Inlägg

Inlägg som SuperZnake har skrivit i forumet
Av SuperZnake

Piratebay verkar vara nere nu. Nån som vet varför?

Av SuperZnake

Tack för alla svaren.

Supermotard:
Ska testa 8.10, men det är ju lite dumt om jag måste använda en gammal drivrutin. Finns ju spel som inte stöds i den.

Alm872:
Japp, jag kör SP1 och de senaste uppdateringarna.

Catalyst & TwiZteD:
Är ni ironiska? Det är lugnt med mig, men ärligt talat tillför ni inte så hemskt mycket ni heller.

Av SuperZnake
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saodie
Och ditt inläggt hjälper på vilket sätt? Segate har säkert rätt, bara problem hela tiden. Släng kortet och köp ett 9500GT istället.

haha.. Ja du har nog rätt. Jag skaffar en 15''skärm och ett 9500GT. HD-action wee

Av SuperZnake

Invztr:
Klart jag kopplat in det i grafikkortet. Det är en 6-pin och en 8-pin. Du har fortfarande inte förklarat vad du menar med mat. Menar du ström? Annars får du förtydliga.

Av SuperZnake

Elmoth:
Här är några benchmarks och test-system.
System: http://www.tweaktown.com/reviews/1541/4/sapphire_radeon_hd_48...
Benchmark: http://www.tweaktown.com/reviews/1541/10/sapphire_radeon_hd_4...

System: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews...
Benchmark: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews...

Ganska likt system i första testet(mycket bättre moderkort iofs, men mindre ram). Bättre CPU i andra, men jag har kört med 8800gts tidigare(på lägre upplösning) och då flöt det perfa, så jag tror inte att det är cpun som flaskar.

invztr:
Japp. Helt ny installation av Vista x64 till och med. Har bytt drivrutin en gång sedan installationen. Har försökt vara noga med att ta bort de gamla drivisar. När du frågar vad jag matar med, menar du ström? Jag har ett Corsair 750w agg. Det måste ju räcka.

segate:
hehe.. tack för hjälpen

Av SuperZnake

4870x2 - fps i UT3 sämre än väntat

Tjena

I de recensioner jag läst om 4870x2 så ligger UT3 omkring 115 fps med maxade inställningar och 1920x1200. När jag själv kör de inställningarna så får jag runt 60-65 fps i medel med dippar ner till 30-40 =/. Andra spel flyter bra.

Jag har 'disablat' frame rate smoothing.

Jag har använt gpu-z, och vad jag förstår så jobbar båda kärnorna.

GPU load går upp till ca 50-60% på båda kärnorna när jag spelar.

Min CPU usage går upp till ca 50% på 3 kärnor och 80% på 1 kärna.

Jag har googlat lite, men inte hittat något vettigt. Nån som kan hjälpa mig?

Datorn står i signaturen.

Av SuperZnake

Testade lite grann nu. Inga fel än. Jag får låta det stå över natten också för att vara 100% säker, men det verkar inte som det är fel på minnena. Vad säger ni om att testa annat nätagg(förklarade mer i förra posten)?

Av SuperZnake

Hej igen

Japp, pci-e frequency är satt på 101Mhz. Skulle ju kunna testa med 100 också, fast det känns ju inte vidare troligt att det skulle hjälpa (?).

Jag har ett corsair 750W nätagg liggandes som ska återlämnas till dustin. Kan det vara så att mitt nuvarande nätagg inte klarar av att leverera tillräckligt med ström till grafikkortet när jag överklockar? Det funkar ju annars, men det är bara 18A på 12V-1,2 o 3. Corsair-agget har sammanlagt 60A. Säg gärna vad ni tror först innan jag testar. Jag hade ju tänkt ångra det köpet egentligen, så jag borde inte fixa så mycket med det nätagget.

Av SuperZnake
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Är inte 1.5 volt normalt defaultat på SB och du kör med 1.4 volt?

Det står i moderkortsmanualen att värdena för SB voltage går från 1.10 till 1.4. Jag tror att standard/auto är 1.2. Ska testa att köra den på auto en gång.

Av SuperZnake

Tack för svaren!!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av xylocain
Säker på att det är processorn som spökar och inte internminnet eller grafikkortet?

Är inte säker på nåt direkt, men internminnet är klockat så lågt det går. 1:1 alltså. Finns det nåt annat sätt jag göra minnet stabilare? Jag har redan Mem voltage på 2.0. Grafikkortet funkar ju som vanligt när jag har stock clock. Finns det nåt mer man borde göra än att sätta PCIE frequency till 101 Mhz?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MarcusW
Hjälper det att sänka FSBn? Vad händer om du kör på 360FSB t ex?

360FSB blir ju högre än vad jag har nu. Har testat att klocka lite olika. Stock är 266. Har testat 300, 334, 360, men det är samma sak hela tiden. Stabilt i Prime95, men krashar i spel.

Av SuperZnake

16 timmar stabil i Prime 95. Krashar i spel efter 1-30 sekunder

EDIT: Det var mitt nätagg som inte räckte till. Jag satte i ett corsair 750w och då funkar det bra.

Som rubriken säger: Datorn är stabil i prime95, men krashar ganska omedelbart när jag startar ett spel. UT3 krashar när jag kommer fram till main menu. Crysis warhead krashar efter ett par sekunder efter man laddat en bana. Day of defeat source krashar efter 20-30 sekunder på en bana. Fler spel har jag inte testat.

Vad kan vara felet? Någon spänning som ska ökas ännu mer? Tycker jag har rätt högt redan. Tänker jobba mig neråt med spänningarna när jag får allt stabilt.

Sedan är det en grej till. Jag kan omöjligt få datorn att starta med fsb högre än 380. Har visserligen inte maxat vcore, men det vill jag ju inte heller. Några idéer?

Är ganska ny på det här med överklockning, så det kan mycket väl vara nåt uppenbart fel. Bara fråga om det behövs mer info. Körde samma processor på FSB 334 MHZ och resten av inställningarna på auto på ett annat moderkort. Det funkar dock inte på detta kortet.

Mina bios-inställningar.

Ai overclock Tuner [Manual]
FSB frequency [350Mhz]
PCIE frequency [101Mhz]
FSB Strap to North Bridge [Auto]
DRAM frequency [701Mhz] (alltså 1:1, fast det står inte så i mitt BIOS)
DRAM timing control [Manual]
1st information [5-5-5-18- resten på auto] (vad betyder 1st, 2nd o 3rd information)
2nd information [allt på auto]
3rd information [allt på auto]
DRAM static read control [Disabled]
DRAM read training [Disabled]
MEM. OC Charger [Disabled]
Ai Clock Twister [Lighter]
Ai Transaction Booster [Manual]
Ai common performance level [10]
Resten diasbled
CPU Spread Spectrum [Disabled]
PCIE Spread Spectrum [Disabled]
CPU Clock Skew [Normal]
NB Clock Skew [Normal]
CPU Margin Enhancement [Compatible]

CPU Voltage [1,5]
CPU PLL Voltage [1,7]
FSB Termination Voltage [1,4]
Memory Voltage [2,0]
NB Voltage [1,46]
SB Voltage [1,4]
PCIE SATA Voltage [Auto]
Load Line Calibration [Enabled]
CPU GTL Ref [0,667]

Jag har även följt överklocknings FAQn och stängt av funktioner som jag inte använder. Hittar dock inte hur man stänger av serial port, parallell port och Execute disable (No Execute Memory protect).

Av SuperZnake

Fortfarande ingen bild med bara processorn, ett minne och grafikkortet istoppat. Så antagligen fel på moderkortet då. Vad gör man? Tycker ju att ett relativt nytt asus-moderkort borde stödja 4870x2. Köpte det på datorbutiken i sept-oktober förra året, så det går nog inte att få ett nytt på garanti.

Inwarehouse skulle ha ringt för 2 timmar sen, men ingen har hört av sig än. Ringde och tjatade. Nu ska de tydligen ringa alldeles strax.

Får väl köpa ett nytt moderkort verkar det som. Nån som har ett tips? Något som passar resten av mina komponenter då

Edit: Jag ska nog passa på att köpa en bättre låda också. Tänkte mig antec p-182. Verkar som de flesta är väldigt nöjda med den.

Edit 2/Update: Har fått svar från Asus. Svaret var kort sagt "det borde funka. Snacka med HIS om det istället." Har nu äntligen fått tag på inwarehouse och de har varit väldigt hjälpsamma. De skickar lite adapters och sånt gratis som jag ska testa med. Funkar inte det så får jag byta kortet mot en likvärdig produkt... Problemet är att det inte finns nåt annat lika bra. Får väl bli nåt GTX280 typ.

Av SuperZnake
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ODDNAME
SuperZnake, då du verkar bo i lund, gå till GHdata, förklara läget och fråga om du får låna en nätdel

Är det felet så köper du nätdelen bara

De kunde tyvärr inte låna ut nåt nätagg till mig, men de gav ändå bra support. Jag ska testa att ta ur allt utom processorn, grafikkortet och ett minne och se om jag får bild då. Får jag inte det så är det antagligen strul med moderkortet.

Av SuperZnake
Citat:

Ursprungligen inskrivet av marteN_larsson
Ja får kortet för lite ström redan vid boot så bör ju lamporna lysa. Ett 700W nätagg ska iaf räcka för att åtminstone starta datorn med grafikkortet i.

Flasha bios är att uppdatera det så då har du gjort det.

Är ju mer sannolikt att det inte är någon annan som haft problem än att ingen annan köpt ett 4870X2. Har du testat maila ASUS support? Testat i annan PCIe-kontakt? Själv tror jag inte felet ligger i nätagget men moderkortet ska ju fungera med det grafikkortet!

Hej igen:) Nej jag har inte snackat med Asus, men det ska jag ta tag i snarast. Kortet har bara en 16x PCIe-kontakt, så jag kan inte testa nåt annat.

Av SuperZnake

Hej igen. Tack för alla svar. Grymt uppskattat

Citat:

Har du testat de olika kontakterna till skärmen? Har du någon kompis med ett bättre nätagg som du kan testa hos? Kan du testa att koppla in 8pin via 2x molex -> 8pin? Kan ju vara så att du belastar en lina för mkt (dock osannolikt vid boot). Testa flasha till senaste officiella releasen. Ett annat tips kan ju vara att söka på 4870X2 ditt moderkort och problem...

Edit: Såg att du hade en tråd som du skrev i innan du skickade till inwarehouse. Antar att du testat clear CMOS? Testa också med oklockad processor.

Japp. Jag har testat att köra via en dvi-vga-adapter. Men det gick inte bättre. När datorn funkar som den ska(med det gamla grafikkortet till exempel) så får jag ett pip från moderkortet precis när jag startar som betyder att allt är ok. Nu med det nya kortet kommer aldrig det pipet.

Känner tyvärr inte nån med bättre nätagg vad jag vet.

Flasha? Menar du moderkortet? Bios är uppdaterat, men jag vet inte hur man flashar(vad är det?).

Har ingen 2x molex -> 8pin tyvärr. Skulle ju kunna beställa, men det tar sån tid. Finns inte att köpa i nån affär i stan Är det troligt att det hjälper? Är det ett strömproblem så skulle jag kunna köpa ett corsairagg direkt istället.

Har sökt massor, men kan inte hitta nån på hela nätet som har p5b-plus och 4870x2 i sin rigg. Är det ett tecken på att p5b-plus och 4870x2 inte fungerar tillsammans? Det borde väl funka: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=168379

Jepp, har testat clear CMOS och oklockad processor.

Många verkar mena att nätagget inte räcker. Jag hade köpt ett Corsair-agg om jag varit säker på att det vore problemet. Men jag har förstått det som att om kortet får för lite ström så ska LED-erna ovanpå kortet lysa, vilket de inte gör. Har jag missförstått detta?

Av SuperZnake

Har tänkt tanken, men är det öppet köp även om man har använt produkten?

Av SuperZnake

Datorn bootar inte med 4870x2 installerat.

Hej allihopa. Nu fortsätter följetången om problemet med mitt grafikkort. Jag har köpt ett HIS hd 4870 x2 från inwarehouse.se. Kortet verkade inte fungera, så jag skickade det i retur, men inwarehouse säger att det fungerar bra, så de har skickat tillbaka kortet till mig igen.

Kort repetition av problemet: Datorn fungerar bra med mitt gamla 8800gts. När jag startar datorn med nya kortet i så får jag ingen bild på skärmen och inget pip från moderkortet men fläktarna sätter iaf igång. Om jag startar datorn med bara 6-pinskontakten i så bootar datorn och windows startar(man hör startvinjetten), men jag får fortfarande helt svart på skärmen. 8-pinsuttaget är anslutet via en 6- till 8-pinsadapter.

Jag uppdaterade bios till senaste beta-versionen, 1103. Den senaste "riktiga releasen" är 0804. Borde jag använda den istället? Gör det nån skillnad? Det nämns inget om kompatibilitet med olika gpu'er på asus hemsida. Är det nån annan drivrutin som bör uppdateras? Har för mig att jag uppdaterade chipset när jag ändå var igång(lite suddigt i minnet). Hur som helst nämns inget om kompatibilitet mellan olika versioner av chipset och olika gpu'er. Ni får gärna säga om jag missförstår nånting, för jag är nybörjare.

Kan dåligt nätagg ge detta problemet? Även om xilence inte är bästa märket så borde man väl kunna starta windows iaf. De röda LED-erna på kortet blinkar till när man startar datorn, men de slocknar sedan. Vad jag förståt så betyder det att kortet får ok ström.

Om det är nåt problem med kompatibilitet med nån annan komponent(nätagg, moderkort eller vad som helst) så kan jag ju tänka mig att uppgradera, men jag vill ju vara säker på vad som är fel innan jag köper nåt.

Av SuperZnake

Har fått mail ifrån inwarehouse nu och de säger att kortet ger bild på första försöket.... skit också. Fler idéer på vad som kan vara fel är uppskattat.

Kort repetition: När jag startar datorn med nya kortet i så får jag ingen bild på skärmen och inget pip från moderkortet. Fläktarna sätter iaf igång. Om jag startar datorn med bara 6-pinskontakten i så bootar datorn och windows startar med 4870x2-fläkten på max, men jag får fortfarande helt svart på skärmen. 8-pinskontakten går med adapter från 6- till 8-pins.

Jag uppdaterade bios till senaste beta-versionen, 1103. Den senaste "riktiga releasen" är 0804. Borde jag använda den istället? Gör det nån skillnad? Det nämns inget om kompatibilitet med olika gpu'er på asus hemsida. Är det nån annan drivrutin som bör uppdateras? Har för mig att jag uppdaterade chipset när jag ändå var igång(lite suddigt i minnet). Hur som helst nämns inget om kompatibilitet mellan olika versioner av chipset och olika gpu'er. Ni får gärna säga om jag missförstår nånting, för jag är som sagt nybörjare.

Kan dåligt nätagg ge detta problemet? Även om xilence inte är bästa märket så borde man väl kunna starta windows iaf som sadin sa tidigare.

Om det är nåt problem med kompatibilitet med nån annan komponent(nätagg, moderkort eller vad som helst) så kan jag ju tänka mig att uppgradera, men jag vill ju vara säker på vad som är fel innan jag köper nåt.

Av SuperZnake

Inwarehouse sa det antagligen var fel på kortet, så jag ska skicka in det nu. Jag hör av mig om hur det gått sen när jag får tillbaka kortet. Tusen tack till alla som hjälpt till!!

Av SuperZnake
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snurrig_kille
Att nätaggregatet inte räcker till är ju en möjlighet, har som sagt ingen kännedom av Xilence förutom deras fläktar , därför uttalade jag mig inte om deras nätaggregat.
Använder själv ett Corsair för att driva mitt system och har inte stött på några problem än så länge, har även kört maxklock på både processor och grafikkort och det har fungerat stabilt endå.

När jag tänker efter så stötte jag faktiskt på ett liknande problem första gången jag startade min dator med ett x2 kort i , koppla dvi-kontakten på den högra porten, satte min kontkat i den vänstra av ren vana men det funderade ju inte.

Ett tips som jag själv stötte på var att mitt kort tog i de vita klippsen till RAM-minnena, det är precis att kortet passar in där under (har dock med min vattenkylning att göra) dock så tog det imot lite ju längre in man tryckte det i dess sockel. Behöver ju inte ta emot någonstans utan bara vara så att det inte sitter helt i sockeln. Har gjort det misstaget ett par gånger, att inte kollat så att kortet suttit i ordentligt för att sedan smälla ihop burken och insett att något är fel.
Det här med passformen har lite att göra med kortets utformning och hur pass det sitter på sin backplate sitter den 100% rätt vilket de aldrig gör så tvingas inte kortet ut på något sätt. Har man istället ett kort som inte sitter 100% rätt och chassit får spela sin roll i det hela så kan faktiskt kortet tvinga ut sig själv från sockeln lite när man skruvar fast kortet. Detta gäller även på kort med socketlåset som är till för att hålla kvar kortet, låset är gjort av plast och under tryck så har plast en tendens att ge med sig lite , någon millimeter kan ibland räcka för att där ska bli glapp.

En lösning skulle kunna vara att uppgradera BiOS , har läst att en del som haft problem med dessa korten har gjort en BiOS uppgradering sedan har det fungerat. Dock om man nu ska se till som att problemet kommer från nätaggregatet, ifall du kan ordna en Molex -> 8-pins och se ifall det fungerar. Skulle inte det fungera så be att få byta ut nätaggregatet, använder som sagt ett Corsair 620W själv och det fungerar kanon.

Hej igen snurrig. Det du sa om passformen fick mig lite misstänksam. Kom på att jag råkade bryta av det där plast-låset du pratar om för ett tag sen. Har testat igen utan att skruva fast kortet i backplaten, men jag får det ändå inte att fungera. Såvitt jag förstår sitter kortet som det ska.

Nätagget är köpt för drygt ett år sen på datorbutiken, så jag tror det tyvärr blir svårt att få det utbytt. Hade jag köpt nytt idag hade jag nog också köpt Corsair. Alla verkar tycka att de är bäst, och nätagg är ju något man har ett bra tag.

Bios är uppdaterat till senaste beta-versionen från asus. De nämner inget om några kompatibilitetsproblem med kortet, de nya versionerna av bios ger bara stöd för nya cpu'er. Är det något annat man borde uppdatera?

Nu ska jag ringa till inwarehouse och se vad de säger. Förhoppningsvis byter de ut mitt kort och så funkar det sen, annars suger det ju rejält. 4600 spänn i sjön .. Jaja, jag får hålla tummarna.