Inlägg

Inlägg som SuperZnake har skrivit i forumet
Av SuperZnake
Skrivet av Biberu:

Detta är något som vi överväger inför nästa version av forumet.

Tack för snabbt svar!
Ok, då vet man att det kanske är på g.

Av SuperZnake

Förslag på ny feature: Sortera på likes

Hej,

Vet inte om det redan är föreslaget, men jag tycker det vore bra att ha ett sätt att enkelt sortera trådar efter antal likes.

Kom på det nu när jag var inne och bläddrade bland guiderna. Det är svårt att enkelt få en bild av vilka guider som har mest kvalitativt innehåll. Det senaste hamnar ju automatiskt högst upp oavsett om det är intressant eller ej.

Jag är själv ett stort fan av reddit, så jag tycker man kan ta deras design rakt av egentligen. På reddit kan man enkelt hitta det intressanta innehållet genom att kolla på olika flikar (beskrivet nedan).
Reddits olika flikar:
- Högsta poäng - flest likes inom givet tidsintervall (senaste timmen, dagen, veckan, månaden, året eller någonsing)
- Heta - flest likes senaste dygnet (tror jag)
- Kontroversiella - flest upp/nedröster inom givet tidsintervall (finns iofs inga nedröster på SweC, men ni fattar tanken)
- Nya - de senaste trådarna sorterade i kronologisk ordning.

Självklart ska dessa flikar finnas under varje forumdel, så att man enkelt kan hitta de hetaste trådarna om geforce grafikkort eller de mest kontroversiella trådarna om Mac.

Av SuperZnake
Skrivet av Kvasten:

De större företagen som tex dell, hp, lenovo har ju ett lager med massor av reserv delar, så delarna är oftast inga problem att få tag på.

Jag har dock svårt att tro att de bara skickar tillbaka burkarna och får en ny utan att betala ifall de är utanför garanti. Så funkar det verkligen inte på mitt företag/de företagen som jag jobbar med.

Griniga? Man har väll alltid rätt att trycka till? Även fast man inte planerar att köpa något så bör man ju ändå ha en uppfattning om vad som är bra och vad som är dåligt. Annars blir det ju väldigt konstigt

Folk får såklart tycka vad de vill, men det är ju helt sjukt hur starka reaktionerna blir så fort det är just Apple som släpper något. Det blir inte alls samma liv när Dell eller HP släpper sin tionde box of fail för i år. Denna laptop är för dyr för mig, men det är ingen tvekan en av de bättre laptops som du kan köpa för pengar. Är man den typen som gillar att öppna lådan och pilla så vet man nog också vad man har att vänta från Apple, så då kan man välja något annat.
Fan då... nu blev jag ju också grinig. Sorry

Av SuperZnake

Shiiit va griniga folk blev för att Apple släppte en ny laptop.
Om den är så hemskt kass och dyr kan ni ju testa att inte köpa den helt enkelt :')

Av SuperZnake

Köp ett 6950 med 2Gb minne. Precis lagom för high tror jag.

Jag kör med ett 560Ti och det funkar bra i 1920x1200 med allt på high förutom deferred AA och post AA, som är helt avstängda. Med "bra" menar jag 60fps+ så gott som alltid.

Jag skulle tro att ett 6950 klarar det med lite mer AA på. Tror också att 6950 är lite mer framtidssäkert, eftersom det har mer minne, och två stycken i CF är riktigt kraftfullt. 560Ti har för lite minne, så det går inte att maxa BF3 med två sådana tyvärr.

Om du kan klara dig till Januari (eller kanske några veckor senare) så skulle du göra rätt i att köpa 7xxx-serien istället.

Av SuperZnake

Dubbla 6950 med 2Gb är helt rätt för dig! Kanske någon/några hundralappar över din budget men det borde det vara värt.

Om du vill klara dig fram till nya serien så borde du ju kunna hitta ett 4870/4890/4870x2 för en billig peng att köra CF med. Nästa generation tror jag kommer bli ett rejält snäpp upp, så det kan kännas dumt att bränna 4000 nu när det snart finns dubbelt så bra grejer.

Av SuperZnake
Skrivet av Porraz:

70-120%??? Asså vi måste ju snacka olika språk här. Nu pratar jag prestanda utifrån FPS i spel enbart, alltså vi kan inte snacka om samma sak? Aldrig i livet att "nästa generation" har gett dubbelt så mycket FPS som föregående. Snarare 15-30% ökning. Så du menar att exempelvis GTX 580 ger dubbelt så mycket FPS i spel som GTX 480? Haha, nae... vi snackar inte samma språk.

Jag tror du missar att han räknar 480 och 580 till samma generation. Det kan man ju diskutera, men de ligger på samma tillverkningsteknik iaf.

Jämför 480 med 280 (fanns det något 380?) så ser du nog en ca 100% förbättring. Jag har inte kollat efter detta själv, så ta det med en nypa salt, men prestandaökningarna blir störst när man krymper tillverkningstekniken.

På AMD-sidan vet jag iaf att ett 5870 presterar som ett 4870 x2. Alltså nära en dubbling i prestanda (från 4870 alltså) när man krympte tillverkningstekniken. Sedan var ju inte hoppet lika stort från 5870 till 6970, men där låg man som sagt kvar på samma teknik.

Av SuperZnake
Skrivet av Natte:

Vad tror ni angående PCI 3? Kommer 7000 serien fungera med PCI 2?

Skickades från m.sweclockers.com

Absolut ja. Annars kommer det inte gå att sälja helt enkelt. Förhållandevis väldigt få som har PCI3.
Inte värt att uppgradera för att få pci3, kommer inte vara märkbar skillnad i spel.

Av SuperZnake

Inet! I så gott som alla hänseenden bäst. Pricken över i är deras personal i butikerna. Superb service, bra råd osv.
Har handlat på webhallen pga pris två gånger, men jag gillar Inet mer. No offence Webhallen!

Av SuperZnake

Bara jag som inte tycker det låter så vettigt. För det priset tar väl de flesta hellre ett GTX580 eller två 6950? Blir nog svårsålt.

Av SuperZnake

Föredrar Chrome helt klart. Snabbt och lätt, vilket jag gillar

Visst är det fantastiskt att marknaden har flera starka aktörer nu? Tänk bara hur det var för några år sedan.

Av SuperZnake

Vet inte med AMD-korten, men troligtvis 2x6-pin.
GTX560 TI behöver 2x6pin

Av SuperZnake
Skrivet av Bjebbosten:

Nej SLI/CF tänkte jag inte använda, 1080p kommer användas, 6870 drar väl mindre ström också om jag inte minns fel.

Sen så måste ju kortet få plats i lådan, men har för mig att tar man bort hd buren så ryms långa kort... är dock lite orolig

Inget av korten är speciellt långa. Går garanterat in i p182. Och, ja du kan ta bort hårddiskburen om det behövs, men det tror jag inte. Mät själv, GTX 560 Ti är 228 mm långt.

Ditt nätagg på 550w från Corsair har inte heller några problem med något av korten. Det du kan behöva göra är möjligtvis att kombinera två molex-kablar för att få en pci-e-kontakt. Det brukar dock medfölja kablar för att göra det.

Av SuperZnake
Skrivet av Bjebbosten:

Ja det ser ut att vara bra, tyvärr så ska jag beställa till finland så det kortet kan jag tyvärr inte köpa. Jag kommer spela BF3 så jag ska ta en extra titt på minnet när jag bestämmer mig.

De som jag funderar på är:

6850, 6870 och 560 TI

Om du inte kör CF eller SLI så kommer du inte bli flaskhalsad av minnet så länge du håller dig i 1080p (BF3 i Ultra kräver mer, men där räcker inte dessa korten riktigt). 560 Ti duger utmärkt för BF3 på high i 1080p. 6870 är lite svagare, men mer prestanda per krona.

Kör på 560 Ti om det inte är för dyrt för dig.

Av SuperZnake

Både GTX 560 Ti och 6950 är bra kort. 6950 är lite starkare. 560 Ti är lite mer prisvärt. Om du kan köra GTX 260 bör du kunna köra dessa kort med ditt nätagg också.

Jag köpte GTX 560 Ti nyligen. Är väldigt nöjd själv.

Av SuperZnake
Skrivet av cappizo:

Hejsan

tack för det snabba svaret!

min cpu ligger runt 40 grader. vet inte vad det är för cpu kylare ? hur tar man reda på det ? . vet att man ska kunna se hur mycket watt nätagget har men på baksidan står det bara 230 volt och ser inget på insidan heller av datan där den sitter.

Om du har en färdigbyggd dator så kanske man kan lista ut vad det är för nätagg om du anger vad det är för märke och modell.

Av SuperZnake
Skrivet av Bjebbosten:

Okej, jag tänkte lägga runt 1500kr max 2000kr. Jag råkade länka fel kort, har också funderat lite på 6850

Jag kan rekommendera GTX560 Ti. Finns för under 2000 kr. Riktigt bra köp.

Av SuperZnake
Skrivet av syndicatan:

Okej, då får jag ta o scouta efter ett bättre kort isåfall bara

Jag vet att det kliar, men jag håller med de andra

Håll ut till nästa generation av grafikkort, 28nm. Jag vet att det är svårt. Jag har själv problem med det, men vi klarar det

5850 räcker för att spela BF3 i åtminstone medium. Det du skulle kunna göra om ditt moderkort har stöd för cf är ju att köpa ett till. Men det är nog bortkastat egentligen. Så fort de nya korten kommer så kommer du vilja ha dem.

Edit: Min smiley blev fel

Av SuperZnake

Antingen ett 6950 2GB nu, och ett till senare. Ungefär så bra prestanda som du rimligtvis kan behöva. Egentligen är det lite overkill om du spelar i 1080p. Jag spelade BF3-betan på high i 1920x1200 med skitbra fps (se sig).

Eller så gör du som jag. Jag köpte ett GTX560 Ti nu för en månad sen, och det är väldigt billigt för vad man får. Räcker gott och väl för att spela BF3 i 1080p/1200p med "high" preset. Min plan är att köpa det fetaste från nästa generation i vår nån gång. Den nya tillverkningstekniken och arkitekturen har potential att ge mer än dubbla prestandan av dagens toppkort. Därför tycker jag det är dumt att bränna sina pengar nu. Också dumt att köpa ett kort nu och sedan köpa ett till i vår/sommar - det kommer vara stenålder vid det laget

Så tänker jag iaf. Slösa inte alla pengar nu, det kommer feta grejer snart som du kommer vilja ha. Har du alldeles för mycket pengar, så ska du så klart köra GTX580 SLI, men annars gör du bättre i att köpa ett prisvärt kort som du kan leva med till nästa generation kommer ut.

Av SuperZnake

Tack för alla inlägg.

Ska kolla på vilka tjänster som startas, alltid bra att hålla rent.

Ska också checka kylflänsen. Få se hur det går med isärplockandet, men vi har inget att förlora direkt. Går den sönder så är den fortfarande ungefär lika användbar