Inlägg

Inlägg som Telecaster har skrivit i forumet
Av Telecaster

Dags för stationär burk igen

Tänkte investera i en stationär dator men så kommer detta problem med val av nätaggregat. Studera bilden nedan och tala om för mig om du tror nätaggregatet klarar systemet. Ska tilläggas att jag tänker köpa ett Antec SOLO chassi från annan hemsida.

Ni kan ju även tala om vad ni tycker om systemet i sin helhet

http://i50.photobucket.com/albums/f328/PointBlank__/datro.jpg

Av Telecaster

Kanske är lämpligt att kolla efter nytt. Det är ganska stor skillnad i kvalitet på hans agg och det corsair 550W agg jag hade i min senaste stationära.

Av Telecaster

Tackar för svar. Nätagget är ett Q-tec med ett par år på nacken

Av Telecaster

350W tillräckligt? 2,8GHz, Radeon 4670 m.m.

Håller på att sätta ihop en dator åt brorsan. Det ska liras WoW. Undrar helt enkelt om hans befintliga 350W agg kan försörja detta.

Kan även ta emot grafikkortstips i 700-kronorsklassen.

http://i50.photobucket.com/albums/f328/PointBlank__/system.jpg

Av Telecaster

Autodesk Inventor 09 och auto-cad fungerar prima på min dell xps.

Av Telecaster

Fråga ang. minne+hdd (dell xps)

Jag hittade ett tråd på notebookcheck där man diskuterade minne för xps m1530 och det talades om att om man uppgraderar 667mhz minnen till 800mhz så skulle datorn automatiskt klocka ner dom till 667mhz. Tänkte fråga om det stämmer? Tråden hade nämligen ett par år på nacken och jag tänkte att man kanske hade ändrat på det. Min xps är från hösten 08.

Vidare tänkte jag passa på att fråga en sak om hårddiskar. Går i tankarna att köpa en 7200rpm:are men jag vet inte om jag ska köpa en seagate eller en WD. Har använt båda märken i stationära datorer och inte märkt någon större skillnad. Vad tycker ni? Från seagate hade jag tänkt mig momentus serien.

MVH

Av Telecaster

Fråga gällande minnen. Jag har 3gb minne i för tillfället som klockar 667mhz som jag tänkte uppgradera. Tänkte köpa 4gb minne på 800mhz men jag läste någonstans att datorn automatiskt säker frekvensen till 667mhz ändå, jag vet inte om det stämmer, gör det det?

MVH

Av Telecaster

Jag känner en viss beslutsångest vad det gäller OS. Kör med Xp just nu och det fungerar prima men det känns ändå instabilt på nåt sätt när man vet att dell själva inte vill att man ska använda det. Jag behöver en rekommendation, vilket OS ska jag använda? Xp, Vista eller kanske rent av 7? Anledningen till att jag bytte till xp var att jag är minimalist och vill ha så få processer igång samtidigt och att ville kunna köra Autodesk Inventor 11 men att det går att köra i vista också, fast med vissa patcher. Så den stora frågan är nu om man inte ska ta och byta till Vista igen och leva med det. Behöver råd.

Av Telecaster

Tack så mycket

Av Telecaster

Uppföljare till tidigare

Hittade XP-drivisar på skiva som följde med datorn vid leveransen. Vet dock inte om dom är helt up to date. Min fråga kvarstår fortfarande

Av Telecaster

Är XPS:arna kompatibla med Win xp? Finner inga drivrutiner för det. Det är den gamle modell m1530 jag kör med. Vill så gärna ha XP i den. Går det?

Av Telecaster

Tack så mycket, fixat nu

Av Telecaster

Lyckades stänga av helt, fick 142GB ledigt men fortfarande lite hjälp, vill nog ha lite systemåterställningsalternativ kvar.

Av Telecaster

Kan inte skriva det förstnämnda svaret, behöver större behörighet, snabb hjälp med det nån?

Av Telecaster

Lagringsutrymme bara försvinner

Ja, mitt lagringsutrymme bara försvinner känns det som. Jag kör vista och jag ska försöka förklara fenomenet.

HDD är ursprungligen på 320GB och just nu har jag 98,5 GB ledigt. När jag spelade WOW var det lediga runt 92 och när jag avinstallerade wow blev det strax över 100. Sedan började det tillgängliga utrymmet att minska och va till slut nere på 86GB och jag var medveten om att jag inte laddat ned något eller lagt in något nytt.

Jag installerade CCleaner och körde diskrensning och och rensade i registret - jippie, 146GB ledigt utrymme, fan va grymt tänkte jag. Nu en månad senare ligger jag nere på 98,5GB ledigt som sagt och jag har inte laddat ner något nu eller lagt in något nytt.

Jag kör CCleaner dagligen med lagringsutrymmet bara fortsätter att sjunka, jag vet då fan vad jag ska ta mig till. jag menar nästan 50GB kan väl inte bara försvinna?

Tacksam för svar, hittade inga trådar om ämnet när jag sökte

MVH Martin

Av Telecaster

Hur reagerar min XPS 1530 om jag kör med extern skärm på runt 22"? kommer grafiken klara av att leverera samma prestanda som utan extern skärm utan att riskera gå sönder?

Spec:
2,4GHz processor
4GB ram
(256 geforce8600 grafik)

Kör endast CS nu för tiden men wow kan förekomma så det är ju inga krävande spel men som sagt, frågan kvarstår, tacksam för svar.

Av Telecaster

Jag lånar denna tråden för att fråga vad det är för RAM-minnen som sitter i denna maskinen. Är det vanliga DDR eller är det DDR-2 minnen? Tack på förhand

Av Telecaster

Körde datorn via HDMI ut i tven igår och fick inte med någon ljud. Har för mig att jag läst om ett likadant problem här innan men jag hittar inte. Vad ska jag göra för att få med ljudet ut i HDMI?

Av Telecaster

Är inte helt nöjd med vista på min xps, tänkte bara höra efter här om någon vet hur XP fungerar på xps?

Av Telecaster

Tackar för hjälp och nu sitter man och surfar på en XPS, den är grym