någon dum fujitsu-programvara för att batteriet ska laddas? Har nog tagit bort ett och annat.

Av Telecaster
Skrivet av Helios:

Min fläkt går mycket mindre och väldigt sällan i Windows 8, och då mest på lågfart så där blev det skillnad, vet inte om det beror på OS:et eller drivrutinerna. Touchpadens friktion minskar med användning har jag noterat, kanske är något man får slita in lite.
Min dator har följande uppstartstider i win 8 med intels rapid start aktiverad:
Sleep: 2-3 sek
Hibernate: 6-7 sek
Cold boot: 9-10 sek

Jag har fortfarande massa skit på datorn och den ligger och idlar på 1,3GB ram usage. Kanske är det som gör att fläkten vill gå igång relativ ofta. Den går typ 20 sekunder var annan minut nu. Jag brukar få ner mina stationära på 500Mb efter alla drivisar vid nyinstallation. Ska jobba lite på det i helgen.

Av Telecaster

Jag kör steelseries xai och en billig steelseries matta för typ 79 kr. funkar prima

Av Telecaster

Har suttit vid mitt exemplar nu en halvtimme. Mina första intryck:
-solid och sofistikerat intryck så länge locket är stängt
-plastigt tangentbort men det duger gott och väl att skriva på
-grunda tangenter
-fläktljudet har en monoton ton. tur att inte fläkten går så ofta
-bootar faktiskt ganska fort. 20 sekunder efter att jag fått bort lite bloatware och avaktiverat vissa windowsfunktioner
-mycket "lösa" drivrutiner/tilläggsprogram som jag inte är säker på om dom behövs eller inte. Ska lägga in en ren w7pro i helgen och se vilka drivrutiner jag kan tänkas behöva efter det
-hög friktionsfaktor på paden. jag gillar det inte men det är väl en vanesak.

EDIT: Hittade även jag 32gb extra i diskhanteringen men jag kan inte formatera den därifrån. Aja det får jag lösa i helgen när allt ska ut och nytt ska in

Av Telecaster
Skrivet av Nordis:

Jag var i kontakt med CDON nyss, det enda jag fick till svar var att "det verkar inte som den datorn är med i kampanjen längre".

Fick samma svar. Aja jag tycker fortfarande det är mycket ultrabook för pengarna på pappret. Har två 4gb 1333mhz stickor liggandes. Någon som har nån uppfattnibg om detta ger bättre batteritid än en st 4gb 1600mhz?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Telecaster
Skrivet av Oscar.B:

Den verkar schysst, som jag sa innan är dock det enda problemet att jag söker en bärbar :-/.

En annan fråga, brukar inte byggda datorer krångla? Om jag exempelvis skulle omformatera den?

Mina erfarenheter säger att byggda datorer är enklare att hantera i det avseendet. Har totalt byggt 4 system och haft två bärbara varav en hp. Hp var bedrövlig att formatera

Av Telecaster
Skrivet av Pertanbus:

Vet inte om du märkt det, men han ska alltså köpa datorn, inte sälja. /Cap. Obvious

Men du har säkert skaplig koll på priserna!

Haha vad pinsamt. Men okej om du ska köpa så strax under eller runt 4000 vore nog en bra deal. Duger säkert utmärkt till dina behov som du nämner. Att surfa och titta på film med stil är viktigt! De är väldigt stabila byggen och snygga som få.

Av Telecaster
Skrivet av Pertanbus:

Bör nog läsa om det där Telecaster

Varför? Sista idioten är inte ens född än Nja okej, jag kanske var lite aggressiv i min prissättning men jag tycker absolut inte under 5000

Av Telecaster

Fujitsu-rea på cdon

Idag beställde jag den. Tycker att man inte får så mycket bättre ultrabook för dom här pengarna. I alla fall inte på pappret

Länk: http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu_lifebook_uh572_intel_i5-...

EDIT31/12: Tycker inte denna är prisvärd för 7,9k

Av Telecaster

Jag tycker du borde gå ut rätt högt. Sålde min macbook igår men den va lite nyare (8.1) för 6500. Men jag tycker nog du bör få ut mellan 5-6000

Av Telecaster

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2552824/2012-11-18

Vet att det råder delade meningar om corsairs nätagg men jag har inte haft problem med mitt på 2,5 år än i alla fall. Sen har jag inte lagt på gratis frakt heller.