Inlägg

Inlägg som emilgf har skrivit i forumet
Av emilgf

danksquad:

emilgf
pysen
kolatroll
brainless
groenvik

Av emilgf
Skrivet av Obligatorisk:

Ja, gratis att ladda ner. Men det är inte lagligt.

Jo sant, hade fått för mig att abandonware innebar att det var lagligt att ladda ner!

Av emilgf
Skrivet av TraxMate:

Det här kanske? Vet att jag spelade detta på farsan gamla dator som hade windows 98.

https://www.youtube.com/watch?v=4TfBbLbB2BM

Där har vi det!

Googlade och det vara abandon-ware, betyder det att det är gratis att ladda ner?

Av emilgf
Skrivet av skogsvilden:

Det där är från Desert Strike och det finns ju fler spel i serien.. Kanske det var Jungle Strike då?

Skrivet av AMD-FX:

Tror också att det är som skogsvilden säger, men ger ett till förslag Cannon Fodder

https://www.youtube.com/watch?v=1Ob73lgvE0M

Syns det i introt bilder av vietnam kriget? För tydligen är just vietnam en stor del utav spelet som uppmärksammas!

Cannon Fodder är det inte.

Man kunde i spelet även få medaljer för sina prestationer(?)

Av emilgf

Tror jag inte, det var mer likt denna grafiken!

http://screenshots.en.sftcdn.net/en/scrn/53000/53443/desert-stri...

Av emilgf

Letar efter gammalt krigsspel!

Hej!

Fick idag tankarna på ett gammalt spel som jag körde när jag var ung.

Den info jag har är att det spelades på våran första dator, dvs en dator med windows 98.

Spelet handlade om att man flög helikopter och transporterade trupper under Vietnam kriget, man åkte på diverse uppdrag.

I början av spelet fick man se riktiga bilder från kriget.

Mer info än så har jag tyvärr inte, om någon har någon aning om vad för spel det kan vara så hade jag uppskattat det väldigt mycket!

Mvh emilgf.

Av emilgf

Nya Zowie EC1-A (finns EC2-A som är snäppet mindre men samma form) annars även Zowie FK1. Båda två har den vassaste optiska sensorn på marknaden (samma som sitter i Rival).

Av emilgf
Skrivet av Lasse468:

Nämen du kanske har grannar där du bor..

Och signalen på trådlösa tangentbord är hur stark då? Knappast att mitt trådlösa tangentbord kan fungera bort mot grannens hus när det knappt fungerar en våning emellan... Snälla var lite realistiska.

Av emilgf
Skrivet av Extremaz:

Tycker sånt här är lite läskigt...

"Utförliga instruktioner och tillhörande källkod finns för allmän beskådan på Github."

Dem ska väll göra det svårare för hackare/tjjuvvar etc inte göra det lättare för dem?

Om jag hade varit kriminell så hade jag ju satt mig och gjort massa sådana hära små saker, satt i ett eluttag i trapphus, på mcd etc etc och sedan kunnat komma in på massor med mejls och kunna beställa saker och göra massa mayhem.

Aa precis, för alla tar med sig trådlösa tangentbord och kopplar in till sin laptop på McDonalds eller?

Av emilgf

"Klarar samtliga spel på marknaden idag på höga inställningar. Kör Battlefield 3 på Ultra!
Datorn är helt ljudlös, tar några sekunder att starta upp och att stänga ner. Fryser inte fast etc, även om man kör många applikationer/program samtidigt, endast kvalitetskomponenter vilket märks!"

"För dig som vill ha kraften i en stationär speldator i ett kompakt format."

Oooookeej... TS, du bör titta på någon annan dator för de pengarna imo.

Av emilgf
Skrivet av grynnan:

Gäller endast skärmar med firmware 2.x.
Finns en uppsjö av riktigt buggiga v1.x skärmar hos återförsäljarna. Benq vägrar åtgärda detta om du inte själv betalar frakten... vilket kan bli en del. Så "billigt" kan bli dyrare än nästa steg i segmentet Benq-skärm.

Edit: minns inte riktigt vad det var för version på firmware. Sålde skärmen då jag tröttnat på Benq.

Min buggade inte det minsta på firmware 1.x, jag körde den ett bra tag, och det gick att uppgradera själv genom en VGA kabel och linux om man nu har oturen att få en med firmware 1.x. Men knappast att det blev någon skillnad egentligen. Det var bara för att kunna använda blur buster strobe utility som jag ens uppgraderade. Motion Blur Reduction osv fungerade utmärkt ändå.

AOC skärmarna har riktigt dåliga färger, det är vad jag läst och uppfattat åtminstone.

Av emilgf

BenQ xl2411z är det bästa valet, den har Motion Blur Reduction, vilket gör att motion blur i princip försvinner helt utan att färgerna blir helt förstörda. Otroligt bra skärm i allmänt.

Av emilgf

Har spelat Counter Strike i över 6 år (är 16 nu), växte även upp med Battlefield serien, duke nukem, serious sam, splinter cell mm. Kan inte påstå att jag är avtrubbad från verkligheten precis, så länge barnen inte får någon form av psykos så är det nog inga problem (Y). Rekommenderar dock inte de mest sjuka spelen kanske, dvs Serious Sam, Duke Nukem osv. Det är kanske lite väl overkill.

Jag började köra Serious Sam när jag var 8 år, det gick fint.

Av emilgf

Zowie FK1, Steelseries Rival, Zowie EC1/EC2.

Av emilgf
Skrivet av henkiii:

Flash kan spela roll.
Om du stänger av flash (firefox) eller slår av hårdvaru acceleration i flash medan du spelar får du högre nyttjandegrad av GPU?

Kan testa, låter dock inte rimligt då GPU användningen går till 90% när jag går bland massa smokes. Även då fpsen sjunker ner till ca 120fps.

Av emilgf
Skrivet av Commander:

Frekvensen servern uppdaterar mot alla klienter kort sagt. Mer i tickrate ger mer beräkningar i sekunden. Du kan jämföra detta mot Battlefield 4 som har en tickrate på 10Hz.
CS brukar hålla 64Hz på vanliga servrar och runt 100Hz på mer seriösa.

64Hz tickrate på dåliga servrar, 128Hz tickrate på bra servrar.

Förövrigt kör jag självklart i fullscreen. Sedan har jag endast ett grafikkort, ett 280x.

Skrivet av r80x:

Då hänger jag med! Tack för förklaringen!

Högre fps = mindre input lag samt att just CS motorn beter sig annorlunda, har varit så sedan hl1/quake motorn gjorde debut.

Av emilgf
Skrivet av henkiii:

Slå igång något program som mäter hur hårt GPU jobbar, typ Afterburner.
Ligger den nära 100 så har du svaret, AA tuggar sönder din fps.

Men om den ligger lågt under så kanske du har värmeproblem istället som trottlar gpu.

Skulle du köra native skulle du inte behöva AA....

Edit: Hade förträngt första posten. Har du flash igång i FF samtidigt som du spelar?

GPU klocken ligger på högsta så är ytterst tveksam till att flash påverkar. Och det är skitsam ifall det inte hade behövts på native upplösning, spelet ska väl inte utnyttja bara halva prestandan dvs 50% för att jag kör en upplösning som är mer lättdriven?!

Och hade du spelat cs på en nämnvärd nivå så hade du insett att man inte bara byter upplösning osv. Man spelar med det man är van vid och håller sig till det. Men det hör till en annan fråga.

Och förövrigt så behövs anti aliasing på 1080p också, var ett väldigt omotiverat argument av dig.

Skrivet av EagiZ:

Har också samma problem som du beskriver och förstår inte att ingen har lyckats finna en lösning till detta problem. Känns helt sjukt att behöva få FPS-drops ned till 120FPS ibland (har 144Hz-skärm för de som tycker det är relevant) och upplever också en del microstutter när jag får dessa drops.

Jag har självklart mätt CPU- och CPU-användning och når precis som du upp till kanske maximalt 50% på vardera under körning. FPS:en ökar inte heller om jag höjer fps_max utan ligger mest runt 200FPS som högst och jazzar omkring.

En sak jag har märkt är att FPS-dropsen är platsspecifika. Till exempel vid fontänen på de_inferno så upplever jag ganska mycket microstutter och något lägre FPS. Nya de_train har många platser där jag får lägre FPS också. En del maps i den föregående operationen kunde jag inte ens spela på grund av allt microstutter och då hade jag inte ens samma grafikkort. Tvivlar förövrigt på att grafikinställningar påverkar detta, problemet måste antingen vara drivrutinsrelaterat eller något obskyrt eftersom att vissa personer verkar kunna spela med 300FPS hela tiden.

Hoppas att problemet blir löst någon gång för dig (och mig). Tyvärr verkar de flesta diskussioner kring problemet resultera i att personer som skriver att det är onödigt med över 60FPS eller att man ska stänga av v-sync (vilket man självklart gjort), tråkigt nog. Det finns ingen anledning att "stänga av AA" etc för det finns ju datorkraft att nyttja, frågan är väl hur man får spelet att utnyttja hårdvaran.

Löjligt dåligt optimerat spel...

Skrivet av Stefan Lundmark:

Det heter skitgrafik.

Rimligt och rimligt. Varför tror du att det spelar någon roll om du får 150 eller 300 fps annat än för placeboeffekten? Detta fenomen är väldigt märkligt men jag antar att det har med okunskap att göra.

Du kommer inte påverka din input, eller hur snabbt du får paket från servern. Du kommer inte påverka dina "hit regs". Dessa mekaniker exekveras inte per frame utan körs med fasta tider varje tick.

Och så är vi tillbaka med det igen, tro mig, om du någon gång spelar Counter Strike på någon nämnvärd nivå så hade du också insett att det spelar roll. Jag vet inte om det beror på microstutter eller vad det kan vara. Men jag och väldigt många andra känner skillnad på 150 och 300fps. Det är inget snack om det.

Det enda spel jag märker skillnad på sådan hög fps är just CS, det kan bero på deras motor men det märks.

Av emilgf
Skrivet av henkiii:

Varför 1280x960? Väldigt märklig upplösning. Kör native och stäng av MSAA.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag spelar med den upplösningen för att jag spelar mycket mycket bättre med den. Jag kör även med svarta kanter, detta hör inte till frågan...

Jag kan tillägga att jag är väl medveten om vad diverse grafik inställnigar gör och hur de påverkar, jag undrar mer ifall det finns något bakomliggande som orsaker det jag beskriver.

Av emilgf
Skrivet av Falcon:

Gnäll inte på swec över dålig FPS då...AA äter prestanda.

Spelet körs i upplösningen 1280x960 på en 4690k som är överklockad, ett 280x som är smått överklockat och 8GB ram. Det är ytterst relevant att jag gnäller då jag kör nästan ALLT på lägsta inställningen och ändå inte får ut 300fps hela tiden.

Är detta rimligt tycker du själv i ett spel som cs, som ärligt talat är skit grafik?

Av emilgf

Fast i reddit tråden handlar det ju om att CPU'n flaskar, det gör inte min. :/ Men ska testa.

Skrivet av kangaz:

Hade samma problem tidigare även fast jag låste fpsen på 144fps. skrev in detta: "-threads 8 -freq 144" i launch options och har inte haft problem sen dess. Har du 4 kärnor utan HT så skriver du "-threads 4" istället för 8

Mina Launch Options har alltid varit:

-processheap -high -novid -nojoy -noforcemparms -noforcemaccel -high -tickrate 128 -threads 4 -noaafonts +mat_queue_mode 2 +mat_vignette_enabled -threads 4 -high -freq 144 -refresh 144

Skrivet av Falcon:

Ta bort AA, finns ingen anledning i detta snabba FPS-spel.
Kör sedan låg eller medium på allt annat utom shadows. Shadow bör vara högsta.

Finns en stor anledning, att sitta med 1280x960 och se gryniga gubbar eller att ha på anti aliasing och kunna se lite mjukare kanter. Det uppskattar iallafall jag när jag ska kunna se om jag siktar på någons huvud eller bröstkorg.