Inlägg

Inlägg som ReZZiE har skrivit i forumet
Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Varför skulle Sweclockers testa spel egentligen? Jag förväntar mig att de ska testa hårdvara, spel finns det andra som testar.
Man köper heller inte hårdvara för ett enda spel, eller använder du olika grafikkort etc beroende på vilket spel du ska spela?

Gäller det grafikkort så tycker jag det är självklart att Sweclockers använder spel för att testa dem. Speciellt eftersom det är just spel som är främsta användningsområdet. Handlar det om t.ex. Quadro-korten så är det en annan sak.

Nej man har inte olika uppsättningar hårdvara för olika spel. Däremot så är det väldigt vanligt att folk uppgraderar sina datorer med just ett speciellt spel i åtanke. GTA 5 är det många som frågar om i nuläget t.ex.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Off topic: "Benq XL2730Z för tankarna till Asus populära ROG Swift PG278Q" Undrar vad som är grunden till att SC säger att den är populär? Pratade med igår som nyligen slutat som säljare på ASUS och han sa att den varit väldigt svårsåld och det har mest berott på sitt höga pris för att vara en TN panel (hans ord men även samma sak jag alltid sagt om den), att folk pratar om den mycket är inte detsamma som att den är populär.

Läser man deras artikel om skärmen så skriver de i början: Få skärmar är lika omtalade som nya Asus ROG Swift PG278Q, där en ovanlig kombination egenskaper för gaming är det stora dragplåstret. Nu är dags att sätta nykomlingen på prov i SweClockers testlabb.

Man kunde väl likställa det med en kändis popularitet ungefär... alltså, det har inget som helst med försäljning att göra på något sätt. Men det var "en riktig snackis".

Av ReZZiE
Skrivet av giplet:

Om jordfelsbrytaren löser ut när man kopplar in ett visst strykjärn så är strykjärnet trasigt. Istället för att leda ström mellan fas och nolla som det ska göra, de två stiften i ett vanligt vägguttag, så tar strömmen någon annan väg. Be din mamma köpa ett nytt strykjärn istället.

Det är nog det bästa.

Skrivet av giplet:

Ingen elektriker lär montera bort en jordfelsbrytare eftersom det är ytterst tveksamt om det ens är lagligt. Nu för tiden måste man sätta in jordfelsbrytare på alla nya installationer och ombyggnader om det inte bara gäller att göra en reparation i en befintlig installation. Så att ta bort den tror jag inte ens att man får.

Men en jordfelsbrytare ska inte lösa ut för ett strykjärn. Det gör inte min, inte mina föräldrars och inte för någon annan jag känner heller.

Nej nej, ändra... inte montera bort.

Det är bra att skydda allt med en jfb... men samtidigt oerhört dumt att skydda allt med en och samma. Kostnadsfråga givetvis.

Av ReZZiE

Med stor sannolikhet kommer den jordfelsbrytare som sitter fast monterad i centralen att lösa ut först. Då den redan är belastad.

Normalt sett använder man aldrig jordfelsbrytare i serie...

Det enda vettiga man kan göra för att undvika o släcka hela huset är att inte ha ALLT anslutet på samma jfb.

Av ReZZiE
Skrivet av strejf:

Microsoft har slutat släppa stora service pack. Det sista som släpptes var Windows 7 service pack 1.

Skickades från m.sweclockers.com

.1-uppdateringen till Windows 8 kan man se som ett service-pack.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Vet inte vad du menar med frälst, har du följt tråden så noga som du påstår så har jag även skrivit om behovet och jag ger mindre nu med mobil än vad jag gjorde innan utan mobil, med det tycker tydligen du och några till är helt galet dyrt och tycker man ska byta till ett "billigare" abonnemang som i slutändan blir dyrare, är bara fasta månadskostnaden som är billigare, sen tillkommer alla samtal, sms/mms & surf.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrev så här förut. Som jag förstått det så har poängen här varit att påvisa att en mobil alltid är dyrare med ett abonnemang än helt utan eller med kontantkort.

Men ja... för att kunna använda telefonen till annat än WiFi så måste man ju ha ett abonnemang eller kontantkort. Dock kan man inte säga att det överlag är billigare med abonnemang.

För mig vore ett kontantkort mycket billigare... eftersom jag mest använder mobilen för att ta emot samtal.

Har du ett abonnemang så är du tvungen att betala samma månadsavgift varje månad utan någon som helst hänsyn till användningen. En anledning till att abonnemang blir dyrare.

Felet många gör är att teckna ett dyrt abonnemang under 24 mån utan att tänka på vad det totalt kostar. De bryr sig bara om att själva mobilen blir billigare. Det tankesättet är så otroligt idiotiskt.

Av ReZZiE
Skrivet av SupakmeGusta:

Jag vet inte hur noga denna listan är uppdaterad men om vi förlitar oss på den så verkar det som att det i de flesta fallen är billigare att köpa mobil/ab för sig än som paket.

http://www.prisjakt.nu/service/cellular_contracts/with_phone....

Tänk på att priserna där direkt på sidan baseras på telefonernas "billigaste" listpris ifrån prisjakt... så man får ta o kolla igenom alla alternativen för o se priset hos någon av de mer kända återförsäljarna.

Men ja, överlag så är det billigare att köpa en mobil separat och sedan teckna ett abonnemang. För den enskilde användaren kan det ju dock variera extremt mycket.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Hört talas om "landsbygd" och "utomhus"? Sitter just nu i bilen mitt ute i ingemansland och här har jag ingen WiFi.

Menade såklart att det är många som enbart använder WiFi för att surfa på sin smartphone... vilket gör behovet av ett dataabonnemang obefintligt. Är fortfarande många som skaffar ny mobil med just samtal som främsta syfte.

Skrivet av Rajat:

resten väljer jag inte svara dig på då du inte förstått ett smack vad jag skrivit tidigare,

Nope, det är glasklart... dock har du missförstått det hela. Men efter o följt tråden så har jag insett att man inte kan omvända de redan frälsta.

Skrivet av Rajat:

kan dock påpeka att kraven för att få teckna abonnemang (eller andra avtal) är precis lika nu som då och det görs kreditupplysning innan godkännande.

Kraven är lägre nu ja. NÄR de sänktes vet jag dock inte.

Om nu kraven är de samma idag får du gärna förklara hur jag kunde nekas att teckna abonnemang när jag hade en inkomst men inga betalningsanmärkningar... och sedan kunde jag teckna ett abonnemang utan några som helst problem några år senare när jag saknade inkomst och hade dragit på mig ett par betalningsanmärkningar.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Var räknar du bort vad själva abonnemangskostnaden är så du ser vad du ger för telefonen?
Om du räknar på den förhöjda avgiften som är för telefonen hos Telia som är 180kr för det abonnemanget så blire det 180krx24månader=4320kr, alltså endast 30kr dyrare än hos NetOnNet och ringer och surfar du dessutom mycket så sparar du mer, den förhöjda avgiften blir lägre ju mer surf du lägger till, alltså får du köpa telefonen billigare ju mer surf du väljer att ha.

Du har fortfarande inte förstått poängen ser jag. Abonnemangskostnaden kan du ju inte räkna bort när du skaffar en mobil med ett bundet avtal.

Skrivet av Marinlik:

Helt irrelevant. Om man nu inte bestämt sig för att använda mobilen utan att ringa, skicka sms, eller använda datatrafik utom på WIFI. Vilket skulle göra det till bortslösade pengar om man nu inte ens ska använda telefonen. Jag älskar hur alla personer som hatar abbonemang alltid har dessa bisarra exempel på användning där mobilen inte används alls för att visa hur mycket dyrare det blir med abbonemang.

Även om det må vara ett dumt exempel så är det ju sant. Som jag förstått det så har poängen här varit att påvisa att en mobil alltid är dyrare med ett abonnemang än helt utan eller med kontantkort.

Det är ju bara för "storanvändarna" som abonnemangen verkligen blir billigare. Speciellt då datatrafik eftersom samtal och sms inte är dyrt idag.

Skrivet av Rajat:

Det är lustigt, de vill ha en smartphone som de kan surfa med, men de tänker inte surfa med den.

Hört talas om WiFi?

Skrivet av Rajat:

Jag tror de är emot dem för att de inte får teckna dem, ser ingen annan anledning till varför.

Kostnaden kan ju annars vara en betydligt bättre anledning. Idag är kraven så låga för att få teckna ett abonnemang så det är inga problem.

Av ReZZiE
Skrivet av Guippman:

Om jag kör typ BF4 kan jag väl sänka Hz så att jag inte få kass FPS?

FPS:en har inget med uppdateringsfrekvensen på skärmen att göra... mer än att ju högre uppdateringsfrekvens, desto högre FPS klarar skärmen av att visa utan så kallad "tearing".

Av ReZZiE
Skrivet av nackskägg:

Vad har filmer med BR som lagringsmedia att göra? Ingenting.

Eftersom BD är vanligast för just filmer. Annars är det bara PS3 och PS4 som använder BD-skivor. Finns det NÅGON PC-mjukvara som levereras på BD?

HTPC med BD-läsare hade varit väldigt vanligt idag om det inte varit för problemet med uppspelningen av filmerna... att det krävs ytterligare mjukvara jämfört med DVD.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Nä, det blir det inte, du betalar MINDRE för enheten, resten är abonnemangskostnad som är den samma vilket som, räkna på det så får du se om du tar totala kostnaden för 24 mån, räknar på vad du ger i förhöjd avgift för mobilen (brukar vara ca 150kr/mån, räknat på det så är det 3600kr för mobilen), resten av summan dividerar du med 24 och får du en månadssumma på 299kr (7179kr för 24 mån i abonnemangskostnad) och dessa abonnemang kostar 299kr oavsett du tar ut en mobil eller inte, så du ger ungefär hälften för en high-end mobil på så vis. Enda gången du tjänar på att köpa den kontant är om du använder kontantkort.

Sparar heter det.

För övrigt så är de flesta abonnemangen man erbjuds teckna för att få en rabatterad telefon väl tilltagna. Så köper man en telefon kontant och väljer ett billigare abonnemang som passar ens egen förbrukning får man mobilen billigare totalt sett.

Av ReZZiE
Skrivet av WiKaChKr:

Hej jag undrar varför man får med 4 skivor när man köper warlords of draenor på skiva?

Tacksam för svar!

Spelet är så pass stort.

För övrigt så är dessa 4 skivor inte hela spelet... sista delen laddas hem.

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Det är en helt annan sak, nu handlade det om support för Snow Leopard och det får du fortfarande även om det inte kommit nya uppdateringar

Skickades från m.sweclockers.com

Inofficiellt ja... men det var inte vad det handlade om. Läs Apples villkor så förstår du nog.

Av ReZZiE
Skrivet av JenzA:

Alltid 1,6 eller 11. aldrig några av dom andra.

När man tittar på graferna så förstår jag logiken.

Men testresultaten i praktiken stämmer inte på något sätt.

Måste jag gå runt till grannarna och be dem byta kanal?

Av ReZZiE
Skrivet av Afrosnubben:

Så, jag installerade just win 8.1 på SSDn, frid och fröjd, men det visar sig att partitionen reserverad av systemet är på HDDn! Vad göra??

INNAN installationen av Windows ser man till att SSD:n är vald som BOOT-disk i BIOS-inställningarna.

Då behöver du inte riva ur några kablar.

Av ReZZiE
Skrivet av blackeagle:

Bara ifall du missat det, har du kollat på enskilda kärnors belastning då, så du inte gör samma misstag som många andra och bara kollar CPU total usage? För även om WoW är lite bättre på att användra flera trådar nuförtiden, så är det fortfarande en ensam kärna som kör majoriteten av alla beräkningar.

När min 1090T på 4GHz dippar ner i FPS, så kanske jag har 100% på kärna 1, 25% på kärna 2 och 3 och knappt något på de resterande tre kärnorna, det blir ju ungefär 100+25+25+0+0+0 / 6 = 25% total CPU-belastning, och det är då fortfarande CPUn som är flaskhals.

En överklockad i7 brukar kunna hålla bättre lägsta FPS, men kan fortfarande inte hålla 60FPS konstant när det är raider eller mitt inne i städer med många spelare. Tänk på att det ska synkas mellan allas datorer in till servern och sen tillbaka ut till alla andra. Det är en hel del saker som ska läsas in, som spell effects, vilka gear-bitar och mounts/pets folk har framme, så det blir i vissa fall rent mjukvarumässiga förseningar som inte den snabbaste i7n i världen kan göra något åt, eftersom den väntar på alla de andra delarna.

Det är ju också anledningen till att en SSD faktiskt hjälper till att få upp lägsta FPS i WoW, då det laddar in texturer för alla olika spelare hela tiden allteftersom det behövs.

Ja, och det har väl gått upp till 80% som max.

I vanliga fall när ett program "fryser" så går ju användningen upp på MAX... iallafall på en av kärnorna.

Av ReZZiE
Skrivet av zxhosting:

Poängen är att Microsoft vill ha full kontroll vad du gör på Windows 10 att bara ha så att man kan logga in med ett Microsoft-konto betyder att den måste kolla vare gång någon logga in och jag tycker det är fel att den ska behöver göra det bara för att komma in i Windows.

Då menar jag bara funktion att det är fel det dom är på väg att gå åt. Jag vet om att man inte behöver ha något konto för att logga in det vet jag redan men jag prata bara om funktion.

Microsoft-kontot är valfritt... så vad är då problemet?

Hade man varit tvingad till att använda det kunde jag hålla med om det du skriver.

Av ReZZiE
Skrivet av addeus:

Menar du verkligen att du inte ser fler fördelar än dx12 mellan Win10 och Win7?

Förresten så är väl Direct X 12 egentligen bara intressant för spelarna?

Alltså den uppgradering som för majoriteten är minst intressant.

Skrivet av zxhosting:

Om man kan ta bort app system då menar jag inte en app utan hela system när det gäller appar så att man inte kan installera det.

Sen hoppas jag på att dom fixar en bättre logo ser ut som en 3 åring har gjort den.

Sen så hoppas jag på att dom får fixa tillbaka dom gammal icon som det var på Windows 7.

Och ta bort så att man inte behöver ha något hotmail konto för att kunna logga in så att dom ta bort det.

Om dom inte gör det så blir det att man får lägga tid på att moda om det.

Jag har inte så höga krav för att byta men ser ingen poäng att byta till Windows 10 då jag tycker att Windows 7 är bättre.

Man är inte tvungen att använda ett "Microsoft-konto". Är inga som helst problem att skapa ett "lokalt konto".

Av ReZZiE
Skrivet av Rajat:

Nä, jag har ett OS som gör vad ett OS ska, så finner absolut inga andra fördelar.

Så säger även de som ännu inte uppgraderat ifrån Windows XP.