Inlägg

Inlägg som emilgf har skrivit i forumet
Av emilgf

Eftersom man i allmänna termer spelar cs på lägsta inställningar med undantag för upplösning så skulle jag säga att datorn klarar det över 60fps.

Det är ett processor krävande spel främst, och du har 8gb ram. Så om du kör på lägsta/låga inställningar så bör det definitivt vara spelbart.

Men som alltid bör man kolla tex youtube och olika benchmarks.

Av emilgf
Skrivet av Lindell90:

Inte on-topic, men känns ovärt att göra en ny tråd för att kolla detta

http://www.dx.com/p/2-5-sata-plastic-hard-disk-box-for-xbox-3...

320gb hdd för ~20 spänn? Man borde kunna ta loss det och använda i en dator om det är SATA-format?

2.5'' SATA Plastic Hard-disk Box for XBOX 360 Slim - Black

Av emilgf

jscreenfixer.com

Den KAN fixa döda/stuck pixels. Om det nu är det du har.

Av emilgf
Skrivet av Carlj:

Den är helt brutal! Men jag älskar hur den hugger ifall man är lite oförsiktig!

Är det någon som har lite tips på drift tekniker i Assetto? Så fort jag svänger ut rumpan så hugger bilen tilllbaka och jag snurrar åt andra hållet. (Alltså om jag kommer in i en höger kurva så slutar det med att jag har snurrat till vänster)

Stäng av stability control? Har aldrig märkt av det du säger faktiskt, så måste vara stability control.

När jag driftar och får för lite "spin" så får jag bara understyrning eventuellt överstyrning. Inte så att bilen slungas till andra sidan utan anledning.

Av emilgf
Av emilgf
Skrivet av Nombah:

Hur blir det fel?

Den visar 7970 istället för 280x.

Det är inte nödvändigt att argumentera om att det är samma chip, denna modell heter 280x, visar den allt utom det så är det ju ett fel.

Av emilgf
Skrivet av Tumnus:

"Problem". Det är samma GPU alltså är det egentligen ingen skillnad i realiten.

Sa aldrig att det var någon skillnad, undrade bara om någon hade en lösning, det blir ju fel när man tex verifierar med cpu-z osv.

Skrivet av Diezelpower:

Prova byta tillbaka då?

Den måste sitta där den gör nu, undrade bara om det fanns en snabb fix.

Av emilgf
Skrivet av Diezelpower:

Är nog bara att vänta tills dom uppdaterat dom programmen, om dom nu bryr sig om det!

Det funkade tidigare, bytte pci-e slot på moderkortet och efter det så uppstod detta problem.

Av emilgf

Sapphire 280x visar 7970 i CPU-Z, HWMonitor osv

Som titeln lyder, det står att i diverse program att jag har ett 7970 installerat trots att jag sitter på ett 280x.

Har för mig att jag läste någonstans att det var samma chip/gpu, men har någon en lösning som gör att det vissas rätt modell namn?

Mvh: emilgf

Av emilgf

Assetto Corsa: Drift@Nurburgring

http://i.imgur.com/cJiCJ5f.jpg

Av emilgf

Fyller på med en annan nödvändig länk, guide för att ställa in sin bil.
http://www.racedepartment.com/forum/threads/comprehensive-set...

Av emilgf

http://www.racedepartment.com/forum/threads/r3e-multiplayer-a...

"We started looking deeply into the code for force feedback and road feeling improvements.
There are some major changes which will need extensive tests but we hope to be able to share them with you before the summer ends.
Along with the ffb changes, we will also update the default controller profiles."

Dold text
Av emilgf
Skrivet av DST:

I lägre hastigheter, ska du kunna köra utan att den snurrar å om du av misstag gasar för mycket så får du ju upp det på ex varvräknaren att nu så kommer du snurra.. men så e det inte, ibland så får den för sig att bete sig som om jag åker i hög hastighet å resultatet blir att jag snurrar runt utan att kunna parera det över överhuvudtaget..

det är lättare att åka långsamt än snabbt irl

E helt me på att att ojämnheter påverkar greppet men inte att det helt oväntat släpper när du flera gånger innan passerat området utan problem, om inte annat så borde greppet bli oerhört mycket bättre innan det börjar släppa och släppen ska inte komma utan förvarning. e nog det jag e irriterad över, avsaknaden av den lilla förvarningen att nu håller däcken på att släppa e inte så realistiskt, inte utan det ligger nått på vägbanan. men när det funkar å har jag inget att gnälla över, som sagt e la alpha/beta elelr what ever

håller på å experimenterar, med däckstryck ganska mycket även lite med upphängningen men först å främst däckstryck då jag vet av erfarenhet att det gör mycket irl.

jag håller mig ifrån att ändra nått i drivvisarna för ratten, 900 grader sen får spelet göra allt. sänker du får du en softlock.

Dold text

Förstår vad du menar, men du måste ändå förstå att en MP4 med 500-600hp(?) driver ganska hårt genom hela registret, det kanske är fel på just den bilen, jag vet inte. Men tar du tex Ferrarri 312t, du kan ta en sväng i 200km/h+ (tar själv lite längre kurvor på tex Monza 1966 med full gas på högsta växeln, dvs runt 280km/h i kurvorna) men jag kan fortfarande ligga i den skarpaste kurvan i ca 100-140km/h. Men drar du på liiiiiiiite för mycket så får du sladd, konstigt? Nej inte precis, gå ut i verkligheten och testa en bil med 500+ hästar och se om den kan köra stabilt i svängarna när du gasar på.

Racingbilar är väl gjorda för att använda sig utav den downforce som träder i kraft vid högre hastigheter, det är kanske därför du kan ta en sväng full gas i 150km/h utan att tappa grepp medan full gas från 50-100km/h gör att du får sladd?

Av emilgf
Skrivet av froet:

Förstår inte riktigt vad du menar med att bilar skall vara fastklistrade i lägre hastigheter, tvärtom är det ju. Ju högre hastighet du håller desto mer downforce skapar bilen och du kan då ta högre G vid kurvor och inbromsning, kör du låg hastighet och trycker plattan i mattan är det högst troligt att du tappar grepp, ännu mer om du dessutom är i en kurva. Sen är banorna i spelet laserskannade vilket betyder att varje liten ojämnhet som finns på riktigt finns i spelet, dessa kan man enkelt snurra på i kurvorna.

Tycker du ändå att det känns onaturligt och konstigt så finns det ju flera däckval till bilarna, hitta något som du tycker passar din körstil. Tänk på att inte överhetta däcken för då kommer du också att förlora grepp. Mjukare däck slits betydligt fortare om du t.ex. sladdar vilket kommer resultera i att du också tappar grepp. Finns otroligt många faktorer att tänka på i AS.

Soft lock är något jag själv eftersöker! Någon som har koll på det? Går det att ändra rotation i Logitech profiler och få ett soft lock på det viset kanske? Får testa efter jobbet.

Soft lock ska gå att ändra i logitech profiler tror jag, dvs att man kan låsa ratten till en specifik rotationsgrad(?), då tex Pagani Zondan har 720*, och vissa andra bilar som tex f1 bilarna har 220* eller något sådant.

Men det SKA gå att ändra i logitech profiler. Iallafall har jag sett det på internet.

Av emilgf
Skrivet av DST:

jo men e ju därför jag spelar, har inte rört nått annan än hot lap i spelet. e ute efter enbart multiplayer som i princip gör mins 1/3e del av spelet för mig.

Kört mycket bla race 07 med seriösa kval å det händer kanske att nån åker av då å då. här e det värsta kalabaliken då det inte straffas än för sånt beteende där man chansar..

Verkar vara ganska långsam så jag hamnar som bäst i mitten eller typ längre bak så inga torpederingar här från min sida men som sagt folk kör in i mig ganska ofta. Kört några somrar på bana å e det jag försöker återskapa å då får folk ta det lite lugnare men nu e det bara gasa järnet som du säger å hoppas att man kommer ut oskadd ur kurvan. När det blir som ett slagfält så förlorar ju spelet sin simstämpel enligt mig, men vi får hoppas att det fixas snart.

Kanske bara e gnäll från en åldrande snubbe men tror att jag har klarat 3 race utan att nått sånt händer.

Jag tror nog att det kommer fler inställningar för att straffa sådant beteende när spelet släpps, det är ju fortfarande early access, men om det ska kunna bli seriösa events så är det nästan ett måste med fler penalties.

Av emilgf

Lite konstigt att fördöma ett spel pga att du spelar med oseriöst folk, kan garantera att detta händer i alla bilspel, spelar ingen roll om det är Need For Speed, Forza eller STCC: The Game, ibland kör folk idiotiskt.

Jag kan själv säga att detta är något jag nästan aldrig varit med om när jag spelat multiplayer, antingen har du väldigt otur eller så har jag väldigt tur, men detta är absolut inte något jag stört mig på.

Sen å andra sidan kan man fråga sig hur du själv kan bli arg på att alla krashar i första kurvan, om du själv inte "bombar" kurvan så är det ju bara att köra runt vid sidan om/på gräset, det ser jag inte som något problem.

Av emilgf
Av emilgf

Hade varit kul med en racekväll någon gång, deltar gärna om möjlighet finns.

Av emilgf
Av emilgf

Testa att koppla micken i fronten UTAN förlängningssladden och ljudet bak i datorn MED förlängningssladden.

Öka även kvalitén i windows inställningarna till micken till högsta, detta löste alla mina problem.

Koppla även ur alla lampor etc som är kopplade till samma grendosa om du har ojordade uttag, om jag hade LED lampor i så brummade micken i olika frekvenser beroende på om de var på, vilken färg de hade osv.