Inlägg

Inlägg som ReZZiE har skrivit i forumet
Av ReZZiE
Skrivet av Nevil:

ser riktigt nice ut.. Frågan ja ställer mig är, Hur tänkte dom med kylaren som sitter i luckan? Jobbigt o montera på cpu om man måste ha luckan öppen sådär väl ? .. Går nog montera den i taket annars men..

Peter Dalle

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Det vill inte jag, de säger inte ett skit på vad den enskildes behov är

Nej, däremot är det bra för att se förhållandet mellan korten.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Säger egentligen ingenting, så man kan fortfarande inte bedöma den. Bara en massa haters som dömer ut den innan den är släppt. Jag har visseligen ingenting till övers för smarta klockor över lag, men dömer inte ut något innan det testats.

När man vet exakt vad det är för något så behöver man inte testa. Vad är meningen liksom?

Det är ju inte precis som när man som barn sa "Nä de ä äckligt" utan att ens ha smakat på maten.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Och du har testat den?! Jag påstår inte att det är en sak att skryta om, men du kan inte klanka ner på något som du inte vet något om, den har inte släppts någonstans än och när den kommer till Sverige vet vi inte ens.

Skickades från m.sweclockers.com

Det finns iallafall tillräckligt med information ute om den så man vet att den bara är riktad mot Apple-fans, prylnördar och folk med för mycket pengar. ^^

Av ReZZiE

Har ett AX1200... tror det gått 3 år sedan jag skaffade det... eller kanske bara 2. När kom det ut?

Av ReZZiE

Ett par sådana kostade väl ca 10.000 - 15.000 kr nya va?

4000 kr låter väl inte så illa tycker jag.

Av ReZZiE

Köper dem alltid kontant.

Sett till den totala kostnaden så sparar man ganska mycket pengar genom att betala mobilen direkt. Avbetalning är en styggelse.

Av ReZZiE
Skrivet av AeoNES:

Det är billigt och enkelt att hålla sig till spelkonsolerna.

Av ReZZiE
Skrivet av versions:

fast nu är mitt 290x mer än tillräckligt för 1440p ultra och når aldrig 100% gpu load. 660 bör inte vara fullt tillräckligt för 1200p ultra.

det är ett cpu-problem. har inga problem i några andra ställen utöver stormshield och ashran heller, just stormshield är löjligt tungt av någon anledning, t.om. på mindre servrar.

edit: just det, level 3 garrison också.

Kollar jag belastningen på cpu/gpu så är den väldigt långt ifrån överbelastad när det laggar... vilket ju man kunde tycka den borde vara ifall lagget beror på en för klen cpu/gpu.

Någon som vet varför spel laggar trots att det finns kraft kvar att utnyttja?

Av ReZZiE
Skrivet av anon127948:

Då har du tänkt fel. Det sista vi behöver är förenkling. PC har alltid handlat om valmöjligheter och inte om inlåsta konsoler. Speciellt om vi kan bli av med windows som börjar röra sig åt NSA edition med kraftiga steg.

När det gäller SPEL så JO det behöver vi ABSOLUT.

Inte för att man egentligen kan göra någon rättvis jämförelse mellan PC och SPELkonsoler. Ska man jämföra dem så får man fokusera på spelen i det här sammanhanget och bortse från allt annat de klarar.

Många skaffar ju en PC enbart för att spela spel. De bryr sig inte om ordbehandlare, internetbanker eller facebook.

Antalet spel till PC idag som verkligen är optimerade och finputsade är väl lätträknade... kan just nu inte komma på ett enda.

Av ReZZiE
Skrivet av Gibbe:

Du för resonemanget att det alltid kommer komma något nytt, standarderna kommer bytas vart o vartannat år, så det är inte lönt att satsa på något. Precis som de som tror att trådlöst kommer bli snabbare i all evighet. Men det finns fysiska begränsningar för vad som är möjligt att överföra med olika medium.

Det där med ljussignaler i luften i artikeln du länkade till ser ju häftigt ut. Men jag ser inte hur detta kan appliceras i någon större skala. Finns flera uppenbara problem, som att det blir väldigt komplicerat att sikta rätt, och helt omöjligt på en global skala (jorden är rund, du vet). Ska man kröka ljuset kontrollerat är man inne på väääldigt avancerade grejer som inte är möjligt annat än i laboratoriemiljö idag och lär så förbli lång tid framöver. Och även om det tas utanför laboratoriet tror jag inte det kommer bli så alldagligt att man kan applicera det på signalöverföring i praktiska applikationer under våran livstid.

I grund och botten handlar allt trådlöst om att skicka signaler där det inte är möjligt att dra en kabel, eller där den praktiska fördelen av mobilitet överväger.

Det har gått mer än 15 år sedan fiber kom på allvar och det är, hör och häpna, fortfarande relevant. ADSL var och är bara en teknologisk parentes. Ett sätt att maximera utnyttjandet av gammal och befintlig infrastruktur. Och den har tjänat oss väl. Nu är det dags för nästa steg.

Fiber är 2000-talets telefonledningar. Och jag säger det igen: holografi. Det är något man aldrig kommer kunna köra mobilt.

Nej det var inte alls vad jag skrev.

Jag menade att när fiberanslutning har blivit en standard för de flesta hushållen så kommer garanterat nya tekniker ha kommit. Dock lär det ju inte hända nästa vecka precis. xD

Av ReZZiE
Skrivet av SueCia:

Varför skulle fiber ersättas? Det är en teknik som i sig själv har i princip obegränsad kapacitet, det handlar i det närmaste om att få folk att skaffa fiber, man borde kunna tvinga folk att ansluta fiber, precis som avlopp

Skrivet av Gibbe:

Fiber kommer inte ersättas av något. Möjligtvis mer kvalitativa kablar, men inte någon ny teknik eller annat överföringssätt. Ingenting går så fort som ljuset.
Ännu en nit många går på.

Det var väl främst det här jag tänkte på http://siliconangle.com/blog/2014/07/24/can-laser-air-wavegui...

Att fiber kommer bli utbytt kan man ju vara säker på iallafall... men när och av vad får vi se.

Av ReZZiE
Skrivet av Gibbe:
  • Värdet på fastigheten ökar

  • De flesta idag tror att trådlöst internet (4G, 5G osv) kommer matcha trådat i all evighet, eller t.o.m. gå om trådat i hastighet. Så är det inte. Trådlöst internet kommer inte bli nämnvärt snabbare än det är idag.
    Detta hänger ihop med -->

  • Hastigheterna fiber medger öppnar upp för helt nya användningsområden, varav den mest påtagliga nog är holografi. Holografi i sin tur öppnar helt nya möjligheter. T ex skulle man kunna utföra lättare läkarundersökningar eller kontroller på distans, från hemmet. Detta kan vara särskilt värdefullt för äldre som bor i glesbygden och har långt till läkare.

Jag har sett holografi på riktigt, och kan säga att det är TEH SHIT. Det är bättre än Star wars. Det där är framtiden!

Så, fiber handlar inte i första hand om fet lina till Youtube och Pirate bay, utan att säkra sin framtid, eller åtminstone sin fastighets.

Om 10 år säger jag. Glöm inte var du läste det

Att tacka nej till fiber idag är som att tacka nej till telefon i hemmet när det var nytt. Inte så nödvändigt idag, men om några år kommer alla dessa nejsägare vara hopplöst efter och står där med skägget i brevlådan, när en enstaka dragning kostar så mycket mer än om man gör det samlat.

Känns lite som att när det är verklighet så har fiber ersatts av något annat redan... och blivit en standard för gemene man.

Av ReZZiE
Skrivet av lowngcawt:

Fast nu är det så att man personligen äger inte "sina" blizzard konton utan man hyr dem av blizzard.
självklart kan du sälja vidare mjukvaran (skivorna), men de är ju helt värdelösa.

d.v.s. Du KAN sälja ditt konto men du FÅR inte!

Det samma gäller i stort sett ALLA spel som finns. Man betalar för en licens som ger en rätten att använda mjukvaran med begränsningar.

Av ReZZiE
Skrivet av anon5930:

Det ska vara komponenter som det knappt händer något med. Chassin, kylning och i viss mån processorer är sånt som håller rätt bra i dagsläget.

Grafikkort är ren färskvara. Behöver man inte kortet "idag" så är det bättre att vänta då priserna ständigt rör sig neråt, speciellt när nya kort som ersätter äldre. Sen förmodar jag att man tänker spela något mer spel än just det spel man handlat dator inför så det är nog inte några bortkastade pengar ändå.

Precis... och så kommer ju inom kort Intels nya plattform... vad den nu hette igen. Skylake? Med socket 1151... och sedan DDR4-minne.

Där är väl ett bra uppgraderingstillfälle antar jag... men får se vad testerna säger.

Av ReZZiE
Skrivet av blackeagle:

Nej, du menar att man "kan", men man "får" fortfarande inte.
Det står klart och tydligt i avtalet man ingår med Blizzard när man skapar ett konto att det inte är tillåtet.
Som sagts ovan, man äger inte kontot, utan "hyr" en login till det.

Nej jag menar "får".

Kan inte hitta domslutet angående "återförsäljning av begagnad mjukvara" just nu. Men det var rubriker om detta i samband med STEAM för ett par år sedan.

Men som sagt... risken för kontolåsning är kvar.

Av ReZZiE
Skrivet av Mimematis:

Finns ingen anledning till att uppdatera sin dator innan ett spel har släppts ändå.
Man måste ju veta hur det faktiskt presterar innan man köper delar pga spelet.

Nej precis, jag håller med.

Framtidssäkring av datorer finns liksom inte.

Av ReZZiE
Skrivet av wixia:

Är WoW-konton värda någonting alls nu för tiden?

Beror på köparen.

Personligen skulle jag inte ge mer än vad ett ordinarie konto kostar oavsett achievements och gear... medans vissa värdesätter detta högt.

Det är inget svårt att samla ihop allt... men det tar tid, och tid är pengar.

Skrivet av Zeecor:

Du får inte sälja ditt WoW konto då det tillhör Blizzard.

Jodå, klart man får... dock finns det en risk att kontot låses av Blizzard.

Av ReZZiE

Som jag sagt förut så är gratisalternativen tillräckligt bra.

Fördelen är dock att man kan ställa lite högre krav på betalversionerna... har man betalat för ett antivirus har man all rätt att klaga på tillverkaren.

Av ReZZiE

Rockstar skulle aldrig gett oss ett releasedatum förrän spelet faktiskt var färdigt för release.

Men sak samma... spelet kommer när det är färdigt. Gör inget om det dröjer några månader till om så vore.